Torsdag - Farmakologi och Läkemedelsberäkning


Hade kursstart klockan 10.00 i morse. Webbföreläsning från Umeå följt av en lunch ute i solen tillsammans med Sandra, Arre och Jennifer. Eftermiddagen spenderades med mer föreläsningar. Vi går in i en extremt intressant kurs nu. På fem veckor ska vi läsa fyra paralella ämnen (Famakologi, Klinisk Kemi, Mikrobiologi & läkemedelsberäkning) - även tenta av dem alla fyra. Kan knappt förstå att jag snart är sjuksköterska - tänk så många människor jag kommer få möjlighet att hjälpa. Just nu är mitt mål att jobba på bup, unga vuxna eller annat där jag får fokusera på det psykiska måendet och motivera. Jag vill till Afrika och jobba också, blir perfekt att praktisera i Tanzania under termin sex. Förstår ni ens hur mycket jag längtar iih!!

Ikväll har jag ätit middag med Mamma och Pappa. Därefter beställt hem kurslitteratur för 3 000 kr, känns som ett rån. Hur kan ens fem böcker bli  3k. No more shopping for me denna månaden. hehe. Annars har jag suttit i telefon med efterlängtad vän resten av kvällen och catchat up! Nu ska jag se slutet på hockeyn och ladda om inför morgondagens föreläsningar. 

Take Care! 





Stallkväll

 
Ikväll har jag och Mamma varit i stallet och pussat på hästarna. Red själv ett dressyrpass på Akropolis (min drömhäst) shit vad jag vill köpa. Svampade sedan av honom och borstade i över en halvtimma. Blir så harmonisk av att vara i stallet, oklart om det finns ett bättre ställe för mindfullness utan att man ens behöver tänka på det. 

I morgon 10.00 har vi upprop för nya kursen. Farmakologi 4 tentor på 5 veckor. Blir spännande! 
Godnatt <3



Hektisk vecka


I tisdags var jag på skolan och gjorde tentamen för Människans livsvillkor. Sviiinsvår tenta men hoppas att det gick vägen (håll tummarna tack!). Därefter pluggade jag hela eftermiddagen/kvällen, allt från L-ABCDE & ett seminarium om kommunikation som jag haft praktiskt prov på idag.


 Igår vid åtta tiden kom även Olovis förbi med en stoor godispåse så avrundade vi kvällen med att han förhörde mig på läxan följt av en superbra film och somnade alldeles försent i vanlig ordning hehehe:):)

I morse hade jag praktiska prov i L-ABCDE klockan 9.00. Så Olov väntade och därefter åkte vi in till stan och åt en lååång frulle på Espressohouse. Jag drog tillbaka till skolan vid tolv för att göra dagens nästa obligatoriska seminarium. Förberedde mig och kirrade hem ett godkänt betyg. Perfekt, nu jäklar är jag i fas igen. Bästa känslan må jag säga iiiih! 
 
 
 



Söndag - Måndag

Igår kom Olov hit, inte hunnit träffa honom på hela veckan så det var himla mysigt. Vi såg hockey med min familj innan jag och olov såg en disneyfilm och pratade bort halva natten hehehe. I morse vaknade vi vid elva och startade dagen med en värstingfrukost. Nu ska ni veta, nu är jag kär alltså! 

I eftermiddag kom min klasskompis Arre hit, så har vi pluggat det sista inför tentan. Han käkade middag här och tills nu har vi försökt lindra tentaångesten med musik haha:P. I morgon är terminens första tenta och jag börjar vara lite nervös. Tror dock det kan gå vägen, har pluggat massor i helgen :) 



Catchii

Igår fikade jag på stan med Olivia, Elin och Johan. På kvällen åt jag middag med Morfar, mamma och Emil. Vi såg hockey å käkade godis. Därefter bestämde jag mig för att stryka kvällens planer och stanna hemma i soffan. Hade den sjukaste spänningshuvudvärken. Inatt har jag sovit tio timmar och i morgon äter jag sista tabletten ur penicillinkuren. Perfekt för veckan kommer bli galen; Tenta tisdag och två obligatoriska moment på onsdagen. Torsdag är det kursstart i farmakologi. Pjuuuh - tur det är roligt.

