7-16 en måndag som denna

 
Ibland älskar jag mitt jobb, som idag. I eftermidags hade vi ganska lugnt så jag och Lena dukade fram ute i solen till våra pensionärer. Så satt vi och surrade med gofika i flera timmar. Tycker så mycket om alla på min avdelning, godhjärtade människor som bryr sig om alla:) Som en liten familj! Har även haft medarbetarsamtal idag, jag blir så motiverad till att göra ett bra jobb då chefen ger en beröm!! Åh, en bra Måndag at work helt enkelt!

Nu ska jag bara byta kläder och träffa Angelica nere i stan, vi ska äta middag!



gavin dergraw


En stjärna
 <3



MåndaG

 



Stadsfesten 2014 över för detta år

 
Jag måste bara tacka för helgen. Jag har verkligen världens finaste vänner, släktingar och folk i min omgivning. Är så nöjd över denna helgen. Eftersom jag alltid är så ansvarstagande och mogen för min ålder, är det så värdefullt med helger liknande denna. Då jag bara får vara mina 21 år tillsammans med vännerna! nu ska jag sova så morgondagens 7-16 pass går bra. kram <3
 



Söndag

Nu ska jag och brudarna ner på stan för god mat en sista gång innan festivalen är helt över!:)



Stadsfesten dag två


 
Gårkvällen var en kanonkväll. Så himla kul vi hade. känns tråkigt att det är över för i år! :)



SÖNDAGSMORGON

 
 



HÄNG PÅ STAN


Så jäkla skön dag. Har ätit lunch med några sköna - därefter var jag och Elin å handlade inför ikväll. Nu ska jag börja sminka mig och tagga upp. BLIR EN BRA KVÄLL IKVÄLL! fööör... vill du ha en bra kväll, får du själv se till att den blir bra! 

Justeeee.. hann ju se lite på snygg Anton Ewald också - vilken killee;)



Sol och festival då mår jag bra.


Bara varit hemma en sväng för att matcha kläderna med vädret. Nu ska jag på stan och äta med tjejerna. Alltså jag vet inte vad det är med festivaler, men jag mår så bra när jag lever mitt i en. Skulle lätt vilja leva i en festival för resten av mitt liv;P.. Nej nu måste jag kila - hörs snart kära vänner!
 



STADSFESTEN DAG ETT

Gårkvällen var helt galet rolig. Det var sköna människor, god dricka och sjukt mycket skratt. Vi passade på att fira Sandra på förfesten, för att sedan dra in till stan och Stadsfesten. Artister, mer folk och öltält. Oj vad det är roligt med festivaaaaler!! Förresten... Igår kom det fram några tjejer som sa att dem läser min blogg & att de fick motivation då jag skriver om allting jag varit med om. Blir så fruktansvärt varm i hjärtat, ni gjorde min kväll. Kärlek till er! 

Så var det ju en tävling också. "Ta den roligaste bilden i sängen och vin en hotellnatt". Självklart ville jag och Sandra vara med. Vi slänger och i sängen och Sandra säger "JULIA DET HÄR MÅSTE BLI BRA, JAG SLÄNGER MITT BEN BAKOM DITT HUVUD"... liksom... okej... HAHA! 

Dag ett blev väldigt lyckad. Nu ska jag fixa mig för att träffa brudarna nere på stan för en lunch och att se Anton Ewald. Därefter är det time for vin och stadsfesten dag två!



LÖRDAGSMORGON

Om du fick önska dig precis vad du vill, vad skulle det vara? 
Så, nu när du vet det - make a wish come true.



Time for stadsfesten





Fredag som sol på midsommar

 
 
Dagens to do list är lång, skönt att det är fredag och jag är ledig. Näääe, det är dax att börja dra sig mot stan om man ska komma därifrån någon gång. hehe. Hoppas ni mår bra!!!



Min farfar och jag


Jag och min farfar är lika på så många olika sätt. Vi tänker likadant, skrattar åt samma skämt.. men framförallt.. har vi lika stor passion för gofika. Vi har alltid sett fram emot tårtan mer än varmrätten - och - kan utan problem äta weinerbröd till frukost, haha. Så när folk påpekar min kärlek till godis eller fika, så brukar jag alltid (med stolthet) svara "Ni ska se min farfar han är exakt likadan - det går i släkten". ;)

Igår bakade jag två olika kakor som jag tänkt svänga förbi med till Farfar idag. Oj vad han kommer bli glad!



FREDAG - STADSFESTEN STARTAR HÄR

 
 



Stadsfesten väntar i helgen


Jag och Angelica har spenderat den senaste timman med att skicka olika outfits bilder åt varandra. Det är inte lätt med kläder till festivaler. Speciellt inte när det är halvkallt om nätterna. Jackor är alltid ett problem. Men Angelica skrev nyss "Alltså skiter i om jag fryser iaf" och jag kan inte mer än hålla med henne. HAHA! 

Å inte blev vi något klokare heller?? Haha godnatt för nu iallafall!



Torsdagsträning


Träffade Elin ikväll för en timmas promenad i skogen, detta är varför jag älskar Norrland! 
Så fridfullt liksom. Nu kom jag just hem och känner mig som en virrig höna - förstår inte riktigt hur jag ska få ihop morgondagen. Kommer vara full fart tills jag landat hos Sandra på kvällen, dricka vin med sköna människor och välkomnas stadsfesten. Åh vad jag har förväntningar!! 
 
 



BAKAR KAKOR


Blev sugen på att baka, så jag tog lite inspiration från Internet och hittade på nya kakoooor! 
Nu kommer snart Elin hit, så ska vi promenera i det fina vädret! 
 



min lägenhet

Jag är så tacksam över att få hyra denna fina lägenhet. Aldrig i min vildaste fantasi hade jag trott att min första egna bostad skulle vara såhär fin. Jag ler varje gång jag låser upp dörren och kommer in här, njuter! 


Det är en riktigt ungdomslägenhet. Haha 36 kvm och bara en km från stan. Billig hyra dessutom. Jag bara mår bra!



Ville att smärtan skulle försvinna. Men den gjorde inte det.

När jag skriver om Ghana här i bloggen fokuserar jag ständigt på det positiva med resan. Jag brukar blunda för det negativa. I Afrika lever dem ett helt annat liv än vi, här försöker jag förklarar känslan då man blir sjuk i ett fattigt land - och en ännu fattigare by. 

--------------------------------------------------------------------

Jag minns det där dygnet som igår. Jag minns hur jag låg där i Ghana på de hårda plankorna, i det varma rummet under det vita myggnätet. Jag minns hur mina egna smärtor väckte mig i den mörka natten. Aldrig någonsin hade jag haft så ont. Mina tårar började rinna samtidigt som jag slog mig själv med knytnäven i magen. Ville att smärtan skulle försvinna, men den gjorde inte det. Jag låg där, med panik och trodde nästan att jag skulle stryka med. Ja, så fruktansvärt ont gjorde det. Efter en stunds tvivel så tvingade jag mig själv upp ur sängen. Jag satte på mig mina svarta flipflop, haffade åt mig en halvkass ficklampa och gick ut i den kolsvarta natten. Ficklampan fick agera vägvisare. Det var verkligen mörkt ut och där gick jag helt ensam, med sikte mot toaletten. (Byn jag bodde i har ingen el och toaletten var ett hål i marken). När jag öppnade dörren riktade jag ficklampan mot väggen, dår jag såg två ödlor sitta. Jag har fobi för ödlor och fick en panik attack. Jag började gråta samtidigt som det kröp i hela kroppen. Jag ville verkligen inte in, men det fanns inga andra alternativ. Jag hörde flugorna surra nere i toaletthålet, samtidigt som jag bet mig själv i läppen. Jag slog lite med vägvisaren i väggen, för att skrämma bort ödlorna. Sedan sprang jag fram till toaletten och spydde upp allting jag någonsin stoppat i mig.

