En dag är det försent liksom

Det värsta jag vet är att säga hejdå. Farväl liksom. Att sakna en människa kan göra så fruktansvärt ont. När min mormor tvärdog i vintras slog det hål i mitt hjärta. Helt seriöst. Det gör fortfarande så sinnessjukt ont. Att aldrig mer få träffa henne liksom. Aldrig mer livsråd. Aldrig mer höra det finaste skrattet och sköna skämten. Fan alltså. Fan vad jag saknar mormor. Men hur mycket man än saknar, gråter eller längtar efter en person som gått bort - kommer den ändå aldrig tillbaka. Man kan liksom inte skicka ett sms å ba "Jag saknar dig". 

Min mormor var frisk den ena sekunden och väldigt sjuk den andra. Ingen var förberedd och ingen förstod någonting. Så jag har lärt mig att allting kan vända väldigt snabbt. Det är viktigt att berätta för folk i sin omgivning  hur mycket dem betyder.  För vem vet, en dag är det försent. Fina och tacksamma ord är ingenting att spara på! 

Jag är ledsen. För jag var fullt upp i mitt eget liv i vintras. Jag hade inte pratat med min mormor på en hel månad och en dag dog hon liksom. Hon hade skickat ett paket till mig tre dagar innan hon gick bort, ett paket jag aldrig ens hann tacka för. Jag kommer alltid ångra att jag tänkte "det är så sent på kvällen nu, jag skickar smset i morgon istället" och sparade  "Tack för det fina paketet mormor, det betyder så mycket, jag älskar dig" smset i utkast.

Jag har lärt mig att man inte ska vänta. Att man alltid ska berätta för personer man tycker om hur bra dem är. Aldrig somna ovän. Att man ska tänka sina positiva tankar högt. Inte vänta. För en dag är det försent liksom. Man ska alltid göra allting man kan. 

Lilla mormor. Vad jag saknar dig så fruktansvärt omänskligt mycket <3




Firat alla andras mammor idag

 

Idag har jag jobbat 12-21. Så jag får helt enkelt fira min egen finaste mamma till veckan. Idag har jag å mina kollegor istället tagit hand om andras mammor. Druckit mängder av kaffe och ätit tårta. Det har varit trevligt de med måste jag erkänna. När tårta är inblandat är jag alltid en nöjd människa hehiho;)! Nej nu ska jag äta något och ladda om inför Måndag. Ännu en arbetsdag väntaaaaar!
 
 
En till sak som är kanon med denna dag är min spontanshopping ups;). Råkat klicka hem kläder från Nellys och min favoritparfym som är svindyr men värd varenda krona, Gucci you know. Så i sommar kommer jag lukta mums! Och påtal om mums - jag har ju bokat frisörtid också. Time to bli blond? ELLER VAD TROR NI?=)



Morsdag


Nu har jag suttit och skrivit, raderat, skrivit och raderat. Jag vet inte hur jag ska formulera en text om min mamma. För inga ord kan någonsin beskriva hur mycket jag tycker om henne. Världens finaste mamma som alltid finns där. Alltid ställer upp. Alltid torkar mina tårar. Alltid ser allting. Alltid får mig att skratta. Så snäll mot alla i sin omgivning och alltid, alltid possitiv. Jag är lyckligt lottad. Så sjukt lyckligt lottad som har världens finaste mamma!




Godmorgon Söndag

 
Söndag idag och jag fick sova hela vägen till nio i morse. Hela Sju timmar. Just nu sover jag skandal för att jag har grymt ont i min aaaarm (ni vet där jag har haft bandage i veckan). Varje gång jag rör på mig vaknar jag och skriker. Haha heeeeeelt sjukt vad jag har haft ont. Hehuhiho. Nej nu ska jag börja göra mig i ordning för dagens 12-21 jobb. Perfekt arbetsdag idag, eftersom det regnar ute. På något vis gillar jag regn, det är så himla mysigt. Japp. Så i morgon ska jag och familjen fira Mamma<3<3
 



LördagKväll

Jobbade 7-16 idag. Därefter svängde jag föri hemma några minuter innan jag drog ner på stan.

Där träffade jag Elin på Taco Bar för middag ute i kvällssolen. Är inte det sommarkänslor så säg!?

Därefter skruvad vi upp volymen i Elins bil, drog ner rutorna och körde ett varv runt stan (ALLTSÅ HAHA?!). Stannade även till på Hemmakväll för att handla lite gott, sedan mötte vi upp Jenny å Matilda.

Så har vi suttit ute i kvällsolen och ätit jordubbar och grädde. Vi har även lyssnat på nostalgi musik och sjungt så grannarna hatar oss hehe. Vi har även kört badoo leken. Ni vet. När man måste ge en like/skriva något sjukt till den tionde killen som kommer upp på encounters. Vet ni hur kul det är? Magen krampar av skratt, så jävla sjuuuukt!:D

Kvällen avslutades med att agera bilmekaniker. Kan säga att det gick sådär haha. Men trots omständigheterna är jag nu nu back home. Borde sova? Är trött som ett as, sov bara fyra timmar förra natten. Ska bli jäkla skönt med sovmorgon i morgon iallafall. Börjar klockan TOLV=)

 
Godnatt min skatt=)



JOBBLÖRDAG - PLÅNKAN ÄR NÖJD

 
Hej snygging! 
Hoppas att du mår bra? Med mig är det fint... Förrutom att jag knappt sovit en blund inatt, fick en jobbig start på dagen och har en sån brutal träningsvärk i mina ben/rumpa att jag knappt kan gå. Ska bli spännande å se hur jag ska fixa åtta timmar på jobbet idag. Mhmmm! Annars då? Det är lördag. Halva Sverige befinner sig i Göteborg för Summerburst just nu, den andra halvan är på Brännbollsyran. Men själv är jag kvar i Skellefteå och ska spendera helgen med kaffe och 90åringar=) #work
 
Det blir nog en dag av detta med!! Slutar redan 16.00 idag. Så ikväll ska jag och Elin hitta på något roligare yeehehehess!