Igår dammade jag av min kamera och knäppte några kort på Emil förresten;
 



Godmorgon kompizar

 



Fredag

Jag och Arre har suttit hela dagen och pluggat inför tentan vi har nästa tisdag. Bjöd sedan på en lyxig fredagsmiddag (köttbullar och makaroner hehehe). Därefter drog vi till Elin för att se Idol, kvällsfika och jamma lite med gitarren. Riktigt skön kväll med två fina vänner :)

 
Och självklart åt vi choklad... eller ja... jag åt väl upp hela chokladkakan utan att dem hann blinka hehe;D
 



Godnatt min skatt

 
Svängde förbi Carola ikväll som hjälpte mig med både plugg till tentan och livsrådgivning haha. En kopp kaffe och tre timmar senare var vi klara. Det jag gillar bäst med hennes råd är "Sluta analysera, gå efter hjärtat och tänk på att ha en kul stund" snacket - älskar hennes tankesätt, måste sätta det i rullning alltså! När vi var klara körde jag vidare till min bästa Matilda för te och ytterligare några timmar med mera snack. Min fina barndomskompis som är bland det bästa jag har:):)!!

Kom ganska just hem och nu tänkte jag sova, trött så in åt... Vi hörs i morgon. 
Take Care!



Hemmastudier- människans livsvillkor


Jag och kurran tog en skön sovmorgon i morse (min katt alltså hehe). Kurran som aldrig varit en katt som gillar att sitta i knäet, vaknade upp på min mage i morse? han hade alltså krypit upp i min famn, alltså sötaste kissen. Mysigaste som finns ju. Hashtag Crazy Cat Woman;P

Har just ätit frukost och planerar några timmars plugg nu. Ikväll ska jag iväg till Carola och gå igenom utvecklingspsykologi, välbehövligt. Nästa vecka kommer bli en överlevnadsvecka. Ska helt enkelt bli skönt att se om man överlever alla obligatoriska moment. Men vet ni? Med lite vilja och jävlar-anamma går allt. 

Ha en bra dag nu mina fina!! <3

 
 



Onsdag är stallkväll

 
Drog till stallet ikväll och brände av ett markarbetespass på Akropolis. Vilken häst alltså - steget, formen, bjudningen. Var riktigt roligt att rida idag!!! Både jag och pållen var helt blöta i svett efter passet hehehi. Så duschade av Akropolis och matade honom med massa äpplen:):). Hade jag inte valt att hoppa av tävlingsgruppen så hade Akropolis varit hästen jag tävlat, big time. Nu har jag fyllt på med fin energi så i morgon planerar jag att ha den perfekta pluggdagen från morgon till kväll, roligare än så blir det inte!;D



Snabbt

Igår kom Olov hit så åt vi hamburgare till middag tillsammans med mina päron. Därefter pluggade vi lite innan jag tvingade han att se idol och han tvingade mig att se hockey haha. Idag har vi ätit lunch hos honom å därefter svängde jag förbi Veronica å morsan och babblade ett tag:)

Nu ska jag vila innan det är dax att ta tag i plugget. Pusskram<3

 



Tisdag

¨
 
Tog sovmorgon och spenderade förmiddagen med lite spa. Ni vet saker man gör för att en tjej ser ut som en tjej. Raka benen, hårinpackning, ansiktsmask, måla naglarna osv. Hehe brukar försöka ha två sådanna tillfällen i veckan, grym återhämtning. Annars har jag inte lyckats åstadkomma mycket idag. Pratat med läraren i telefonen och tagit fram böckerna. Nu ska jag bara börja plugga också. Ikväll kommer Olovis hit så vill göra bort det mesta innan han kommer:) Vi hörs, kram på er!!



Idolmåndag


Ikväll har Frida varit här. Vi har druckit te, ätit mackor, sett IDOL och kollat tillbaka på sommaren som varit. Vi har gjort så mycket roligt alltså. Det bästa med Frida är att hon är lika galen som jag, hon får mig att släppa på lite "jag måste vara världens duktigaste människa" spärrar och leva efter "ingen minns en fegis" citatet hahaha. Det är härligt, att man alltid kan vara sig själv liksom. Alla borde få ha en Frida i sitt liv:):).