 

Hela min kropp skakade, mina tårar rann och jag vinglade mig tillbaka till sängen igen. När jag väl låg där började jag frossa trots den tropiska värmen, magen plågades ännu hårdare och oron kom krypandes. Jag saknade mamma. Men mamma kunde inte göra någonting, för hon befann sig på andra sidan jordklotet. Jag kände mig så liten, så liten och rädd. Rummet svajade, jag började helt plötsligt att svettas. Det fanns ingen el i byn där jag bodde, så en fläkt fanns inte heller. Jag kände mig ensam.

Dagen efter låg jag utslagen i sängen. Jag hade fortfarande inte somnat när min volontärkompis Jessika undrade hur jag mådde. "Du ser inte frisk ut Julia" sa hon och kände i min panna. Jag vände mig ifrån henne och sa att jag inte kunde gå till barnhemmet. Ska sanningen fram kunde jag knappt stå på benen, dem var så svaga och jag fick inte i mig vatten. Jessika blev arg eftersom jag vägrade dricka. Hon pratade med byns hövding, som ville ta mig till lasarettet. Men det vägrade jag också.

 

Hela dagen låg jag inne på rummet, under myggnätet i nästan 30 graders värme och hade hög feber. Smärtan i magen blev bara värre och jag var rädd. Där vid tolv på förmiddagen orkade jag inte mer. Jag ringde hem till mamma. Jag viskade fram "Mamma jag är ganska sjuk, du måste hjälpa mig". Jag grät och hörde en oro i mammas annars så lugnande röst. Hon sa att jag var tvungen att dricka vatten & hon sa att hon älskar mig. När jag lagt på så kom Jessika in i rummet. Hon la sig bredvid mig och strök mig över pannan "Julia, det kommer att bli bra" sa hon med en lugnande röst. Men jag bara grät.

Ja, det dygnet är bland det värsta jag upplevt. All rädsla och smärta. Jag vill gärna uppleva Ghana igen, allting utom det. Man kände sig liten och svag i ett stort land. Tyvärr höll sjukdommen i sig under tre månaders tid när jag kom hem till Sverige igen. Feber, minus sju kilo, dropp, barnmat, inflamerad mage, sjukhusvistelser, parasiter, magkatarr, blåsor i hela munnen, hög puls, högt blodtryck och en sjukskrivning. 18 år och sjukskriven, något man kan skryta med i CV:t? - Nej..

 
Under min sjukdomsperiod var det bara en sak som cirkulerade i mitt huvud. "Om ett fattigt barn hade fått min sjukdom - hadde denne dött". Livet är så förbannat orättvist. Här i Sverige är sjukvård gratis och att dö av uttorkning är i princip omöjligt. Men i Ghana dör barn varje dag av så simpla grejer. Jag vet att det är lätt att glömma bort, men vi har det så oförskämt bra här i Sverige. Vilket vi bör uppskatta. FÖR JA. Livet är orättvist. Jag menar inte orättvist som i att dina vänner är smalare än dig, eller att dem har mer pengar än dig. Jag menar orättvisa som att folk i fattiga länder dör av svält och uttorkning. Eller att barn med någon form av utvecklingstörning dödas, eftersom "dem har en ond ande i sig". Åh, jag blir så otroligt ledsen när jag skriver om detta:(.... Vad ska vi hitta på för att göra världen till en bättre plats?



TORSDAG GODMORGON

 



Onsdag afterwork

Efter dagens 7-16 jobb var jag helt slut. Men Stadsfesten besöker bara Skellefteå en gång varje år - så jag laddade om å träffade Matilda på området. Vi åt godaste woken i folk kaoset. Köpte några godisremmar därefter (hör till festival). Men nu kom jag just hem och ska typ sova snart??? En jobbardag till väntar - sedan är jag tredagars ledig!
 



ÄNNU EN DAG MED 7-16


Ännu en dag med 7-16 jobb. Jag förstår inte folk som jobbar 7-16 fem dagar i veckan, det är både uttråkande och slitsamt. Det kanske fungerar om man arbetar på kontor eller liknande... Men är det något jag älskar med mitt jobb  -  så är det att arbetstiderna är helt oregelbundna. Man kan jobba precis hur man vill = man hinner aldrig komma in i tråkiga rutiner och bli less=) Jag har själv lagt mit schema över sommaren, la lite tid i Juli för att sedan jobba ikapp allting i Augusti.... och... jag kan INTE klaga på mitt Juli schema ;)

Arbete i morgon Torsdag: 7-12
Fredag: Ledig
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig
Måndag: 7-16
Tisdag: 7-12
onsdag: Ledig
Torsdag: 16-21 
Fredag: Ledig
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig
Måndag: 7-16
Tisdag: Ledig
Onsdag: Ledig
Torsdag: Ledig
Fredag: 14-21
Lördag:7-21
Söndag:7-16:30
Måndag: Ledig



ONSDAG GODMORGON




Stalltisdag

Detta är så oslagbart!



Lyx på jobbet

För idag bjöd Kicki på fika. Helt sjukt gott & oj vad jag gillar mina arbetakamrater:)



HEKTISK TIsdAG


Idag jobbar jag 7-16, därefter ska jag slänga i mig mat och sedan träffa Emma i stallet 18.00 ikväll. Fin dag!
 



GODMORGON TISDAG



Ni har troligtvis hört den gamla klyschan "a flower does not think of competing to the flower next to it, it just blooms". Jag menar - det finns bara ett exemplar av dej på hela jorden, därför är det är just ditt utseénde och personlighet som gör dig speciell. Sluta efterlikna eller jämföra dig med andra, hitta dig själv i stället. För när du väl accepterat den du är, så är din personlighet och utseénde dina bästa redskap för att nå dina drömmar:):)
 



ska jag Sjunga på bröllop?

 

Jag och Elin fick förfrågan om att sjunga på bröllop i Augusti, ska man göra det?

Ni visste kanske inte det.. men när  jag gick i 9an råkade min musiklärare höra mig sjunga. Några dagar senare tog han ut mig från klassrummet och sa "Julia, jag visste inte att du kan sjunga, men du är duktig, jag skulle bli jätteglad om du vill sjunga solo på skolavslutningen". Först vägrade jag, sedan sa jag "eller okej då... om jag får ha med två kompisar". Så jag, Amanda och Emma sjöng Go the distance på skolavslutningen, jag var jättenervös och allting blev jättedåligt. Haha usch, jag minns det än idag... så frågan är om man vågar sjunga inför folk igen? För själv tycker jag inte att jag har så jäkla bra röst;P

Här ser ni Amanda, mig och Emma 15 år jättenervösa och spända!



