En fredag

 
Ramlade in hos sjukgymnasten 08.30 idag, det enda han sa var "Oj, du ser ju helt färdig ut - du är ingen morgon människa va?" Jag bara skrattade å svarade "hatar väckarklockan, hatar klockan innan 10.00 och jag har inte ens druckit kaffe". Då skrattade han också och körde ännu hårdare med mig och min rygg i gymmet. HAHA herregud!! 

Efter sjukgymnasten har jag veckohandlat och tränat benen litegrann... Och... Förövrigt är jag HELT SÅLD på mjuka mackor med ägg och kaviar för tillfället (har hittils ätit fyra sånna mackor idag;)!) Gud vad gott det ääääääääääääär! 

 



Klickat hem fina saker


Har råkat klickat hem nytt proteinpulver från fitnessguru & ansikskräm/gel + bodylotion från popupshop (där dem säljer ut allt för 70%). Skynda fynda skulle jag vilja säga;) Nu ska jag till sjukgymnasten. PÖSS



En kväll på jobbet


Trivs alldeles utmärkt på jobbet. Att man kan trivas så bra efter bara fyra dagar är fantastiskt. DEN känslan:)

Nu ska jag i alla fall snart gå och lägga mig. Imorgon väntar träning med sjukgymnast, träning på egen hand, veckohandling & musikal med familjen på kvällen=) Blir en kanon dag, det hör man ju!! 



Hon är typ 60 bast och min förebild


Har städat, tvättat och sett tv idag. Nu ska jag iväg och jobba 16-21. Jobbar med en helt otrolig människa ikväll, hon är typ 60 bast och min förebild. Hennes ödmjuka, roliga och varma personlighet kan få vem som helst att känna lugn! Ska bli som hon när jag blir stor:):). Hehe vi hörs snart igen kära vänner.
 



Hon var 13 år och prostituerad

 
 
Gillar denna låt. Gillar även programmet Darin och andra kändisar är med i på tisdagar. Eller gillar och gillar. Satt och grät under en filt i 60 minuter i senaste avsnittet. Livet är orättvist,så jävla orättvist. 

Handlade om en ung tjej som sålde sig själv för att familjen skulle ha råd med mat och skola för den äldsta pojken. Den unga tjejen (som kanske är 13 år) grät när hon sa "jag vill egentligen också gå i skola" sedan grät hon ännu mer då hon berättade om förra veckan, då en äcklig man tog strypgrepp på henne och hotade med kniv. Tänk så orättvist livet är, så fruktansvärt hemskt jävla tragsikt. Jobbigast är att man bara sitter här i Sverige och få höra om allt skit som händer i världen. Jag vill ju ner och göra någonting, få stopp på alla mörka mardrömmar som utspelar sig varje dag.



Vilken kropp är snyggast?


Personligen tycker jag att alla kroppar är fina på sitt sätt. Alla har en så kallad trivselvikt där kroppen mår som bäst av att vara. Då kan man i princip äta hur mycket man vill utan att rubba vikten (ja, om man inte över äter VARJE DAG ÅRET OM - eller svälter sig själv -  vill säga). När kroppen får ligga på sin trivselvikt mår den som absolt bäst!

Om ni skulle välja en siffra, vilken tycker ni är den finaste kroppen?!



chillar ihjäl


Jobbat 7-12 idag. Därefter träffade jag Angelica på gymmet å brände av ett svettigt tabata pass följt av crossfitrunda. Därefter pyste vi hem till mig och åt middag framför äntligen hemma! - Angelica drog för någon timma sedan och jag har just krypit i min pyamas och ska stanna i den resten av kvällen. Så himla härliiiiiigt. Ska se Sveriges mästerkockar, Mia på grötö och bara äta massor av god frukt hela kvällen. Så härligt! 

Kram på er<3 - ps. ser ni så långt hår jag har fått?!! 
 



Jag som 18åring

 
Såhär såg jag ut som 18 åring (veckan efter studenten). Solade solarium, hade nagelförlängning + lösögonfransar jämt och kände mig sjukt ball. Haha;P - Bilden är tagen på arlanda, jag och Elin var påväg mot London!!



You tell me




Ikväll





Det nya jobbet

 
Mitt jobb är på ett äldreboende. Vi tar hand om äldre människor som behöver hjälp med vardagen. Personligen tycker jag att det är ett mysigt jobb där man blir som en familj i arbetsgruppen. Man får höra historier ur 90 åriga människors liv & får samtidigt hjälpa dem med små vardagliga saker. Som att städa och tvätta. Man får bjuda på kaffe och kakor. Ooooooch man blir proffs på att bemöta människor - som anhöriga, svårt sjuka, ssk, att svara i telefon, osv osv! 

Sedan är det också oftast många vikarier i gruppen. Killar och tjejer. Å vi blir såklart lite extra bra kompizar eftersom vi är i samma ålder. Jag brukar alltid få platsen som "den fega" i gänget så alla brukar springa runt och skrämma mig hela tiden HE HE HE... Hur som helst har jag fått vänner för livet på många av mina arbetsplatser=)

Såhär snyggt går jag klädd på jobbet;)

Efter dagens 7-17.30 tur åkte jag till gymmet. Kändes som en vinst i sig att bara ta sig dit. 30 minuter på crosstrainern fick räcka för dagens träning.... NU SKA JAG HA EN "ta hand om mig sj kväll" ni vet, ansiktsmask, hårinpackning osv! Sedan ska jag se något bra på TV innan det är dax att sova. 7-12 jobb väntar i morgon å det känns (hör och häpna) trevligt!