Lördag

 
 



Tidigare ÄS hjärnan talade

Det handlar om att acceptera den man är och hålla för öronen när hjärnspökena talar. Jag råkade ställa mig på en våg här i veckan (vilket inte har hänt på ett år), när jag såg siffrorna fick jag panik. Jag blev alldeles kallsvettig och började skaka. Jag hade liksom gått upp tre kilo det senaste året. Min tidigare ätstörda hjärna började direkt måla upp olika planer i huvudet, om hur jag skulle äta och träna för att snabbt tappa dem kg. Eller rättare sagt - hur jag skulle svälta och överträna, för att tappa kilon. 

Men sedan var det en tanke som slog mig 

Minuterna innan jag stod där på vågen var jag lycklig. Jag hade ett leende på läpperna och tyckte att min spegelbild ändå var helt okej. Så varför ska en siffra på en oväsentlig våg få förstöra min glädje?  Aldrig i livet liksom. Så vet ni vad jag gjorde när ångesten hade gått över? Jo jag sa tyst åt alla hjärnspöken, packade ihop mina "tappa kilon snabbt" tankar i lådor och skickade dem ur mitt huvud. Jag vet redan att jag lever ett hälsosamt liv. Jag äter bra mat och choklad ibland. Jag tränar några gånger varje vecka. Jag mår bra i min kropp och i mig själv. Jag gör redan allting jag kan och jag mår bra. Så varför i hvete ska några siffror på en våg, eller ångest kring mat få förstöra min självkänsla? ALDRIG=)=)=)


Jag är bara den jag är. Jag ser ut såhär och har denna personligheten. Om det inte passar, big deal? Jag kommer aldrig ändra på varken uteseende eller personlighet för att bli omtyckt av någon. Tyck om den jag är eller inte alls liksom=). Det viktigaste man gör är att acceptera den man är född till, att vara snäll med folk i sin omgivning och alltid göra sitt bästa. Men om magen råkar väcka sig när man sitter ner, låt den göra det. Lägg ingen energi på det. För bär du upp det med stolthet kommer du ändå klassas som skitsnygg=)

Självförtroende och självkänsla är det snyggaste någonsin.



Du får göra vad du vill med mig

 
Norlie & KKV levererar igen. Vilka kungar. Absolut mina favvosar bland Svenska musik.



Fredag och träning

Alltså skönt bandage på högerarmen... Väcker ju inte alls uppmärksamhet? x) 

Just ätit yogurt och musli till frukost. Nu laddar jag igång inför dagens träning. Det blir bodypump 60minuter. Perfekt pass när man vill träna varje muskel i kroppen, samtidigt som man har en tränare som säger exakt hur man ska göra OCH tvingar en att köra extra hårt. Bra sätt att kicka igång helgen på. Träning gör en så extremt mycket gott.
 
 
Ett lyckopiller kan jämföras med 20 minuters träning!



Fredag

 
 



En bättre torsdagkväll

Träffade Elin på gymmet 18.00 ikväll. Vi brände av ett grymt benpass som avslutades med några minuters jägarvila. Var skönaste känslan därefter, ni vet när svetten till och med rinner från armarna hehe. DÅ VET MAN att passet var till 100%. Yeaaaah!

Därefter var vi och handlade middag (vi blev extremt sugna på blodpudding och bacon haha)

Sedan åkte vi hem till mig och åt en sen middag. Så fruktansvärt gott, har inte ätit blodpudding på flera år. En underskattad maträtt hehe. Jaja vi har även hunnit spåra med skämt som bara vi förstår och skrattat tills tårarna runnit. Min fina vän!!!!

Elin drog just hem. Å nu ska jag läsa en stund, innan sömn. I morgon väntar tidig träning och FREDAG!!
 



ETT LEENDE SMITTAR SOM TUSAN

Har varit på morgonmöte och en sväng förbi lassa idag. Varit på kung humör, bara för att jag träffat glada människor hela dagen. Helt sjuuuukt vad ett leende kan smitta av sig=) 
I eftermiddag har jag läst. Jag älskar att lära mig nya saker, främst när det kommer till självkänsla, kroppspråket, den mentala styrkan osv. Man har nytta av sån kunskap hela liveeettt. Så jag har ett litet bibliotek här hemma. Hehe. Läser lite när jag känner för det typ. Henrik Fexeus är en kung. Ska ni läsa en bok i hopp om att lära er någonting, då ska ni välja hans=)



Torsdag - Frukost


Nu har jag käkat frukost, lyssnat på musik och laddat igång dagen. Redo för ett morgonmöte!
Hörs snart. Pusspusspuss.



Torsdag

 



Shrek är en gud

 
"When your drunk af and ur favorite song is playing"  

HAHA



Ledig dag och tv-dag

 
Det regnar ute även idag. Så jag går faktiskt fortfarande runt med mjukiskläderna här inne. Ganska skönt att vara ledig mitt i veckan ibland. Idag är jag heelt utan motivation också. Tror min kropp och knopp behöver stanna upp litegrann. Så jag ska nog stanna inne idag, läsa någon bra bok, slötitta på tv, dricka kaffe och bara vara liksom. Tänkte egentligen ut och springa, men det blir inget av. Och det är heeelt okej att det är så. Viktigast är att lyssna på kroppen:). Nä nu är det time for breakfast (a)

Hoppas att du har en fin onsdag. Take care! 



Vad är din passion?

 
    "Att arbeta hårt för något vi älskar, kallas passion. Att arbeta hårt för något vi inte tycker om, kallas stress".

Vad är din passion här i livet? Frågar dig själv vad som får just dig lycklig och glad. Skit i vad dina föräldrar säger, eller samhället. Det är ditt liv och din tid. Kasta inte bort det på sådant som du inte tycker om. Om du varje måndag redan längtar efter fredag, har du redan kastat bort 3/4 av ditt liv. Arbeta hårt för någonting du har nära hjärtat och som känns viktigt för dig. Kom ihåg att ingenting är omöjligt. Alla drömmar i världen går att uppnå, bara man är villig att arbeta för dem. Livet är till för att vara fantastiskt. Sluta spola bort massor av dagar, bara för att du inte orkar ta tag i saker du egentligen vill uppnå. För då kommer du bli en olycklig själ. Skapa det livet du vill leva istället. Då kommer du älska varje sekund av det. Och glöm aldrig bort att du - JUST DU - alltid är värd det bästa. Den bästa pojkvännen/flickvännen, det bästa jobbet, finaste lägenheten, löneförhöjningen. Du är värd det. För du är fukking bäst:):)


"Välj ett jobb du älskar, för då kommer du aldrig att behöva arbeta en dag i ditt liv"



Onsdag

 
 
 



Man kan tro att jag gillar rosa


Ikväll har jag och sötaste Engla på jorden gått på långpromenad. Hihi Matilda behövde lite hundvakt så självklart:). Vet ni hur mycket jag diggar Norrland på sommaren? Ljust dygnet runt liksom. Lovely! 

