Torsdag - fullfart


Förlåt för dagens dåliga uppdatering - men jag har haft en fullspäckad dag som har avslutats på bästa sätt. Nämligen i Skråmträsk tillsammans med arbetskollegor och en trerätters middag. 

18.00 ikväll träffades nämligen jag och mina arbetskollegor hemma hos Berith & hon har bjudit på väääärldens härligaste kväll. Vi har skrattat tills magen gjort ont, ätit fantastisk mat och bara mått gott. Har fantastiska arbetskollegor, så enkelt är det! Men nu är det dax för mig att sova,  väckarklockan är ställd på 05.00. En fullspäckad fredag i följd av en fullspäckad helg väntar, gahahahahaaa! Men kul ska jag ha:)
 
 
 
 



Torsdag

 



En onsdag eftermiddag i umeå

 

Min kära vän Elin är dommare på Allsvensk nivå. Jag och Matilda är hennes två små lycko amuletter så idag fick vi följa med till Umeå;). Medan hon värmde upp hann jag och Matila shoppa sönder lönen innan vi bänkade oss framför matchen. Så kul. Jag och matilda är egentligen totalt ointresserade av fotboll, men va fan kul hade vi ändå ;) haha! 

Efter det tog vi bilen hem i världens äckligaste väder. Åska, blixtar och regn. Men med skönt snack, bra musik och gött godis går allting bra;) Jag kom nyss hem å nu är det sjuuukt dax att sova - har varit vaken sedan fem i morse... är så galet trött yeeeeaaas! 



mot umeå


Slutade jobba för 22 minuter sedan. Har bara varit hemma lite snabbt och bytt kläder för nu drar jag Elin och Matilda till Umeå. Kram så länge<3



Onsdag

 



Ett tack till juliaajoo.blogg.se och dej

 
Många verkar tro att jag är felfri. Att jag är världens mest ödmjuka och självsäkra människa.

Men ska sanningen fram är jag precis som alla andra. Jag har veckor i livet när allting känns fantastiskt & jag har veckor då allting känns piss. Jag kan också vara olyckligt kär eller orolig för framtiden. Jag kan ha fett hår och ibland inte orkat boka tid i tvättstugan på flera veckor... Jag har liksom inte mer ork eller positivitet än någon annan människa i världen - trots att många av er säkert tror det:)

... Men det är klart. Här på bloggen fokuserar jag oftast på det positiva med livet och skriver texter som kommer direkt från hjärtat. Jag bloggar om ämnen jag anser är viktiga. Jag vill peppa er. Men ska sanningen fram skriver jag mycket för att peppa mig själv också. Det handlar om att bli sin egna bästa kompis & juliaajoo.blogg.se hjälper till. 

När jag startade upp denna blogg mådde jag inte speciellt bra (tonnårstjejer ni vet). Men pågrund av denna blogg mår jag bättre än någonsin idag. Utan juliaajoo.blogg.se & dej, fantastiskt fina bloggläsare, hade jag inte stått där jag står idag. För idag mår jag bra igen. Idag trivs jag med mig själv. Och. Idag driver jag en blogg som kommer direkt från hjärtat, som folk av någon knasig annledning tycker om att läsa. Det gör mig stolt<3

Jag har förstått att många av er som läser min blogg inte mår så bra. Det gör mig så ledsen. Jag skulle vilja prata med varenda en av er. Lära känna er. Få er att inse hur värdefulla och fina ni är. 



resten av veckan planering


Tisdag: .... | 16-21 jobb
Onsdag: 7-14 jobb |  UMEÅ med Elin och matilda + hotellnatt?
Torsdag: Shopping | Middag med arbetskollegorna
Fredag: 7-12 jobb | Stallet med Emma!
Lördag: Sjunga på bröllop | Avskedsfest för Frida
Söndag: KAnske vila lite?



Det finns alltid människor som är bättre än du


Det kommer alltid finnas personer i din omgivning som är bättre än dig. Personer som har större muskler, plattare mage och är mer spontana än dig. Människor som är sötare än du är och är bättre än dig på just ditt största intresse. Men du är inte dålig för det, du är inte misslyckad bara för att du inte är bäst. 

Vet du? Ingen kommer någonsin att ge dig plats här i världen - den platsen måste du ta själv. Och om du hela tiden ska jämföra dig med alla som är bättre å sötare, kommer du aldrig känna dig bra eller nå särskilt långt. Du måste faktiskt våga ta plats, oavsett om det handlar om kärlek, karriär eller personligt. Sluta jämföra dig med alla andra som är "bättre". Ingen är proffs direkt, så tillåt dig själv att vara nybörjare och våga ta lite plats. Du är ju också värd att lyckas! 



Ny repeat med Gavin degraw

 

Gavin DeGraw släppte ny låt igår och jag är som ett barn på julafton. Fy satan så fruktansvärt bra han är!
När jag och Angelica satt och fikade på Ainas igår så kollade jag nyhetsflödet på facebook, mitt i allt såg jag en länk och Gavins nya låt. Råkade skrika till som en fjortis haha. Men så glad blev jag;) 

Nu går den på repeat! 
 



Tisdag

 



Ballad pan

Detta kan jag sakna!



Sångträning


Fikat med mormor och delar ur släkten. Ikväll har Elin och Anton varit här, så har vi tränat sången. 
Nu ska jag ner på stan med Angelica för en fika! inteee så dåligt=)



Måndag


Öppna ögonen för det som får dej att må dåligt & make a move därifrån!



Fikat med delar ur släkten ikväll





Middag med familjen





Solar med mamma idag





En bra lördag

Har legat på stranden med Elin, Jenny och Angelica heeeeela dagen. Så himla härligt!