Promenad på landet


Livets fina kontraster. Promenad på landet idag & ikväll kommer jag hem till stan igen:)




Elin min fina vän


Sovit hos Elin inatt, min fina vän. Haha låg i vanlig ordning och pratade alldeles för länge i natt, men oj så behövligt! 

Nu ska vi ut på prommis för att sedan äta frukost ute i solen:)




MÅNDAG OCH VECKANS UTMANING

 



Kvalité med Elin





en söndags kväll

Igår slutade jag jobba 21.00, då träffade jag Angelica på hemmakväll. Vi handlade en stor godispåse innan vi landade i hennes soffa framför crazy stupid love - Ryan Gossling säger jag bara... mmmuuums!

For sedan hem och sov fem timmar innan det var dax för 7-16 jobb. Nu har jag just snackat med Elin och vi har spontant planerat kvällen (som vi alltid gör hehe). Så nu ska jag bara snabbt packa ihop en väska och åka ut till hennes sommarhus för ett dygn. SÅ JÄKLA NAJS!
 



Vad lite smink kan göra


Som att trolla bort sig själv;p




Snart juli?


Det är snart juli och jag använder vinterkläder, något så sjukt! Typiskt Norrland!



GODMORGON SÖNDAG

 
 



LÖSVIKTSGODIS



 Som jag skrev i något tidigare inlägg så beskrev jag mig själv som disciplinerad, men glöm det när det kommer till godis. Då är jag så svag alltså, jag är garanterat människan som får godisbutikerna att gå runt liksom HAHA! Jag äter minst en feeeet godispåse i veckan och det är lika gott varje gång. 

Är det bara jag? Eller är godis så galet gott? 
 



DUNDERKLUMPEN

 
Alltså haha min katt blir bara större och större. Åtta kilo och livsnjutare,14 år dessutom! 



SNAPCHAT VIDEO

Skickade denna video till mina vänner på Snapchat 06.00 i morse. Nog är jag lite skadeglad alltid.
Gillar att jobba när alla andra är bakis ;)

Alltså jag säger GLAD i slutet av videon men har en sjuk norrländska så det blir "GLLAAAA" 
hahaha




MIDSOMMARDAGEN - VAD GJORDE DU IGÅR?



Midsommardagen och tio timmars arbete - fina OB pengar!
Hoppas ni hade en mysig midsommarafton igår. Har ni inte någonting annat för er, får ni gärna lämna en kommentar och berätta om eran midsommar - hade varit jätte roligt att läsa!! 
 



JOBBARLÖRDAG

 
 Hoppas du får en bra dag. Det är du värd!



JAG ÅTERVÄNDER TILL GHANA

 
Fem minuter på barnhemmet i Ghana var allting som behövdes. Fem minuter och jag var fast. 
Halva mitt hjärta placerades direkt på shalom Orphanage och jag förstod att det skulle stanna kvar där för en lång tid framöver. Det blev så mycket kärlek, lycka och glädje på en och samma gång. Av någon konstig anledning älskar jag alla barnen som det vore mina egna. Jag tänker på dem varje dag och hoppas för allt i världen att de mår bra. Vissa dagar gör det nästan ont i hjärtat, jag skulle göra allt för att åka ner till dem!

Och vill ni veta vad det bästa är?

Nu är åter-resan planerad. I vinter, eller i början på nästa år kommer jag återvända till Ghana (fjärilar i magen). Jag ska dessutom kämpa i höst, för att samla ihop lite pengar till dem godhjärtade barnen - som verkligen är i behov av det. Men mer om det projektet senare... Sedan hoppas jag att ni (via bloggen) vill följa med på min lilla resa, det skulle vara fantastiskt! :)



ETT HAPPYFACE PÅ DET

 
Hoppas att ni får en mysig Midsommarafton. Själv känner jag mig som den mest ensamma människan på jorden just nu. Alla mina vänner firar midsommar på olika håll & här sitter jag å bara väntar på att klockan ska bli 14.00, så jag får börja jobba. Det låter ju såååå tragiskt! 



ha - ha - ha

 



FÖRRA ÅRETS MIDSOMMAR


Bilder från förra årets midsommarafton. Var dock bara med till 21:00 & jobbade sedan natten. Jag har jobbat varje midsommarafton sedan jag var 17 år, men tycker inte att det är jobbigt (man tjänar ju dubbelt upp hehu).



FREDAG OCH MIDSOMMAR

 



TRE ORD

Om jag ska beskriva mig själv med tre ord skulle det låtar såhär:

1. Disciplinerad - Vill jag någonting så blir det så också. Jag har alltid haft höga krav på mig själv och vill att allting ska bli bra. Om jag har en dröm så gör jag direkt en planering till hur jag ska nå dit. Har jag bestämt någonting, då jäklar blir det så på ett eller annat vis. Jag vägrar låta lathet, oro eller slarvighet vinna ;p

2. Blyg - Jag är egentligen en jätteblyg människa. När jag träffar nya människor måste jag skärpa till mig rejält för att inte falla tillbaka som en skugga. När man sedan känner mig är det tvärtom, hehe. Och om någon ger mig komplimanger blir jag alltid som en brandbil i ansiktet! 

3. Optimist - Jag ser det mesta från den ljusa sidan. När livet är en uppförsbacke, eller att man är framme vid en återvändsgränd, så brukar jag vara personen som "Det är ingen fara, vi måste bara komma på en annan lösning". Det är aldrig kört liksom.

 
 






EN PERFEKT TORSDAGSKVÄLL

 
Klockan fem träffade jag Frida och Angelica på espresso house och där har vi suttit i fem timmar. HAHA vi har hunnit dricka alldeles för mycket kaffe, testat några för många kaksorter och träffat härliga Skellefteåbor!

En riktig tio poängare till kväll. Detta kafé kommer bli mitt andra hem! 



Pyser till stan för kaffe med flickorna




BUCKETLIST SOMMAREN 2014

 
- Fiska mitt i natten. 
- Säga ja istället för nej.
- Sova i en stuga.
- Gå på alla festivaler man kan.
- Äta jordgubbar och se Allsång på skansen.
- Ta ett nattdopp. 
- Träffa släkten och gofika.
- Ta ett kort med en kändis. 
- Impulsutgång
- Afterwork på uteservering. 
- Gå på alla festivaler man kan.
- Säga till en främling att han/hon är snygg.
- Paddla kanot.
- Äta bergsbyglass.
- Inte bry sig om kalorier eller onyttig mat. 
- Ångra någonting man gjort. 
- Minst en Onsdagsutgång. 
- Lära känna nytt folk. 
- Åka på roadtrip. 
- Träning på stranden i en soluppgång. 
- Tillbringa en hel dag på stranden. 
- En räkmacka på båtcafeét.
- Äta godis och se film en regnig sommarkväll.
- Ta vara på varje dag. 