 
Nä, nu ska jag krypa ner i soffan och se lite tv. Äta godis och dricka Cola zero ska jag också göra. Är ju ändå tisdag;)?



Tisdag - Träning

 
Efter jobbet träffade jag tjejerna på gymmet. Vi brände av ett överkroppspass. Fett najs att låta musklerna jobba igen. Åt bara en liten mini-kvarg burk till lunch idag... Typ det enda jag har ätiti idag. Mått sjukt illa hela dääägen. Ska försöka äta en stoor portion köttfärssås och spagetti nu, så kroppen får energi=) Är trots allt med vila, mat och sömn man bygger upp musklerna. När man tränar bryts dem ner. Så det är viktigt att ta hand om tiden utanför gymmet:).

Nu väntar två lediga dagar dessutom. Skönt - Skönt - SKÖÖÖÖNT:)



GODMORGON


Tisdag har vi idag. Vaknade sådär enormt tidigt idag också. Så gjorde en repeat på igår morse - skön musik, kaffe och smink haha! Känner mig som en pensionär som alltid vaknar innan tuppen liksom. Men jaja förhoppnignsvis vänder det snart;)

Nu ska jag iväg mot jobbet. Att hjälpa andra människor är det finaste man kan göra, man blir själv rik av det. När man jobbar på ett äldreboende blir man kallad "min lilla ängel" och får äran att hjälpa andra hela dagarna- det gör hjärtat varmt. Jag har ett alldeles underbart jobb:):).

 

Kom ihåg att ditt liv är en film och du är ressigör. Gör en film värd att titta på <3
 



Tisdag

 



En Måndag

Idag jobbade jag förmiddag. På eftermiddagen var jag på utbildning om ångest och psykoser, extremt lärorikt. Av någon okänd annledning är jag intresserad av den psykiska ohälsan, jag vill lära mig massor - så jag kan hjälpa andra:):). Utbildningen slutade 16.00, så passade jag på att veckohandla påväg hem. Ikväll regnar det ute, så jag har en riktig myskväll inne i lägenheten. Startat "Ta det luugnt" listan på spotify och bakar favvis brödet. Ett nyttig OCH enkelt bröd. Mhhmmmmm;)

Detta är alla ingredienser som krävs. Dock ska det vara grahamsmjöl, men hade inget hemma. Tog istället mer havregryn och fyllde på med någon dl vetemjöl istället. HÄR kan ni se hela receptet.

 
Hoppas att ni har en mysig Måndagskväll. Ibland är det skönt att bara vara hemma och göra inget:) KRAM! 



Måndag - lets go

 
 
Måndag och jag vaknade innan tuppen. Kunde inte somna om alls, så har spenderat morgonen med kaffe, musik och smink. Rätt skön start på dagen, älskar att slippa stressa!! 

Nu ska jag iväg mot jobbet 7.30-16.00. Ska faktiskt bli roligt å komma tillbaka och träffa alla fina på jobbet. Jag tror att denna måndag blir kanon:). HOPPAS DU FÅR EN BRA DAG. PUSSPUSSPUSS!
 



Måndag

 



Härligare söndagskväll


Var hem till Mamma å Pappa för middag ikväll. Lillebrorsan, Adam och Farfar var också där. Pappa bjussade på sina hemmagjorda biffar och annat galet gott. Man äter tills man spricker, sedan äter man ännu mer och spricker igen. Haha jooo jag älskar mat och JAG ÄÄÄLSKAR GRILLAT! =) Sedan drack vi kaffe och drog sämsta skämten i världen. Skrattade så jag tjöt. JAjjajjaa. En härligare söndagskväll må vara svår att hitta:):). Nej förtusan, jag kom just hem till min lilla lägenhet. Nu ska jag bort med mitt nagelack och måla nytt å fräscht. Sedan sova, är så galet trött. Förrsten har ni hört Waiting for Love med avicii? Om ni inte har gjort det ännu så må ni ju göra det FÖR DEN ÄR KUUUUNG:)

Hoppas du får en bra söndagskväll. Ta hand om dig, för du är viktig å bra!<3



Back in Skellefteå

Söndagskläder för hela slanten. Haha shit så snyggt.
 
Hemma i min lilla lägenhet i Skellefteå igen. 
Idag handlar allting om att tvätta, städa, laga matlådor och andra boriiiing måsten. Fett skönt att göra bort allting tråkigt idag. Då blir måndagen och att återgå till vardagen mycket enklare. Något jag ändå diggar med mig själv är att jag är diciplinerad å målinriktad. Vill jag något då blir det så. Brukar vara duktig att lägga latmasken åt sidan haha. Och justeeeee, i morgon startar jag ett nytt kapitel av mitt liv - YEES:)

Jag brukar dela in livet i kapitel.
För två månader sedan kom jag hem från Florida. Då startade jag ett nytt kapitel i mitt liv. Jag började arbeta på min egna tjänst inom Skellefteå Kommun & jag träffade en kille jag tyckte om. Kan faktskt säga att jag levde lite på dem rosa fina molnen. Men haha inget blev som vi tänkte och det slutade med att jag blev väldigt down. Dessutom gav jag bort min lilla kissemisse förra veckan, så honom har jag inte heller kvar:(:(. Det gjorde mig ännu mer down. Så nu är det dax att starta ett nytt kapitel i livet helt enkelt, för jag vill inte vara down:).

