Ikväll har jag en blomma som smycke





Dax för ännu en dag på stan





Gårkvällen var magisk




LÖRDAG

 



Vi hörs i morgon !<3







Dagens outfit

Vi har en bra balkong här på hotellet, varmt och fint är det idag också. Nu ska vi shoppa inför kvällens festligheter! 

Livet är fint - tack för nu!



NU KÖR VI - SOMMAREN 2014

Sommaren är årets bästa tid. Onödigt att låta dåliga självkänsla förstöra den. För egentligen är det så jäävla enkelt. 

1. Du är sjukt mycket snyggare än du själv tror. 
2. Det finns bara ett exemplar av dej, var rädd om det. 
3. If it makes you happy do it, if it doesnt then dont. 
4. Du är huvudpersonen i ditt liv, låt ingen annan skriva rubrikerna. 
5. Umgås inte med personer som tar din positiva energi. 
6. Umgås bara med folk som lockar fram dina bra sidor. 
7. Efter varje brant backe, kommer alltid en nedförsbacke <3 
8. Saknar/tycker du om någon? Berätta det för den personen.
9. Självsäkerhet är det snyggaste någonsin.
10. Jag upprepar: Det finns bara ETT EXEMPLAR av dej. 
 
Det finns verkligen bara ETT exemplar av dej. Försök aldrig ändra på det för att imponera på andra. Det finns folk som älskar dej för den personen du är. Var bara dej själv för då kommer DU att må som bäst. Ta vara på din alldeles egna personlighet och utseende - det är ditt bästa verktyg för framgång och ett lyckligt liv! 
 
Vad säger ni brudar & pojkar? Det går inte att kick some ass så länge vi själva sitter på arslet? Nu är det på tiden att komma upp på fötter och sluta deppa!! VI ÄR FAN SÅ STARKA, SNYGGA OCH BÄST. 
 
godnatt 



Hotellfrukooooost





HEJ FREDAG



 



Sommarkväll i Göteborg

(Har ingen fotodag idag, men va fan;).)

Fantastiskt väder och kanon flickor! Just nu sitter vi och väntar på Frida som varit ute på egna äventyr. Snart ska vi sätta oss på uteservering med vin & mat. Älska liv!!!



ORD SOM VÄRMER


Tack, Olivia!<3



Då åker vi





GOOOODMOOOORGON TORSDAG

Nu sticker jag och brudarna till Göteborg och är unga och dumma, så vi någonsin kan bli gamla och erfarna.
Haha skämt å sido, men kul ska vi ha. Jag tänker updatera bloggen varje dag, så ni får hänga med till Göteborg!!
 



Lets go to GÖTEBORG





GODIS MED ELIN


Har Elin här ikväll. Vi packar, äter godis och lyssnar på musik. I mrogon 03:30 ska vi hämta upp brudarna för att starta redan mot GBG ! 



DET MED ATT PACKA


Att packa har aldrig varit min starka sida så att säga! Men nu ska jag försöka trycka ner allting i resväskan inför Göteborg, där jag å bruttorna ska spendera fem dagar framöver. Börjar tagga till ska ni veta!!



EFTER FRISÖREN



Var hos en trevlig frisör i morse. Ta bort ALLT risigt sa jag till henne och en timma senare hade jag två decimeter kortare hår. I morse gick liksom mitt hår ner till revbenen och nu räcker det inte ens över tissarna hehe. SÅ KONSTIGT DET KÄNNS. Men nu kommer det gå fort att fixa det på morgonen iallafall!
 
Förresten.. Ni ha inte missat Jens Hults nya låtar hoppas jag? Annars är det bara att starta spotify!



STR TO THE ESS



Har en galen dag framför mig, får vara noga att ta kaffepauser så jag inte avlider innan dagens slut, hehe! Nu ska jag iväg på möte och sedan klippa håret. HÖRS SNART!
 



GODMORGON ONSDAG


"Den människan som är galen nog och tror att han kan ändra världen - är han som gör det!"



NYA AIR MAX SKOR

Var hemma i stackgrönnan ikväll och kvällsfikade med min familj, haha. Därefter svängde jag förbi OKQ8 och hämtade ut ett paket med nya skor. Jag är totalt förälskad i dem - så fruktansvärt snygga - och sköna. Dessutom är det 1 hands kopior, så dem kostade bara 650 kr! 