Första dagen på nya jobbet

 
Första dagen på nya jobbet igår. Började 13.30 och 13.35 bestämde jag mig för att plocka bort lite på diskbänken. Där låg en kniv och jag fick en snillerblixt å ba "undra om den är vass på riktigt?" sedan var jag tvungen att fråga mina arbetskollegor om plåster (för att jag blödde som en fontän). HAHA. Bra första intryck. Jag förvarnade även mina arbetskompisar om att jag är en olycksfågel som garanterat kommer hinna göra alla tabbar som ens går att göra - då skrattade dem gott;p 

I morse ringde klockan 05.00 och jag började flänna. VILKET SKÄMT. Jag är inte alls någon morgon människa, men det var helt enkelt bara att pallra sig upp och hinka i sig kaffe.. Nu ska jag sminka mej så jag ser ut som en människa å sedan ladda inför dag nr två. Ladda inför ett 7-17.30 pass på jobbäth. Sedan väntar gym som tur är!



Måndag





Gör det DU mår bra av





Söndag

Hur går det med era nyårslöften förresten?! 



Lördag

Hämtade upp Frida med min räser bil i eftermiddags. Vi drog förbi Hemmakväll och hyrde film, köpte massa gott på kvantum, hämtade pizzor på mamma mia och landade i min soffa. HUR BRA LÖRDAGKVÄLL!!!? 

Nu ska jag gå och sova & inte ställa någon väckare alls i morgon. Min sista lediga dag innan nya jobbet!:)



Träningen idag


Träffade Angelica i gymmet på Eddahallen. Som förövrigt är ett väldigt trivsamt och fint gym, gillar det skarpt. Kanske man ska byta gym? jaaao tål att tänkas på i alla fall. 

Idag körde vi Crosstrainer 20 minuter innan vi gav oss på denna "as fast as possible" runda. Det var svettigt, tungt och fruktansvärt jobbigt. Men så jävla värt det. Bra jobbat av oss. Fin tid fick vi också!

Jag menar.. det tar ca 20 minuter att köra denna crossfit-runda. Och då har man verkligen tränar hela kroppen + puls + styrka + explosivitet och uthållighet. Allt på ca 20 minuter liksom. Det är allt som behövs!
 



Saker som gamla ångrar när dem är gamla

1.) Inte resa när du hade chansen. Att resa blir svårare när man blir äldre eftersom fler människor är beroende av din närvaro. Dessutom kommer det bli dyrare att ha med sig alla människor i slutändan, så passa på!

2.) Stanna kvar i ett dåligt förhållande. Det kan kännas svårt att komma ur ett dåligt förhållande, men det är inte värre än att stanna kvar i det och slösa allas tid.

3.) Avstå från solkräm. Det kanske inte verkar så mycket, men solskador byggs upp under årens lopp, vilket orsakar rynkor och missfärgningar.

4.) Vara långsiktig och arg under en längre period, särskilt mot dem du älskar. Välj att släppa taget om din smärta, i stället för att älta det.

5.) Att vara rädd för att göra saker. Rädsla kan förlama oss, men vi kan inte låta det stoppa oss!

6.) Att inte ta hand om sin kropp rätt! När man blir äldre kommer du att inse hur viktigt det är att ta hand om din kropp.

7.) Låta dig definieras av könsroller. Definiera dig själv, låt inte samhället göra det.

8.) Inte säga upp sig från ett fruktansvärt jobb. Du kan behöva betala hyra eller försörja en familj, men du kan inte tvinga dig själv att vara olycklig varje dag.

9.) Att vara rädd för att säga ”jag älskar dig.” Att älska en annan människa är en dyrbar gåva, även om samma kärlek inte ges tillbaka.

10.) Att bry sig för mycket om vad andra tycker. När du blir äldre, kommer du att inse att andras åsikter inte betyder något för din inre lycka.




Lördag





Möte-träning-kesella-SAW

Det tog inte lång tid för mig att fullkomligt älska min nya chef. 
"Hallå. Det är jag som är Julia, är det dej jag ska träffa idag?"
"Hej Julia. Så trevligt, välkommen in!"
*Skakar hand och ler stort*
"Du är så fruktansvärt bekant, har du varit på omslaget i någon tidning eller så?"
"Hihihihih nej det har jag inte hihi"

Haha, två timmar var jag hos henne och pratade på. Information och miljontals nya människor att hälsa och skaka hand med. Trevligt men virrigt, precis som det ska vara. Vet ni något sjukt? Jo, jag älskar att vara ny. Det blir liksom en ny start och man får lära sig allting från början, lära känna helt nytt folk & bara visa sina bästa sidor;). Jag har alltid gillat att vara ny på ställen av någon konstig anledning!!

I alla fall. Efter mötet gästspelade jag på Eddahallens gym med Angelica och brände av ett rejält Tabata pass, vi båda höll på att avlida efter alla konditionsövningar, men ack så oerhört nöjda. Därefter träffade vi Sandra och åt middag ihop + snackade om livet. Sandra drog vidare vid åtta tiden. Då såg jag och Angelica den klassiska skräckfilmen SAW med en skål fruktsallad i handen. Rätt ball film alltså!;)

I morgon är det lördag. Jag ska träna med Angelica och sedan äta pizza med Frida - Låter som en perfekt dag i mina öron. Ska gå och sova nu, så det fortare blir morgon hehe:D



Godmorgon Fredag

 
Just nu sitter jag här med en av dem nyttigare av de nyttigaste frukostarna (heter det ens frukostarna?!) och lyssnar på Gavin DeGraw samtidigt som doftljusen luktar sommar och mörkret har övertag där utanför. Känslan av att känna lugnet mitt i stormen lixxåååm.