SÅ NU KÖR VI.
Så i morgon startar jag ett nytt kapitel, som kommer hålla i fyra veckor framöver. (Sedan startar amazing-sommar-in-skellefteå-kapitlet). Men från och med i morgon och fyra veckor fram ska jag fokusera på att skriva mycket, träna tre dagar i veckan, äta bra mat, göra fett bra ifrån mig på jobbet & sprida mycket glädje. Jag tror att det nya kapitlet kommer bli minst lika bra som dem tidigare. Jag älskar att må bra, så att fastna i ett hamsterhjul och må dåligt är absolut ingenting för img. Då gäller det att samla krafter och ta ett steg ur hjulet. I morgon startar jag ett nytt kapitel som kommer hålla i fyra veckor framöver. VEM ÄR MED MIG?!



GRATTIS MÅÅÅÅÅÅÅNS


& GRATTIS MUMS-MÅNS. SÅ JÄVLA KUUUUUNG=)



Dag 6 - sista hela dagen

Igår solade vi hela dagen. Kom även på den lysande idén om att köpa olja, vilket resulterade i att alla brände sig haha. Men vad är det man säger? Efter röd kommer brun;) 
 
På kvällen drack vi drinkar, var på en riktigt jäkla grym dansshow (där jag och Elin blev uppdragna på dansgolvet...HAHA). Sedan avslutade vi kvällen med ett nattdopp. Fan vad magiskt. 
 
Det bästa jag vet är att resa, så det känns sådär att åka hem idag faktiskt!!
 
Tänk att jag och Elin stod på denna scenen. Och tänk på stackars jag som har två vänsterfötter. HAHA men kul var det. Livet är till för att skriva fina å roliga minnen!!!!
 
Så fantastiskt KUUUUUUUL=)
 



Lördag




Dag 5 - båttur

Igår tog vi båt över till Kos, som är en grekisk fantasi Ö. Suveränt mysig med alla restauranger, folket, affärerna och små gator!!! Kos är en ö som ska besökas så fort tillfällighet ges - en extremt fin långdag i greklan blev det igår med andra ord. Helt klart värt det!
 



Fredag




Torsdag




Dag 4 - fortsättning

Solat hela dagen. Varför jag har ett plåster på magen får ni faktiskt inte ens veta XD. Annars då? Vi skrattar, solar, jämför vem som är brunast, hänger med sökningar, äter och mår som kungar. Kolla bara bilderna på buffén vi får äta av varje dag;);)

I morgon åker vi över till Grekland. Ta hand om dig<3 




Dag 4 - Marknad

Tog bussen in till centrum och har shoppat hela förmiddagen. Så jäkla kul att pruta priset och bråka lite med säljarna haha:):):) I Florida shoppade jag för flera tusen, äkta Varor. Här gick allt på under 300 svenska kronor;) fett värt. Men nu ska vi ut å sola lite, så det syns vi har varit utomlands. TAKE CARE<3 




Onsdag




Tisdagskväll - en bra kväll

Tagit en lugn kväll ikväll(!!!) God mat, drinkar på balkongen, go musiken och bara skönaste stämningeeeen;D. Nu ska vi typ snart sova. Här är klockan en timma senare än Sverige;D Eller aaaa vi ska väl borsta tänderna och prata strunt i flera timmar:):) ni vet hur det brukar bli - tjejsnack är det roligaste snacket och kan hålla på i flera miljoner år;). Love it. Happy days förtusan!<3




Dag 3 - Bodrum

Idag har vi bättrat på brännan och mått som kungar:)):)




Tisdag




Dag 2 - Häng vid Vattnet

Igår kväll träffade vi några sköna här på hotellet och råkade lura dem att Elin är Sveriges största DJ (vilket alla köpte å tyckte var fett ballt)haha. Blev upp till bevis idag på stranden;) Vi kom hem sent inatt och var uppe tidigt i morse. 30 grader i skuggan, ett bra hotell, världens bästa vänner. Nu mår jag så himla bra ska ni veta!!!
 
 



Måndag




Dag 1- BODRUM

Första dygnet har varit magiskt. God Frukost. En förmiddag i solen och en eftermiddag inne i stan med goda drinkar:):) Ps: bilderna kommer inte i ordning, hoppas ni överlever:):)




Lets go




Lördag Morgon

Var hos Elin klockan tio i morse. Vi tänkte gå på långpromenad, men hamnade på Espressohouse för frukost;)

Därfter var jag förbi farfar. Där pappa, faster och Stefan var och hjälpte honom å få sommarfint på gården:) Min fina släkt. Lovade dem att aldrig dricka alkohol å sova innan 21.00 under hela veckan i Turkiet - Självklart blir det så;)?
 
Men nu måste jag packa, duscha och göra mig fin. Sticker om tre timmar. Hehe. HÖRS SNART<3
 



Lördag

 
 
 
 



Åhh... Så typiskt mig...

Det är kaos i min lägenhet . Har tänkt börja packa i ungefär fyra timmar nu. Ändå så ligger alla kläder utanför resväskan och jag har just varit iväg och köpt godis i mina mjukisbyxor?? Alltså var finns logiken, jag kommer aldrig bli klar!!!!

Förresten har jag hittat en ny godisfavoris. Pollybilar. Det är liksom polly som är fylld med bilar. SKITGODA;D Å juste? Typ hela världen brukar banta innan bikini-semester, själv äter jag godis och har gjort det senaste veckorna hehe. Nu har jag iaf en galen sockerkick, så kanske går fort att packa nu? HOPPAS DET, FÖR DE E SÅ HIMLA TRÅKIGT=)

Förresten ser mina nya vita brallor ut såhär. VAD TYCKER NI?=) Kanske reser i dem imorgon, hmhmhmmm!
 
 



"Ska inte shoppa idag"

 
 Tror jag är redo för lite Turkland nu. I morgon sticker vi - har jag nämnt att jag LÄNGTAR?! =)
 



En fredag som blev störtskön

Tog sovmorgon till nio i morse. Därefter gjorde jag mig redo för stan. Mötte upp Elin och Jenny på lilla kina för buffelunch.

