HÄMTAT SAKER TILL SVANTE

I dem två stora paketen jag fått tidigare i veckan = har det varit saker till Svante. Haha alltså jag känner mig likt ett barn som väntar på Julafton. Ska bli så jäkla kul med en liten kisseunge:):)

Jag har även köpt ett klätter-träd till Svante. Passar ju verkligen perfekt i min lilla lägenhet. Innan Svante kommer, ska jag även plocka bort allting i fönstret & lägga dit kuddar så lilla Svantis får ligga där och spana på dagarna :) NYA SKOR

Råkade köpa nya skor, ops. Men dem är så jäkla sköna och fina. Tänkte bo i dem i höst!!

Detta bestod av mina ärenden av idag: 1)Hämta ut ännu ett paket. 2)Köpa nytt smink (jag köper smink så sällan att allting tar slut. Idag är jag helt osminkad, för att typ allt i sminkväskan var slut). Lägger egentligen ner eeeextremt lite pengar på smink och kläder faktiskt! 3)nya skuuuur!stan hörreni

 
Satt lite lockar i håret för första gången på två veckor - det är ju ganska roligt att fixa det emellanåt. Men är way too lat för att göra det varje morgon. Är djupt imponerad över dem som orkar sminka + fixa håret varje dag. Själv brukar jag spendera dagarna med att se ut som ett hej-kom-och-hjälp-mig. Men bara man tar dagen med ett Leende så brukar allting lösa sig ändå;)

Nu ska jag iallafall in till stan och göra bort alla dagens måsten. Ses snart! Thanks september 2014

 
September har varit så kul. Dock jobbat ihjäl mig - men så kan det vara ibland. Dessutom träffade jag lilla Svante för första gången, snart flyttar han hem till mig - iiihh vad jag längtar:)
 
 Hey tisdag och mina absoluta favoritord

 Världens finaste mamma och pappa

 

 Det stavas pinsamt - äldreomsorgen överlag!

På julafton tjänar jag lika mycket som affärsbiträden gör om söndagarna. Jag tvingas arbeta tio-timmars pass mitt i veckan och delade turer på helgerna. Jag sliter för att andra ska få det bra, men lämnar oftast arbetet med gråten i halsen - eftersom jag springer tills benen värker, men hinner ändå aldrig göra någonting klart. Jag är otillräcklig! Gissa vad jag arbetar med? Jo, jag är undersköterska inom Kommunen. Varje morgon får jag delegeringar av sjuksköterskan som vill att jag ska ta blodprover, lägga om sår och fylla i blanketter om trycksår + näringsintag. Men jag är väl ingen Sjuksköterska? Samtidigt som sjukgymnasten ger mig en snabb inskolning i hur jag ska sjukgymnastträna med varje pensionär på avdelningen. Men jag är väl ingen sjukgymnast? Jag ska även ta hand om äldre som har mycket ångest och psykiska besvär. Men jag har väl ingen utbildning inom psykiatri? - Jag ska även hinna med mina sysslor som undersköterska. Det vill säga: Städa pensionärernas rum, tvätta deras kläder, servera mat, finnas där för dem som har ångest och oro. samtidigt som jag ska prata med anhöriga som vill ha information om sin förälder/make/maka. Jag ska även fylla i genomförande planer, medverka på teamträffar och dokumentera allting som händer i procapita. Ja - Varje dag är en enorm stress. Själv hinner sällan jag och mina kollegor att ta rast. Vi står oftast vid diskbänken och slänger i oss våra matlådor, efter att vi hjälpt pensionärerna med stöd och matning. 

Varannan kväll arbetar jag själv. Lilla jag har ansvar över nio stycken pensionärer. Dödsångesten kan vara hög hos den ena farbrorn, medan den andra springer runt i korridoren och "inte vet var han är", samtidigt som den tredje behöver hjälp på toaletten & den fjärde gråter över att överhuvudtaget behöva bo på ett äldreboende... Tyvärr kan jag inte klona mig. Så därför måste jag prioritera, dem som hörs får mest hjälp. Medan dem tysta, försynta och liite piggare pensionärerna knappt får ett besök om kvällarn, bara ett snabbt GODNATT och mediciner får räcka. 

Skellefteå Kommun & hela äldreomsorgen det stavas pinsamt. Det stavas vanvård. De fina äldre får inte den vård dem är värda. Vi undersköterskor gör vårt allra bästa, men ni ger oss inte möjligheten till att göra ett bättre jobb. Vi är underbemannade och har en dålig lön. Som tur var är jag bara 22 år och ska utbilda mig vidare inom kort - tyvärr är inte arbetet som undersköterka ett alternativ för mig. I så fall kommer jag vara utbränd inom fem år, som många av mina kollegor reda är TYVÄRR.

Det är synd. För arbetet på äldreboende är egentligen väldigt mysigt. Att göra sista stunden i livet lite bättre för våra pensionärer (som byggt upp samhället) är egentligen en ära. Men just nu är det kaos. Just nu är många gamlingarna på äldreboendet undernärda, har dåliga tänder, hinner inte duscha varje vecka,  smärta i kroppen och har en eeenorm oro - men jag kan inte hjälpa dem. För Skellefteå Kommun ger mig inte förutsättningarna till det. 

Förlåt för denna text. Jag vet att den är grov - det måste vara fruktansvärt för anhöriga och pensionärer att läsa. Men det går inte att blunda för sanningen längre. Verkligheten inom vården är så jävla kaos. Någonting måste göras & det fort. Vi undersköterskor springer på knäna, men det är inte oss de är mest synd om  - för det är ändå gamlingarna. Dem är värd bättre än såhär, tycker ni inte?