På bilden ser ni skorna som jag använder just nu. Har väl kanske dubbelt så många (alltid varit lite kär i skor). Hur som helst välkomnar jag mina nya Air Max med öppna armar! 
 
 



EN TORSDAG

 
Planeringsdag på jobbet med Sandra idag, vi har ordnat upp inför hela sommaren ska ni veta. Efter jobbet pyste jag in till stan och sammanstrålade med några shoppingsugna vänner. Var in i princip alla affärer, men kände mig bara ful och uppsvälld i nästan alla kläder - värsta dåliga dagen. Dessutom har jag haft en jäkla huvudvärk och pollenallergi!! Hur som helst fick tre tröjor, ett par jeans & en svart kort-kjol följa med hem och göra min överfyllda garderob sällskap!;P

nu ska jag slänga i mig middag innan jag ska iväg å hämta ut mina nya air max skor!!!!
 



KLIPPER HÅRET I MORGON


I morgon ska jag klippa mig & om någon vecka färga det i någon spännande färg. Hur jag har tänkt göra håller jag hemligt en stund till. Förändring kommer det iallafall att bli, speciellt med färgen har jag tänkt!!
 



VILKEN STJÄRNA

 



En planerings dag


Kunde inte sova inatt så jag passade på att måla naglarna, hoho. Idag väntar planerings-dag på jobbet 7-16. Därefter ska jag in till stan och handla kläder inför den kommande Göteborgsresan. Borde även leta upp resväskan. Men om jag känner mig själv rätt lär jag packa i panik på onsdagskvällen, så är det alltid när jag ska iväg - alltid stressad och ute i sista sekunden;) hehehe. 
 
 
 



GODMORGON TISDAG


"Vi lär oss av våra misstag. Det är bättra att ångra något man gjort, än att inte göra det alls".



GODKVÄLL FRÅN MIG OCH EN FIN

 
 



DAGENS MIDDAG

 
 



HAR DU ORDNING I DITT LIV?

Min almanacka har alltid en tendens till att se ut såhär. Massor av saker att göra under de få timmarna som dygnet har att erbjuda. Har dock alltid varit en sådan människa som har många bollar i luften, jag trivs då (är så uttråkad annars).  Tidigare i livet hade jag ofta magkatarr och sömnsvårigheter. Men nu under det senaste året har jag aldrig haft några problem. För nu lever jag utifrån dessa punkter: 
 
Här har ni superbra tips för att få kroppen att hålla: 
 
Var noga med att ha städat i lägenheten.
Att ha rent och snyggt i sin omgivning är A och O. Visste ni förresten att hemmamiljön brukar spegla personligheten? Har man stökigt hemma är man oftast en virrig person som ofta glömmer saker/glömmer betala räkningar osv.... En person som har fint hemma - är oftast en seriös människa också! Så lägg gärna en timma eller två åt att städa igenom eran bostad!
 
Ha ordning i handväskan.
Även detta är viktigt. En handväska där man har ordning och reda är viktigt. Något undermedvetet säger att man får mer ordning i huvudet då också!

Varva tråkigt med kul
Jag brukar sätta mig på söndagskvällen och kolla igenom hur jag jobbar till veckan. Därefter brukar jag planera in några träningspass och någon kväll för att träffa vännerna. Dock brukar jag ha SJUKT luftigt mellan allting jag ska göra (ca en timma), så jag slipper stressa mellan mina olika aktiviteter.

TRE SAKERS REGELN
Boka aldrig in mer än tre saker under en dag. Mer hinner du inte. Du vinner ingenting på att stressa ihjäl dej! 

Viktigt med sömn och mat.
Sover minst 7 timmar varje natt (gärna mer) och äter med tre timmars mellanrum. Om ni inte gör detta tar kroppen skada. Ät gärna bra mat också, så kroppen får rätt bensin :) Inga snabba skrovmål på Krysset i stress till nästa möte liksom....

ANDAS
När du känner hur pulsen ökar och andningen blir ytlig. Du känner hur svetten börjar rinna och "JAG OOORKAR INTE MER" (dvs - när du känner stress). Då kan det vara en idé att sätta sig ner, ta tio djupa andetag och tänka "allting löser sig. Och. Ikväll ska jag bara dö i soffan med en TE kopp - det är jag värd".