Blev suvären lunch innan shopping. Jag tänkte egentligen inte shoppa någonting idag... Meeen... Gick sådär med det hehe:)
 
Hade världens bästa shoppinglycka idag ska ni veta!!! hittade brillor, hatt, skor, hårband, jeans, klänningar - u name it. Såfort jag kommer hem från gymmet ska jag fota och visa er:D 

EN BRA JÄVLA FREDAG!
 



Fredag

 



Hejdå Svantis

Jobbade 7-13 i morse. Därefter har jag myst med Svante hela eftermiddagen. Å juste, påtal om ingenting så har jag spenderat dem två senaste veckorna helt utan smink, det har faktiskt varit fett skönt. Men i morgon ska jag på stan och har tänkt fixa både hår å smink innan (vem planerar ens sånt??) haha ja vafan, kul ska det iallafall bli. Om jag ens minns hur en mascara fungerar:):):):)

Min lilla bäbis. Så himla saknad han KOMMER BLI!!!!

Efter middagen hämtade jag upp Mamma så åkte vi till Svantes nya familj. En tjej och kille som bor ute på landet. Dem har stora hjärtan båda två, känner stor tillit till dem=) Dessutom är dom helt grymma människor - så lär ju dricka kaffe där mycket i framtiden ;D



Men titta - där är ju lilla jag

 



Idag flyttar min bäbis


Springer runt med tårar i ögonen idag, haha. För ikväll ska jag och Mamma följa Svante till hans nya hem. Han ska få flytta ut på landet där det finns tillgång till kattlucka, kattkompis och ett fint par som ska ta hand om honom. Där kommer han få leva ett långt, lyckligt liv ute i naturen. Precis som han vill ha det. Min lilla bäbis. Men fan vad det känns tråkigt alltså. BUHUUUUU känns ju som en pil i hjärtat. Men som tur är känner jag paret litegrann, så lär väl komma och dricka kaffe där X antal gånger för all framtid! 
 
 



Torsdag - En påminnelse

Ge inte upp. Kämpa för det du verkligen tror på. Men kom ihåg att bra saker aldrig kommer från komfortzonen!
 



Jag är ingen supermänniska


Folk verkar tro att jag är en supertjej. Minns att jag träffade en kille på krogen i somras som ba "Alltså Julia du har fan allt. Du är fräsch, du tränar, är alltid glad, bakar, är snäll mot alla och har söta skrattgropar".

Liksom: Jag mår bra i mig själv, är en optimist och njuter av livet jag lever. Men jag har också mina sämre dagar. Jag kanske bara är dålig på att visa det via bloggen och instagram. Men jag lovar - dem finns. Jag har också dagar då jag vill att min spegelbild ska dö. Då jag bara ligger inne i soffan med mjukiskläder och äter choklad. Jag har dagar när min prestationsångest är så hög att jag nästan spricker. Ibland är jag down och allting jag tvingas fokusera på är att sätta den ena foten framför den andra. Men vet ni? Det tillhör livet. Ibland mår man sämst och ibland mår man bättre än prinsessan själv. Så måste det även få vara. Det viktiga är att alltid göra sitt bästa utifrån dagsformen. Man kanske inte gör bäst ifrån sig på jobbet under en dålig dag, men man är iallafall där och gör så gott man kan. Sedan får man intala sig själv att den kommande dagen blir bättre!

Sen att jag har skrattgropar och råkar vara en tjej som älskar att skratta, träna & baka - det är ju bara den jag är;D

Men idag har jag en dålig dag. En dag då jag bara vill att min spegelbild ska dö. Tack och godnatt!!



Du kommer må sämst, tills den dagen du släpper taget

Det är helt omöjligt att styra över känslorna som befinner sig i kroppen, dem lever liksom sitt eget liv. Men när man mår dålig, vet man själv oftast orsaken till varför. Därför är det extremt viktigt att inte blunda för den. Man måste förstöra orsaken, hur jobbigt den än känns. För det är enda vägen till ett bra mående. Man kan liksom inte hålla kvar vid någonting som får en att må dåligt och tro att det kommer bli bra. För det kommer de inte. Du kommer må sämst tills den dagen du släpper taget. 

Jag brukar se det som att hålla i en ballong. Ballongen är full av skit, det är orsaken till ditt dåliga mående. Trots allt håller du kvar i den. Det blir tyngre för varje dag som går. Men du vågar liksom inte släppa taget om ballongen - eftersom det känns läskigt - oftast så innebär det även att släppa taget om en person, eller att starta en lång resa av recovery. Men samgitigt. Vad har du för val? Hålla kvar i skiten eller släppa den och starta ett nytt kapitel. Där du på sikt får må bra och leva precis det liv du drömmer om. Själv brukar jag släppa iväg ballongen så fort jag inser att ingenting bra kommer ur en situation. Klart det känns jobbigt som fAan, men:(. Det kommer ju ändå inte bli bättre genom att hålla kvar,
Det är omöjligt att styra över känslorna som befinner sig i kroppen. Men om man håller personer som får en att må bra i sin närhet, blir allting mycket enklare. Personer som tycker om dig, peppar dig och älskar den du är.
 



Onsdag

 



Lite morotskaka är aldrig fel hehe




Tisdags-Träning

 
Ledig tisdag och jag bor fortfarande kvar hemma hos min mamma och pappa. Hihi har bott här i snart två veckor, snacka om att vila upp sig:). Levt i myskläder och inget smink alls. Bara känt lugnet liksom!!! Har kollat roliga parlamentet klipp med min bror och skrattat tills tårarna runnit. Ätit god middag med la familia varje kväll. Druckit mängder av koppar kaffe med morsan och sett halv åtta hos mig tillsammans med farsan. Sedan har jag varit ute i skogen och sprungit mycket också. 


Idag tog jag mig runt 7km rundan, följt av 90 armh. 10 vanliga, 10 axelarmhävningar och 10 triceparmhävningar X tre varv.  
Nu ska jag duscha och sedan baka morotskaka tillsammans med mammmmmaaaaa!




Din kropp behöver tallriksmodellen

Den som aldrig behöver vilodagar, tränar inte tillräckligt hårt. När man tränar bryts kroppen ner och det är när du äter, sover och vilar kroppen byggs upp igen. Ger du inte din kropp återhämtning kommer den aldrig att bli starkare heller. Äter du för lite kommer kroppen prioritera dem inre organen som hjärtat, lungorna osv. Då finns inte tillräckligt med energi för att bygga upp kroppen och den bryts ner istället. Det är kosten och vilan som bygger upp musklerna.
 