 
 
Med vänlig hälsning; Bitter tjej som vill ha bättre förutsättningar till att göra ett bra jobb!!!HÄMTAT UT PAKET


Så mycket gladare man kan bli efter en kaffepaus med några sköna lirare & sedan fara och hämta ut ett stort PAKET.  I morgon ska jag visa er innehållet ;) ps: Haha, kaoset på bilden föreställer alla kläder jag ska sälja/skänka!fotostudio för tre år sedan

 
Var i en fotostudio för tre år sedan, råkade av en slump hitta bilderna nu - haha. Egentligen ganska fina bilde ju? men jag minns hur missnöjd jag var för tre år sedan. Jag ville spy över varje bild, för då kände jag mig som den fulaste personen i heeeeela världen. Fulare än det fulaste ni kan tänka er!!! Men nu när jag ser bilderna - är dem ju faktiskt inte SÅ jävla himla hemska?!
 En sån där måndag

 
 Allting handlar om att ta hand om sig själv. Lita på sig själv och vara sin egen bästa vän. För det finns verkligen ingen som är viktigare än du i ditt eget liv. Du måste hålla dig själv som huvudperson och gilla rampljuset - dvs - lev aldrig ditt liv efter andras manus. Glöm aldrig att du är viktig. Du räknas & du är speciell, hur du än ser ut eller är som människa.

Allting handlar om att umgås med folk man verkligen tycker om. Arbeta med något som gör en glad och våga satsa för att vinna. Känslan av att klara något man inte trodde var möjligt: det är mäktigt. 

Det är helt omöjligt att gå tillbaka och göra en nystart. Men du kan alltid starta idag och göra ett nytt slut!
 

måndags lärdomsord

 Denna bild får avsluta veckan


Så mycket glädje på en och samma bild. Frågan är... vad gör jag ens;)? haha GODNATT!Karma


Jag tror på KARMA. Om du behandlar andra illa, så kommer någonting dåligt hända dig också. Dvs: Karma. 

Men om du istället behandlar andra bra, så kommer någonting bra att hända dig också. Därför försöker jag behandla alla människor på ett fint sätt. Till och med dem jag har lite svårare för hehe. (Eller ja, om någon är elak med mig så får den personen veta det också - på ett moget och vuxet sätt).... Dessutom finns det ju fan inget bättre än att överraska och göra andra personer glada - eller hur?!

Så idag gjorde jag i ordning en burk med kakor till en vän & hennes familj (som spenderat hela veckan på lassa hos en sjuk familjemedlem). Jag ville bara visa att jag tänker på dem å bryr mig:) En enormt liten gest från min sida, men som förhoppningsvis fick dem lite gladare i alla fall <3

Kom ihåg ordet KARMA! ;D Fick ett sms av Elin


"Nu fick jag ännu mer inspiration;)"

Elin skickade just bild och text till mig. Hon har verkligen kul åt att jag ska skaffa kattunge i oktober;) HAHA!
 När man verkligen brinner för någotNär en person brinner för någonting, märks det. I dem sammanhangen behöver personen i fråga aldrig ens fokusera på att vara "trevig, duktig och glad" - för det bara blir så & personen lyckas alltid ge ut sitt budskap, utan en större eftertanke. Exakt så är det med min blogg, jag älskar att skriva. Det kan nästan pirra till i magen när jag ska skriva ett nytt blogginlägg, bara för att jag älskar det. Liksom när dokumentet är helt tomt och ska fyllas upp med en massa bokstäver, iiiih! 

Det är just därför jag tror att ni blir peppade av min blogg. För jag menar: jag lägger inte ner så enormt mycket tid på bloggen. Men jag brinner verkligen för den & det är nog de ni märker!:) cupcakesBakade cupcakes igår. Dem blev galet goda, så jag å Matilda åt alldeles för många = ont i magen hehe;)

Preciiiiis som det ska vara!!pensionärs julia är på g


Har jobbat hela dagen. Nu väntar jag på några brudar som ska komma och kolla kläder hos mig, skönt att få bort sådant som man inte använder längre... eller aldrig ens ha använt. Jag är grymt duktig på att köpa och aldrig använda! 

Därefter ska jag och Elin iväg å handla. Sedan avsluta denna lördag med att baka cupcakes !!!lördag

 Självaste paolo


Tjäääännnaaa Paolo Roberto!!

Jag känner mig som en fnittrig tonnåring, haha. Paolo Roberto är seriöst en av dem klokaste människor ever. Min största insiprationskälla & en stooor IDOL. Hans instagramkonto hjälpte mig väldigt mycket för två år sedan när jag kämpade mot ätstörningen... Så jag erkänner, denna hälsning känns sjukt häftig - haha TAAACK!! :)

Nu ska jag dricka upp kaffet och göra mig redo för jobbet!!en ovanlig jobbkväll


Jobbat 14-21 idag. Arbetade med en ny vikarie idag, en kille som bott i Sverige i 10 år, men innan det hade sin vardag i Somalia. Nyfiken som jag är frågade jag såklart upp om allt haha. Jag frågade vad han tycker om att bo i Sverige, som svar fick jag "Det är skönt. Nu slipper man vara rädd för att bli skjuten i krig varje dag". Fick en klump i magen av det svaret... ALLTSÅ FAN VAD LIVET ÄR ORÄTTVIST. Men nu är han iallafall i trygga Sverige tillsammans med sin familj å det är vi glada för. Har helt klart hittat en ny vän :)! 

jaja nu har jag mjukiskläderna på och ska se slutet av IDOL. I morgon väntar ännu mera jooobbbbb!
 
 
 ETT ÅR SEDAN

Ett år gamla bilder. Vad har hänt sedan dess?
1. Jag har inte lika grova ögonbryn längre haha
2. Jag fixade matten förra året & slipper plugga i år. 
3. För ett år sedan hade jag ortorexi (utan att jag själv ens visste om det).
4. Idag känner jag mig mer fri. 
5. För ett år sedan jobbade jag natt på nattpatrullen. Nu jobbar jag dag på äldreboende.


 fint med kärlekshandtag?Kärlekshandtag är varje tjejs värsta fiende, right? Tidigare har i alla fall jag hatat mina enormt mycket och det tror jag många gör, idealgrej niiii vet. Så när killar som Smail (från Paradise Hotel) skriver att "jag tycker det är fint när en tjej har kärlekshandtag" blir man ju fan uppriktigt glad alltså haha !

Trevlig fredag på er & kom ihåg att kärlekshandtag inte är så farligt ändå ;)ETT MAIL FRÅN PAKISTAN !!