DET ÄR OKEJ ATT GÖRA INGENTING
Försök ha en förmiddag (eller kväll) helt utan planer. Gör det du känner att du behöver. 



HEKTISKT MÅNDAG


Godmorgon solstråle, hoppas att du mår bra? Här är det fint, förrutom att jag är stressad som en tomte på julafton alltså. Idag ska jag hinna med en miljon saker innan kvällens arbete. Bäst att dricka upp kaffet och sätta fart så att jag blir klart någon gång. Måndagar är egentligen bra dagar, för då bukar jag skriva en lång lista på saker som måste göras & bocka för en punkt efter den andra. Sedan är jag fri från allt tråkigt för resten av veckan. Not so bad eller hur;)? 
 



GODMORGON MÅNDAG


"Det finns mitt i skogen en oväntad glänta, som endast kan hittas av den som gått vilse"

 



EN HÄFTIG GREJ

Jobbat 7-21 idag och på lunchen rusade jag in till stan för att handla en morsdagpresent. Jag är alltid ute i sista sekund när det gäller sådant, hehe. Gick direkt till Schtaan i ram där jag möttes av mycket fina prydnader och diverse. Mitt i allt hör jag ett "HEJ" från hon som stod i Kassan. 
"Hejsan" sa jag och log sådär alldagligt.
"Oj vad du är bekant" sa kassörskan. 
"Haha jasså" svarade jag och  drog på ett större leende
"Vänta nu.. du var i Tidningen nyss va?" 
"Det var jag faktiskt, i måndags" 
"Och du bloggar!"
"Det stämmer!"
"jag kollade in i din blogg första gången då & jag måste erkänna att man blev otroligt glad och peppad av den!" 
"Nämen oj, haha TUSEN TACK!"

Sedan fick jag hjälp med lite morsdagtips innan jag betalade och gick vidare. Ibland älskar jag min bra hörsel;) För då jag börjat gå ut ur butiken så var det någon som frågade henne vem jag var & då svarade hon "Det är en bloggare". Det kändes riktigt häftigt & det gjorde min dag. Så all beröm till den sociala och fina personalen på Schtaan i ram. Tänk.. Bara för att hon tänkte högt, så gjorde hon min dag. Tänk så många ni kan göra gott, genom att ge andra människor beröm - glöm inte det :)



SUMMBERBURST


kollar summerburst bilder från förra året & inser att det bara är fyra dagar kvar innan årets göteborg resa.
& jag kan helt ärligt inte bli mer taggad ska ni veta!!!
 
 



Min mamma

 

Man väljer inte sin familj är ett ordspråk som cirkulerar i dagens nu. Det är sant eftersom man bara blir tilldelad två personer som får titeln föräldrar. Att just mamma och pappa blev mina är jag evigt tacksam för, två personer som ställer upp i vått och tort - som stått ut med världens jobbigaste tonnårsdotter och alltid funnits där. Jag kan lägga handen på hjärtat och erkänna att jag inte alltid varit en ängel;P jag har jämt haft en stark vilja & gått min egen väg. Det är tack vare mamma och pappa jag vågar stå på mina egna ben idag - och samtidigt - lita på mig själv. Det är stort. 