Träningen ska liksom göra ditt liv bättre, det ska inte vara ditt liv. Idag petar allt för många människor i maten. Utesluter kolhydrater och äter inte upp allting på tallriken. Det är vad jag kallar ätstörningar. Rakt igenom. Man ska inte få ångest av att äta middag. Kroppen behöver allting från näringskedjan. Det är viktigt för att bygga upp kroppen och få den till att fungera i vardagen. 

Tacka vet jag tallriksmodellen och husmanskosten.
Alla tre delar från tallriken behövs. Kolla själv:

Vad gör kolhydraterna i din kropp? - Det är kroppens bränsle. Det är livsviktigt för hjärnaktivitet och fysisk aktivitet. Kolhydrater förbrukas hela tiden och bör tillföras till kroppen varje dag. Tecken på kolhydratsbrist: Du känner dig trött och trög. Kan förlora muskler eftersom kroppen bryter ner proteiner för att få energi. Man kan lätt bli sjuk pga försvagat immunförsvar. Man får även hetsätningssug, depression och frånvarohetskänsla. 

Vad gör proteinet i din kropp? - Proteiner är kroppens byggstenar. De har som uppgift att bygga upp och reparera kroppens celler, vävnader och muskelmassa. Om du äter för lite protein så börjar kroppen bryta ner sitt eget protein i form av muskler och vävnader. Därför är det extra viktigt att äta tillräckligt med protein när du tränar och vill bygga muskler. Tecken på Proteinbrist: Långsam sårläkning. Sköra naglar och fallande hår. Svaga muskler. Extrema anfall av trötthet. (Dock är det svårt att få proteinbrist här i Sverige).

Vad gör fettet i din kropp? -
 Fett behövs som energireserv, för tillverkning av vissa hormoner. Som stöd för inre organ, som värmeisolering och för att kroppen ska tillgodogöra sig de fettlösliga vitaminerna. Tecken på fettbrist: Dåligt minne. Torr hud. Slitet hår och mjäll. Tvångstankar och sämre reflexer. 


Såhär såg jag ut för fyra år sedan. Då hade jag brist på alla tre ämnen (och många till). Jag kan säga att man kände sig som en påse hundskit varje sekund av den vakna tiden. Idag vet jag hur extremt viktigt det är för kroppen att ha tillgång till både kolhydrater, fett och protein. Man kan liksom inte klaga på att "man är trött på jobbet" och samtidigt leva på kolhydratsunderskott. Eller att man "sover dåligt" och inte äta tillräckligt med mat. Eftersom kroppen inte sover på tom mage. Man kan inte heller klaga på "att man är down, slut och deprimerad" om man utesluter ämnen från kostcirkeln. Liksom: Börja ät då, så kommer du må bättre!!!!!

Man styr mycket med maten. Men för att må bra och prestera bra är det viktigt att äta från hela kostcirkeln:)



Tisdag

 



"Julia du är så jävla lik Svampbob i denna film"



Aaaah, tack för den lillebror! ;D



Dont look down - Martin Garrix



HEJ REPEAT



Lista

 

Namn: Julia Jonsson
Ålder: 22 
Bor: Skellefteå
Längd: 169
Skostolek: 38/39
_____________

Nämn tre bra egenskaper om dig själv: Positiv, målinriktad & snäll.
Nämn tre mindre bra egenskaper om dig själv: Hetsig, lättretlig & stressad.
Hur många bloggläsare har du under en dag: Tresiffrigt :)
Vad är du rädd för?: Grodor, fiskar och att bli sviken. 
Har du körkort? Ja och det fick jag dagen efter min 18årsdag!!
Vem åkte du bil med senast? Elin och Lisa!

Vem smsade dig senast? Min fina faster:)

 När grät du senast? Några dagar sedan:)
Vem är din bästavän? Jag har många bästizar!
Vad gör du just nu? Äter gröt till lunch, lyssnar på musik och svarar på denna lista;P
Det västa du vet: DÅLIG MUSIK!!!
_____________

 Vad finns alltid i din handväska? Smink, mobilladdare och resten av mitt liv hehe.
Har du någon tatuering? Jadå!
Har du någon piercing? Öronen:) Haft i naveln i mina yngre dagar;)

 
 ______________

 Katt eller hund? Kisse
Blått eller grönt? Blått 
Kallt eller varmt? Varmt. 
Snö eller sol? Sol. 
Lockigt eller rakt hår? Lockigt.
Mobil eller dator? Mobil OCH dator




Måndag

 



Godnatt fina söndag




Den perfekta starten

Tränade kondition med två favoriter på Friskvårdskompaniet i morse. Fick till ett riktigt bra pass, där vi alla tre kände oss mer död än levande då vi tränat klart. (Bilden är tagen efter passet hihi)

Här ser ni även en död jag. Kolla så röd jag blir i ansiktet när jag tränar kondition. Förrut skämdes jag över det. nu är jag fan stolt. Det ska synas att man tränar, visst?! Haha det är så många tjejer som är fett snygga på gymmet. Sminkade och fixat hår... och sen finns det tjejer som jag. Som alltid är risig, osminkad och nyvaken. HAHEHO! 

Nej nu ska jag mot jobbet 12-21 pass väntar. Sedan ska jag äta godis. Pusspuss!
 
 



Svidande ben


Har så eeenormt mycket tränignsvärk i baksida lår/rumpa efter träningen i fredags. Men det hindrar inte lilla jag. Nu väntar ben träning tillsammans med Elin innan dagens arbetspass. Kan inte bli annat än succé! 

Här ser ni min favorit-övning när det kommer till ben. 90 grader mot en vägg;P. Älskar den svidande känslan och när benen ba hoppar av utmattning. Hehe har faktiskt 20 minuter som rekord. Vad är ditt?