Därefter handlade vi och åkte sedan hem till mig i Stackgrönnan. Där åt vi surströming i bikini halv åtta på kvällen!

Efter maten tog vi oss ett kvällsdopp. Vi flöt även med flytvästar i älven, hahaha!

& avslutade kvällen med detta goda och kortspel. Nu har just tjejerna farit hem å jag funderar på att sova! ;P



IDAG SKIPPAR VI KOMPLEXEN


Det är sommar en gång varje år. Idag ska det dessutom vara rekordvarmt i Skellefteå (över 30 grader i skuggan). Så det enda man egentligen orkar göra är att sola och bada! Låt inte några sjuka komplex förstöra din soldag. Ta på dig den jävla bikinin, ställ dig i spegeln och säg "Idag är allting fint, jag är fin"... För det är viktigt att mata våra hjärnor med fina ord, den kommer ta åt sig. Detsamma är det med mat och kroppsformen, om du äter tre pizzor varje dag kommer du gå upp i vikt. Hjärnan fungerar på samma sätt, matar du den med negativa ord varje dag, kommer du känna att du ser ut så också! 



LÖrdag

 



Fredagskväll


Inatt har vi tydligen varmast i hela Europa. Har suttit med tjejena på "olearys taket" och ätit mat/druckit vin i bara en kort kjol å T-shirt hela kvällen. Helt sjukt vad härligt! Men nu är det dax att sova å tagga inför stranden i morgon. Tydligen ska jag även till Lycksele i morgon kväll, not so bad;)




Fredag


Idag har jag Elin och Jenny solat å badat hela dagen. Jäklar så härligt! 
Nu är jag bara hemma för att fräscha upp mig lite, en afterbeach på olearys väntar!



"ska jag sjunga i ett band? men jag sjunger ju bara i duschen..."

Idag ska jag och Elin ligga å sola i hennes stuga. Anton kommer också eftersom vi ska träna sång - nästa lördag är ju bröllopet. Och vet ni? På onsdagens förfest hos Simon så satt alla ute på ballkongen och sjöng med i en bra låt & mitt i allt säger en kille (som jag aldrig träffat tidigare) att jag var riktigt duktig på att sjunga. Jag blev alldeles röd i ansiktet och sa "njaaa". Sedan berättade Elin om bröllopet & vi blev tvugna att sjunga kärleksvisan inför alla på förfesten HAHAHAHA! Efter det säger Killen "Alltså, sjunger du i ett band?" jag svarar "Nej gud, sjunger bara i duschen" och så svarar han "Jag spelar i ett band, visst vill du komma och sjunga med oss?".........jag dog..... för ska sanningen fram tycket inte jag att  jag kan sjunga så bra... men det var ändå kul att han sa så, fantastiskt att höra. Lite självförtroende inför kommande lördag!! 

Iallafall. Idag ska vi alltså ligga och sola hela dagen;) & åtta ikväll har jag å sex andra brudar bokat bord på Olearys, så då väntar fin mat och sällskap. Detta blir en bra dag!

haha, Elin smygfotade tydligen när vi låg och solade för någon vecka sedan!



godmorgon fredag

 



hektisk torsdag


Vilken dag alltså! 

Den startade i Stackgrönnan med sol och bad tillsammans med några roliga people. Sedan var jag förbi Mormor och moster på en fika innan det var dax för 16-21 jobb. Nu är klockan halv tio & jag ska iväg och kvällsbada med matilda - är inte det sommar så säg??? 

en big love till livet. Kram på er<3
 
 
 



Onsdagskväll


Gårkvällen var supermysig. Lite vin, Olles och prat. Sedan hängde vi vid älven en stund senare om natten. En kanonkväll! Men tog det väldigt lugnt eftersom jag jobbar 16-21 idag. Nuuu är det dax för sol och bad med Elin! Kram:)



torsdag

 



Onsdag





Jobbat 7-12 idag. Sedan har jag hängt med några sköna på bryggan. Nu ska vi ladda om för fest!!
 



repris på Summerburst 2014 tack


 
Den resan var perfekt.



trettio grader i skuggan


HERREGUD vad trött jag är idag, känner mig som en levande död. 
Men idag väntas 7-12 jobb, sedan ska jag sola och bada med brudarna hela eftermiddagen. Och ikväll. Då väntas en onsdagsutgång och jag är himla peppad. Vädret i Skellefteå är galet, man kan tro att vi befinner oss i Spanien. Igår var det 33 grader I SKUGGAN. Idag ska det bli lika varmt wieeee:)



onsdag

 



Tisdagen i bilder

 
idag har jag jobbat 7-16, vi blev bjudna på smörgåstårta. Alltså fan vad jag älskar att min ätstörning är ett minne blott. Idag kan jag njuta av allt gott som finns, istället för att få panik - ångest - och - "nu måste jag jogga 7km" tankar.

Efter jobbet bytte jag bara om och drog med Angelica till stranden!

Där har vi legat och stekt till åtta ikväll haha, fan vad najs:)



TA hAND OM ER


Kom ihåg att det är supervarmt ute. Ta hand om dig, glöm inte bort att dricka!



Frukost Tisdag


Godmorgon. Här bjussar jag på två riktigt kassa bilder av min frukost hehe.
Gruvar mig faktiskt lite för dagen, det ska bli över 30 grader i skuggan och jag ska jobba heeela dagen på ett äldreboende. Tycker mest synd om de äldre, dem får det så jobbigt i värmen. Pjuuuh, alltså tänk att BO i varmare delar av världen??? Jag skulle ärligt talat aldrig få till en vardag. Jag skulle gå runt och "klaga" på att det är för varmt för att etc städa, tvätta, laga mat, träna osv hela tiden :P. 