 



Gavin Degraw

 

Fastnat på youtube i nästan en timma nu. Klippet ni ser här ovan är obeskrivligt bra. Tänk att Andreas Wijk haft möjlighet att sjunga med Gavin DeGraw - hur sjukt är inte det? Gavin är min största största idol någonsin och det har han varit sedan jag var 12 år. Tyvärr kommer han bara till Sverige varannat år, men jag längtar redan till nästa gång han kommer hit. Har redan nu lovat mig själv en VIP biljett! 



Torsdag - nyhets - morgon

Sitter och dricker kaffe framför nyhetsmorgon - så härlig morgon. Snart ska jag kicka igång dagen, ska träna i backe med Elin och ikväll ta en kopp på stan med Frida. I morgon är det midsommar och jag kommer att jobba 14-21. Känns faktiskt helt okej, midsommar var roligt när jag var mindre, nu är det ingen big deal längre :)




GODMORGON TORSDAG

 



1-0 till mig


Jag satt upp i sadeln för första gången på två år idag & det kändes så himla kul! Förut så red jag i Skellefteå ridklubbs tävlingsgrupp, var i stallet varje dag och vann (otroligt nog) en och annan klubbtävling. Men så började jag hänga med på gymmet och tänka mer på maten... Så jag slutade med mitt största intresse... Men idag har jag tagit tillbaka det igen & de känns så himla kul. 1-0 till mig, från en så kallad ortorexi. VILKEN VINST!!



En dag på stan

Vilken mysig dag, sprungit runt på stan med mamma halva dagen. En jättesöt kjol och klänning fick följa med hem (tack)! Därefter träffade jag systrarna Lundgren för en kaffe på Waynes! 

Nu ska jag slänga i mig någon middag & sedan dra mig mot STALLET ;p



MIN LILLEBROR


Alltså haha, detta är sååå typiskt min lillebror. Han brukar alltid slänga upp mig på ryggen sådär och göra benböj och grejer - ja han har sina ideér, men det blir aldrig en tråkig stund med brorsan i huset. Alltid så rolig och störd. Jag är glad att Emil blev just min bror. MVH stolt syster.



ATT FEJKA EN KÄNSLA



Att "klistra på ett leende" när man egentligen mår dåligt, har jag aldrig riktigt förstått mig på. Jag menar, vi pratar till 80% med vårat kroppsspråk så kroppen utstålar direkt hur vi mår. Ta bilden som exempel, man ser tydligt mitt skräckslagna tillstånd tack vare dem äckliga fiskarna. När man mår riktigt dåligt går det inte att fejka ett skratt. Däremot tror jag att personer som mår dåligt, kan skratta, men just i den stunden mår personen i fråga bättre.Men det tycker jag är bra och så måste det få vara. När man mår dåligt & har en bättre stund, ta vara på den! Personer som "bara fejkar skratt, för att dem egentligen mår jävligt dåligt" tror jag är personer som söker uppmärksamhet i grund och botten, tyvärr. Däremot märks det tydligt på ett ångestfyllt nervöst skratt & ett skönt skratt. 

Tillåt dig själv att må bra och vara glad 



PAOLO - EN FÖREBILD


På Instagram följer jag inga kändisar, men Paolo Roberto är ett undantag. Han är fruktansvärt klok och en så bra förebild att det inte är sant. Blir alltid så lycklig när jag läser hans texter, bara för att jag skulle ha skrivit dem exakt likadant själv!!



ONSDAG MORGON

 



MARY KATE AND ASHLEY


Ikväll har jag varit med min barndomsvän Julia. Vi har ätit godis och sett gamla tjejfilmer, precis som vi gjorde förr, så himla värdefullt! Nu har jag just kommit hem till mamma och pappas hus igen. Haha, jag känner mig verkligen som 15 år och det känns så härligt. Behövde verkligen detta - att komma från stan för några dygn! 

Nu mår man:)



Skön start

Promenerat här i Stackgrönnan nu på morgonen - finns inget bättre sätt att starta dagen på. Dessutom smakar frukosten bättre då man kommer in igen. Jag äter alltid massor till frukost, för det är mitt favoritmål på dagen. Alltså ibland när jag ska sova brukar jag ligga och fundera på vad jag ska äta för gott till frukost - HAHA!

När jag var 18 år satte jag ett hjärta på min fotled. Bara för att alltid komma ihåg att följa hjärtat, inte låta saker som rädsla, oro och feghet förstöra i min väg. 



Sanningen om lightprodukter

Som alla vet är det en trend att vara tränad och smal idag. Därför har Sverige börjat byta ut vanliga livsmedel mot lightprodukter - eftersom det är dryck helt utan kalorier. Självklart perfekt om man vill gå ner i vikt, men helt sjukt om man tänker på hur det förstör insidan av kroppen.


 
 
Ta en coca cola burk tillexempel, kroppen vet hur den ska förbränna sockret som medkommer i den. Men om du dricker Cola Light så har dem bytt ut sockret och kalorierna mot sötningsmedel. Vissa sötningsmedel är så farliga att dem kan lagras i lever, hjärna och fettvävnader för all framtid. Forskare säger att det inte finns bevis på att Light produkter är skadligt i små mängder - men att dricka det varannan dag är värre! 

 
Visste ni att det går att döda myror med Light saft? 





HUMOR - TISDAG - MORGON

 
 



Måndagskväll


Nu har jag flyttat in i mina mjukiskläder och landat hemma hos mamma och pappa. Time for kvällsfika - rostade bröd med ost och grejer! Faaaan så gott:)




TRÄNING EN MÅNDAG


Trots att jag är emot alla skönhetsideal som gått överstyr, så går det inte komma ifrån hur viktigt träning är för kroppen. Men det är skillnad på att träna och träna, antingen så kalori-ångest-tränar man, eller så gör man det för skojs skull. Jag älskar att träna - men jag gör det för att kroppen mår bra av det och för att det är roligt. Dt finns inget bättre än att träffa brudarna och intervallträna i backar. De är precis vad jag, Elin och Lisa har gjort i eftermiddag! Så nu har jag Endorfiner i kroppen som gör att allting känns kul haha! Träning = känna sig full?

Men när man tränar hårda pass är det viktigt att få i sig mat. För vet ni? efter ett träningspass så sätts immunförsvaret ner ordentligt - så om du tränar mycket OCH är sjuk mycket - så äter du troligtvis för lite, eller fel mat. Tänk på det! 

Nu ska jag äta middag - en stoooor portion köttfärssås och snabbmakaroner med ketchup, det ni;)




URKLIPP FRÅN OLOF RÖHLANDERS BOK

Vad är det som ska hindra dig?

Vissa människor som idag lever det liv du drömmer om har haft sämre stöd från omgivningen än du har och haft en tuffare uppväxt än du haft. 

vissa har mindre tid över än du har.
 
Vissa har mindre utbildning än du har och tror mindre om sig själv än du gör.

Vissa har ett sämre ekonomiskt utgångsläge och större skulder än du har.

Vissa är mindre intelligenta än du är och har sämre ide om hur de ska ta sig till sina mål än du har. 

Vissa har mindre talang än du har och är mer rädda för att misslyckas än du är.

Vissa trodde ännu mindre än du att de någonsin skulle lyckas nå sina mål.
 