Nu ska jag snart göra mig klar för dagen. Två möten med olika bossar väntar. Ska en sväng på stan. Planera dagens träningspass som jag och Angelica ska genomlida (MOHAHA) & sedan äta middag med henne å Sandra. Att denna dagen blir en 10 poängare är jag ganska säker på:)



Det visste ni inte om mej!!!


 
Jag har faktiskt en talang & det är att sova. Jag kan somna varsomhelst - närsomhelst. Så fort jag får möjligheten slår jag igen ögonen (hehe) detta tycker självklart mina vänner är jätte kul, så de brukar oftast och alltid fota det. Tyvärr är den ena bilden värre än den andra - så dem värsta bilderna får ni inte ens se;) HAHA! 

Jag är ofta jätte speedad å engagerad när jag är vaken så mycket energi går åt varje vaken stund. Å bara därför somnar jag direkt jag får chansen. Det kan vara på flygplan, i VÄNTAN på flygplan, sittvagn i tåg, i solen, när jag pratar med mina kompisar (hehe), om jag ser film, då jag har tråkigt... osv osv!!!


Sådärja, där fick ni veta en hemliz om mig. Spännande va;)



Idag är det full fart

Träning med Sjukgymnast - Check
Veckohandla - Check
Handla åt min sjuka vän - Check
Åka förbi gamla jobbet - Check
ÄTA LUNCH
Fara på gymmet och träna - snart check
Möte med med Magdalena - klockan 14.00
Tvätta (tvätt tid) - hela eftermiddagen
STÄDA OCH ÄTA MIDDAG
Varva ner med en bra film & tekopp
Sova tiiidigt.



matTIPS

Detta är tusan det godaste jag vet. Speciellt vaniljsmaken. Bättre än glass, godis OCH CHPS! Ni som inte redan har testat detta kan ju åka direkt till coop och handla några pack. Spårat gott:)

Btw - DETTA FINNS KVAR AV DET JAG SKA SÄLJA

Nu ska jag iväg och träna med sjukgymnast. 
<3



Ordning och reda

 



Onsdag

På förmiddagen fick jag besök av Sara och hennes fina vovve. Vi hade catch up talk & hon tog över lite kläder från mej. Bland annat klänningen jag använde på nyårsafton. Den tror jag hon kommer vara galet fin i !!:)

Därefter mötte jag upp Elin för en promenad. Jag lyckades halka (höll typ på att dö) och hon bara skrattade å fotade såklart. HAHA VAD SKA MAN SÄGA;)


Var minus 20 grader ute, men glada var vi för det! (elin ser grå-hårig ut hohoho). Nämen kära vänner, nu ska jag grovstäda mitt kök innan en kväll i soffan väntar. Är ju både Sveriges mästerkockar  och Mia på grötö ikväll. 



Hur störda kan två personer vara.. är ju frågan...

"Vi är som ler och långhalm" brukar Frida alltid säga. Och. Jag kan inget annat än hålla med. Dessutom måste ni hålla med om att vi blir otroligt vackra på bild, hehu! xD



Då var biljetterna bokade


När jag var 15 år gammal skrev jag in "Se Gavin DeGraw live" på min bucketlist. När jag var 17 år var jag förbannad på mamma och pappa för att dem inte lät mej och Martina åka till malmö och se honom... Att han sedan skulle tillbaka till Stockholm året efter var som en dröm. För då var jag 18 men fattig. Hehe. Fast vad gör man inte för sin stora idol? Jag, Elin, Jenny & Linnea tog SITTVAGN ner till stockholm, bodde på det skabbigaste vandrarhemmet någonsin men fick iallafall se Gavins konsert. Dessutom tog vi oss in på en nattklubb som hade åldersgräns 23 bast. Vi kände oss sjukt häftiga;) - haha tror fan det är bland dem roligaste resorna jag gjort faktiskt!!!

Ikväll har jag, Jenny & Elin suttit och planerat för årets resa till stockholm. Denna gången kommer vi ta flyget & bo på hotell när vi ändå är där liksom;) Lite skillnad kommer de ju bli, men jag tror att det blir minst lika roligt nu. Längtar så jag spricker! GODNATT:)



Vad tror ni om detta?

 
I flera år har Gavin DeGraw varit min favoritartist. Jag kan i princip alla hans låtar & jag lyssnar på honom... jämt! Och en längre tid har jag viljat tatuera en text på mitt ben (var jag fått idén ifrån har jag ingen aning om hehe). Så varför inte tatuera in en klok text-rad från någon av Gavins texter på benet?! Idag har jag kluddrat med en penna och jag älskar det. Tatueringen måste bli av. Eller. Vad tycker ni om min idé, är det fint!!? :)

Förvrigt blev jag inte arbetslös länge. Idag har min telefon ringt - ett möte är bokat & på måndag ska jag skolas in. Känns helt fantastiskt. Jag tycker om när saker flyter på för en gångs:P 



Överkropps-pass och puls


Tränat överkropp med Elin nu på förmiddagen. Bra tryck och trötta armar. Nu ska jag vidare på möte innan städning & troligtvis ännu ett gympass väntar. Ikväll tabata med endast puls övningar. Förövrigt kommer jag publicera ett inläggi eftermiddag om "Det är bara att bestämma sig"... Jag har så mycket motivation just nu (tack paolo roberto) att jag måste dela med mig av den:D hehe hörs snart!!
 
 
 



Tisdag





Måndag - ska söka nytt jobb


Jag börja söka nya jobb. Min kropp pallar tyvärr inte nattjobb i nuläget, vilket är synd med tanke på hur bra jag trivdes med nattjobbet i sig!! Men men, nya dörrar öppnas och nu är jag redo för nya utmaningar. Någon som har ett dagjobb över åt en lugn, positiv och social tjej i sina bästa år?! Hehe
 



Måndag

Frukost hemma med min familj !:)



För idag har jag varit på 50 års kalas.





