Såhär bodde jag i Ghana.

Jag hade en önskan av volontärställe: Jag ville bo så fattigt som möjligt, för att verkligen komma in i deras kultur. Till stor del fick jag som önskat. Jag levde i en fattig liten by utanför Agona Swedru. Ett litet ställe där det varken fanns riktig toalett, elektronik eller fläkt. Jag trivdes oerhört bra. Blev dock jobbigt utan allt det där när jag var sjuk (som i sig blev jäkligt lärorikt). 

Här ser ni min volontärkompis Jessika komma gåendes från vårat volontär-rum (som ni ser högerplacerat på bilden)... Dock ligger barnhemmet ca 200 meter längre ner.

På baksidan av vårat volontär rum. Stod det folk och arbetade med Kakaoo hela dagarna. Som tillslut blir Choklad. Det var en speciell lukt. Men sjukt häftigt. Inte varje dag det arbetas med choklad utanför ens hus :')

Denna bild är nästan tagen utanför vårt volontär rum. Taket ni ser bakanför palmerna, det är barnhemmet. Det andra ni ser på bilden, är hus för de andra i byn.

Här har ni en bättre bild på vårat volontär-rum utifrån.

Dörren ni ser bakom mig är dörren till vårt rum. & vid detta bord satt vi och åt/ spenderade halva nätterna med kortspel och skönt Ghana folk!! 

Haha ja, detta var vårat rum.... inte alls så stökigt;)

Det blåa på bilden var våran dusch. Eller ja, vi fick fylla vatten i hinken - ställa oss där bakom - och skopa vatten över oss. Haha. Iskallt vatten dessutom. Vi duschade oftast på kvällarna (då det var KOLSVART). Så en av oss stod på ena sidan och lyste med ficklampa. Den andra fick dusch. Ja gud som vi har stått där och skrattat, sjungit och bara spårat!!... Till höger på bilden (bakom "staketet") ser ni dörren till toaletten.

Toaletten var ca 10 meter från vårat rum. En toalettsits med ett hål rakt ner i marken. Jessika skrattade alltid när jag skulle in på toaletten, eftersom det satt ödlor på väggarna och jag är LIVRÄDD för ödlor. Så jag stod alltid och smällde i dörren Xantal gånger (för att skrämma ödlorna) innan jag vågade mig in... Detta var tydligen Jessika tvungen att fota ;) <3 Denna bild bjuder jag på, haha..

Dessa djur sprang runt på området - som vi ser katter springa runt i Sverige. De var överallt. Getterna var mer okej än Tupparna. För de var heeeelt galna klockan 04.00 på morgonen. Varje morgon. GAAH:)

Såhär mysigt hade vi det varje kväll. Alla kvällar. Kortspel, skönt folk, kolsvart, ficklampor & mogna SJUKT GODA apelsiner.

Jag kommer att göra ett mer specifikt inlägg om Barnhemmet sedan. Berätta om det, samt visa bilder. En galen annandag!?

Gårkvällen var riktigt kul. Hängde med skönt folk. Fick bekräftat att jag måste hänga mer på gymmet (förlorade armbrytning..JAG!?) haha. Sedan dansade vi på club furtuna. Hängde med mer skönt folk och hade det riktigt grymt:) därefter drog vi på Max å fastnade där i flera timmaaaaar. Till stor del en kul kväll :)
Återblick.

Januari
Jobbade dygnet runt i denna byggnad. 

Sara fotade mig och Lisen i snöstorm!!

Februari
Tåget till Stockholm med Jenny, Elin & Linnea. 

Såg GAVIN DEGRAW(!) Festade med stekare från lidingö å älskade livet!

Kämpade på med detta..

Mars
Var fest varje helg:)

Målade ögonbrynen såhär. HAHAHAHAHAHA!

Thailand 2 veckor med familjen. Farsan 50 bast!!

April
Började träna.

Det kom som en chock. Vila i frid. 

Maj

Kreta en vecka med Julia Holmlund!!!

Haha, kunde se ut såhär....

Juni
Höll i en hand som bara kallnade. En tjej som dog. 

Myskväll med kusinerna en sommar kväll. <3 

Firade Karin 20 år. Gick en mil hem mitt i natten. Haha störda! ;)

LANTERNAN. KUNG KVÄLLEN, eller vad säger vi Elin;) ?

Midsommar.

Haha, stadsfesten. GGOGOGOOOOOO! 

Stolt bärandes på tvådagars stadsfesten. Mja!

JULI
Hängde mycket i stallet. Lisen <3

Trästocks, Tvådagars. Fruktansvärt roliga kvällar. :)

Fick denna bild skickad till mig. Haha. undra hur många du har visat bilden....