En vecka kvar

Om exakt en vecka sitter jag och mina bästisar på planet mot värmen. Jag är lyckligt lottad som fått se så många länder trots att jag bara är 22 bast. Älskar att resa och uppleva. Det är rikedom förtusan:):)


Gran Canari
Cypern
Dominikanska republiken
Turkiet
Franska Rivieran 
Italien
Thailand
London
Afrika
Thailand (en andra gång).
Grekland
Franska Rivieran (en andra gång)
 Miami
Florida
 -> Turkiet (en andra gång).

Och många mer kommer det bli i framtiden!!!




Extremt obehaglig känsla i kroppen


Det är lördag, det regnar och det är exakt en vecka sedan vi sa goodbye. Det har varit en extremt lång vecka med så många olika känslor. Har till största del haft en obehaglig känsla i kroppen, eftersom jag förlorat en helt underbar å fantastisk människa. Men att vara en boomerang till någon som omedvetet kommer att såra igen är inget alternativ. "Det började lite för bra mellan oss, som gjort för att bli magiskt eller fett jävla dåligt". Det blev dåligt. Dock helt onödigt för er att fråga vad killen heter eller vad som har hänt. Vill inte sprida skit och det spelar det faktiskt ingen roll för er vem och vad som hänt ändå så:):)
 
Men livet är en berg-och-dahl-bana. Det har sina up and downs och just nu befinner jag mig i en down period. Dock åker jag iväg till utlandet om exakt en vecka och då passar jag på att starta ett nytt kapitel i mitt liv. När jag kommer hem tar även sommaren fart och då ska jag glömma allting som får mig att må dåligt - och bara må bra istället. 

"Ja, livet är en berg-och-dahl-bana. Det är lika bra att hålla i sig och njuta av åkturen"



Lördag

 
 



Throwback- sommar 2014


Vad jag längtar till sommaren.



Intervaller och benböj

 
I eftermiddag tog jag mig ut på en tre kilometers runda. Höll högt grundtempo och ökade lite extra varannan låt. Var bokstavligt talat hundra % död efter dem 3km. Väldigt mycket tröttare än i onsdags och då sprang jag ändå 7km. Snacka om att grundtempot reglerar hur trött man vill vara när man är hemma igen!

Vilade några minuter efter löpningen, innan jag gav mig på några omgångar benböj varvat utfallsteg med hopp. Sedan skakade benen alldeles perfekt. Nu är jag redo för en bättre fredagskväll:):):):)

 



FREDAG och TRÄNING

 
Tränat överkropp med Elin och Lisa nu på förmiddagen. Korta intervaller med högt tempo = Tabata inspirerat. Man kör allt man kan i 20 sekunder + vilar 10 sekunder = 8 omgångar (åtta olika övningar). Man ska gå all in i 20 sek intervallerna, det ska kännas som en evighet liksom - man ska förtjäna 10 sek vilan. Hehe. För att nå resultaten man är ute efter, är det viktigt att våga sig utanför boxen och aldrig ge upp. Bara kötta. Men samtidigt komma ihåg å träna för att man älskar sin kropp, inte för att man hatar den. 

Nu ska jag äta korv och makaroner till lunch innan jag ska ta mig ut på en löprunda. 
Är inne i en skön träningsperiod nu. Träningen får mig att må som en kung, så då tränar jag mycket helt enkelt. Om en månad kanske jag inte alls är i form och orkar träna, då får jag vara nöjd om jag kommer mig till gymmet en gång i veckan. Man måste lyssna på kroppen och vad den behöver just nu liksom.  

 
Ibland behöver kroppen sömn, choklad och tv-dagar. Då är det så. 
Ibland behöver den träning, galenskaper och spontanitet. Då är det helt enkelt så. 
Det är helt okej att det är så. Viktigast är att lyssna på sin kropp.
 
 



Fredag - Kommer sakna dig



Ville verkligen inte att det skulle sluta såhär. 



Att komma igång med träning

FRÅGA
Jag tänker och tänker på att komma igång med träningen. Jag har träningskläder, men sen då.. Tänker att jag ska starta om från början, powerwalks och sen smyga in löpning, men jag går ofta ut från 0-100 direkt och efter några dagar har jag tröttnat.. Tänker att en träningskompis till en början vore bra men inte för länge liksom... 
Hur ska jag lägga upp allt? Tips?

 
SVAR
En träningskompis är aldrig fel. Då kan man dra varandra till gymmet när man själv tappat motivationen. För hur tungt det än känns innan ett träningspass, blir man alltid piggare och gladare därefter.

För att komma igång med träningen mitt bästa tips att inte gå ut för hårt. Börja med 20 minuters promenader tre gånger i veckan. Det viktigaste är att få in rutinen och en positiv känsla. Att det är kul och inte för jobbigt till en början. Få in träningen i din livsstil. Innan varje pass ska man ställa sig själv frågan "Är detta någonting jag kan hålla på med om ett år". Om svaret är nej är det idé att hitta en ny träningsform.

När träningen är en del av vardagen, går den utöka. För då kan man inte vara utan den. Jag har nu fått in träningen i min vardag och älskar varje sekund av den. Så jag kör väldigt hårt under varje pass. Det viktigaste är att det är kul och att man mår bra av det. 

Jag har dock många gånger varit trött och otaggad innan passet. Men aldrig missnöjd efter. Diciplin, motivation och vilja är ens bästa vänner för att hålla igång;D




Ögonbryn-Torsdag


Idag efter jobbet hade jag bokad tid med Maria på Estetic. Träff nummer två för att pigmenteringen av mina ögonbryn. Alltså denna Maria är helt fantastisk. Hon såg att jag var en sliten krigare, så hon bäddade om mig med en filt. Bjussade på coffee och bara var omhändertagande. Världen behöver mer personer som henne heeelt klart!! 

Hur som helst sitter jag nu här med bedövade ögonbryn, som är alldeles röda och svullna hihi. Men att äntligen ha ögonbrynen tillbaka är fan värt allt. Ögonbryn tycker jag är det viktigaste i hela ansiktet, det ramar liksom in the face. Nu ska bara brynen läka så syns resultatet nästa vecka. Spännande;). 

Nu ska jag dricka mer kaffe. PUSS.
 



Torsdag

 



Hur lyckas man vinna, om man inte kan förlora?