Minus 30grader och massor av snö


 
 



love yourself




Plågar biccarna med bästa övningen

 
 



Frukost hos Elin

Startade denna fina Lördag hemma hos Elin med en suverän frukost framför disney hehe. Därefter tog vi oss till gymmet för ett riktigt svettigt benpass (mina ben skakar fortfarande!!). Å nu ska jag packa ihop mina saker för en natt hemma hos mamma och pappa. Men först ska jag svänga förbi hemmakväll och handla en rejäl påse godis!!!!



True




Fortsätter rensa. Köp !

Idag har jag fortsätt rensa. Nu bland smycken och lådor (helt sjukt så myckt man rymmer i bara en låda). Tyvärr bor jag i en jätte liten lägenhet & jag har inga förvaringsmöjligheter. Därför kommer jag nu sälja saker som inte används. Det är fina saker med oerhört bra kvalité (därav höga priser på vissa saker). Vill bli av med tavlor, kläder, ljus, parfymer, Victoria Secret, smycken, klocka osv! Skynda fynda :D
 
 -Världens finaste tavla med världens klokaste ord. 50kr!!!!!!!
-Tre ljusstakar 20kr. SÅLD
-Glittrig "börs" 10kr.SÅLD

-Victoria Secret  50kr!!!! -SÅLD
-Blondinbellas böcker 150kr för båda!! SÅLD
-Jag har använt Avrils parfym i flera år LOVE IT. Har 1/2 flaska kvar. 50kr!!
-Två stycken Britney Spears parfymer. Använde när jag mådde som sämst förra året (=dåliga minnen) 100kr!
-Rosa skål
 30kr!!- SÅLD
-Två snygga ljushållare 20kr för båda. SÅLD

-Blingiga örhängen 30kr!
-Armband 20kr!

-Två fitnessböcker där det finns myckeeeet kunskap att hitta. 150kr för båda!!!

-Nagelset 20kr.
- Ljus 20kr för båda.
-Lila armband 10kr för alla.

- 100kr för klockan.

- Tavlan 50kr.SÅLD

- Ännu en mycket tjusig tavla. 100kr - SÅLD
 
- En hel del halsband. Sätter pris efter halsband.

- Massor av kläder. Jeans, tröjor, tunikor, tshirts, linnen. U name it. Billigt, bra och fina saker!
(ca 50% av kläderna är sålda)

Är du intresserad? Skriv på facebook, sms eller maila [email protected]



Det är ju ändå fredag

 
 



Någon som vill ha kläder?


Jag har ingen aning om hur det känns att vara rastlös? Eller hur man har tråkigt? Det är två saker jag glömt hur det känns. Idag har jag däremot varit hemma hela dagen och tvättat + städat. Fastnade även i garderoben. Hehu. Slängde bort två kassar med kläder. Kläderna ni ser på bilden ska jag skänka bort (någon som vill ha något?). Trots detta är min garderob totalt överfylld & jag har ändå inget att ha på mig... HEHE!

Sist jag rensade hela garderoben var i somrasxD. Nu har jag iallafall bara värda saker i garderoben, min säng är renbäddad, köket kliniskt rent. & i morgon ska jag rensa alla lådor i köket och byrån. 

Å nu ska jag damsuga. Har lovat mig själv att endast hålla på att städa till 18.00 ikv, för att sedan varva ner i soffan så det går sova inatt!! hehe, men det känns verkligen SÅ BRA när man får saker gjort, som man egentligen behövt göra i flera veckor:)




Bättre var det när jag var ung


Jag har alltid varit en "typisk tjej". Alltid älskat barbiedockor, dockor, prinsessklänningar i rosa & askungen. När jag fyllde år skulle jag jämt ha en tårta som liknade en babiedocka (liknande denna, haha). När jag sedan blev lite äldre och inte tyckte de var roligt med dockor längre - gick jag över till idoler istället. När jag var typ 10 år var Mary-Kate & Ashley Olsen mina stora förebilder. Speciellt Mary-Kate, varför vet jag inte! Kanske för att hon hade så långt fint hår & höll på med hästar. hehe!!

Mitt rum i 12 års ålder var fullt av bilder med MK & Ash, Britney Spears, Lindsay Lohan, Hilary Duff, Chad Michael Murray och självklart.... Darin;) Jag såg jämt på Idol eller alla dessa tjejfilmer. Mina favoriter var Mean Girls, Tvillingarnas äventyr på Bahamas, Mitt liv som popstjärna & Freaky Friday. 

Jag älskar än idag dessa tjej filmer (pinsamt nog, hehe). Men dem får mig alltid på bra humör & jag kan fortfarande nästan alla repliker i alla filmer HAHA. Varför jag kom och tänka på detta har jag ingen aning om? Dels för att tiderna har förändrats på så kort tid. När jag och mina vänner var 10 år kunde vi typ fortfarande leka med barbiedockor, se disneyfilmer eller tjejfilmer & bara vara barn. 10 åringarna idag har egna Iphones, instagram och läser alla bloggar i hela välden. Jag tror INTE att det är bra. Barn ska vara barn, liksom göra bort att vara barnsliga. Jag menar, vad kommer hända med "iphone barnen" i framtiden? - Hur kommer de bete sig och framförallt, hur kommer dem att må i 20 års ålder? Hur mycket kreativitet och fantasi kommer de hinna skapa till den äldre åldern? Hur gamla kommer de att känna sig?