Jobbar iallafall 7-16 idag. Sedan ska jag svänga förbi stan innan det är dax för ännu en middags-kväll på Stranden med Angelica, Man måste helt enkelt göra det bästa av de;) och min städa-lägenheten-kväll får bli någon dag framöver hehe..



tisdag

 



Måndagen i bilder

Gick upp 05.30 i morse för att göra mig klar inför 7-16 arbete. Lagom taggad eftersom vädret har varit fantastiskt hela dagen... men;)... man får göra det bästa av det...

... Efter jobbet träffade jag Elin och Angelica för en middag på stranden. Vi hann även sola och bada lite;)

Vid åtta ikväll träffade jag Elin och Anton för att träna sång. Om två veckor sjunger vi på bröllop, haha shit! 
Men nuuu ska jag sova lite. I morgon kommer det vara 31 grader i skuggan & jag ska jobba 7-16!!



Ett projekt till hösten


Det är väldigt fult att säga i dessa varma sommardagar, men på något vis längtar jag till hösten. Då ska jag nämligen starta upp ett litet projekt för det framtida (och nya) barnhemmet i Ghana. Susanna (som byggde upp mitt volontärhem) har nu skrivit på för en ny mark och ska bygga upp ytterligare ett barnhem. Jag har bestämt mig för att hjälpa till, genom att försöka hitta sponsorer och företag i Norrland som är villiga att hjälpa till... Detta gör jag ideellt, jag vill bara hjälpa till. Barnen i Ghana kommer få ut så mycket av detta. Dem kommer få ett tak över huvudet och förutstättningar till ett bättre liv - och det - det är värt allt! 

Själv kommer jag åka ner till Ghana inom ett år. Då kommer jag uppleva barnhemsbygget på plats och samtidigt träffa barnen som kommer att bo där... Självklart kommer jag även bo och umgås med knattarna på Shalom Orphanage, där jag själv var volontär 2011! 

Detta kommer bli spännande och fantastiskt. Självklart kommer bloggen följa med på mitt äventyr!



Måndag

 
 
Hoppas DU får en fin måndag!



En tanke till dig som är arbetslös

Det är inte lätt att vara ungdom i dagens samhälle, det var nog bättre förr. Alla dessa oskrivna regler och normer gör mig snart tokig. Om hur ungomarna idag bör vara, för att överhuvudtaget vara någon. Alla dessa krav på hur vi ska se ut, vilken bil vi ska köra, vilket jobb vi ska ha och vilka vänner som är häftigast att umgås med.  Men ärligt talat. Den cirkeln går inte ihop i mitt huvud? - för - hur har du tänkt köra en snygg svart BMW och samtidigt vara arbetslös? För en snygg bil måste man ju bara ha, däremot får man inte ha ett lågprioriterat jobb eftersom det är pinsamt, då är man hellre arbetslös. Liksom hallå? Hur har du tänkt tjäna in storpengarna utan att lyfta ett finger? Näe hur lågprioriterat jobbet än är, så är det bättre än inget jobb alls. För alla arbetserfarenheter är bra erfarenheter till framtiden. Jag tror inte att det är arbetsbrist i Sverige, jag tror hellre att det är latmaskarna som vägrar ta jobben som erbjuds ;))

& att vara arbetslös är inte bra för någon. Man tappar självförtroendet, självkänslan och den sociala delen otroligt fort. Så just därför tycker jag alla jobb är bättre än inget jobb alls. Jag skulle själv aldrig klara av att vara arbetslös, då hade jag hellre arbetat som skräpplockare i stan hehe. Jag tycker det är synd med alla dessa regler om vad som är "bra och dåliga" jobb. Självklart ska man sträva uppåt och nå sitt drömjobb, men innan dess krävs arbetserfarenheter och meriter. 

För vet du? Med en positiv inställning klarar man av vilket arbete somhelst=) 


Tips till dig som är arbetslös.
Skriv ett CV och ge ut på alla möjliga olika ställen, du måste bara få in en fot - så löser sig resten!Äldreboenden, Personlig assistent, Städ, Affärer inne i stan, kiosker, taxichaufför, handikappomsorgen, gymmet, ica.







Beachparty 2014

 
Gårkvällens beachparty var riktigt kul, trots att jag hade en så kallad "ful-dag". Middag tillsammans med Arvid och Frida innan kvällens festligheter började. Träffade härliga människor, drack lite vin, gick till själva området - träffade mer skönt folk, mådde riktigt bra & vips var kvällen slut. Hehehe. 

 
Idag har jag, Frida, Arvid och Jesper legat och solat å badat i byske. Så jäkla gött. Därefter blev vi bjudna på en god kycklingsallad av Fridas mamma och pappa, not so baaad! :)



Beachparty 2013


 
Detta är bilder från förra årets beachparty. Ett år har alltså gått. Trots att jag ser exakt likadan ut, så har jag vuxit något så fruktansvärt på insidan. Jag har gått igenom en del känslomässiga grejer (ja.. tänka sig.. jag skriver inte om allting i bloggen hehe). Men vad fan livet är som en berg-och-dal bana, lika bra att hålla i sig och ha kul under resans gång!