Jag fick ett långt mail från en kille i Pakistan här i veckan (som pluggat i Umeå). Av någon anledning har han hittat min blogg och ville därför skriva till mig "You are young and bright Swedish girl and i trust on your abilities. As it is very clear in your cover picture atleast i like it from the deep of my heart. I like it when you were washing car, when you are taking pictures of your self (i like it the way you love yourself), This country and this world needs people like you who are humble and human enough"  Liksom WHAT? Jaja, sedan fortsatte han mailet med hur orättvis världen är. Hur rädd han är, som bor där det bombas och förstörs. Där döda människor är en vardag. Han bad inte om pengar i mailet. Han ville bara att jag skulle åka ner till Pakistan och se deras vardag(?). Vilket jag inte kommer att göra, det är aaalldeeeles för farligt.... men iallafall

Jag far så jävla illa av världens orättvisor. Jag vill bara att alla ska leva ett tryggt liv liksom. Ingen ska behöva svälta ihjäl, eller dö av ett myggbett. Ingen ska heller vara rädd för att bli skjuten på väg till jobbet. NEEEJ jag blir så ledsen. Men samtidigt går det inte att rädda hela världen?? Jag hjälper redan barn i Ghana och jag driver en pepp- blogg (som jag älskar), allt för att sprida lite glädje liksom. Det går faktiskt inte att rädda hela världen samtidigt, man måste rädda små folkgrupper åt gången. Det viktiga är att vi inte blundar för världens orättvisor - vi måste fan agera!
Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något.
 Lovely fredag

 TILL SALU


Har rensat lägenheten och garderoben. Så nu har jag mycket saker till salu. Bland annat två stora kassar med kläder. Och prydnadsgrejer i GOTT SKICK. Om du är intresserad av någonting - hör av dej på facebook. Ta med någon polare å kom & kolla i helgen eller nästa vecka vetja:):)

50 kronor. 

Har just beställt, men dem är för små. Tänker mig 200 kr för dessa (Kenza har likadana). Riktigt dröm snygga!

Tre stycken ljuvliga Victoria Secret dofter. 150 kronor för allt. SÅLD

Riktigt fin och nästan oanvänd klocka. 50 kronor! SÅLD

En väska som följt med mig i sommar. Älskar den, men har nu en ny. Därför säljer jag denna goding för 100kr.

Drömfina örhängen på rätt person. Aldrig använda. 50kr!

Söt börs från Franska rivieran. 200 kr! 


Ljusstakar 50 kronor för alla tre.

Brillor. 20 kronor styck!

Fantastiska doftljus. 50 kronor för båda 2.

Prydnads..ägg? haha fin färg och passar överallt. 20 kronor för båda!

Dethär är 1/7 av alla kläder, jag har två kassar till haha. Biiiilliga kläder!

Skicka PM på facebook, eller kommentera här. Bara att komma förbi å kika om du är intresserad av något:):)Tors to the dag

 
Torsdag, snart är det helg, äntligen! Själv jobbar jag hela helgen men jag försöker se det som något positivt! Jag tjänar ihop OB pengar samtidigt som jag inte har en chans att spendera några (eftersom jag är på jobbet all min vakna tid). Dock lite synd att jag kommer missa en troligtvis legendarisk fest på lördag... MEEEEN... man måste försöka se det positiva i alla situationer. 

Hur som helst kommer jag att jobba i helgen. Lika bra att göra det bästa av situationen och dra på ett leende? Right!!Im enoughDU - precis du - se denna video.
Den handlar om att många kvinnor känner sig missnöjda när dem ser sig själv i spegeln. Bandet the mrs vill sprida budskapet om vi är tillräckligt bra - precis som vi är. Just därför låter dem kvinnor ställa sig i spegeln och svara på frågan "hur känner du dig när du kollar i spegeln?" alldeles för många var missnöjda.. men då händer något alldeles fantastiskt!!! TORSDAG

 Tjuvlyssnade på gymmet

 
Dagens träning fick bestå av crosstrainer 45 minuter. Egentligen tycker jag det är ganska tråkigt att stå på den, så jag brukar underhålla mig med att lyssna på folk i min omgivning. Idag var det två killar som fångde mitt intresse. Det ena killen sa till den andra "Jag vägde 78 kilo i morse, mitt mål är att väga 80 innan jul" varpå vännen svarar "Fan det är ju bra jobbat alltså, du får äta mycket fett så är du snart där". Båda två började skratta lite innan en första killen skämtade om hur han skulle "Beställa in oxfilé men be kocken fritera köttet, så det blir mer fett". När han drog det skämtet började även jag skratta från min crosstrainer. Alltså haha, dem måste trott att jag är retard ;) 


Anyway. Det var en tanke som slog mig när jag stod där på crosstrainern. Om hur olika vi är? Aldrig i livet att jag skulle stå på gymmet och prata öppet om min vikt. Och aldrig i livet att jag skulle önska en viktuppgång (inte viktnedgång heller för den delen)! Medan många grabbar kämpar med att bukla och sedan deffa. Allt för muskler och en vältränad kropp liksom. Samtidigt som många tjejer gör allt för att droppa lite vikt och bygga stor rumpa + smal midja.... Denna utseéndefixerade värld. När ska folk förstå att allting inte hänger i hur mycket muskler man har, eller vad vågens siffror visar. Tränar ska man göra för välbefinnandet och hälsan, för att orka med vardagen bättre:) And thats it.

Varför tränar du? Hur många dagar i veckan brukar du träna?
 Kloka Paoloså enormt klok paolo roberto är! godmorgon fina you

 TISDAG

 Till Julia 15 år

- Du är mycket sötare än du själv vet om. Du har inte ett fult leénde, du har inte fula ben heller. Du är perfekt på ditt egna lilla vis. Det finns ingen som tycker att du är värdelös bara för att du är blyg. Du finns & du är viktig. 

- Du kommer lyckas med livet. Du kommer att åka till Ghana när du är 18 år. Dessutom kommer du att bo i en väldigt fin lägenhet i centrala stan. Du kommer även starta en blogg vid namn www.juliaajoo.blogg.se där du får chansen att sprida glädje och peppa andra människor. Till och med västerbottens tidning kommer att göra en hel sidas repotage om din blogg. 

- Ta hand om dig själv. Ät och sov bra. För lycka och vikt sitter inte ihop, du är fin oavsett vågens siffror. 
 
- Alla tonnåringar har någonting dem mår dåligt över. Det är hormonerna som gör det. Du är alltså inte ensam. Så var inte orolig heller, för allting kommer att ordna sig.
 
- Tro på dig själv. Du är en på miljonen. And thats IIIIIT.