Jag fick min första mobil med internet som 15 åring & det var väl då jag började surfa på internet. Det var då jag började jämföra mig med världen. Det var då jag började känna mig dålig. När barnen idag börjar med detta redan i 10 års ålder, var kommer de då sluta? Jag tror fan psyket kommer vara överbelagt inom en snar framtid.. Eller att den psykiska ohälsan kommer ha en stadig stapel rakt uppåt. usch!!!. Men ja... det ska bli intressant att hänga med på denna framtids resa ;P

Nä... bättre var det när jag var ung!!!!



Frågor och svar



Fett, socker och kolhydrater sätter sig speciellt på kroppen?
Vart i så fall? Runt midjan, benen eller magen? kolhydrater har begränsade lagringsmöjligheter och det krävs mycket mat (över lag) innan man lagrar fettet i fettväven.

Man kan förbränna fettet runt magen, via situps?
Nej. Man kan inte punktförbränna fett. Fettförbränning tar fett från hela kroppen samtidigt.

Det bästa sättet att banta ner sig är att gå på diet, såsom LCHF?
Nej. Alla populära dieter gör att du får underskott av något viktigt näringsämne som kroppen behöver för att fungera. Tallriksmodellen är grejen.

Om du inte tränar i minst 45 minuter så ger det ingen effekt??
Nej. All träning och aktivitet är bra för hälsan och kaloriförbränningen. Ingen träning är bortkastad och faktum är att många struntar i att träna om de endast har en kvart eller tjugo minuter till övers. Den bästa träningen är den som blir av och flera små tillfällen blir en bra träning i slutändan. När du rör på dig så kommer kroppens blodcirkulation igång, du andas och rensar lungorna, rörelsen sätter igång dina endorfiner, du mår bättre och blir piggare. 

Om man svettas mycket tyder det på att man är otränad
Falskt. Svetten har bland annat till uppgift att kyla ner kroppen och därför svettas du mer ju mer vältränad du är. Det är däremot individuellt hur mycket vi svettas och det går inte att jämföra två personers svettmängd på vem som är mest vältränad. När du svettas, så rensar du ut slagg och gifter från din kroppen, vilket alltså gör det bra att svettas.


Måste man träna minst 20 minuter för att förbränna fett?
Du bränner fett hela tiden, även i total vila. Mängden fett du bränner beror dock på hur mycket energi du förbrukar och hur mycket fett dina fettceller hunnit frisätta. Frisättningen blir dock effektivare av träning och är som bäst efter ca 20 minuter.


Måste man träna minst fyra timmar i veckan för att få muskler?
Det räcker med tre 30 minuters styrketräningspass i veckan för märkbara resultat. Egentligen ger all typ av träning muskler, även promenad.

HA EN FIN DAG<3




Tre egenskaper om mig

Tre ord om mig
1. Jag ger aldrig upp
(Vill jag något, blir det så oxå)
2. Jag har oftast ett leende på läpparna 
(ser saker från den ljusa sidan)
3. Jag gillar mina skrattgropar

 
Om du ska säga tre bra egenskaper om dig själv, vad väljer du då?



En Idol

Minns ni Ola Svensson som var med i IDOL 2005? 
Det gör jag, för jag blev totalt in love with him. 
 
Jag och mina vänner var ALLTID iväg och träffade honom när han kom till Norrland.

Idag släppte snyggingen en ny skiva. Lyssna HÄR. Human - bästa låten.
(som förövrigt går på repeat för tillfället) 



Mitt gym.

 
Här ser ni några sköna instruktörer från gymmet jag tränar på. Friskvårdskompaniet. Det bästa med mitt gym är stämningen, oavsett hur man mår är man alltid lika varmt välkommen. Det är en sådan varm stämning när man kliver in i det gula huset. Sedan är gymmet uppdelat i tre "lite mindre" gym, vilket passar mig perfekt som hatar stora folksamlingar i träningsammanhang. Jossan (i brunt hår som ni ser i mitten på bilden) har tränat mig mest. Hon håller oftast i Crossfit grupperna som jag brukar vara med på. Världens bästa förebild och tränare. Pressar en alltid lite extra hårt, så man är lite extra nöjd sedan. Samtidigt som hon ser om man har en dålig dag, vilket hon tar hänsyn till. Näe, allvarligt talat måste friskvårdskompaniet vara Skellefteås bästa gym!!!

Så om ni har planer på att börja gymma/byta gym tipsar jag direkt om FVK. Dem har något som passar alla och ett otroligt bra tänk kring träning. Vem tycker du har Skellefteås bästa gym??
 



Onsdag





Lax och broccoli paj


Slängde ihop en paj till middag idag. Perfekta matlådor!

Deg:
1dl dinkelmjöl
1dl Grahamsmjöl
1dl vetemjöl
150g smör
2msk vatten

Blanda ihop. Låt stå i kylen ca30 min innan du trycker ut i formen. 
Ställ in i ugnen på 225grader i 10 min. 

Stek laxen (hade tre portions bitar) krydda!
Koka broccoli efter behov! 

Äggstanning
3st ägg
1dl grädde
2dl mjölk
(ha 2dl ost om du vill)

Tärna upp laxen och lägg i formen, på degen. Lägg broccoli längst upp och häll sedan över äggstanning och sätt in i ugnen ca 30 minuter, eller tills stanningen blivit fast=)

Blev riktigt gott & dessutom nyttigt!! 



Åtta kilometers promenad


Har varit på en riktigt härlig promenad med Elin idag. Åtta kilometer på strax över en timma i minus 20 grader och sol. Så härligt och så duktiga vi är hehe. Skämtat på som vi alltid gör, sååå värdefullt! 