Förresten.. Ikväll är det dax för årets beach party! ;D
 
 
 



lördag

 



En kväll med en bästis

 
Ikväll har jag hängt med Frida, en av mina allra bästa vänner. Vi har käkat jordgubbar och glass. Sedan suttit på bryggan och dragit norrlands-skämt som aldrig förr. Oj så kul. Förstår inte hur jag ska klara mig när hon drar till Stockholm till hösten. Känns ju som att halva jag kommer fattas liksom... Aja - större orsaker till att jag själv måste hälsa på Stockholm mycket framöver hihi :)



Precis som alla andra


Jag har en mage. Jag har två ben. Två armar. Ett huvud. Två fötter. Två händer. Jag har en mun med tänder, en näsa och två ögon. Precis som alla andra. Jag har en rygg. Axlar. Två händer och två öron. Precis som alla andra. Sedan är det upp till mig att tycka om det spegeln visar, eller inte. 

Min kropp är en blandning av gener, från både min mamma och pappas sida. Jag har tillexempel exakt lika rak hållning som min faster. Liknande ben som mamma. Samma humör som pappa. Jag har min mormors ögon och min farfars tankesätt. Det är precis så de fungerar, du är en blandning av olika gener.

Precis så är det med din vikt också. Det är redan förut-bestämt var din trivselvikt ska ligga. Självklart går det att reglera den. Men när du ligger i din trivselvikt mår din kropp som bäst, är snyggast och i princip omöjlig att rubbba. Skit i vad samhället försöker säga är en "bra" vikt. För det finns ingen vikt som är bättre än den andra. Tänk inte på vad du äter, lev i stället livet - För din kropp ser ut precis som alla andras, men alla kroppar har bara olika gener. Lika så är det med din vikt. Det finns inga rätt och fel. Du är faktiskt fin!



TRY

 

Jag blev alldeles tagen när jag såg videon första gången. Första gången var för tjugo minuter sedan & därefter har den gått på repeat. Den är så fin, så värdefull och så klockren.  Åh snälla, ta er tid och kolla.

"Put your make up on
Get your nails done
Curl your hair
Run the extra mile
Keep it slim so they like you, do they like you?

Get your sexy on
Don't be shy, girl
Take it off
This is what you want, to belong, so they like you
Do you like you?

You don't have to try so hard
You don't have to, give it all away
You just have to get up, get up, get up, get up
You don't have to change a single thing"




FREDAG


Godmorgon
Har sovit i nio timmar inatt (sjuuukt). Idag jobbar jag 7-12 sedan är det heeeelg. Då väntas beachparty och häng med bästa Frida, kommer bli suveränt. Jag är taggad till tusen. Men idag är det bara fredag och vad som händer ikväll återstår att se!!

Ha en mysig dag<3



fredag

 



Fick tråkigt - bakade kakor


Fick tråkigt i eftermiddags, så jag slängde ihop några "cupcakes". Ett väldigt enkelt recept! 

Muffins
125g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 dl kakao
2 dl vetemjöl

Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt övrigra ingredienser. 200grader i 10 minuter.

Frosting
250 g floursocker
80 g rumsvarmt smör
1/4 mjölk.



En skillnad

 
< 17 år & 21 år >

Råkade hitta en bild från då jag var 17 år. Inte för att vara sån, men det har ju faktiskt hänt en hel del på fyra år? Och för ett tag sedan läste jag en artikel om "att man inte kan vara snygg hela livet, antingen är man det som barn, tonnåring, vuxen eller gammal". Tror inte att jag hade mina glänsar-dagar under tonnåren iallafall haha. Dessutom är det aldrig försent? man kanske blir en sjukt snygg 80åring.. vad vet man hihi! 

Under tonnårstiden var jag blyg och osäker. Vågade knappt prata med någon. Men jag är nästan glad över det? För utan den livskrisen hade jag aldrig varit den jag är idag. Å nu kan jag faktiskt till och med vara stolt över mig själv ibland.  Efter varje regn kommer solsken, lita på det :)
 
 



FÖRLÄNGT KONTRAKT

 
När jag var 19 år gammal var jag väldigt sugen på att flytta hemifrån. En eftermiddag skrev jag i facebookgruppen "Hyres och köpeslägenheter i skellefteå", skrev att jag sökte en 1a i centrala skellefteå att hyra. Jag hade inte alls räknat med några svar eftersom "det är omöjligt att hitta lägenheter i Skellefteå". Men samma kväll skrev Paulina till mig, om att hon flyttat till Oslo och skulle hyra ut lägenhet i stan. Hon skickade bilder på lyan och jag blev kär! 

Nu har jag bott här i snart två år och vi kommer fölänga kontraktet minst 6månader till. Det känns bra, för jag älskar denna lägenhet. En perfekt efter gymnasiet och innan vidareutbildnings lägenhet. Åååhhhh jag har verkligen haft tur när det kommer till bostad. För det första får jag hyra en drömfin lägenhet och för det andra är ägarna av lägenheten så lättsamma och jättesnälla:)



En form av bakisstress

 
 
Då jag varit igång för länge, utan någon som helst form av återhämtning - blir jag tillslut helt däckad. Då behöver jag något dygn med  bra filmer, choklad, gråta en skvätt och sova massor. Liksom ladda om batterierna... Eftersom jag oftast är igång till 110% med roliga aktiviteter, arbete, bloggen och annat, så har jag sällan tid att bara stanna av i lägenheten och känna efter... Så när jag väl gör det... då kommer bakis stressen på besök! 

Egentligen behöver jag rutiner. Att sova åtta timmar varje natt, äta på regelbundna tider, träna två dagar i veckan och gör ingenting en kväll varje vecka. Men nu i sommar har verkligen livet kommit emellan. Jag har haft fruktansvärt kul på alla dessa sommarfester, nattdopp, släktträffar, soldagar, sångträning,  spontana påhitt. Men nu måste jag bara få ett dygn med choklad, film och sömn. Sedan är jag redo för helgen, då är jag taggad igen. För då väntas för det första sångträning och för det andra ett beachparty å umgås med en andra hälft - Fritty. Kan inte bli annat än strålande<3

Så kom ihåg det. Om du för en stund tappar peppen på allt, känner dig trött, omotiverad och less. Det är ett tydligt tecken på bakis-stress. Tillåt dig själv att stanna upp å ha riktigt tråkigt ett dygn. Ladda om batterierna! 