Nu ska jag sova. Tänkte upp tidigt i morgon för att hinna göra bort plugg på förmiddagen. En vecka kvar till tentamen. Känns livsfarligt långt bort nu att jag kommer klara den, så måste lägga på några växlar. Misslyckande är inget alternativ. Pussgodnatt;*



Måndäg


Igår blev det hemmakväll med familjen. Glass och parlamentet, classic söndag a la familjen Jonsson/Feldt. Idag vaknade jag redan halv sju för att hinna skicka iväg mail och ringa samtal. Åkte därefter iväg på stan för ett möte. Sedan blev det lite shopping, jag som egentligen inte skulle shoppa!

Nu ska jag snart fixa middag till familjen, sedan begrava mig i böckerna innan Frida kommer hit och ska se IDOL. På återseénde.



Ny vecka

 



Kill them with kindness

 
På mitt soffbord där bak skymtar ni vad helgen handlat om. Nämligen Cola och godis från hemmakväll. Har haft feber, fel med halsen, antibiotika och smärta. Tur att jag har Olov som kom och förgyllde min kväll igår. Även brorsan som svängde förbi med godis för en hel klass (åt upp nästan allt själv hehe). Jag är slut nu, känns opassande med tanke på att jag snart har tenta följt av obligatoriska moment på skolan. Men jag får göra mitt bästa, för vet ni? Mer än så kan man inte göra. Vi är inte mer än människor för tusan!

Tänkte att ni ska få bära med er en tanke också: Om att aldrig döma en bok efter omslaget, eller en människa efter utseendet. Bara för att en person inte har senaste märkeskläderna, eller det morderna utseéndet så betyder det ingenting om människan i sig. Eller om en person är extremt snygg heller för den delen. Ge alla en chans och prata med alla på samma villkor. Oavsett om det är chefen eller din kompis morfar. Alla är vi lika värda och värd att bli bemött på ett bra sätt. "Kill them with kindness, dont let someone else´s bad attitude ruin your day. Instead, influence that person with a smile and a kind word".



Catch up

 Jag har faktiskt varit sjuk nästan hela veckan med halsfluss, feber å skit. Så jag har studerat hemma så gott jag kunnat mellan mina längre powernaps. I onsdags var jag dock till stallet och red ut i skogen under en stjärnklar himmel. Igår var Arre och Elin här och hängde över en fika innan Olov kom förbi. Inte träffat grabben på hela veckan så vi catchade upp allt som hänt, gillar när han börja kittla mig mitt i alllt så att jag bokstavligen håller på att skratta ihjäl mig. Oj vad jag gillar den killen:) Sedan somnade vi framför Family guy trötta som pensionärer hehe. Fredag idag och jag var till fina Vendela i morse för att fixa fransarna, därefter mötte jag Frida på stan för en lunch. Mitt i allt kände jag hur halsen svullnade igen så svängde förbi lassa och fick med mig penicillin hem.
Skönt nu får jag äntligen bli kvitt min sjukdom ju. Mindre kul att jag lär ställa in alla helgens planer. Men thats life. 

Hoppas ni mår bra och tar hand om er!! Puss

 



Dålig dag till bra dag

 

Vaknade på dåligt humör i morse och kände hur sämst dagen skulle bli. Men då tog jag till mitt nyaste knep för att göra en dålig dag bra - nämligen att lura hjärnan. (Ps. funkar endast om du har dåliga dagar, har du en depression krävs professionell hjälp).  Men har du en dålig dag testa dettttaA vetja; 

1. Lyssna på Marcus och Martinus på spotify
2. Fixa hår och smink, då tror hjärnan att du ska på fest eller något ;D
3. Sätt på dig jeans istället för svinstora mjukisbyxor. Ännu ett knep att lura hjärnan att du mår bra.
4. Följ dagens schema, avboka inget för att du har en dålig dag. Fortsätt simma som Doris hade sagt.
5. Inse att du är riktigt jävla grym oavsett vad. Finns ba en du i hela världen och det är jävligt häftigt :) 



Måndag

 
Råkade visst bli sjuk inatt, har feber och är sådär sjukt slut. Inte lyckats göra många knop idag mer än att typ äta, plugga lite och prata någon timma med Angelica i telefonen hehe. 

Ska knapra lite mer Ipren så jag blir människa igen.