AGUSTI
VIkariefest med bästa Klockarhöjden brudarnaaaa!
 
Kom igång ordentligt med träningen. 

Skönaste impulsfesten!!!!
 
tatuerade mig. Ett hjärta på fotleden. 

Krigade på jobbet!

SEPTEMBER
Kom på att jag ville flytta. Två veckor senare fick jag nycklar ;)

Började även intervall löpa i stupbranta backar 3 dagar i veckan.

Franska Rivieran. Monaco. Familj + en till. KUUUUL!

OKTOBER
Tränade på. Älskade träning!
 
Blev sjuk. hahaha otursbarn.

Var fyllechaffis med Elin. Halloween. Helt underbar kväll!!!!

Kämpade på!!!

NOVEMBER
Piercade Handleden;)

Fotbollsgala med Elin. Hotell, 3rätters, fest, spårat!

Firade 2 pojkar 20 år. Även detta en rätt spårad kväll, haha!

Jul bak med favvo tjejerna. 

DECEMBER
Äntligen 20 ÅÅÅÅÅÅR!

Julklapps mys med finaste vännernaaa!!

Firat jul å så försvann den (i alla fall lite) tränade magen :D Julafton.

Har haft en riktigt mysig Julafton med min släkt. Julmat, Efterätt, Kalle Anka, Spel, Julklappar (riktigt, riktigt fina julklappar.. måste helt enkelt ha varit snäll i år - igen ;)! ) Jag är helnöjd. Nu är jag dock trött som ett as. Blir inget jobb i morgon heller (orkaaaa feber å förkylning). Godnatt kära Bloggläsare! 
 
 Julafton och 39 graders feber.

 
Populär brud jag är idag. Vaknade inatt genom att jag frossade och hade plågsamma smärtor i rygg och huvud. När jag slog upp ögonen funderade jag stark på om det verkligen var Julmust jag hade druckit på jobbet... SÅ mycket snurrade världen! Jag tog mig till vårat "sjuk- skåp" här hemma, där det finns en öron temp. Den visade över 39 grader. FRIIIIIIISK. Jag börjde gråta som en liten flicka, samtidigt som jag väckte mamma. "Eh.. Mamma.. var har vi ipren? måste få ner febern, ska ju jobba 7-13 idag". Mamma kollade bara allvarligt på mig och sa "Glöm din dröm. Nu ringer du och sjukanmäler dig". Jag började flänna ännu mer, eftersom chefen garanterad kommer att halshugga mig. Populär tjej man är, när man sjukanmäler sig på julafton alltså:):))))

Nej gud. Nu ska jag trycka i mig en hel karta Ipren tror jag. Sedan lägga mig och vila igen. Förhoppningsvis så pass pigg att jag kan äta lite Julmat och se Kalle Anka med släktingarna i kväll. Hoppas, Hoppas! 

Och.... God jul på er! Såhär blev jag volontär.

 1. Jag bestämde mig för att åka. Den sjukaste känslan jag någonsin haft. Många tankar cirkulerade i mitt huvud. "Inte fixar jag att resa till Ghana, jag är för dålig på Engelska, jag kommer inte göra någon skillnad, det går inte, jag fixar inte detta". Men trots allt viskade mitt hjärta att jag var tvungen att prova. Testa Ghana. Så. Steg ett var helt enkelt att bestämma sig. 

2. Jag sökte organisationer. Ställde mig själv frågor som: "Vad vill jag arbeta med, hur länge vill jag vara borta, vad vill jag få ut av resan, hur mycket är jag villig att betala och vill jag resa själv". Snabbt svarade mitt förnuft: En liten kortare resa till ett barnhem. Jag bör söka upp någon som också har tänkt åka ungefär samtidigt som jag. Snabbt hittade jag VOLONTÄRRESOR.SE. Där jag även hittade den perfekta resan för mig. 

3. Gick in på volontärresor.se grupp på Facebook. Där hade en tjej skrivit att hon skulle iväg till Ghana under tre veckor i September 2011. Jag mailade henne direkt. Vi klickade. Jessika heter hon. Vi bestämde oss för att boka under samma period. Samma flyg och samma barnhem. Jag hade aldrig träffat människan förrut, men det kändes ändå som en trygghet att resa med någon. 

4. Jag bokade resan. Jag mailade till Volontärresor.se, med tusentals frågor. De svarade snabbt och klockrent på dem allihopa. De skulle fixa så att jag och Jessika fick samma barnhem och så vidare. Jag måste säga att jag är fruktansvärt nöjd med Volontärresor. Organiserad hemsida, med kunnig personal och seriösa resor. Rekomenderar varmt att resa med dem. 
 