Vissa har upplevt strre motgångar, stött på ännu större hinder, är äldre och har sämre fysisk hälsa än du.


Ändå lever vissa av dem så som de vill leva. De får saker gjorda, tar chanser, sätter upp nya mål och utmanar sig själva, trots att de lätt skulle kunna lägga över ansvaret på någon utanför dem själva. 
Så vad ska hindra dig idag?
NU KÖR VI

 



MUSIKTIPS

 
 Jag älskar Avicii, David Guetta och Calvin Harris - blir galet taggad av deras musik. Men då jag sitter ensam i lägenheten, eller när jag ska sova, då blir jag stressad av house musik. Därför skapade jag en LUGN lista på spotify, med alla mina favorit-lugna-låtar! 

>KLICKA HÄR< eller >HÄR< och subscibe,  om du är i behov av lugn skön musiiiik!



SKÖNT ATT DET BARA ÄR MÅNDAG



Vill ni veta något kul? Joo, jag är ledig ända till på fredag - så det är skönt att det bara är måndag;)
Trots att jag är ledig så tappar jag inte mina "måndags-rutiner". Dvs: jag gör bort alla veckans tråkiga måsten, betalar räkningar, ringer jobbiga samtal, städar, osv. I eftermiddag ska det tränas med Elin och sedan ska jag hem till familjen och ätaa miiddaaag. Sedan stannar jag hemma i Stackgrönnan något dygn, för att hinna umgås med gamla vänner som bor där ( å som jag inte har träffat på flera år!). Ska sanningen fram vill jag inte fullboka lediga dagar. Lediga dagar är väl till för att just... vara ledig? :)



GODMORGON MÅNDAG


Är du en optimist eller pessimist? - själv brukar jag få höra att jag är jobbigt mycket optimist, hehe!



BEAUTY CLUB - REA

Jag har alltid haft problem med finnar och pormaskar, men helt ärligt, efter jag började använda denna rengörings gel så är finnar ett minne blott. Jag tvättar ansiktet med detta två gånger varje dag och vilken magi. Nu är det dessutom rea, ska nog passa på att beställa hem flera stycken haha. Klicka på bilden för att komma till produkten.


Brukar även smörja in ansiktet två gånger varje dag. Allt för att återfukta huden, det är A och O för en jämn och vacker hy. Att använda fondation utan en skonsam hudkräm är inte bra. Egentligen har jag inte sådär känslig hy, men jag gillar att använda snälla produkter till ansiktet. Klicka på bilden för att komma till produkten.


 Klickade även hem denna spännande behandlingsprudukt för 99kronor. Eftersom detta märke har imponerat kraftigt på mig (med alla produkter som jag har testat), så måste den vara bra. Klicka på bilden för att komma till produkten.

 Jag minns högstadiet. Då hade jag (som alla andra tonnåringar) jättemycket finnar, tyckte att det var jätte jobbigt. Min brorsa retade mig alltid för dem. Men då retades jag honom tillbaka, jag kallade honom för dumbo eftersom han hade så utåtstående öron på den tiden haha. Oj vad vi har syskonbråkat mycket i våra dagar, HAHA! 

Anyway. På bilden är jag helt osminkad och tack säger jag till Avéné!



INTE TRÄNAD SOM I KONDITION

När jag är ute och springer så gruvar jag mig alltid för uppförsbackarna som väntar bakom många hörn. Eftersom jag vet att backarna är jävliga, så brukar jag alltid springa i ett lugnare tempo några minuter innan branten, för att ta igen andningen - sedan spurtar jag upp till toppen. Ibland måste jag även stanna där uppe bara för att ta tillbaka andetagen igen. Jag hatar uppförsbackarna på joggingrundorna, men innerst inne så vet jag att det är just dem som gör mig starkare. 


Detta bör finnas i åtanke under tuffa perioder. Om livet känns tungt, så befinner vi oss givetvis i en uppförsbacke. & beroende på hur tränade vi är - desto snabbare kommer vi att nå toppen. Nu pratar jag givetvis inte om tränad som i kondition, utan tränad som i mentalt tränad. Och vad var det vi sa? Juste, efter varje uppförsbacke så blir vi starkare. Så desto mer uppförsbackar vi genomlider - desto starkare blir vi - och desto snabbare tar vi oss förbi nästa motgång. Efter varje uppförsbacke så kommer en topp där får vi stanna och vila en stund, innan en nedförsbacke syns där borta i gläntan. Ge inte upp, du är mycket starkare än du själv tror!



VÄRDEFULL TEXT

När min pojke var fyra år var vi på Mallorca. 
En morgon skulle jag springa utefter stranden. 
Anders ville följa med.
Efter 25 meter blev han trött.
Han stannade, men jag sprang vidare. 
När jag vände, såg jag honom som en liten prick 
som satt och väntade på mig.
När jag kom närmare såg jag att han gjorde någonting. 

När jag kom helt nära, såg jag vad
Han satt nere vid strandkanten och kastade snäckor i havet.
Under natten hade havet spolat upp mängder av snäckor
Han räddade dem tillbaka till livet.
Jag tyckte det var fint gjort, och sa det också.

Men…
Det var hundra snäckor på en meter och stranden var en mil.
Så jag ville få honom att inse det meningslösa. 
Jag sa: Det är fint, men vad tror du det spelar för roll
att kasta tillbaka en snäcka eller två.

Först tittade han bara på mig.
Han hade en snäcka i handen.
Sakta sträckte han upp den mot mig och sa:
För den här, för den här spelar det roll

 

 

 




SÖNDAG

 



FIN DAG

 
När det känns som att ingenting kan stoppa en och att allting rullar på precis som det ska. 
Kom ihåg: Sommaren 2014 är ett oskrivet kapitel just nu, som du ska fylla med minnen. Ta vara på det!



SVAR PÅ KOMMENTAR

SVAR: Hejsan, jag minns när du lämnade din första kommentar och jag minns hur mycket jag tänkte på den efteråt. Kärlek kan vara både fantastiskt fint och göra riktigt ont. Det värsta som finns är att se den man älskar i ögonen & dem kollar åt ett annat håll - eller hur? 

Men jag uppfattar din kommentar som att "jag tror att han har en tjej på G", Tro är att inte veta - vad är dina bevis på att det faktiskt är så? Vet du, om jag hade varit du så hade jag kontaktat killen. Liksom ja, han kanske har en annan tjej på G, men om du skriver till honom så har du iallafall testat. Allting som är meningen att hända kommer att hända också. Lita på dej själv tjejen!!

När du har kontaktat honom så kommer han antingen kliva in i ditt liv, eller så kommer han ta ett steg ut. Det viktiga är att han inte står och blockerar vägen för alla andra. Antingen så är han något att ha - eller så är han inte det. Tre år är en lång tid att ha suktat efter en kille, nu är det dax att ta det till nästa steg! Du har inget att förlora på att skriva till honom. Antingen blir det ni, eller så blir det inte det! Får jag fråga vad som är så fantastiskt med just denna kille?:)

VAD SKULLE DU HA GJORT?!



DAGENS TRÄNING



Det fina vädret har tagit sig ända upp till Norrland. Så jag passade på att promenera med Engla på lunchrasten. Jäklar så fint det är med sommar, vad jag trivs!
 