Elin: Kolla Julia, snygg kille där fram som kör hundtricket
Jag: Det tror du? 
*kommer lite närmare*
Elin: Fast jag tror han har tjej 
Jag: jasså?
Elin: Jaa.. annars hade han inte haft en såndär hund 

Nu dricker jag kaffe och äter husmans med massa gott pålägg. Inte feeeel:)



Att vara i sitt rätta esse

Det absolut snyggaste som finns är personer som brinner för någonting. När en kille utstrålar självsäkerhet blir man ju kär direkt, hehe. Det spelar egentligen ingen roll VAD personen brinner för. Det kan vara bilar, mat eller träning. Men när en kille är i sitt rätta esse är dem som snyggast. För då lyser det självsäkerhet om dem:) Det är fint! 

Samma sak är det med oss tjejer. Att bära upp självsäkerthet är fint. Mycket snyggare än den klassiska outfiten (som jävlart MÅNGA har nu förtiden): Hunterstövlar, lurvig svart jacka, mössa med toffs på skallen & långt lockigt hår... Självklart kan man bära upp den outfiten med självsäkerthet också, men personligen tycker jag det många gånger kommer fram att de tyder på osäkerhet. Och det gör mig ledsen när jag hör det (från personer i fråga) :(.

Fokusera på att hitta dej själv, just ditt eget esse & sluta göra som alla andra. Du är bäst & MÅR BÄST, när du är dig själv!<3
 
Nu ska jag på möte & sedan promenera med Elin! 



Dagens middag

Tidigare ikväll hade jag energi som aldrig förr.Så jag ställde mig faktiskt och rullade egna köttbullar och gjorde eget potatismos. Blev faktiskt gott, otroligt nog! - Tycker det är jätte kul att laga mat/baka, måste ta mig mer tid åt att göra det:)...Men nu är verkligen alla mina krafter slut efter en sjukt hektisk dag. Time for en dusch och sedan sovaaaaaaaaaa!



Nu är jag redo att nå mållinjen

 
Everybody wants happiness, nobody wants pain. But you cant have a rainbow without a little rain. 



Skrattar i min ensamhet

 

DETTA ÄR SÅ KUL ATT JAG DÖR!



Söndag

 
Vaknade fyra i eftermiddags och drog då till Matilda å blev bjuden på middag. Suveränt gott. Därefter såg vi Sex and the City innan vi kom in på vårat djupa snack. Som alltid. Så fruktansvärt värdefullt. Ingen förstår som du<3. Tiden gick som vanligt alldeles för fort & när vi (i chock) insåg att klockan vad tre på natten var det bara att pysa hem;) hehe. Hjärtat mer lätt än på länge!!!

Jag och Matilda har varit vänner sedan vi var något år gammal och gick i blöjor. Därför kallar vi varandra blöjkompisar haha! 



Min enda tatuering hittils


Visste ni att jag tatuerat in ett hjärta på min fotled som 19åring? Det ska påminna mig om att jag faktiskt vågade åka (på min drömresa) till Ghana, trots att jag var livrädd innan. Hjärtat symboliserar att jag fixar allting jag vill & att alltid följa mitt eget hjärta.



AJ SÖNDAG

 
Jag har en sådan fruktansvärd träningsvärk i ben och rumpa. Körde ett benpass i tabataform med Elin och Frida i fredags & det känns idag vill jag lova. Går knappt sätta sig ner utan att skrika "AAAAAAAAAAAAAJ".

Hehe. Har iaf jobbat hela natten (+övertid) & ska nu sova några timmar och se hur mycket människa jag är vid 14.00 idag. Då väntar nämligen ett kalas. Mina fina kusiner ska firas. Hoppas jag orkar efter denna helg med (i princip) ingen sömn och tre jobbarnätter. pjuuuh! 

Nämen godnatt med er:)

Gör denna dag till något fint. Varför inte passa på att sätta stop för något som får dej att må dåligt?



Remember

 
Tänk på det, finisar! 
Sedan hoppas jag att alla som är lediga i helgen kan äta extra godis/chips åt mig som jobbar. HEHE!



Precis klickat hem dessa godingar!




@instagram





Du och din musik hjälper mig genom tunga dagar

 



Grattis till mej

Känns toppen att vara tillsvidare anställd inom kommunen. Men samtidigt så kan dem skicka runt mig bland alla boenden i stan efter varje avslutad schemaperiod. Och. Schemat får jag inte heller lägga själv. Men jobb måste dom hålla mej med & jobb är lika med semester. Känns sjukt att jag kommer ha semester i sommar, första på fem år!!! Inte konstigt att man börjar känna sig sliten??? 

Godnatt från mr bitter;) hehe.




Ha en skön fredag





så enkelt


Vad får just dig att må bra? På riktigt alltså?

Jag blir glad av att skriva texter, vara tokig med mina vänner, resa, myskvällar, fika med farfar, vara i stallet & lyssna på andra!



Tors

 



Dagens middag

I
Ikväll har pappa bjudit på middag. Sina hemmalagade biffar å annat gott!!



Onsdag

Somnade vid tre inatt & vaknade sex i morse (för att hinna till mitt sjukgymnast besök). Tyvärr har jag inte fått svar på mina frågor än, så utredningen fortsätter. Tyvärr så vet jag redan att det inte blir mer tung styrketräning för mig. Känns väldigt synd. Nu är det crosstrainer å löpning som gäller för lilla jag... Aja, förövrigt har jag beställt hem lite nya VS dofter, helt fantasiska. Blir nästan kär i mig själv när jag har dem på mig;) haha ha! 