Torsdag

 
 



Bucketlist - ha en minigris





Värdefulla Guldklimpar


Varje gång jag tänker på Ghana & att jag snart ska tillbaka. Ja. Varje gång blir hjärtat alldeles varmt. 



Sovit fyra timmar inatt


Har inte alls lyckats sova inatt. Slumrade vid tolv och har vaknat varenda timma fram till fyra, sedan gav jag upp. Men så blir det alltid. För när jag har haft sjukt mycket ett långt tag så strejkar kroppen, den vill liksom visa att "nu är det nog". Så egentligen skulle jag behöva en dag med filmer och godis idag. Känns som att bensintanken är tom och måste fyllas med energi. Men det får kanske bli i morgon, för då är jag ledig? För nu ska jag iallafall till jobbet och kriga mig igenom 7-12. Därefter väntas städ, tvätt och sedan stallet! 



onsdag godmorgon

 



Mysig Tisdag


Idag har jag hängt med min lilla mormor och mamma. Vi har varit på stan och sedan fikat på kyrkholmen i flera timmar. Nu snackar vi kvalitétid. finaste människorna på jorden!
 





jobb och fika - en bra dag

 
Idag fikar jag med mamma å mormor & ikväll jobbar jag 16-21! 
 
Hörs snart snyggingar:)



Tisdag





Jag älskar livet


Igår (söndag) jobbade jag 7-16 och därefter träffades jag och brudarna hemma hos mig. Vi drack vin och laddade upp inför fotbollen. Träffade sedan några sköna nere på Olearys för att se matchen och äta gooood mat. haha, matchen gick bra eftersom  jag hejade på Tyskland;) yeeaaao! 

Därefter drog vi till Boviken för att nattbada. Bollade ris i vattnet och skrattade tills tårarna rann fy faaaaan så jävla kul. Hemma vid två inatt? & idag har jag Elin & Anton tränat sång. Vi har även blivit bjudna på gofika av Antes föräldrar, inte illaaaaa må jag säga! 

Nu ska jag hem till min egen familj och bli bjuden på mat, najs;) Vi höres <3
 
 
 
 
 
 



Söndagsvin istället för träning


Har skippat träningen sju dagar på rad nu. Och ikväll ska jag iväg och äta middag å dricka drinkar på olearys med mina vänner. hehe. men man lever bara en gång;) Dax att fixa sig lite innan tjejerna droppar in här för ett glas innan utgång! 



VILket liv väljer du?

 
Träning sju dagar i veckan. Nyttig mat. Ändå ångest kring vikten. Oro kring midjemåttet. Tårar och ångest. Välja träning framför att umgås med dina vänner. Välja motion & att avstå mat istället för att umgås. Vill du att tight gap och platt mage ska gå framför att leva livet?

eller


Väljer du långa fikastunder med dina bästa vänner. Roliga träninspass med dina nära vänner. Resor och festivaler. Att lära känna nytt folk och skratta tills magen krampar. Väljer du att somna med ett leende på läpparna varje kväll? Väljer du att ha drömmar med livet? Vill du att drömmar och att leva livet ska gå framför skönhetsidealen?

Vad väljer du? - Jag har gjort mitt val - och - Jag valde livet.



IN I HJÄRTAT



Jag var och är så less på alla bloggar och instagram-konton som skickar ut felaktiga budskap om hur vi inte duger. Att man måste bli smalare, snyggare och bättre i allt... & det var just därför jag startade juliaajoo.blogg.se. Jag vill skippa hysterin kring träning/ångest och istället sprida glädje och "du duger som du är" mottot. Såå när jag får kommentarer som den här ovan blir hjärtat varmt, tårar kommer det också - i massor. Så jäkla fin kommentar alltså. Och till dig som skrev kommentaren, jag önskar dig all lycka - för den är du faktiskt värd:):)



Fick en komplimang idag


Jag jobbar på ett äldreboende med sex olika avdelningar. Jag jobbar på avdelning 5 och har ingenting att göra med dem andra ställerna, vet inte ens vilka som jobbar där. Just därför träffar man i princip nya människor i korridorerna hela dagarna hehe:P

& ikväll när jag bytt om och gick från omklädningsrummet träffade jag en tjej som arbetar på en annan avdelning. Hon stannade upp och kollade på mig, sedan sa hon  "Wow så elegant du är, brun är du också!". Jag började genast att le och rodna lite eftersom "jag bara hade en klänning för 150kr från H&M på mig"....Åh, hur som helst gjorde det min dag:). Komplimanger är alltid roliga att få (och ge) så snåla inte med att ge ut sånna!! 
 



den 3 Augusti sjunger jag på bröllop

En väldigt gammal bild av mig, i brist på annat haha! 

Jobbat 7-12 idag. Därefter träffade jag Anton & Elin. Vi var och hälsade på brudparet. Dem bjöd på fika och en härlig pratstund. Sedan tog Anton fram gitarren och vi sjöng. Dem blev faktiskt nöjda, de började nästan gråta... ååhhhh:):) Jag är taggad - detta kommer bli så himla bra. Och spännande såklart. Men nu måste vi öva mycket, för den 3e augusti smäller det;)

Nej, time for ännu mer jobb. vi ses <3



Är glad att jag drabbades av ätstörningar?