 



EN ARBETSHELG

 
I helgen har jag arbetshelg. Ska sanningen fram älskar jag mitt jobb. Hade det inte varit för den värdelösa lönen och att man jobbar underbemannat dygnet runt, så hade jag absolut arbetat kvar för resten av mitt liv.

Jag gillar att bry mig om folk, att få bjuda på fika och höra historer från 90 åriga människors liv. Det är en ära att ta hand om mina fina pensionärer på äldreboendet. Sedan älskar jag faktiskt också att ta blodprover, lägga om sår och hitta lösningar på problem. Men tyvärr så är det på tok för underbemannat på varenda boende i hela Sverige(!). Varannan kväll arbetar vi HELT ensam och har ansvaret över nio stycken pensionärer/var. Det ligger alltså på vårat ansvar att ge mediciner (exempelvis: morfin, waran, heminevrin) åt dem äldre och se till att de inte får biverkningar. Dessutom måste vi alltid agera proffesionellt, eftersom fel bemötande kan riva upp många sår. Och vet ni? man måste börja ge kvällsfika redan 18:00, för annars så hinner man inte allt kvällsarbete innan arbetspasset slutar... En skandal tycker jag!

När min pappa och mamma är gamla nog att hamna på äldreboende så vill jag att dem ska få bästa möjliga vård. Jag vill inte att det ska vara stressad, underbemannad personal som tar hand om dem... Näe nu får fan Sverige komma på en lösning inom äldreomsorgen snart.

Detta måste göras
1. Lönen måste upp. (Högre lön = mer status = bättre jobb utförs)
2. Öka personalstyrkan. (Skulle bli mindre sjukskrivningar, många inom äldreomsorgen är sjukskrivna just för utbrändhet. Jag lovar, det är krävande att arbeta för två personer dygnet runt).
3. Ta bort sjuka arbetstider. (Att jobba 7-17:30 eller 7-21 är inte uppskattat).
4. Låt dem anställda gå på mer kurser (Så man får motivation till att utvecklas och bli bättre).
Jobbet i sig är supermysigt och jag älskar det varje dag. Men några justeringar bör göras och det fort!





LÖRDAG

 



Fredags middag

Middag med Elin på Waynes innan kvällsjobb!!

Time for work!



FÖRRA ÅRET - STADSFESTEN



Förra året på stadsfesten var riktigt jäkla skoj. Idag innan 18.00 är sista dagen att köpa 2dagars för billigast pris. SKYNDA!



FREDAG

 



det bästa jag gjort


Det bästa jag gjort är att sluta lyssna på "fitness bilder". Samma dag som jag slutade med det så la sig träningsångesten på sidan och den första jag duger känslan visade sig. 

För ska sanningen fram vill jag faktiskt ha dem där jävla chipsen och jag vill äta det utan dåligt samvete. För i dagens samhälle går det inte att äta onyttigheter utan ångest. Eller någon form med "i morgon ska jag ta en promenad" tanke. Jag har förstått att många människor idag lever för sin träning och det är väl kul för er, bara ni trivs med det livet. Men själv är jag inget träningsfreak - jag tränar några dagar i veckan för hälsans skull (och då tränar jag med Elin för då blir träningen rolig) sedan äter jag en massa godis varje vecka. Å se på mej? jag är inte överviktig för det. Jag trivs faktiskt med min kropp trots att den inte består av bara ben och muskler! & en sak till... man bör inte ens tänka viktnedgång förrän man är överviktig. Tänk så sjukt att vi lägger mer energi på mat och träning - än vilken information vi matar våra hjärnor med.
 



ETT DRÖMJOBB

 
 
Om du fick välja mellan alla jobb i hela världen - vad hade då varit ditt drömyrke?



TORSDAG

 



Gillar att vara påväg


Älskar att sätta mig i ett flygplan. Jag lutar alltid bak huvudet och ler när piloten säger "boarded completed" och flygvärdinnorna börjar visar hur flytväst och säkerhetsbälte funderar. För då vet jag att någonting nytt och spännande väntar. Många tomma blad kommer snart att skrivas med minnen för livet! Jag bara älskar att vara på väg någonstans, att få växa som människa och skapa minnen! Dessutom blir jag lätt uttråkad i vardagen och jag hatar att ha tråkigt - så därför gör jag något åt saken. Jag har oftast en resa att se framemot, eller håller på med något projekt på sidan. - jag är en människa med sjukt mycket energi & presterar bäst under lite stress. Jag trivs med ett fullproppat schema!

Just nu ser jag framemot: Stadsfesten, hela sommaren och mina två nya jobb till hösten. Det ena jobbet är med valet 2014 och det andra har med välgörenhet att göra. Jag kommer lägga ner min själ i ett projekt under hösten (troligtvis kommer jag smygstarta redan i sommar för att jag är så peppad), det jag väntar på är en startsignal. I framtiden kommer även en resa att planeras med detta projekt! 



lackade naglar

 



DEN 11 JUNI


Varje morgon när klockan ringer så gör du ett val. Antingen ligger du kvar och drömmer, eller så vaknar du upp och fångar dina drömmar. Låt inte latheten vinna över dig, för vem vet -  kanske är det just idag du vågar ta det stora steget mot ett mål i ditt liv? För du lever faktiskt bara en gång och du måste våga satsa för att vinna! Själv har jag börjat strukturera upp hösten litegrann, då ska jag fånga en dröm som känns både läskig och rolig. Bara tanken ger mig fjärilar i magen!

Nu ska jag cykla iväg till jobbet!



ONSDAG

Glöm inte att vara en 
 



NÄRA DÖDEN

 

Hade en nära döden upplevelse idag, var nämligen på gymmet för första gången på en månad. Jag och Elin kickade igång efter träningsvilan med 500 repetitioner (nu snackar vi benböj, upphopp, burpees och mountan climpe tills man spyr). Efter passet var kroppen totalt off men det kändes så skönt, endorfin-kickar är de bästa. Ni som tränar förstår precis vad jag menar hehe.



en sne bild från i mitt fönster




DET VISSTE DU INTE



1. Drack aldrig innan jag var 18 år & fick därför körkortet;P
2. Har alltid gillat killar med humor.
3. Tycker tatueringar är fint.
4. Då jag var bebis gav pappa mig godis så jag skulle sluta gråta;) vilken stjärna! 
5. Har en positiv prestationsångest.
6. Tog hål i naveln då jag var 18 år.
7. Var jätteblyg i skolan. 
8. Min största fobi är grodor, ödlor och fiskar.
9. Jag är mer en lugn och säker människa, än sprallig och spontan!
10. Har sett 27 dresses miljontals gånger.
 



TISDAG

 



svängt om dygnet totalt


Jag har svängt om dygnet totalt, vaken på nätterna sover halva dagarna. Inte likt mig, men inte svårt när himlen är ljus dygnet runt? Nu måste jag ju dock försöka sova. 7-17:30 pass på jobbet väntar i morgon. Och jag vill inte vara trött där, föredrar att vara utvilad å ha en bra dag istället=)

Hur många timmar brukar du sova varje natt?



ler och långhalm

Bara jag som blir fruktansvärt beroende av choklad under den såkallade lingonveckan?
Ärligt talat kan jag döda för choklad då. Dessutom blir jag alltid uppsvälld under lingonveckan, går säkert upp tre kilo haha. Får knappt igen mina favoritjeans! Men jag orkar inte bry mig, så jag äter min choklad & låter min svullna mage vara så svullen den vill liksom;P. Inget mer med det! 