5. Resan var bokad. Jag mailade Volontärresor. De sa att jag nu behövde ett visum (man skickar några papper till danmark och sedan skickar de ett visum tillbaka - oerhört enkelt fixat). Därefter skulle jag ringa min vårdcentral för vaccin. Somsagt, Volontärresor.se stöttade en under förberedelserna.

6. Jag började söka sponsorer. Ringde runt till alla möjliga företag för att försöka hitta sponsorer. Allstå grejer som kunde skänkas till barnen. De enda som ville hjälpa mig var Kapphal med kläder och myrornas med leksaker. Enormt tacksam till er. Ni andra kan skaffa er ett hjärta :)

7. Det började dra ihop sig. Jag var nervös som tusan. Men som tur var hade jag Jessika och vi lugnade varandra. Haha. dessutom skickade organisationen "volontärresor" hem en bunt papper till mig. Med packlista, saker att tänka på, fakta om ghana, att AGA är tillåtet osv. De gjorde mig redo att åka helt enkelt! 

8. Väskan skulle fyllas. Lite kläder åt mig själv. Massor av saker åt barnen. 


9. Dagen med stort D. Väskan var packad. Biljetterna fanns i min hand. och en orolig mamma vid min sida. Hon skjutsade mig till flygplatsen. Där träffade jag Jessika för första gången. Vi klickade direkt. En mer lättsam, spontan och glad människa har jag nog aldrig träffat. kände direkt hur perfekt resan skulle bli... På flygplatsen träffade vi även tre till Svenskar som skulle iväg samtidigt som oss. ALLA SUPER TREVLIGA. Blev en mycket trevlig flygtur ner till Ghana. Nervösa var vi nog alla fem. 

10. Framme i Ghana. Vi hann bara hoppa ur flygplanet, innan vi såg Seth. Han presenterade sig som arbetande för Volontärresor. Så vi hoppade in i hans bil, fick då en första syn på Ghana (trodde helt seriöst att jag var i en dröm). Sedan sovde vi alla på hotell första två nätterna..... Men, det kommer jag att berätta om i ett annat inlägg. Om mitt första dygn i Ghana alltså ;)

I morgon är det Julafton. Jag jobbar 7-13. Sedan ska jag träffa släkten - njuta av Julmaten och bara älska livet. Hoppas du också ska göra det! God Jul kära ni.Varför Volontär?

När ni var små blev ni mött av kramar när ni var ledsna, leksaker när ni fyllde år och leenden när ni gjorde någonting bra. Ni hade en vuxen som hjälpte er med läxan och en mormor som skämde bort er med nybakta bullar. Dessutom många människor omgivningen som SÅG er. Som berättade att ni var söta, bra och duktiga.
 
Barn på barnhem får inte uppmärksamheten de behöver. Där finns ingen som berättar att de är duktiga, hjälper till med en svår läxa eller trötstar om de mår dåligt. Vilket alla människor behöver... Min volontärresa var rätt dyr. Just därför sa många "Men fan Julia, skänk alla pengar i stället för att åka själv. Du hjälper barnen mer genom att ge dem pengar".  Men vet ni? En timma på barnhemmet var allting som behövdes. Redan då insåg jag att Volontärer är livsviktiga. För hur mycket pengar man än skänker, så går alltid pengarna åt fel människor - och grejer. Genom att själv åka ner som volontär får man lägga pengarna i rätt händer. Dessutom behövs vårat tänk i Afrika (och andra länder). Vi måste dit och berätta att AGA är fruktansvärt. Att män också bör arbeta och visa barnen hur värdefulla de är.

 
I morgon publiceras ett inlägg om hur man blir volontär. Jag kommer stegvis berätta hur jag gjorde. Dessutom ska ni få läsa om hur jag bodde - vad jag åt - hur man kan bli fadder - och smarta tips till dig som snart ska åka iväg som volontär. (och om du har överiga funderingar?) NU SNACKAR VI GHANA VECKA! Nästa vecka blir en Ghana vecka.

 
 
På senare tid har jag fått många kommentarer/mail angående mitt Volontärprojekt i Ghana. Jag tycker att det är enormt kul att ni hör av er med frågor. Kommentaren ni ser här uppe fick jag i morse, av Emelie(?). Ett stort tack för dina fantastiska ord, det värmer mitt hjärta:) - Och med tanke på att många nu hör av sig angående min Ghana- resa så har jag tänkt blogga lite extra om detta till veckan. Jag kommer att skriva om: Varför jag åkte som volontär. Stegvis hur jag gick tillväga för att bli volontär, Hur man skaffar ett fadderbarn. Varför volontärer är livsviktiga. Tips till er som snart ska åka iväg. Kommer också visa hur jag bodde och levde. Och extra mycket bilder och minnen från min tid i Ghana. 