Ska hem till stackgrönnan och äta/ hänga med familjen ikv. Myspys! 
Å i morgon går jag på jobbarnatt 1 av 3 igen. Blir nog bra:) 
Hörs snart igen snyggisar




Kommentera gärna fina ni <3




Promenad

 
Jobbat inatt. Blev "lite lätt" utskrattad av kollegorna när jag nämnde att jag såg Dirty Dancing för första gången förra veckan HEHE. Meeeen det är ju ingen snygg kille med där - så varför skulle jag ha sett den liksom;)? Tacka vet jag filmer med Channing Tatum;)

Näe, jag har sovit hela dagen & nu ska jag ut på promenad med en vän innan ännu en natt på jobbet!yäääs:D



Läckerbitar;)





Dansat, lagat mat och sjungit


Har sprungit runt i min oversize tshirt hela eftermiddagen. Jag har lagat mat (kyckling i kokosmjölk och curry) & samtidigt lyssnat på denna glada musik. Så har sjungit mig hes (stackars grannar) å dansat i spegeln. Haha ibland krävs det väldigt lite för att känna lycka i hela kroppen?! - Tips till er ledsna, lyssna på musiken jag länkat, den får vilken sur tant somhelst att dra på mungiporna;) 

Nu ska jag iväg på jobbet natt 3 av 4.puss!!!




Tacksamhet


Jag är glad som har mina vänner. I ur och skur. Allvarligt, jag älskar er allihopa.



söndag

Hoppas att ni alla får en fin dag <3



Äter mat i kartong och gör allt för att ladda igång


Äter mat i kartong och gör allt för att ladda igång inför nattens 10timmars pass på jobbet. Ska sanningen fram känns det lite tungt, hade gärna varit ledig liksom;) Speciellt när jag vet att Schemat ända fram till mars innehåller helgjobb VARJE JÄVLA VECKA... Hatar att vara vikarie inom skellefteå kommun, man blir behandlad som en rutten gammal trasa:):):):) - Dessutom har jag inte haft semester/sommarlov sedan jag var 14 år gammal tack vare dumma regler om "in lasnings dagar" osv. Så min gamla kropp börjar känna sig sliten;). Ibland funderar jag på reglerna för Skellefteå Kommuns vikarier? Är vi inte värda någonting? är målet att bränna ut oss allihopa? näää fy tusan. 

Tur att jag gillar mitt jobb, arbetskollegor och vårdagare. Gillar att ta hand om människor & göra nytta! Tyvärr blir jag bara så otaggad när jag vet vilka hemskaaaa förhållanden vi jobbar under här i Skellefteå:P!!!!

Sådär. Nu har jag fått skriva av mig lite... hehe... time for work.



Veckans favorit


Mina favoritträningsdagar är tveklöst fredag, lördag & söndag. Bara för att jag känner mig lite extra duktig när jag tränar under helgerna. Dessutom är det alltid en speciell känsla på gymmet under dessa dagar å jag älskar den! - Vilken är din favorit tränings dag?

Dessutom är lördag min favoritdag för godis. Men nu (tack vare nyårslöftet) får jag inte mitt älskade godis idag. Ska lyxa till det med god middag istället. Av någon konstig anledning är jag jätte sugen på fiskpinnar, potatismos & sås HEHE?! jaaa, något fel har jag ju;) - Vad brukar du unna dig istället för socker-onyttiga-saker?



Denna flicka fick mig just att skratta så tårarna rann


Så mycket kärlek till hon<3



Han tycker själv att han är ful


Om man frågar tjejer världen över är Robert Pattinson den sexigaste killen någonsin. Han toppar listor och är det snyggaste många någonsin sett. När man frågar Pattinson själv är han ful och talanglös. När det var premiär av första filmen ur Twilight serien sprang han ut efter fem minuter, han klarade inte av att se sitt "missbildade och hemska ansikte" på bioduken.  

Tänk om Robert Pattinson fick se sig själv med våra ögon? Då hade han förstått hur vacker han faktiskt är. Och. Tänk om vi fick se oss själva med någon annans ögon, undra om vi också hade varit finare då? Det tror jag tveklöst att vi hade varit. Vi borde sluta kritisera oss själva & inse att vi är så mycket snyggare än vi själva tror!!!



Drömmar, träning och allt däremellan



Har drömt mardrömmar hela natten. Vaknat upp med ryck och varit vaken i någon timma innan pulsen varit nere på normal nivå igen, usch! Klockan åtta steg jag upp och åt frukost, därefter gick jag till gymmet och crosstrainade i 45 minuter. Därefter pyste jag hem igen. Den träningen får räcka gott för idag:)

Nu ska jag göra hårinpackning, ansiktsmask och diverse grejer som gör att man inte ser ut som en vilde,hehe:D sedan ska jag handla, fixa små ärenden & ladda igång inför jobbarnatt ETT av FYRA.

Förövrigt har jag en dålig dag idag. Dålig känsla i kroppen som bara vill att jag ska lägga mig i sängen och dö resten av livet. Men fan, den känslan får inte bestämma - jag SKA fixa alla dagens måsten. Så det så! 
Kram<3
 



Kvällens to do


Har redan myst ner mig i morgonrocken och mys-sockarna jag fick i julklapp. Kvällens tooo doooo är att dricka te ur min rosa stora kopp, läsa en fin bok & lyssna på lugn musik. Har städat bort julen hela eftermiddagen & samtidigt mått otroligt illa (usch hoppas jag inte är sjuk - men jag är aldrig sjuk - så varför skulle jag bli det nu). Hehe, hoppas att ni alla mår bra, ta hand om er<3



Återblick 2013

Snacka om att år 2013 har varit en utstickare. Tidigare år har jag rest runt i världen, testat nya saker & verligen tagit vara på året... 2013 har varit ett resa inom mig själv, har lagt all fokus på att bli stark i mig själv!