I min värld är Mens och Choklad lika normalt som...
1) Midsommar och myggor
2) Student och fattig
3) Skräckfilm och skrik
4) Jordgubbar och glass!




MÅNDAG

Trots regn och en fruktansvärd mensvärk så har jag varit i stallet idag. Första dagen på två år och oj vad det kändes bra. Fina Hästen var lika söt som vanligt & stallet lika fint. Det känns som att jag är hemma igen!
 



EN NY MÅNDAG

 



ALEX SCHULMAN

 Såg Alex Schulmans "debut på teaterscenen" på svt play ikväll. Han pratar om bekräftelsebehovet, internet och hur "gilla" gick från att vara en känsla till en knapptryckning på facebook. Jag har alltid tyckt om Alex och hans klokahet, men denna video fick mig till och med att börja gråta. 


Ta er tid att se den. En lärdom för livet!
>SE DEN HÄR<
 



MIDDAG HOS MAMMA OCH PAPPA




EN BÄTTRE SÖNDAG


Härlig dag hemma hos Mamma och Pappa idag. Snart kommer Mija jacke och robin hit för fika i det fina vädret, jag trivs!
 



LIVET är som ett aprilväder



Oavsett hur gammal du är eller hur stark du förväntas vara så är det okej att vara ledsen ibland. Det är okej att gråta och känna sig liten, som när styrkans kram av mamma rättade till alla problem. För vet du? Ingen kan vara stark jämt.

Livet är som ett aprilväder och man vet aldrig hur det kommer att se ut nästa vecka. Helt plötsligt kan oväntade saker inträffa utan att man är berädd. Det kan vara på både gott och ont. Det är viktigt att låta sig själv vara ledsen ibland - bara äta marabou choklad och gråta. Hata livet liksom. Men efter varje regn kommer ett solsken, man vet bara inte när. En sak som är säker: "Det spelar ingen roll vem som fick dig att gråta, det viktiga är vem som fick dig att le igen". Lägg inte nyckeln till lycka i någon annans händer. Negativa äckliga människor har ändå ingenting att göra i ditt minne och huvud. Dem bör utrotas, de är inte värda din energi!



GODMORGON SÖNDAG

 



det är magiskt

Träffat brudarna idag. Vi har tagit årets första dopp & sedan suttit ute på Elins altan för vin, grillat och roliga spel hela kvällen. Hur fantastiskt låter inte det?

& denna bild tog jag halv ett inatt. Sommarnätter i Norrland är heeelt magiska. Dagsljust dygnet runt!



Promenad

Promenerat med Matilda! Nu ska vi strax ut till elins stuga för soooool



SKILJER 12 KILO MELLAN BILDERNA


Helt sjukt att det är hela tolv kilo som skiljer bilderna emellan. För två år sedan bestämde jag mig för att vrål-banta. Tack vare det har jag massor av erfarenheter av banting idag! 

1. Om du bantar kommer din rumpa och dina bröst försvinna först.
2. Muskler försvinner innan fettet av bantning,
(& därför kan du uppleva dig själv tjock, eftersom skinnet börjar hänga)
3. Man blir inte lyckligare av att vara smal. 
4. Kroppen är som en bil, den behöver bensin (mat) för att orka framåt. 
5. Det är bara om du är överviktig du bör tänka på bantning (då av hälsoskäl).
6. Killar har ingen aning om vad celluliter är. 
7. Godis, potatisgratäng och glass är nyttigt för själen. 
8. På sommaren ska man ställa tillbaka vågen 5kg, sommarvikt kallas det;)
9. Du är mycket snyggare än du själv tror. 
10. Ändra inte på dig själv för att killar/tjejer ska gilla dej. Låt dem gilla den du är istället:)



LÖRDAG GODMORGON

 



15 ÅR IGEN


Jag är uppvuxen i ett villaområde en mil utanför stan. Och på våran gata i Stackgrönnan så är det en oerhört skön och spontan stämning. Inte bara en gång grannarna kommit över på frukost liksom. Haha, eller att grannens hund hänger mer på våran gård än sin egen;) På sommarkvällarna så umgås dem flesta som en stor fin familj.

Eftersom att jag flyttade till stan för två år sedan, så har jag kommit ifrån allt detta. Men ikväll har jag varit hemma hos mamma och pappa å "varit 15 år igen". Efter middagen så samlades grannar i alla olika åldrar på gården. Så har vi bara haft världens grymmaste kväll, just like the old times. Har skrattat så magen vikt sig x1000 ikväll. 

Så himla värdefullt - jag behövde detta! 



ZEBRA OCH ELEFANT I SKELLEFTEÅ

Stannade upp och gnuggade ögonen rejält då jag gick från jobbet i eftermiddag. Hade inte alls väntat mig Zebror och elefanter längst vägen HAHA! Jag hade helt missat att det är cirkus i Skellefteå i helgen;)

Sedan stannade jag hos farfar för en kopp i solen. Alltid lika trevligt <3



MER BILDER FRÅN GÖTEBORG

 
Drömliv: Att leva i en summerburstfestival.



JOBB FREDAG


Jobbar 7-13, sedan går jag på tredagars ledigt!
 



GODMORGON FREDAG

 



DAGENS STUDENTFIRANDE



Här ser ni mina fina kusiner & sebbe som tar studenten idag!




Idag är det sommar



En love life feeling infinner sig & jag känner hur bra allting är! 



KUSINVITAMIN



Kolla min kusin - brudarna kommer ju hänga efter honom då han är stor eller hur;)? Fast just nu är han bara världen sötaste och charmigaste lillkusin på 13 år. När Victor döptes var jag själv 8 år gammal och sjöng på hans dop HAHAHAHAHA att dom ens lät mig göra det med min vackra stämma ;)

Nej nu ska jag iväg på studentfirande, vi hörs ikväll!



IDAG ÄR DET TRE ÅR SEDAN


En av dem roligaste dagarna i mitt liv. Så till alla som tar studenten idag: HA KUL!



GODMORGON TORSDAG

 



Norrländsk sommar


Jens Hult ur högtalarna och Kvällskaffe i solen. Nu mår man! 



Träningsuppehåll i två veckor



Nu har jag haft träningsuppehåll i två veckor. Två hela veckor. Vet inte sist det hände? Det är egentligen ganska skönt att inte träna, men man känner hur illa kroppen far direkt. Jag har både fått ont i ryggen och energibrist under dessa 14 dagar... Snacka om att träning gör kroppen mycket gott. Om man tränar rätt så kan blandannat ryggont, energibrist och depressioner förebyggas!=) Men det ska vara träning med måtta. För om du tränar för mycket & äter för lite - så kan du hälsa belastningsskador och troligtvis otrorexi välkommen. 