Idag är det morsdag och därför vill jag fokusera lite mer på min mamma. Min mamma som sprider en sådan värme om sig. Som bryr sig och alltid finns där. Jag minns en eposid i Ghana. Jag låg sjuk i Ghana och hade tappat sju kilo på bara några dagar. Egentligen ville jag inte ringa till mamma, eftersom hennes oro skulle bli enorm. Men då jag legat i den höga febern och kramperna i magen under nästan en veckas tid - så ringde jag hem trots allt. "Mamma jag är jättesjuk, jag vill nog hem nu" sa jag och brast i gråt. Jag minns hur mamma gjorde allting för att trösta mig med sin lugna röst och kloka råd. Jag bara grät. Och. Var livrädd. Mamma befann sig i Sverige och jag i Ghana. Då vi la på luren så låg jag och vred mig i gråt, jag kände mig minst i hela världen. Som tur var gick jag ner till barnhemmet senare under dagen - att bli anfallen av barnens kramar och värme kan blåsa bort den värsta smärtan... Några dagar senare var det dax för mig att flyga hem till Sverige och jag var fortfarande sjuk. På flygplatsen i Ghana fick jag ett sammanbrott och började gråta hysteriskt, trodde nästan att döden var nära, jag la mig på stolararna i gaten och en Afrikan kom fram till mig och presenterade sig som restaurang ägare, han ville hjälpa mig - han sa att jag var mycket sjuk och att jag behövde salt. Så han gick och köpte vatten, socker och salt. Sedan blandade han en egen resorb drink. Tyvärr kunde jag inte dricka någonting utav det, jag bara grät och hyperventilerade. Flygresan hem kommer jag aldrig att glömma bort, den var jobbig. Mellanlandade i Amsterdam - Stockholm - och sedan nådde jag min hemort Skellefteå. Att ta steget in på flygplatsen i Skellefteå och se sin mamma stå är är obeskrivligt. Helt obeskrivkligt. Jag kröp fram till henne så fort jag kunde och ramlade ihop i hennes famn. Om jag inte minns fel grät vi lite både hon och jag -  I mammas famn känner jag mig lika trygg nu som när jag var tre år. Där blir alla problem som bortblåsta och man känner hur allting kommer att ordna sig, vad det än är som tynger en. Min fina mamma  - Jag hoppas att jag blir lik henne då jag är 49 år, för då kommer jag också leva upp till titeln världens bästa mamma!

Ps: Jag var 18 år och väldigt omogen då jag volontärade i Ghana. Vill rekomenera er att vara minst 20 då ni reser iväg. Att bo i Ghana är fantastiskt och en lärdom för livet, men samtidigt kan det vara psykiskt tungt. Trots att jag blev sjuk sist jag reste iväg, så kommer jag mycket snart att resa tillbaka. Nu vet jag vad det innebär, jag är 3 år mognare och 230239 erfarenheter rikare - så mamma, nu kan du vara lugn;).



SÖNDAG @WORK


Hur mår du idag - bakis? Själv jobbar jag 7-21 och mår primaballerina hohoho!



SÖNDAG

 



Middag i solen med två fina!





LÖRDAG

 
Jag har alltid älskat stora solbrillor - ju större desto bättre! Nog om det, idag jobbar jag 7-16:30 men eftersom mina kollegor är finare än änglar & mina boende är ännu goare, så ska jag inte klaga!
Vad som händer ikväll återstår att se!!

<3
 



TÄNKVÄRD LÖRDAG

 



FREDAGKVÄLL

Efter kvällens 16-21 jobb blev jag spontan & mötte jag upp skönt folk nere vid älven. När man kan gå runt i t-shirt och kjol hela kvällen finns det inget att klaga på, fasen vad jag älskar sommaren. Dessutom har jag hängt med fantastiska människor ikväll så magen har vikt sig i skratt tusentals gånger. Heeeelt underbart!!


Ps. Jaaaa... det är en godispåse från hemmakväll.
 
 Nämen hörreni, nu ska jag sova några timmar - så jag orkar med morgondagens work! 



FREDAG - JOBBAR - KVÄLL

 
Pollen säsongen är igång, så mina ögon rinner och kliar - därför dissar jag smink en stund framöver!;p
Hur som helst har jag just gått in på en jobbhelg, vilket känns skönt. Hela veckan har jag flängt runt som idiot bland folk och aldrig sovit hemma (har haft en heeelt otroligt fin vecka!). Men det ska bli ganska skönt att stanna upp en helg i min fina lägenhet i helgen och varva ner en aning. Sådant behövs också! 



SOMMARENS VARMASTE DAG



Efter den heeelt underbara sommarpromenaden med Engla, så svängde jag förbi Konsum för att handla dricka och choklad, helt omöjligt att motstå en dag liknande detta;) VAD JAG ÄLSKAR SOLEN! Nu ska jag göra mig redo för en arbetskväll, känns faktiskt ganska kul - jag gillar mitt jobb <3
 



PROMENAD MED ENGLA


Idag får jag den fina äran att promenera med lilla vovven Engla!
 