Med vetenskapen du har nu - Vad hade du sagt till dig själv som 15 åring?
 Söndag


Nu har jag varit duktig klart för idag hehe. Ikväll blir det middag med familjen  å farfar, tusan så mysigt ;DStall1


Hängt med Emma i stallet hela förmiddagen, alltid lika roligt! Fick dock en chock när vi var ute i skogen å galopprejsade... Alltså... Vars kom hösten ifrån!? Hehe fint är det ju i alla fall:)
En kvällspromenad


Nu blir det film & godis med fina! 
Kram på er <3
Duktig lördag


En riktigt "duktig" dag har jag haft. Bara sprungit runt i mjukiskläder och städat, tvättat, tränat, varit ett stöd för en polare (det är viktigt att alltid stötta varandra - hoppas ni vet det!). Nu ska jag hem till la familia och bli bjuden på käk. NOT SO BAAAAAD!

Hoppas ni har en skön lördag, kramizzzZar! 
 
 
 
 
 Lördagsträning


Att köra ett GRIT pass efter två månaders vila var värre än allt HAHA. Alltså dessutom hade tränaren bestämt sig för att stå bredvid mig av alla och peppa till tusen. Ville spy passet igenom. Men tusan så nöjd jag är nu alltså!!

Fin rödfärg jag & Elin har i ansiktet också;) 

Skräckfilmer är inte min grej

Igårkväll träffade jag Matilda och Elin för en goooood middag. Jag säger bara en sak: Kebab i pitabröd är väldigt underskattat. sjuukt gott!!Hehe vi hann även äta chips och godis framför idol & sedan en skräckfilm. Fan vad jag hatar skräckfilmer, trots att jag ändå älskar dem. Är dock så rädd hela filmen igenom, så sitter med en kudde i knäet och kan aldrig hålla tyst hehe: "Varför gör han så, varför ska han gå in i det rummet?" "Det KOMMER ju vara någon äckligt där" "AAAAAH HELVEEETE SÅ JÄVLA LÄSKIGT FYYYYYFAAAN". "Shiiiitttt alltså... men vadå? VARFÖR GICK STRÖMMEN NU? nu kommer det ju hända något mer?" "AAAH NEJ FY FAAAN SÅ...NÄÄÄE HUWA"

hehe anyway, nu ska jag ner på gymmet och köra GRIT med Elin. Ska bättra på träningsvärken!GODMORGON FINA DU

 Fredagsmys

Jobbat 7-16 idag. Medverkat i möten hela förmiddagen (tycker sånt är kul). Nu har jag blivit min avdelnings högsta planerare. Känns kul att gå från osäker & jätteblyg vikarie - till en som faktiskt vågar styra  å ställa lite med mina +40 åriga kollegor;)

Efter jobbet träffade jag dessa pinglor på gymmet. Eller pinglor och pinglor... moster är vad dem är. Alltså HAHA av det mördarpasset (efter 2 månaders vila) kommer jag inte kunna gå i morgon...

 SÅHÄR DÖD BLEV JAG. Först cirkelträning och sedan jägarvila i fem minuter. Jag lovar, det efter två månaders vila är en riktig plåga xD

Nu ska jag fixa mig lite inför kvällens svensson-fredags-mys med några fina friends! kram på er<3<3sommaren 2014 är fina minnen

 
 Fredag


Just precis DU alltså.
 En sjuk vän alltså haha


"Trist att han är vit, men jag skulle få vara kattvakt åt Svante va?"

Fick just bilden och texten från Elin. Jag började skratta högt för mig själv. Funderar dock starkt på om Elin verkligen ska få ta hand om Svante i framtiden.. nämen alltså HAHA ELIN!!
 En vanlig torsdag

Vaknade sju i morse och var på ovanligt gott humör. Gjorde godaste frukosten innan jag rullade mot jobbet. 8-14 har jag arbetat idag & försökt göra livet så fint som möjligt för alla pensionärer! 

Efter jobbet svängde jag förbi Farfar och tog en kopp kaffe med bulle. Skrattat, skämtat och pratat minnen. Åker alltid från farfar med positiv energi. Han är ärligt talat en av dem bästa människorna någonsin! 

Dessutom gillar jag och farfar att fika. Vår stora passion i livet liksom;) haha!Svante då

 
 
Det finns en risk att Svante kommer bli en bortskämd kattunge heheTorsdag

Hoppas att din dag blir precis som du vill ha den!Onsdagskväll


Ikväll äter jag gött och ser idol + paradise med Elin & Lisa !bokat resa
MEN JA! Nu har jag äntligen bokat resa. Andra helgen i Oktober drar jag till stockholm för att umgås med en av mina absolut bästa vänner. Galet vad roligt det ska bli! Frida flyttade dit i höst för studer och ärligt talat.. sedan dess har det känts som att min andra bästis hälft har varit ute och virrat liksom.... Nä, oj vad kul det ska bli att åka och hälsa på !Together as one - by norrland


Bygget för dem 27 hemlösa barnen i Ghana går framåt. Det är helt fantastiskt att se. Men utan våra bidrag skulle det inte gå framåt. Mitt eget sökande på företag och personer med guldhjärtan i Skellefteå fortsätter. Jag vet att dem finns där ute någonstans! Jag arbetar helhjärtat med detta projekt för jag tycker att barnen är värd ett tak över huvuvdet och rent vatten. Världen är enormt snedvriden. I Afrika kan man dö av något så simpelt som uttorkning och svält. Medan många arbetslösa i Sverige klagar på att dem får för lite pengar. Allt är verkligen relativt! 

Nu hoppas jag bara att dessa 27 barn i Ghana fortast möjligt får flytta in! <3P.S: Jag älskar frukost


Det bästa som finns är frukost, helt klart. När jag går och lägger mig om kvällarna kan jag fundera på vad jag ska äta till frukost kommande morgon liksom, haha! Idag fick det bli två äggmackor med kaviar & naturell yogurt med kanel och flingor. Självklart en, två kaffekoppar efter det;)

Det kan vi kalla en bra start på dagen! godmorgon onsdag

 dem rödas tankesätt


Alltså haha jag tycker att Kissie la upp en liten rolig text om hur dem röda tänker:

10 vänner går dagligen ut för att äta middag. Notan blir 1000 kronor. Notan delas på samma sätt som skatter betalas. De första fyra – (de fattigaste) betalar ingenting; – den 5:e betalar 10 kr - den 6:e betalar 30 kr - den 7:e 70kr - den 8:e 120 kr - den 9:e 180 kr - Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr.