Det är 12 kilo som skiljer bilderna emellan.

För att drabbas av en ätstörning måste man vara en målinriktad, duktig och driven människa, vilket är fantastiska egenskaper att ha. Men innan man lär sig hantera dem kan det gå lite överstyr. I många fall drabbas dessa människor av ätstörningar. Att ha en ätstörning innebär inte att man är underviktig och håller på att gå av i mitten. Att ha en ätstörning innebär hjärnspöken, förvrängd självbild och ångest. Egentligen tror jag att dem flesta tjejerna bär på en liten typ av ätstörningar idag (tack vare internet och tidningar). Men för vissa går det värre än för andra och jag höll på att bli fångad! 

Jag hann gå ner 12 kilo och all min självkänsla innan jag fick hjälp. Jag blev skickad till en fantastisk läkare och psykolog inom loppet av en vecka. Dem sa "Julia, dina blodprover visar dåliga provsvar och du är riktig elak mot din kropp, vill du verkligen må såhär?" Jag minns att jag grät å svarade "Jag orkar inte ens ha det såhär en dag till". Den dagen startade resan mot att älska sig själv igen - älska sig själv trots kärlekshandtag och lår som går ihop. 

Resan var lång (eller jaa.. nästan ett år) men nu är jag i mål. Idag kan jag hantera dem tidigare nämnda egenskaperna och är psykiskt starkare än många i min ålder "tack vare" allting jag gått igenom. Idag vill jag kalla mig själv helt frisk. Jag njuter av allting gott livet har att erbjuda, jag tränar ungefär två dagar i veckan och har nästan aldrig ångest. Däremot är den inbyggda kalori-tabellen fortfarande kvar i huvudet & det lär den vara för resten av mitt liv. Men idag kan jag bara skaka av mig dem kunskaperna och gå efter fakta istället. Allt behöver inte vara light and so on.... Det låter riktigt jävla sjukt att säga: Men jag är glad över att jag drabbades av ätstörningar. Att jag övervann den & att jag kan hjälpa andra idag. Egentligen önskar jag inte ens min värsta fiende att bli drabbad. Men kan jag vara till hjälp för sjuka människor är jag glad! Och vet ni? Utan min övervunna ätstörning hade jag aldrig varit där jag är idag:)




lördag - träffa brudparet


Lördag och jag jobbar 7-12 och 16-21. På timmarna ska jag hinna promenera med vovven Engla. Därefter ska jag träffa Anton och Elin för att öva lite inför kommande framträdande, brudparet ska vi också träffa. haha jag är aldrig nervös nuförtiden (och har inte varit det på säkert tre månader). Men i morgon lär jag dö på riktigt. Detta med att sjunga.. jaa.. där måste jag träna mitt självförtroende helt enkelt ! 

Hoppas ni får en mycket mysig lördag!
 
 



LÖRDAG

 



Fredag förmiddag

Frukost och sola med Matilda på förmiddagen. 14-21 jobb i eftermiddag!



BUCKETLIST SOMMAREN 2014

Hur går det för er mer bucketlist för sommaren 2014? Jag har börjat bocka för en del grejer!


- Fiska mitt i natten. 
- Säga ja istället för nej.
(sjunga på bröllop)
- Sova i en stuga.
- Äta jordgubbar och se Allsång på skansen.
- Ta ett nattdopp. 
- Träffa släkten och gofika.
- Ta ett kort med en kändis.
 - Impulsutgång
- Afterwork på uteservering. 
- Gå på alla festivaler man kan.
 (kämpar)
- Säga till en främling att han/hon är snygg.
 - Paddla kanot.
- Äta bergsbyglass.
- Inte bry sig om kalorier eller onyttig mat. 
- Ångra någonting man gjort. 
(hemlis)
- Minst en Onsdagsutgång. 
- Lära känna nytt folk. 
- Åka på roadtrip. 
- Träning på stranden i en soluppgång. 
- En räkmacka på båtcafeét.
- Äta godis och se film en regnig sommarkväll.
(Såg film efter ansiktsmasken)
- Ta vara på varje dag. 



FREDAG

 



en fin torsdagskväll


 Har haft den tredje perfekta sommarkvällen på rad nu. Ikväll har jag hängt med Matilda och Simon å jag har fått åka motorcykel för första gången någonsin och det var faktiskt sjukt skoj (trots att jag var rädd i början haha). Jag vet att jag har sagt det tidigare - men norrländska sommarkvällar är fantastiska:)

Nu ska jag sova, i morgon väntas sol och frukost med Matilda innan ett 14-21 pass på jobbet! 



SOMMARFEST

 
 
Vilket galet härligt dygn jag har haft. Igår träffades vi i Elins stuga för att äta mat och dricka vin. Vi lekte lekar (men eftersom jag har två vänsterfötter har jag ALDRIG varit duktig på sånt hehe..)  Sedan lirade jag gitarr å sjöng för alla på festen.. eller ja... det var väl kanske mest Anton som lirade... och sjöng... Jaa.. ska sanningen fram lånade jag bara gitarren för att ta ett kort, HAHA! Sedan blev det även nattdopp i ljusa sommarnatten, jag har alltid varit en badkruka - men det tyckte alla var tråkigt så dem slängde mig i vattnet gång på gång - roliga va.....:P? 