 



FREDAG - FRUKOST


Rostade bröd med ett tjockt lager smör, ost och marmelad - där har ni en delikatess om ni frågar mig,
& detta är precis vad jag startat dagen med. Nu ska jag ut och pressa i solen några timmar - kvalité tid! 
 



HEJ FREDAG

 



TORSDAGKVÄLL


Vilken sommarkväll. Sitter ute i solen och äter middag med en favorit!




TORSDAG - I SOLEN

 
Haft en 10poängare till dag med mina vänner. Vi har solat, fikat och gått på en hääärlig promenad idag!<3




VÄRMER HJÄRTAT


Jag vet knappt vad jag ska säga, men era kommentarer sparas i mitt hjärta. Underbara är ni!



TORSDAG

 
Torsdag och ännu en ledig dag står i schemat. Går knappast att klaga! 
Idag skippar jag alla träningsplaner för en dag med Elin, Matilda och Lisa istället. Vi ska ta bilen till Nyland för att sola och förhoppningsvis äta glass hehe. Det gäller att ta vara på det fina vädret. Däremot kommer jag ta med mig ett block och strukturera upp mina planer för hösten. Kommer snart berätta för er, jag vill att ni ska följa med på mitt lilla äventyr;)



TORSDAG GODMORGON




SOMMAREN - ETT OSKRIVET BLAD


Att jogga med bara linne och korta träningsbyxor halv nio på kvällen är ett tecken på att sommaren äntligen är här. Jag blir så lycklig när jag tänker på det, att man har hela sommaren som ett oskrivet blad framför sig. Jag bara vet att sommaren 2014 kommer bli någonting extra - festivalerna som väntar, det nya folket man alltid lär känna, dagarna på stranden, sommarplågorna och att det aldrig blir mörkt om natten. Åh. jag känner mig som ett barn dagen innan julafton! 

Nu ska jag äta glass i sjuuuuukt stora lass hehe. Hoppas ni har en mysig kväll <3



Emil jonsson


Fotade min fina lillebror ikväll



SOLAR ONSDAG

En bild från förra sommaren, då lillebror tog studenten! 
 
Var och tränade en timma hos min sjukgymnast i morse, alltid lika trevligt. Han skickar jämt med mig massa kloka ord som jag kommer ha nytta av för resten av mitt liv - sådant gillas! Åkte sedan direkt hem till mamma, så har vi legat och solat hela eftermiddagen. Förövrigt är min mamma klockren, efter en stund i solen utbrister hon "Huden luktar verkligen som en stekt gris" HAHAHAHA jag skrattar fortfarande!




Den rätta kroppen


Det är kläderna som ska passa kroppen, inte tvärtom. Som ni ser på bilden här ovan kan man nästan tro att det är två olika kroppar, beroende på att byxorna sitter olika över höfterna - ganska fascinerande. Däremot har fitnessinspirationen ute i syberrymden inbillat oss vad som är den rätta kroppen. Den perfekta kroppen. Ni vet, bilderna på vältränade magar och texter som triggar igång vårt inbyggda hat mot oss själva. Kropparna på dem bilderna har aldrig kärlekshandtag, lår som går ihop eller mage utan rutor - så självklart intalar vi våra hjärnor att fitnessbilderna är dem rätta kropparna. Att våra egna kroppar är fel. Men ingen kropp är den andra lik? Fettet lägger sig olika på varje människa. Själv har jag väldigt ytliga magrutor (min mage ser lätt vältränad ut), däremot lägger sig "fettet" på kärlekshandtag och rumpa istället;). Man måste bara acceptera sin kropp & att ingen är den andra lik. Fokusera på vad du är nöjd över - istället för att hata det andra! 

Sommaren är på ingång OCH sommaren är kort. Så snälla skippa alla hets-dieter och bikini-ångest. Gå istället direkt till spegeln och säg "detta är en perfekt kroppp". För det finns inget bättre än självförtroende. Jag kommer själv strosa runt med mina kärlekshandtag på stranden i sommar och bara njuta av solen och sommaren - & jag kan lova att många tjejer kommer vara irriterade på det. För det finns inget "värre" än tjejer med bra självförtroende - eller hur ;)?