De tio vännerna åt middag på restaurangen varje dag, nöjda med uppgörelsen. Tills en dag, då ägaren till restaurangen gav dem rabatt. “Ni är så bra kunder. Jag ger er 200 kr i rabatt på era middagar.” Middag för 10 personer kostar nu 800 kr.

Man ville fortfarande betala middagen som skatter betalas i Sverige. De första fyra personerna påverkades inte. De fick fortsätta äta gratis. Men hur skulle de andra 6 göra – de som betalade? Hur skulle de dela upp rabatten på 200 kr så att alla skulle få sin del? De insåg att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Men drog de bort det från varje persons andel skulle den 5:e och 6:e perso- nen få betalt för att äta. Restaurangägaren föreslog att det vore rättvist att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknade ut de belopp varje person skulle betala:

Resultatet blev att även den 5:e personen fick äta gratis – den 6:e fick betala 20 kr - den 7:e betalade 50 kr - den 8:e 90 kr - den 9: 120kr - den 10:e personen betalade 520 kr istället för tidigare 590 kr. Alla fick lägre pris än tidigare och nu kunde de fem första äta gratis. Utanför restaurangen började de jämföra vad de sparat. “Jag tjänade bara en tia av rabatten!”, började den 6:e personen. Han pekade på den 10:e personen, “…men han tjänade 70 kronor!!!” – “Precis, jag sparade också bara en tia”, sa den 5:e personen. “Det är orättvist att han fick sju gånger så mycket som jag!” “Det är sant!”, skrek den 7:e personen. “Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara fick 20 kr? De rika ska alltid få det bättre!”– “Vänta ett tag”, skrek de fyra första,“Vi fick ingenting ! Det här systemet utnyttjar oss fattiga!”

De nio personerna skällde på den 10:e och kallade honom för en kallhjärtad egoist, ett kapitalistsvin, en blodsugare som sparkar på de som ligger. Nästa kväll kom den 10:e personen inte till middagen. Så skönt tyckte de andra nio, satte sig ner och åt. När notan kom upptäckte de något. De kunde inte betala den. Det fattades 520 kronor…
Vardagslyx


Ikväll har jag och Julia ätit mängder av godis, sett idol & paradise hotel. En vardagslyxig kväll helt enkelt!

Men nu är det time för att sova. I morgon är min första lediga dag, efter 16 dagars arbete (ca 130 timmar). Faktiskt jäkligt bra jobbat om jag får säga det själv;) Men i morgon ska jag hinna mycket tråkiga grejer. Som att städa, laga matlådor, ringa samtal, betala räkningar and so on - detta har jag inte alls prioriterat när jag arbetat så mycket. Så det får jag äta upp nu helt enkelt ! ;D
 
 Handlat med Holmlund


Efter dagens 7-16 arbetspass åkte jag och veckohandlade med min granne å barndoms bästis Julia. Nu ska jag bara slänga in mina varor i kylen. Sedan ska jag springa över till henne för att äta tacos & se kvällens avsnitt av idol + paradise hotell. En perfekt kväll i mina örooooon!!

Vi hörs snart igen. och. Glöm aldrig bort hur värdefull du faktiskt är:)
godmorgon tisdag

 SÄG HEJ TILL SVANTE


Här är lilla Svante som ska flytta in hos mig i oktober. Jag längtar så enoooormt mycket!
Det kommer bli världens mest bortskämda katt, det är ett som är säkert.TVÅ SAKER

För det första) Hur kan SverigeDemokraterna fått chansen till att bli Sveriges tredje största parti. Ganska sjukt med tanke på att "ingen röstar på dem". Jag har iaf inte pratat med en själ som "lagt sin röst på SD". Hur som helst är det fruktansvärt & jag hoppas för allt i världen att Stefan Löfven kommer vara lika strikt som Fredrik Reinfelt och bilda en regering som inte ger SD något inflytande. Helt ärligt: Folk som röstar på SD måste vara otroligt dåligt pålästa och försöker skämta med Sverige?

Detta är verklighet. Vi MÅSTE öppna våra hjärtan och hjälpa till, som Fredrik Reinfeldt säger.


För det andra) Jag tycker det är enormt viktigt att tro på sig själv och sina drömmar. Dessutom tycker jag att varje människa är viktig - att alla personer behövs, men har olika behov. Jag tycker inte att alla behöver leva under samma kriterier. Jag tror på att hjälpa människor. Att alla får den hjälp som faktiskt behövs. Ge sjuka människor dem pengar, sjukvård, psykiskt stöd & hjälp som behövs. Sedan tror jag på att hjälpa så många som möjligt ut i arbete igen. Eftersom ingen mår bra av att vara arbetslös/sjukskriven - det är en psykisk död. Själv har jag varit sjukskriven vid två tillfällen & båda gångerna har jag egentligen vägrat att återgå till arbete igen eftersom "jag varit så dålig". Men med mycket pepp och hjälp så  jag har lyckats båda gångerna. Så egentligen kallar jag det inte hjälp att bli sjukskriven och leva på bidrag. Jag kallar det hjälp att få tillbaka sitt jobb och självförtroende igen!

Jag tror på att privata företag skapar arbetstillfällen, inte att ökade bidrag och skatter bidrar med mycket. Så egentligen, till er som funderar på att starta eget företag de kommande fyra åren: Tyvärr kommer ni få det tufft, eftersom ni inte knappt kommer att tjäna någonting på det. Och till er som funderar på att vidareutbilda er - tänk en extra gång - för mycket av era framtida pengar kommer att gå till överdrivet hög skatt! 

Jag tycker att skatt är en bra sak, eftersom den går till viktiga saker. Folk som är sjuka och behöver hjälp måste få den hjälpen också. Men folk som är halv-sjuka & folk som är arbetslösa måste få hjälp tillbaka till arbetet igen, i den mån som går. För att vara hemma från jobbet är egentligen bara dåligt: Man får dåligt självförtroende, dålig självkänsla, man känner sig onödig och man har aldrig en chans till att lära känna nytt folk och skaffa sig arbetserferenheter.