Idag har jag solat och ätit chips med Elin, Jenny och Matilda hela dagen, fy vad grymt! :)



Torsdag

 



SOL ONSDAG

 
Klagar inte på denna dag. Legat och solat med mamma hela förmiddagen, oj så härligt! 
Nu ska jag göra mig redo för en kväll med mina vänner. Vin, grillat, femkamp och en helkväll med massa sköna.
Känns ju hur härligt somhelst :) 




Komplexen ett minne blott


Det är sommar nu. Låt inte hjärnspöken eller komplex förstöra det för dej. Sommaren är kort och det mesta regnar bort. Så när solen lyser - ta vara på det. Använd shorts, bikini och känningar som att komplexen är ett minne blott. Du är otroligt mycket snyggare än du själv tror, lita på det! 

För du har en snygg kropp. Dessutom är du en viktig person. 
 



TACK








Tack för alla varma orden, ni förstår inte hur glad jag blir! <3
 



Onsdag

 



Släktträff


En mysig kväll med några favvisar!




Sola idag och surströmming ikväll





Tisdag

 



Lika varmt i Afrika som Skellefteå





Underbara sommar


Kom hem till mamma och pappa efter dagens 7-16 arbete. Här var det massor av människor som skulle äta middag (alltid lika roligt). Sedan har vi kastat hästsko och bollat gris, har skrattat tills magen krampat ihop. haha! Dessutom älskar ju jag att skriva och formulera med text, så jag har faktiskt hjälpt min brors kompis att skriva ett CV. Funderar även på att söka jobb på arbetsförmedlingen i framtiden, tror att jag skulle passa bra där?? :)
 



Middag ute i solen


& nu har jag semester till fredag:)



Bjuder på fika


Idag jobbar jag 7-16. Sedan är jag ledig ända till Fredag, så jag passar på att bjussa arbetskollegor och pensionärer på fika idag. Det är ju ändå måndag?! ;)
 



Du behövs


Vill bara säga att du är bra. Att du är fin & att allting du gör har en mening. Du är värdefull. Du behövs! 
Om du någonsin tvekar på dig själv eller dina drömmar. Titta på dig själv i spegeln och säg "Jag är värd att lyckas och jag klarar det här". Sedan kan du tillägga "Dessutom är jag jävligt snygg också". För det är du faktiskt:)

Glöm aldrig att du är värdefull - att du just du räknas.



Måndag

 



Vilken härlig dag


Vilken dag jag har haft - startade med en ridtur i skogen tillsammans med Emma. Därefter har jag legat hemma hos mamma och pappa i stackgrönnan och pressat hela dagen. Jag och brorsan tog oss även några dopp i ett varmt vatten, så kul det är!


Efter middagen kom Mormor förbi, även några andra släktmedlemmar. Så har vi ätit rabarberpaj och vaniljsås i den varma kvällssolen. Min mormor bor i skåne men nu är hon här i norr för att hälsa på en månad. Det är lycka för mig <3
 
 
 
 



Stallet på morgonen.

Varit ut på en ridtur med Emma i skogen på morgonen, så härligt! Men nu ska jag njuta av solen resten av dagen -like!! 

Förresten.. Vet ni en sak? Mina lår går ihop. Men jag är bara människa och vi ser alla olika ut! Kram:) 




Söndag





LÖRDAG


Idag har jag solat och löpt intervaller 7km i skogen (lovar att jag dog) med tanke på värmen. 
Nu är det dax för middag och efterätt med familjen, på återseende!



Frukost ute i solen

igårkväll satt jag och Angelica ute vid älven med varsin godispåse till halv elva på kvällen, så varmt och skönt fram till dess. Norrländsk sommar alltså. I morse träffade jag Julia för frukost ute i solen. Hon har just flyttat in bredvid mig här på läkarvägen, hon är dessutom min barndomsbästis - så jag kunde ju inte få en bättre granne IIIIIH!:)



 
 



FREDAGKVÄLL


Träffade Angelica 18.00 ikväll för att träna löpning i backar. Blev både svettigt och jobbigt. Därefter drog vi på tre kronor för att äta middag på uteservering, efter ett träningspass har man endorfiner i sinne - så man skrattar åt allt tills man ligger dubbelvikt. HAHA! Nu ska jag bara duscha, sedan träffa Angelica nere på stan. Kram på er <3 
 
 
 



BAKA CUPCAKES


När jag kom hem från jobbat 13:00 i eftermiddag så drog jag på mig mjukisbrallorna - jag startade skön musik - och bakade cupcakes med regnet som öste ner på utsidan av huset. Åh vad jag gillar livet just nu:)
 
 
 



Molly Sanden - ingen size 0


Molly sanden har 302k följare på instagram, hon är tillsammans med Danny Saucedo, är modebloggare och har en lysande karriär inom musiken. Hon har även lår som går ihop och är ingen size 0. 

Under många år blev hon kritiserad över vikten, men det tog aldrig Molly åt sig av. Hon har alltid gått sin egen väg och följt sitt eget hjärta. Dessutom försökt peppa andra tjejer att tycka om sig själv. Molly Sanden är en utmärkt förebild som går efter "du duger som du är" tänket. Dessutom är hon ju skitsnygg - eller hur!!



 



Just precis du - du är bra


Jag älskar fredagar, men det är på fredagarna jag vill säga så mycket till er. Jag vill berätta för er att det är okej att släppa på kraven under helgerna. Det är okej att äta chips, godis och ta ett glas vin. Det är okej att inte träna. Okej att unna sig goda saker utan dåligt samvete. Det är även okej att känna sig fin fast man äter lite extra mycket mat. För vet du? Just precis DU som läser det här, du är fin! 

Många verkar tro att värdet på en människa hänger i vågens siffror, hur mycket man tar i benböj eller vilken storlek man har på kläderna. Jag blir så ledsen. Alla människor är precis lika mycket värda oavsett vikt, ålder eller sjukdomar. Just DU som läser detta - du är värdefull. 