JANUARI
 Jobbade på ett äldreboende, myste med släkten och tränade för fel annledning.

Jag använde ofta mjukiskläder

En spa kväll med två favoriter.
 
FEBRUARI
 Träningen fortsatte. Men vågade mig allt mer från Crosstrainern -> mot styrketräning. 

Besökte Melodifestivalen som var här i Skellefteå! 

MARS
 Träningen fortsatte. Jag tränade allt mer Styrka & började samtidigt äta bättre mer mat. 

en och annan fest. Och det var kuuuul!

Elin hjälpte mig med Matlådor. Portionerade upp och hjälptes åt! :)

APRIL
Jag insåg att jag varit elak mot min kropp. Tränat för fel annledning och varit konstig. Men jag slog mig fri och har fått erfarenheter och kloka tankar, som jag kommer att bära med mig för resten av livet!

MAJ
Började jobba på Nattpatrullen

Sommaren började komma på besök & jogging säsongen tog fart! 


Första varma festkvällen. Var verkligen en 10 av 10 toasters kväll.


Sommaren kom på besök på riktigt!

JUNI
 Lillebror tog studenten.

Åkte till göteborg med Elin, Frida och Matilda (SUMMERBURST)!!!


Midsommar.

Bakade massor, för att det är så himla kul:)


Stadsfesten här i Skellefteååå levererade massor.

B to the akiskäk, efter stadsfesten;)

JULI

En kväll i Juli när jag och Frida åt "lite" jordgubbar! 

En party kväll i Juli. 

Åkte till Skåne med Familjen för att hälsa på släkten.

En helt underbar resa, med en helt underbar familj.

När jag sedan kom hem till Skellefteå igen, hängde vi på stranden nästan varje dag xD 

AGUSTI
 En mysig grillkväll med fantastiska tjejer.

Matilda hade inflyttningsfest!

Ute i det fina och sprang så fort jag fick chansen, underbart!

Kickade igång hösten. Började plugga mattematik, jobbade som ansvarig med förtidsröstning, jobbade 75% natt & tränade.... Snacka om chock start efter världens skönaste sommar;)

SEPTEMBER
 Påväg till skolan 08.00 en måndagsmorgon (EFTER EN HEL NATT PÅ JOBBET!)

Jag och Elin lyxade till en helt vanlig måndagskväll;)

Levde detta liv...

En fredag eftermiddag mot skolan. För att sedan tagga igång inför ännu en helg på jobbet...

OKTOBER
I oktober var jag hemma i Stackgrönnan en hel del, med min familj!! 

Dessutom tränade jag på så mycket jag hann och kunde! 

Ett eftermiddagsfika & skvaller hos Frida. Standard;) <3

Var varmt i Oktober, så jag sprang under hela månaden:)

NOVEMBER
Åkte till Piteå och bodde på hotell med två favoriter!

Vi besökte även DollarStore;)
Jag pluggade på som en TOK!!!!


Ett benpass me Elin.

DECEMBER
1advent mys med Frida + Julshopping med Elin.

Påväg mot gymmet hehe!

Bakade massa kakor.

Fyllde 21 och hade liten fest

Pluggade i sinne & fick tillslut mitt VG I MATTE B!!!!!!!

Lite vin med några fina!


Hade träningsförbud, men fick istället köra skiten ur andra människor. hehe! 

Firade Jul med min släkt. Här ser ni mig och brorsan!!

& lyckad nyårs med bästa flickorna!!!



Första träningen efter tre veckors vila.

 
Vaknade 08.00 i morse och var supertaggad på att dra igång med träningen (efter cirka tre veckors vila). Tänkte starta lugnt, så jag stod på Crosstrainern 45 minuter och tänkte att det fick räcka så. Meeen när jag var klar råkade jag stöta på Elin & hängde på ett crossfitpass istället (utan vikter, körde mycket uthållighet). Vilket resulterade i att jag dejtade toan å spydde:D hehehe... Snacka om att kickstarta igång kroppen! Och.. snacka om att man hinner tappa mycket kondition + styrka på bara tre veckor:/ men ge mig tre veckor så är jag lika stark som innan jul;) 


Dagens träning
45 minuter crosstrainer
+
Crossfit
1 minut/övning (sammanlagt 4 minuter innan 30sek vila). Tre varv. Totalt 12min jobb + 1,30min vila.
Jägarvila
"båten"
Djupa snabba benböj
Plankan
1 minut/övning (sammanlag 3 minuter innan 30sek vila). Tre varv. Totalt 9min jobb + 1,30min vila.
Dips på bräda
Omvända burpees
Armhävningar

 



Saknar magen jag hade i somras


För det första mår kroppen bra av nyttig kost och träning. För det andra är Beachen 2014 snart här. För det tredje kommer jag peppa er här i bloggen varje dag. Sååå!!

Nyårslöftet
4 träningspass i veckan
Ingen alkohol eller socker
Sammanlagt 4 frikortsdagar (ät då vad du vill)
Husmanskost (kommer ge tips på bra & normala portioner osv!)
2 MÅNADER FRÅN OCH MED NU

Vem är med mig?! 



Nyårsafton 2014

Helt svart var jag nyårskvällen till ära! hihi:)

När tjejerna kom hade vi välkomstskål och mingel. Vi var bästa tjejgänget som hängde kvällen igenom. Åt trerätters, körde femkamp (skrattade tills tårarna sprutade) skålade och hade mysigt. Var bara Matilda som saknades för att kvällen skulle bli en 12 poängare!!

Här ser ni huvudrätten, hehiho! 

Mycket kärlek till er såååååklart. Tack för en oerhört lyckad kväll<3