Självklart svarar jag på andra funderingar ni har också! Jul Cupcakes.

Tycker synd om mina grannar som bor rakt över. Som kan se in i mina fönster. Det måste vara som världens stördaste film? Idag fick de tillexempel se en bbrruud i köket som dansar å sjunger järnet åt jumusik. Haha herregud... I alla fall blev det Jul CupCakes och Ischoklad idag. Vad tycks? :)
 Jag kände i hans panna. Han var skollhet.

En dag jag aldrig kommer att glömma. Aldrig. 

Jag kollade åt höger, där stod Grace och Moises och hoppade hopprep. Deras skratt var som ljuv musik i mina öron. Jag vred blicken någon meter åt sidan och såg regnet droppa in på golvet. "Ännu ett hål i taket" tänkte jag. Mitt eget leende försvann och jag började inse att taket inte kommer hålla länge till - inte i allt detta regn. Det verkligen forsade ner, hela Ghana var likt en blyertspennas spets. Regnperiod. Helvetes period.
 
Min blick sökte igenom hela rummet. Där såg jag Ebanezer stå och dansa tillsammans med Cephas. Beibei satt och bläddrade i en bok i sin trasiga, rosa men söta prinsessklänning. Daniel, Isaac och resten av grabbarna sparkade runt en boll inomhus. De skrek, skrattade och sprang för allt de var värda. - fram - och - tillbaka i rummet. Tillslut fastnade min blick på golvet. På Prince. I mitt huvud tystnades allt skratt från barnen och jag hörde bara Prince. Hans skrik, oron och rädslan. Jag gick fram till honom och frågade hur han mådde. Han bara grät. Jag kände på hans panna. Han var skollhet. Jag lyfte upp honom i min famn och satte mig mot väggen, med Prince i knäet.

Jag torkade hans tårar , vaggade honom i mitt knä och sjöng "trollmor" för honom. Han slutade gråta direkt. En klump infann sig snabbt i min mage. "Vem kommer trösta honom när jag åker hem?". Då kommer ingen trösta honom, då blir han genomskinlig likt en skugga. För i Ghana bryr man sig inte om barn som gråter, speciellt inte barn på barnhem. Där måste barnen fort le igen, annars kommer piskan fram. För visste ni det?  Barn i Ghana blir slagna. Min volontärkompis Jessika har sett våra barn på barnhemmet bli slagna med en planka.... fy fan. Äckliga jävla värld. 
 
 
 Släkten är värst.. Eller bäst.

Hade en tok-mysig kväll med släkten igår. Vi firade min "lill kusin" som fyllde hela 16 år. Det blev tårta, mat,  lekar, spårat och bara heeeel kul:):) - Jag älskar verkligen min släkt. Alla är så himla fina.
 
 Fredag. Ghana fredag.

Hallå.

Har just varit på möte och ska strax in till stan med mamma. Ghana får följa med på min arm idag, fantastiskt! Ser ni de små blyerts-penna sträcken på flaggan? De ritade ebanezer i ghana när jag var där:) haha fina unge!

(haha vilka roliga ben jag fick. dom ser jätte korta å runda ut xD )

 
Presenter

Jag sitter fortfarande och ler när jag tänker på lördagen. Så himla roligt jag hade, hela dagen. Bara massor av fantastiska människor som var med och firade mig. Lycka :). Dessutom är jag helt tårögd av alla fina presenter jag fick. helt sjukt vilka fina vänner, släktingar och Familj jag har!! <3


 CupCake. Världens godaste frosting.

 
 
Bakade Cupcakes i lördags. Vilket faktiskt blev succe. Gillade av alla. Dessutom superenkla att göra. Bara för att jag känner mig snäll idag, delar jag med mig av det fantastiska receptet (till viss del, påhittat av mig själv).

Muffins
125 gram smör.
2 ägg.
2 ½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker.
½ tsk bakpulver
1 dl kakao. 
2 dl vetemjöl.
ca 15 dumle kakor. 

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och dröm-fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. TIllsätt smör, lite i taget och blanda till slät smet. Fyll muffinsformarna till 3/4 och tryck ned dumle i varje. Grädda i 200 grader ca tio minuter. 

Glassyr CupCake
200g Philadelphia.
60g Rumsvarmt smör.
2dl Florsocker.
1tsk Vaniljsocker.
200g vit choklad.