Sedan tycker jag det ska löna sig med utbildning och att starta egna företag. Om man kämpar hårt för en sak, ska det även ge utdelning. Dock tycker Socialdemokraterna att personer som är arbetslösa ska tjäna lika bra som mig, som jobbar arslet av mig fem dagar i veckan? Med andra ord ska jag arbeta arslet av mig och försörja folk som inte orkar arbeta? För vet ni? jobb finns. Vill man ha ett jobb, är det bara att skaffa ett jobb - thats it. Man måste bara tro på sig själv & att man fixar det... Men nu.. när bidragen kommer bli enormt höga, är det ju lika värt att vara arbetslös eller sjukskriven istället?

Just därför fick Moderaterna min röst.


Jag bor i Skellefteå där majoriteten av ungdomarna tycker att "Skellefteå står still". Att vi har dåligt med bostäder, att torget är pinsamt fult & att vi har dåligt med arbetstillfällen. Och vet ni en sak? Skellefteå har varit styrt av Socialdemokraterna i 70år - Det är just därför Skelleftteå står still. Vi är Sveriges andra rikaste kommun för att pengarna inte används till ett nytänkande och växande Skellefteå. Jag var in och pratade med Andreas löwenhöök, moderat i Skellefteå. Han berättade vad som skulle hända med Skellefteå om dem fick styra. Om alla nya lägenheter som skulle byggas (därav ännu mer arbetstillfällen). Han berättade även att torget skall byggas om och hur mer arbetstillfällen kommer bli till. Men (tyvärr) fortsätter vi att vara sosse-styrda och (tyvvärr) kommer Skellefteå fortsätta att stå still. 

Fick frågan om att gå med i nya moderaternas ungdomsförbund, vilket jag ska fundera mer på!Våga göra fel

 

Det handlar inte om att vara bäst -  utan det handlar om att försöka. 
Det handlar inte om att du är ful - det handlar om att hitta personen som ser din skönhet.
Det handlar inte om att göra bort sig - det handlar om att lära sig nya saker.
Det handlar inte om att drömma - det handlar om att göra drömmar till verklighet.

Det handlar om att - våga vinna - våga satsa - våga göra fel & våga lyckas.HEJ MÅNDAG


Hoppas din dag blir bra & tack för att just du läser min blogg. kärlek <3
 14 september


Igår blev det nykter utgång för min del (skit kul faktiskt!), jag var hemma tre inatt och sov några få timmar. Så i morse vid nio tog jag mig till jobbet med gårdagens lockar i håret. Jag mötte upp mina kollegor och laddade inför VAL-DAGEN. Dagen med stort D!  

Så har vi suttit hela dagen och tagit emot röster. Träffat mängder av sköna people och bara mått gott.

På rasten gick vi iväg och käkade på kungsgrillen. Alltså jag är lyckligt lottad som fått arbeta med så härliga människor i veckan. Skrattat mer än på länge och bara varit glad. (& jag vet att ni kommer läsa detta så: Jag är jätteglad att jag fått lära känna er i veckan, ni är enormt sköna lirare. Gonna miss you all! )

Sedan kom även Norran och tog en liten bild, haha! Det är enkelt

 
Det är din plikt att rösta. Om du inte vet vad du ska rösta på, kan du alltid rösta blankt. Då kommer inte din röst göra någon skillnad, däremot kommer just din röst att höja statistiken. Jag menar, tänk vad de tidigare kämpade för rösträtten, nu måste vi ta vara på att vi alla faktiskt har den - det är viktigt!

Dessutom är det väldigt enkelt att rösta. Du åker bara till din röstlokal och letar efter folk med "fråga mig" skylt. Då frågar du bara honom/henne vad du ska göra... Under min vecka som arbetande med förtidsröstningen har jag hjälpt mängder med folk som kommer in och frågar hur man ska göra... KUL TYCKER JAG - att kunna vara till hjälp! :)

Idag är sista chansen. Du måste helt enkelt iväg och rösta! 
- Jag sitter i vanlig ordning i stadshuset och tar emot röster. Dit går det bra att komma! 
Jobb-katt- nykter utgång

Gick upp sju i morse för att göra mig i ordning för dagens arbete i stadshuset. Jag har verkligen fått fina kollegor, trivs enormt bra:) 

Efter jobbet åkte jag & Matilda till Ljusvattnet för att träffa Svante (som kommer att flytta hem till mig på någon vecka!!!!) 

Därefter följde jag med Julia & Matilda ut på calles. Dock var jag nykter! Blev även en sväng förbi moderaternas tält på torget för att prata lite vett, kloka tankar har dem. Sedan käk & hem! 

Jag kom nyss hem, dax att sova så jag orkar med morgondagens 10-21 jobb med valdagen! 

LÖRdAGS MORGON

 Med lite jävlar anamma fixar man allt

 
En (minst 12 år) gammal bild på mig och min mamma. Redan i lågstadiet hade jag svårt för skolan. Jag var hysterisk på varje lektion eftersom jag varken kunde matte, engelska och var sämst i klassen på att läsa. Dessutom var jag ganska blyg, jag var en riktig mamma gris. Men eftersom mamma inte kunde vara med mig i skolan, gick jag alltid hand i hand med min lärare Siv istället. Minns att jag råkade tappa bort mitt halsband dagen vi skulle ta skolkort, så Siv hjälpte en gråtandes mig att leta igenom hela skolan för att hitta det fördömda halsbandet. 

Igår råkade jag stöta på min gamla lärare Siv, som jag inte sett på 13 år. Hon kom fram och frågade "Ursäkta, men visst heter du Julia?" Jag kände inte igen henne men svarade artigt "Jo precis, det gör jag". Då fick jag till svar "Jag var din lärare i lågstadiet, Siv heter jag".... Jag bara gapade och blev helt chockad. Vi pratade en stund innan hon var tvungen att springa vidare.