Till sommaren har jag tänkt träna ungefär såhär varje vecka:
Cykel till/från jobbet varje dag.
Två 30 minuters joggingrundor + lite styrka för överkropp.
& en dag i stallet.



VÅGA ÄR ATT VINNA

 
Du måste våga för att vinna & det är bättre att ångra något man gjort - än inte göra det alls. 
Den bästa känslan som finns är att klara någonting man inte trodde var möjligt. Eller att våga skriva till killen man suktat efter i flera månader. Det är även en härlig känsla att få bocka för en punkt på "the bucket list".  

Min 83 åriga farfar brukar alltid säga såhär till mig "Jag är så nöjd med mitt liv, det finns inte en grej jag skulle vilja göra om eller göra annorlunda". Jag vill upprepa min farfars ord då jag själv bär på 83 år av livserfarenheter. Till saken hör den att jag är personen som måste se till att den meningen uppfylls. Jag måste våga tro på mina drömmar och på mig själv. Vill jag någonting tillräckligt mycket så kommer det att bli så också. Till saken hör också att ingen människa är den andra lik. Jag har mina drömmar med livet & ingen får säga till mig att dem är fel. Likaväl som att du har dina drömmar med livet. Du får inte lyssna på folk som säger "det kommer inte gå, det är onödigt" människorna. Var dej själv, följ ditt hjärta och tro på dina drömmar. Ingen dröm är för stor eller läskig!

Några punkter från min bucketlist
- Skriva krönika i en tidning.
- Samla ihop pengar och göra nått fint för barnen i Ghana.
- Se Hollywood skylten.
- BRÖLLOP

Punkter jag redan bockat för 
Se Gavin DeGraw live.
- Varit Volontär i Ghana.
- Startat en blogg.
- Tagit studenten
 



ONSDAG

 
Jobb fram till 12.30 idag. sedan ska jag hem och jobba vidare! 



ONSDAG


Erkänn, nu ler du!



Det är dem små sakerna som gör det


Visst har du hört den gamla klyschan "Everything will be ok in the end, if its not ok its not the end". 
Det är dem små sakerna som gör det, som visar när allting vänder. Jag minns för ett och två år sedan, då jag mådde pest och pina samtidigt. Under den mörkaste perioden slutade jag med allting som egentligen fick mig att må bra - Stallet, sjunga, skriva, måla naglar, baka och bry mig om folk. Allting kretsade istället kring hur mycket mat jag skulle äta för att prestera bra med träning... Jag minns hur tankarna cirkulerade i mitt huvud under den perioden "Jag kommer aldrig må bra igen, hur känner man sig ens lycklig?"

Men.. Everything will be ok in the end, if its not ok its not the end... En eftermiddag så kände jag hur allting vände. Jag kom på mig själv sjungandes i bilen, efter flera månader av knäpptystnad. Jag började le och känna igen mig. Det var en liten sak som betydde så mycket. & vet ni? i eftermiddags så fick jag lust att måla naglarna (hahaha jaaaa). Så jag drog fram alla nagelack och försvann i minst en timma - så himla KUL!

Vad är min poäng med detta inlägg tänker du säkert? Jooo, jag vill ställa just dig en fråga. Vad får dig att må bra. Vad skulle vara ditt tecken på att allting håller på att vända till bättre tider?;p



VACKERT





 
 



TISDAG TIME FOR WORK


Ikväll jobbar jag 16-21. Är väl kanske inte helt fel att komma in i vardagen igen - det behövs faktiskt. 
Jens Hult går repeat i högtalarna, jag har fortfarande öppet alla fönster och passar på att städa lägenheten. Snart ska jag cykla (observera att det faktiskt står cykla) till jobbet... Jag är ju världens mest vardagslata människa, har liksom 2km till jobbet men tar bilen varje dag. HAHA skärpning! 



TACK MAJ 2014



Maj 2014 har varit fin. 



3 JUNI

 
Tror närmare bestämt att vi har tagit med oss sommaren från Göteborg till Skellefteå - vilket väder! 
Promenerat med Matilda nu på morgonen, vi har catch upp snackat och njutit av sommaren. Men nu, ska jag öppna upp alla fönster här i lägenheten, slå igång Jens Hults nya (fantastiska) skiva & äta frukost. Feel goood!



GODMORGON TISDAG

 



TACK FÖR I HELGEN GÖTEBOORG



Summerburst är en startsignal på att sommaren äntligen startar nu. Jag har haft en 10 av 10 stjärnors helg i göteborg. Ibland är det så nödvändigt att andas ny luft. Att få se nytt folk och bryta det tradiga vardagsmönstret. I helgen har jag fått göra det till fullo. Mina löprundor ersattes av dans i mängder - timmarna på jobbet byttes ut mot shopping och mat på uteserveringar - dem ständiga tankarna på lagomt med mat och sömn blev snabbt sömnbrist och kaloribomber. Men fan vad jag har trivts bra. 

I helgen har jag skrattat så magen krampat, levt livet, umgåts med folk som jag älskar - och även lärt känna nytt folk såklart & vet ni var det bästa är? jooo att hela sommaren är kvar. För summerburst - summer starts here. Nu har jag tänkt fortsätta sommaren 2014 i exakt samma love life feeling som jag har just nu!

Godnatt<3



SÅ SKIPPAR DU MÅNDAGSÅNGEST

 
Ord som NYA MÖJLIGHETER klingar fint i mina öron. För nya möjligheter innebär att ingenting är omöjligt, det är aldrig försent och allting vill bara man går. För visst är det så? Livet ska levas en gång och då är det lika bra att göra det fullt ut:)Nya möjligheter kan även stavas måndagar. För visst har du hört den gamla klyschan "Ny vecka och nya möjligheter" tidigare? Jag har alltid haft en liten förkärlek till måndagar. Just för att varje måndag är en ny start. En fantastisk möjlighet att göra livet ännu lite bättre.

Själv brukar jag ställa mig frågor som:
1. Vad får mig att må dåligt - Vad kan jag göra för att rätta till det?
2. Hur vill jag framstå som människa - Hur ska jag agera för att vara den? 
3. Vad får mig att må bra - hur ska jag planera tiden för att hinna mer av det?
4. Vad är mina tråkiga måsten för veckan - Det gör jag bort redan Måndag förmiddag.
5. Hur ska jag utmana mig själv denna veckan, för att växa som människa?

Sedan tar jag tag i allt detta på måndagar. Varje Måndag är faktiskt en ny start. Det bör vi ta vara på<3



Summerburst- summer starts here

 
Summerburst lördagen var mäktig. Att stå där i folkhavet och dansa - med alla ljuseffekter, fyrverkerier och stämning - det går knappt att beskriva känslan mer än att det är sagolikt! 
 
David guetta sluta spela halv tolv ( då festivalen slutade) så då hängde vi på några glada göteborgare för dans på bardiskarna och att shotta som 18åringar. Herregud så kul vi hade. Hemma igen då solen redan gått upp! Åhh, vad jag gillar detta dygn, känns verkligen som att mam tagit vara på sitt liv som 21 åring ;p
 
Nu ska vi snart till Liseberg och åka lite karuseller ska ni veta!



FÖRSTA JUNI