Smält Chokladen. Låt svalna. Vispa smör + philadelphia jämt. TIllsätt vaniljsocker, socker och florsocker. Blanda ner smälta chokladen och vispa till krämig frosting. Ställ i frysen ca 10 minuter. Sedan är det bara att pyttsa ut på muffinsen (som har svalnad) och dekorera. 

NJUT20 års fest för... mig!?

Gårkvällen blev fan kul. Jag fick bjuda på fika och umgås med roliga människor hela kvällen. Vi lirade spel, sjöng, fjortisfotade å hade det brabrabra. Alla var så jäklaaa taggade och då slutar det alltid på topp!! 

Vid tolv  drog vi ut på krogen. Allstar. Där sjöng de för mig, sedan sa hela världen grattis (skämdes inte alls). Därefter drog vi vidare på Verandan. Dansa, dansa och billiga drinkar. Wihoo! Två drog vi på max och var inte hemma förrän halv fem i morse (sega brudzzzzz). Matilda och Elin sov hos mig, så har vi bakis-hängt hela dagen. Pizza, cola, tv och bara chillat! - Tjejorna drog just hem & nu ska jag städa!!
& bilder från idag.
 
 
 Idag blir jag 20 år

 
 
Åttonde december. Idag blir jag 20 år. Var uppe och bakade cupcakes halva natten och befann mig på systembolaget 10.00 i morse (haha). Därefter har jag haft släkten på fika. Så himla mysigt, älskar min släkt. Världens bästa människor!! - De for ganska nyss & jag ska börja göra kvällens tårta (haha jag låter som en 40 årig tant). Nämen mina närmsta brudar kommer hit och ska fira mig, vi blir ca 8 stycken. Brudfest med bara galna tjejer. Fan vad bra det kommer bli!!!!!  Taggar snart sönder :) :)Min största idol

 
Lättaste frågan på hela listan. Självklart har jag han på bilden som idol? Han sitter på bästa rösten, charmen, låtarna, liveframträdandet, ja - allt. Gavin DeGraW Bara för att jag alltid tappar bort kalendern.

Måndag: Jobb 8-12 | Träna 14-15 | Middag hos Angelica 18.00
Tisdag: Jobb 7-14 | Fixa naglarna 15-16 | resten av kvällen: fixa tvOSV i lägenheten m emil.
Onsdag: 10-14 stan med Elin | 15-16 handla |16.45-17.45 träna | Hem till Stackis! 
Torsdag: Jobb 7-16 | 18.00 STÄDA min sjukt stökiga lägenhet!!!!!
Fredag: Jobb 7-10 | Spinning 12-13 | Baka 14-18 | Fikafrämmande!!
Lördag: FYLLER 20 ÅR! Baka-systemet- ca 20 älskade ur släkten kommer hit och fikar/firar mig (på mina 36kvm, haha) - tårta med vänner-SKÅL ALL IN-ut! <3
Söndag: bakishäng. 

Lämna in T3:or. Betala räkningar. Summerburst. Hitta vinterskor. Beställa från Fitnessguru. Skicka brev till mitt fadderbarn. Handla nya träningslinnen. Fixa jobb julhelgen. Ringa Chefen. Fixa ny  delegering. Möten. Äta. Sova. vaGladÅbliFrisk.Hehehehehehe pust
 


Borde kanske sova. Klockan ställd på 05.00
 Min familj

 


Folk ser garanterat min familj som en "Normal Svenne familj" typ. En pappa som sitter på kontor, en Sjuksköterska till mamma och en bror som lirar hockey. Vi bor i hus bredvid älven, äger tre volvo och en båt. Har två katter och kan äta "korv och makaroner" en torsdagkväll. U know, precis som alla andra..?

Men ändå är min familj rätt ball. Jag menar: Pappa tryckte alltid i mig godis när jag var liten, för att jag skulle sluta gråta (haha). Mamma är stackarrn som får lyssna på mina problem 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Emil är han som tvingar mig att se serier som OC & One tree hill. Hehehe. Jag gillar min familj. Jag gillar hur min mamma alltid bryr sig för mycket och alltid är orolig. Hur min pappa alltid skämt spänner sig på bild, är totalt oblyg och alltid gör det han tycker är rätt. Och Emil, som alltid tror att han är mycket häftigare än han egentligen är :')

Första advent.

Jag har tänt första ljuset, öppnat luckan för choklad, lyssnar på rogivande julmusik och bara njuter:)

Första advent. Det har snöat flera decimeter ute och jag ska ta vara på dagen! Gymma med Elin, strosa runt på skyltsöndag och i eftermiddag julbaka med Elin och Matilda (!!!).