Under mitt första år i skolan sa tydligen Siv såhär om mig "Julia har svårt för dem flesta ämnena i skolan, men den sociala kompetensen hon redan besitter är otrolig. Det är inte bara ämnena i skolan som räknas. För jag vet att det kommer gå bra för Julia i livet"

Älskade, Siv. En lärare jag aldrig glömmer. Dessutom löste sig ju skolbiten tillslut också. Gick ju faktiskt ut gymnasiet med 5MVG, 7G & 14VG. Men satan vad jag har pluggat för egentligen har jag alltid varit skol-dum. Men med lite vilja och jävlar anamma fixar man ALLT!Höga klackar och skjorta


Sprungit runt med höga klackar och skjorta denna fredag. Ännu en dag har jag arbetat som röstmottagare med mina sköna arbetskollegor och tagit emot över 1400 förtidsröster - så kul!! Under denna veckan har jag träffat mer än halva skellefteå tror jag, vilket är helt otroligt roligt - fasen vad jag trivs! 

Idag jobbade jag 10-20. Våra chefer hade även ställt in godis i personalrummet, som vi åt upp hehe. Efter jobbet åkte jag direkt till Elin & Matilda för lite surr och blåbärspaj.

Kom just hem, dax att sova & ladda om inför morgondagens jobb! 
 
 
 GODMORGON SOLSTRÅLE

 Innan sommaren sov jag jämt


Mina kompisar fotar ofta mig när jag sover (bara för att det har blivit en grej liksom) haha. Då jag var 19 år började jag äta blodtrycksmediciner på grund av högt blodtryck och hjärtklappning. En biverkning från tabletterna är trötthet. Så jag somnade varje gång jag fick möjlighet liksom;) Detta tyckte givetvis mina vänner var skitskoj haha!

Slutade dock med tabletterna nu innan sommaren & ska nu testa leva utan dem. Haha hoppas för allt i världen att jag slipper dem i framtiden. Såååå jobbigt att gå runt å vara trött dygnet runt ska ni veta! ;D 
 TorsdagIdag har jag
08.30 - 09.30 = Varit på möte.
10.00 - 20.00 = Jobbat som röstmottagare.
20.00 - 21.30 = Fikat på espressohouse med Elin!

Så jag kom just hem. Nu ska jag lägga nästa periods arbetsschema & äta choklad.
I morgon väntar ännu en fullspäckad arbetsdag, men jag trivs. Vi har faktiskt jäkligt kul på jobbet. Kommer bli tråkigt på söndag - när årets röstning är över - och jag återgår till mitt vanliga liv igen! 
 
 TORSDAG

 Onsdags stress

Har jobbat hela dagen & inte tagit en bild. Så denna på en blomma från i somras får stå för dagens bild, hehu!

Har baft en rolig dag i två olika vallokaler idag. Har lärt känna ännu mer människor, utsatt mig för mer saker jag tycker är läskigt & växt ännu lite mer som människa. Tagit emot över 1000 röster och bara mått gott hela dagen. Nu ska jag ta en lååång varm dusch och sedan dricka te framför kvällens avsnitt av Paradise hotel! 

 I morgon kör vi ytterligare en 10-20 pass i stadshuset. Kom och rösta tycker jag :) 
 
 
 GODMORGON FINA DU

 Flera år sedanRåkade snubbla in på gamla bilder. Här gick jag i högstadiet, hade kort hår, mängder av finnar och var en otroligt osäker 15 åring! 
 
Jisses vad kul det är att se på gamla bilder. Att se hur man förändrats både psykist och utseendemässigt? Dock är jag ganska lik mig, men ändå! TisdagHallåj. Det har varit full fart hela dagen. Suttit som röstmottagare i stadshuset mellan 10-17 & fortsatte sedan kvällen med att agera röstmottagare på annat ställe. Jag har fått världens skönaste arbetskamrater i veckan, så man får skratta tills magen krampar flera gånger om dagen:):) För jag lovar er, efter flera timmar med hundratals människor, siffror och röstkort blir man trött i huvudet & får värdelös humor! 

I morgon fortsätter valveckan. Jag kommer jobba mellan 10-20 och jobba på två olika ställen. Spännande och kul. Alltså oj vad jag växer som människa varje dag nu. Utsätter mig för saker jag tycker är jobbigt varje timma = växer som människa!!

Hoppas ni mår bra, kram på er <3TISDAG MORGON

 10 - 17Idag sitter jag i Stadshuset (Brinken) och tar emot förtidsröster mellan 10-17. Ta med Röstkort + legitimation och kom å rösta!! 
 för idag är det måndag

Idag är det måndag. En ny vecka med nya mål. 


Vad än ditt mål är så handlar allt om att bestämma sig. 
Att ha sitt "varför" framför sig.
 Att välja viljan före ursäkter.
Att fokusera med olika delmål.
Att göra det med ett leende på läpparna! 

You can do it, det vet jag! 
NU KÖR VI
 MÅNDAG MORGON

 Vem kommer du rösta på?


Spenderat kvällen med att se debatt mellan Fredrik Reinfeldt & Stefan Löfvensvtplay. Så intressant och roligt att se hur dem tänker i olika frågor.. Jag måste säga att Fredrik tog hem debatten än en gång! 

Vem kommer du att rösta på? - Jag har bestämt mig! Är det då man kallas arbetsmyra?


Då var veckans 56 timmars arbetsvecka över - och nu väntar en veckas semester... Eller ja... Jag passar på att arbeta med Valet 2014 istället. Så min semester får bli 58 schemalagda arbetstimmar i stadshuset istället, men det blir soooooft! Jag tycker om att arbeta å skaffa mig nya meriter till framtiden. Det finns inga skitjobb, varje jobb ger erfarenheter och arbetsledare som kan tala gott om en sedan:)

Ikväll stannar jag inne. Lagar matlådor, lyssnar på skön musik & laddar upp inför veckan helt enkelt! Frossar-period

 
Jag är inne i en dåligt cirkel, en sjuuukt dålig cirkel. Jag har liksom bytt ut den vanliga maten och träningen, mot sjuka frosserier i godis och andra onyttigheter. Alltså haha? Nu snackar vi liksom massoooor av kakor och halvt kilo godis och grejer. Jag mår ju inte ens bra av det? Blodsockret åker upp och ner, samtidigt som jag är galet mycket tröttare och mer down. 

Nä, jag måste få tillbaka mina normala rutiner. Bra husmanskost och bra träning. Sockret får helt enkelt hålla sig till helgerna. På måndag startar jag.. oj.. vad tungt detta kommer bli. Men fan alla mår vi bra av rutiner och nyttigare levnadsätt än mitt?! 