Kram och ta hand om er



En snabbtitt

En ny vecka har passerat och jag har varit dålig med bloggen, förlåt. Här kommer iallafall en tillbakablick från veckan som gått, den har varit fin på så många vis. Jobbat mig tillbaka från en jobbig situation och kämpar lite fortfarande. Ni vet "Jag vet inte hur berättelsen av mitt liv kommer sluta, men en sak vet jag... inte på ett enda ställe kommer det stå jag gav upp". Så enkelt är det! 
Måndag - Jag pluggade om Freuds teorier hela dagen. På kvällen träffade jag Elin, Frida och Matilda för catch up och idol-tittande. Haha Elin gav mig en burk med nutella också, hur bra mår man inte då;)?
 
Tisdag - Pluggade under dagen och kvällen tillbringade jag hos Julia H för myskväll och Idol, mysigt!

Onsdag - Var på stan hela dagen följt av ett möte. Kvällen var jag i stallet hos fina hästarna. Blev ett dressyrpass med sitsträning. Att hänga i stallet är terapi om något!
 
Torsdag - Pluggade all day long. Olov kom efter middagen så såg vi hockey tillsammans med mina päron innan han och jag såg star wars (tydligen skandal att jag inte sett den) jag är en såndär människa som missat alla filmer man "ska ha sett" hehuhä ups!
 
Fredag - I vanlig ordning startades dagen med näsan i min kära "Utvecklingspsykologi bok". Sitter liksom och läser den från början till slut. Tar aldrig slut. Kvällen blev det fest hos Frida, roligaste festen på länge haha. Blev mycket dans på bryggar följt av drinkar. Skapade ett nytt dreamteam med några tjejer också. Fan vad vi stekte!
 
Lördag - Var faktiskt en trött krigare. Men blev mer å mer människa innan kvällen. Då var jag på bio med Olov och hans lillebrorsa. Filmen vi skulle se var fullsatt, så vi såg Ben-Hur istället. Var bra som tusan. Efter bion drog vi hem till stackis en stund och snackade skit med mina päron och mer people. Blev ett gött avslut på kvällen (tog dock inte en bild på hela dagen, så får bli en outfitbild! ;D haha

Söndag - Inte gjort många knop, käkade middag me olovis på Dallas sedan har jag pluggat. Är sådär sjukt slut idag, har varit en fullspäckad vecka. Tänkte läsa lite i boken nu och sedan vila resten av kvällen. Ställde in alla planer, kände hur min ork vinkade #hadeee. 
 
VI hörs snart igen. Ta hand om varandra. puss!



Tisdag

 



Senaste dagarna

Torsdag- Var jag hos Elin och pluggade med massa tjejer, en av dem hade världens mysigaste hundvalp där (jag myste mer med den än att plugga hihi). Även Frida, Mia, Björn kom förbi och drack kaffe. senare på kvällen. Supermysigt. Därefter for jag och Frida hem till mig och sov. Lillasystern ni vet<3
 
Fredag- Vaknade tidigt som fan. Jag och Frida åkte in till stan och hämtade ut mitt paket (med kläder som jag glömde i Malmö hehe). Sedan handlade vi frukost och åkte till Elin. Pluggade vi med Malin under dagen. Var ner på stan och sedan fick jag fixa Elin fin i håret:):). På kvällen åt jag middag med familjen och en annan person som blivit lite av en favorit. Kvällen spenderade vi därefter med att se film och bara skratta sådär härligt mycket youuu know! 

Lördag- Tog rejäl sovmorgon innan jag gjorde mig klar för kvällen. Fest stog på schemat, några klasskompisar och gamla arbetskompisar var med. Blev efterfest och hela köret. Roligaste utekvällen på länge!(Y)
 
Söndag- Var hos Frida hela förmiddagen och fixade henne fin inför dop. Fick locka hennes magiska hår:) For sedan själv hem och fixade mig inför middag i stan tillsammans med Nina och Linda. Trevliga timmar med catch up, var alldeles för längesedan vi sågs!! Lite senare på kvällen såg jag och O disneyfilm (haha varför är man så mogen för sin ålder!!?)
 
Måndag- Idag har vi ätit lunch på tatung och njutit av solen nere på mannhemskajen. Nu ska jag plugga en liten snabbstund innan jag ska dra mig in mot stan. Idolmys med Matilda, Elin & Frida väntar. 

Nu börjar livet rulla på som jag vill ha det. Bara fortsätta framåt. Hoppas ni mår bra!