Samhället har tryckt in i våra hjärnor vad som är rätt. Hur man ska se ut för att duga. Men tänk om samhället kunde ändra lite på idealbilderna? Liksom göra midjan lite större, tänderna lite gulare och kärlekshandtagen mer synliga - om idealbilderna hade sett ut så - hade vi gjort allt för att efterlikna det istället. För så stort inflytande har idealbilderna på oss idag... Lika bra att bryta sig ifrån samhällets sjuka regler och gå sin egen väg! 

Ät mat, unna dig godis och tillåt dig själv att leva lite extra. För nu är det fredag och du duger som du är!



FREEEDAG

 



fACebookchatt



Angelica
: vad ska jag ha på mig ikväll?
Jag: Något sånt här kanske? :)



 

 Jag kan inte hjälpa det... men ibland skrattar jag åt mina egna skämt HAHAHA!



varför hata regnet?

Efter varje regn kommer solsken. Men livet handlar inte om att vänta på att stormen ska åka förbi, utan om att lära sig dansa i regnet. Om vi hade bott i ett fattigt land hade jag förstått oron för då innebär regn översvämning, tak som läcker in vatten & förstörd mat. Där förstår jag att solskenet är efterlängtat. Men här i Sverige däremot - här finns det ingenting att vara orolig över (mer än att semestern kanske inte blir solig..) här  har alla förutsättningar till att dansa i regnet. Vem väljer att ha tråkigt när man kan ha kul? - likaså - vem väljer att må dåligt när man kan må bra?

TIPS FÖR REGNIGA DAGAR
Åk till din farmor och farfar över en kopp kaffe, dem skulle bli glada. 
Ring en vän och ta en långfika på café och prata om framtiden.
Baka dina favoritkakor och bjud till arbetskollegor, vänner eller familj.
Lägg dig i soffan och läs en bok eller tidning. 
Sväng förbi hemmakväll, hyr en film och handla godis. 
Städa lägenheten och lyssna samtidigt på din favoritmusik.
Far ut och spring/gå i regnet, lovar att du kommer vara nöjd sen.
Våldgästa en vän och hitta på något spontant.
Fixa nya spellistor på spotify. 

Finns att göra massor - lär dig att dansa i regnet! 



monsterprodukter för ansiktet


Så kom mitt lilla paket med dem magiska ansiktsprodukterna.  Det är så kul att hämta ut nya paket och fylla på lådorna med nytt och fräscht. weeeeeeei! Förresten kommer jag inom kort att stå loppis på stackgrönnans båtcafé, jag ska bland annat sälja oanvända Victoria Secret dofter, kläder och andra prydnadsgrejer för billig peng. Men jag säger till när datumet är satt, så hoppas jag ni vill komma och surra/shoppa av mej!
 



Tre bilder från i fredags







Torsdag morgon

 
En klockren bild min fina vän Nina skickade till mig. Varje ord är sanning! :)



Ikväll är mysfaktorn hög


Vi hörs mer i morgon!<3





Onsdagsfika

Mysfika med delar av släkten - sedan ska jag ha myskväll med två fina ikväll<3



Ledig onsdag

 
Hallåååå.
En ledig onsdag, jag har varit ute och sprungit på morgonen - nu väntar en eftermiddag och kväll tillsammans med Elin och Matilda. Hur bra låter inte det?! Hörs snart igen. kram på er!!



onsdag morgon

 
 



Sommarkväll


Haft en himla skön kväll hemma i stackgrönnan med några sköna människor! Var Bland annat förbi en loppis och nu ska jag pyssla ihop en tavla;) haha det blir kul!! 




Fyndat på myrornas

Har alltid varit oerhört skeptisk mot myrornas, trots att jag vet att många kändisar shoppar på så vis! XD

Idag var jag inne där & fyndade allt ni ser på bilden - sjukt värt! 



Tisdag - jordgubbar till lunch

 
Träffade min bäste Frida efter dagens arbete. Vi åt lunch (jordgubbar och kladdkaka haha) i det fina vädret. Äntligen kom sommaren ända upp till Norrland, så fantastiskt. Man mår så mycket bättre då solen lyser!



TACK JUNI 2014

 
 
Vad ska vi säga om Juni 2014? Först kom sommaren, sedan försvann den. Jag har bott mycket hemma hos mamma och pappa - å varvat med massor av häng med mina vänner. Jag har tagit tillbaka mitt gamla hästintresse - samt hunnit besöka stadsfesten. Jag är nöjd tack och bock. Nu ser vi framemot Juli!

Är du nöjd med Juni? - vad ska du göra för att Juli blir ännu bättre?
 
 
 
 
 
 



TIsdaG


Hallåj! 

Tisdag och jag jobbar 7-12, därefter får vi se vad dagen bjuder på. Kanske åker hem till familjen en sväng? Sjukaste är att det var två år sedan jag flyttade hemifrån, men ändå saknar jag att ha min familj i vardagen. I nuläget träffar jag dem bara en gång i veckan (max). Ja herregud, när kommer jag att växa upp? haha, men familjen är alltid familjen och jag älskar min:) Ibland kan jag faktiskt längta efter att bilda min egen, så jäkla mysigt. Men det får vänta några år.. Vill plugga och hitta fast jobb först. Gärna skaffat hus också.. och ja.. den stora kärleken måste jag också hitta haha! 

Jag vill vara runt 27 år när jag bildar familj, hur gammal vill du vara?
 



GORMORGON TISDAG

Älskar dessa ord. Är det något som får dej att må dåligt... förstör det, gör något åt saken!