Ska sanningen fram saknar jag känslan efter ett hårt träningspass. Endorfin-kickar och känslan när man tar ett nytt rekord. Dessutom älskar jag att träna på förmiddagen, för den nöjda känslan sitter i hela dagen. Träningsvärken saknar jag också, likaså att känna sig tränad. stark. snygg! 

egentligen... älskar jag ju att träna. måste komma igång igen! 
/mvh, Julia och lördagsgodisetSka skaffa katt


Har pratat med personerna jag hyr min lägenhet av - och fått godkännande - så nu ska jag skaffa katt hehe.

Vill ha en kattunge, eftersom denna katt kommer bli en innekatt (men som kommer få gå ute med koppel och hänga med mig på diverse äventyr). Vill även ha en vit katt, så om någon vet av några ljusa kattungar i närheten av Skellefteå, hör gärna av er!!!
Lördag

 Pratar om framtiden


Pratar om framtiden med Elin. Vad ska man utbilda sig till? Vad ska man ägna sitt liv till att arbeta med? 

Vad tycker du att jag skulle passa att arbeta med?
tack augusti 2014
FredagshumorDet går bara att älska Henrik Dorsin alltså, vilken guuuuuud!Fredag

 IKVÄLLSka jag äta nutella och se ikapp paradise hotell (som jag inte hunnit se ett enda program av). 
Helt enkelt en lugn och skön kväll, välbehövligt och skönt! 
 glad av lite


Det finaste som finns är människor som ger bort saker i ren snällhet & inte väntar sig något tillbaka. Jag blev enormt glad idag då jag fick en burk av hemmalagad äppelmos haha. Igår + idag har jag nämligen suttit med två gubbar som röstmottagare. I förmiddags hade ena gubbens fru kokat äppelmos - så då tog han med sig en stor burk till mig nu på eftermiddagen då vi jobbat. Haha sjukt hur varmt mitt hjärta blev. Tackade flera gånger och han blev jätte glad över min reaktion å tacksamhet xD

Jag har  haft en trevlig eftermiddag med mina röstmottagar-kollegor som lärt mig saker om livet. Tillexempel hur man botar hicka, det enda sättet som funkar;) det ni! 


Nä, nu ska jag iväg och veckohandla. Därefter ska jag se ikapp paradise hotell avsnitt ikväll har jag tänkt!
 Exakt tre år sedan

 
4e september förblir ett speciellt datum för mig. Idag är det nämligen exakt tre år sedan jag satte min fot i Ghana för första gången. Tre år sedan jag träffade barnen på Shalom Orphanage för första gången och exakt tre år sedan jag uppfyllde en av mina största drömmar - att vara volontär! 

Det känns kul att jag fortfarande har kontakt med Susanna Benckert (ansiktet bakom Shalom Orphanage). Och ännu roligare känns det att hon köpt sin andra mark i Ghana nu och ska bygga upp ytterligare ett barnhem... Roligast känns ändå att jag ska jobba ideellt och helhjärtat med det nya barnhemmet.... Allt för dem (för tillfället) 27 hemlösa barnen <3

I april åker jag ner till Ghana igen. För att se hur bygget av det nya barnhemmet går, samt träffar dem 27 barnen som ska bo där.... Och självklart... ska jag även passa på att umgås med alla underbara barn på Shalom Orphanage!Torsdag - lev efter det!... Det skulle jag vilja göra!
 Valet 2014

Klockan två idag träffade jag mina arbetskollegor för denna veckan. Två riktigt roliga gubbar som jag har skämtat med hela eftermiddagen, haha. Vi har även tagit emot förtidsröster på skellefteå lasarett, vilket vårat jobb består av. Det är faktiskt ett roligt jobb!

Men nu har jag gjort mitt för idag. Så dax att dra sig mot Elin och se IDOL.bra startAv en slump startar jag dagen med detta klipp. Nu har jag världens leende på läpparna. 
Vilken grym 14 åring, förstår inte ens hur det är möjligt... wow!!

Nu ska jag dricka upp kaffet och dra mig mot jobbet, kram på dej:)Onsdag


& när hoppet inte längre viskar. Det är då du har dina vänner och familj. Var väligträdd om dem !Galopperat på lägdorna


Helt otroligt vad jag älskar detta!!!Lyckorus

 
Av någon okänd anledning har jag lyckorus idag. Känner mig som på dem två bilderna här över, haha! 

Har gått runt och bekymrat mig lite den senaste tiden. Angående framtida plugg & var jag ska plugga - jag vill flytta och plugga.. men.. vågar jag det?? Sedan kan jag bli förbannat less på varför aldrig mr.right kan dyka upp? Då jag drabbades av matproblem så bildades samtidigt en onödigt stooor skyddsbubbla runt mig. En bubbla som är svår att spräcka liksom (vilket den skulle behöva göras, litegrann iallafall). Men hur allting än har blivit, så känner jag att skyddsbubblan börjar krympa liiiitegrann. Det känns bra! 

Men idag har jag haft lyckorus & bara fått må bra. Känner att framtiden kommer att lösa sig, samtidigt som jag är nöjd med alla jag har runt om mig i livet just nu. Världens finaste familj och fantastiska vänner. Sedan har jag ett helt okej jobb där jag trivs enormt i allas sällskap. Just nu känns det faktiskt väldigt skoj att komma till jobbet på morgonen.. aaa... och nu två veckor framöver får jag jobba med VALET 2014 som även det känns spännande! Att jag dessutom ska till Florida i Februari & Ghana i April gör inte saken värre! iiiiihh :D 

 Just be you


Det är tråkigt med kopior, men alltid roligt med nya orginal. Just be you - hur du än är. 
 
 
 Godmorgon Tisdag

 BOKAT RESA TILL FLORIDA


Det är med världens fjärilar i magen jag skriver detta. För nu har mamma och pappa bokat resan. Sticker till självaste Florida och miami tre veckor i februari.... HELT SJUKT KÄNNS DET WIIHOOOO!

 Åker med min familj (haha.. jaa jag älskar familjeresor!!) eftersom bästa mamma fyller 50 år. 
Längtar ju redan hur mycket som helst, detta kommer bli grymt
 Måndags trött


Är fruktansvärt måndags-trött, men har en bra dag på jobbet trots allt (rast just nu). Å en fin fläta har jag också hehe!

Hoppas ni får en fin måndag. Och. Kom ihåg att hjärnspöken aldrig har rätt!