En Boxningsmatch. Ett slag och man faller. Man ställer sig upp igen med ben som skakar. Rädd för att få ett slag till, men förhoppningar om att själv få in ett. Men nej. Men faller igen. Man förlorar. Näsan är bruten och självförtroendet krossat. Man vill ge upp. Man gör en dålig match. Tränaren säger "Du måste träna hårdare. Bli starkare. Bättre". Vilket man även bestämmer sig för att bli, nästa gång blir inte fallet lika djupt. Näsan är bruten för sista gången liksom.

En månad senare står man där igen. Nervös. Taggad. Sugen på revanch. Man får ett slag. Skakar. Bestämmer sig för att inte ge upp. Slår till motståndaren en gång. Två gånger. Tre. Sedan ligger han där på marken. Då hade man vunnit. Självförtroendet stärkt och peppen till nästa match finns redan där. Man känner sig oslagbar. 

Varje gång man står där i ringen och väntar på startsignalen är man medveten om att man kan vinna, men även förlora. Så är det innan varje startsignal. För hur ska man någonsin lyckas vinna om man inte kan förlora? Det handlar om att aldrig ge upp. Att alltid träna och bli starkare. Att inte låta en förlust förstöra en. Omvandla istället förlusterna till motivation. På så vis blir man starkare. Då krävs mer slag för att man ska falla. För har man erfarenheter, styrka och vilja kan man nå hur långt man vill.


Det som inte dödar, det härdar - är ord man hör med jämna mellanrum. Det är även ord med sanning. För vet ni? Efter varje slag och förlust tvingas man kämpa hårdare. Ställa sig upp, borsta av knäna och fortsätta kämpa. Därför krävs det ännu mer för ett fall nästa match. Ge aldrig upp. Sluta aldrig kämpa. Hur tungt livet än känns just nu, så blir det bättre. För varje dag som går blir du starkare, varje dag är en dag närmare lycka - även fast du själv inte är medveten om det nu. Håll huvudet högt. Le. Skratta. Umgås med dina närmsta. Glöm aldrig bort vem du är och vad du faktiskt vill. Vem du var innan världen sa åt dig hur du skulle vara. Puss och kram!




FY FAN VAD STEK

 

 



Sju kilometer senare

 Ps. Jag blir alltid extremt taggad under alla träningspass jag genomför. Så jag tar alltid i tills jag nästan spyr. Därav det galet röda ansiktet. Liksom tömma alla depåer. Känslan är ju amazing:) Men om man vill träna så hårt, är det fett viktigt att äta, sova och inte hoppa över vilodagarna!!! 

Jobbade 7-12 i morse. Därefter åkte jag å Svante hem till mamma och pappa. Jag bytte bara skor och joggade min favoritrunda med kunglig musik i öronen. Rundan är sju kilometer lång och enbart i skogen. Jag älskar att jobgga i skogen och jag ääälskar att träna. Tjugo minuters träning är alltså som ett helt lyckopiller. Och vet ni? Just nu känner jag mig som ett happyface. Det gör jag. Träning är så extremt viktigt för välmåendet så länge man käkar, sover å tar hand om kroppen. YEEEEEEES=)

Nu ska jag dricka kaffe med Mamma. Puss, puss, puss på er ! 
 
 



Onsdag

 



Nu startar jag ett nytt kapitel

 
Jag förstår bara inte hur det kan göra så förbaskat ont. aj 
 



Tisdag

 
 



Nära och Kära - det viktigaste man har

Ikväll har jag sett Disney movie och käkat candy med bror min. Precis vad jag behövde:)
Rekommenderar alla att se Madagaskar 4a. Fett kul fiiiiillllmmm!
 



Mina fina








Always choose to smile

 
Välj alltid att le, oavsett vad. För vem är egentligen värd dina tårar? Livet går vidare och personer som är en del av ditt förflutna är det av en anledning. Move on.

Idag är det Måndag. Jag gillar måndagar av någon konstig aneldning. Nu ska jag iväg på jobbet och hjälpa mina söta gamlingar med alla vardagssysslor. Jag tycker faktiskt om mitt jobb. Man får göra gott för andra människor varje dag. Att få höra "Tack min lilla ängel vad hade jag gjort utan dig, du är så snäll som rullar mitt hår" värmer verkligen hjärtat:):) 

Puuuuusssss <3 <3 
 
 
 



Måndag

 



Söndag

För jag har jobbat även idag...

...Därefter tog världens bästa tjejer hand om världens mest slitna tjej. Bjussade på grillat och choklad. Jag har verkligen världens finaste vänner. Mina änglar varje dag året om. LoveLoveLove.

 



Det gör faktiskt lite ont

"Vet du? Jag tror att allting har en mening, så det är ju bara vänta och se"
"Fast meningen styr man lite själv också".

 
Idag har jag avslutat någonting väldigt fint. Så idag är jag faktiskt ledsen, det gör ont. Men man måste vara beredd på förlust om man vill vinna. Hur fint någonting än är, får man aldrig befinna sig i en situation där man vet hur sårad man faktiskt kan bli.  Dock var du en fantastisk person, som fick mig att må bra. Men fel tidpunkter i livet kan ställa till mycket. Gonna miss you som faaan! 



Men livet måste gå vidare. Move on. Allting har en mening. Kram mina fina!
 



Saknar dig så extremt sjukt mycket Mormor.





Fredag




Stronger than I Was

 
Lillebror visade denna låten för någon vecka sedan. Den går på repeat, så stark och grym låååååt.




tiden springer


Ursäkta för den dåliga uppdateringen dem senaste dagarna. Men har haft fullt upp med jobb (6 av 7 dagar arbetar jag denna veckan). Men har så galet sköna kollegor att det inte gör mig någonting, får skratta tills lite tårar varje dag! hähä. 

Annars då? Igår var det Valborgs. Jag spenderade den med Mamma och pappa. Fett god middag, massor av prat och sedan godis framför humorgalan. Bästa galan på hela året - skulle inte missa den för något i väääärlden!! Så det blev varken majbrasa eller alkohol för mig igår. Men lika glad för det är jag faktiskt. Idag känns det toppen iaf:):)




Fredag