ONSDAAAAG

 
Alltså shit, såhär glad är jag idag. Det positiva med att jobba helg, är att man får njuta av solen på veckorna istället. Så nu ska jag bara svänga förbi min sjukgymnast å träna - sedan glassSSssSa i solen resten av dagen!
 



ONSDAGMORGON

 



En perfekt tisdag kväll

 
Hela kvällen har jag suttit vid datorn, skrivit texter, druckit kaffe och mått som en prinsessa. 
Ett som är säkert är hur jag alltid älskat att skriva. Då jag gick i förskolan satt mina kompisar och ritade teckningar & själv fyllde jag tomma a-fyra papper med bokstäver HAHA. Jag har alltid varit lite udda, men det tror jag är bra. Man måste följa sin egna magkänsla å drömmar för att vara lycklig. Inte göra det alla andra vill. Vad gör just dig lycklig?



FAVORIT GLASS


Efter dagens arbete hämtade jag upp min barndomsvän Matilda så åkte vi till vårt favorit-glass-ställe, bergsbykiosken. Kolla bara bilden på glassen, såå perfekt. Alltså haha, då jag och Matilda var yngre så cyklade vi till bergsbykiosken varje dag efter skolan och och handlade glass (vi blev himla bra polare med ägarna av kiosken om vi säger så - HAHA - gamla goda minnen). 

Förstår verkligen inte hur jag orkade leva flera år utan allt onyttigt! Har dock fått mycket kunskap av denna tiden - kunskaper om hur viktigt det är att njuta av livets goda. Att man bara lever en gång. Och att Godis, potatisgratäng och glass är sådant som är nyttigt för själen<3



det är kärlek




HEJ TISDAG - OCH - PLANER TILL HÖSTEN

 

Allting känns suveränt just nu. Jag fick bara positiva reaktioner på gårdagens repotage, vilket har gett mig oerhört mycket drivkraft och ideér. Så nu sitter jag helt plötsligt på planer inför hösten ska ni veta;) Jag återkommer mer om detta senare eftersom det känns stort och läskigt just nu. Som att kasta sig över ett stup och hoppas att folk fångar en. Men va fan - man måste våga för att vinna & vi lever bara en gång - så det är lika bra att köra 100% på sin magkänsla! 

Nu ska jag iväg mot 7-12 jobb innan en eftermiddag med en barndomsvän väntar! 



TISDAGENS KLOKA

 



ÄLSKAR VÅREN



När det äntligen börjar bli grönt i träden finns det inte mycket att klaga på! 
 



REPOTAGE

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA REPOTAGET.
 



DEN LILLA FLICKAN ALLA BEHÖVER VARA

 
Har sovit i mitt gamla flickrum hemma hos mamma och pappa inatt. Tycker att det är så himla mysigt att komma hem på besök ibland - bli serverad god mat och bara vara den lilla flickan alla behöver vara ibland. Idag har jag iallafall varit ute och sprungit min favoritrunda, blir alltid så jäkla taggad när jag springer den - att jag dör på gräsmattan i minst en halvtimma när jag kommer hem haha;D 

Nu ska jag käka potatisgratäng och kött till lunch innan det är dax att byta ut denna lugna miljö mot stan och min lägenhet igen! 



VÄSTERBOTTENS TIDNING


För någon månad sedan hörde Västerbottens tidning av sig & ville göra ett repotage. Idag hittar ni mig i tidningen. Ett litet repotage om lilla mig och min blogg. Ganska chockerande att slå upp en helsida om sig själv under morgonkaffet liksom - snacka om att sätta kaffet i halsen, haha. Men det känns bra, Maria Wallin som skrivit repotaget är väldigt duktig med text och har lyckats fånga mig som människa relativt bra med bara några rader - det är fasen imponerande!  Nejmen nu ska jag fortsätta dricka mitt morgonkaffe och se lite nyhetsmorgon. Inte illa pinkat att jobba 16-21 på en måndag ska ni veta!

Såfort repotaget kommer upp på Norran.se, så lovar jag att länka !



GODMORGON MÅNDAG


Blev så glad när jag hittade denna gamla trasa i garderoben, älskar färgen på tröjan! 

Jag följer absolut inte modet. Jag använder det jag anser är snyggt - och skiter fullständigt i vad alla andra tycker!;) Däremot är det viktigt att ta hand om sig själv, för utsidan är ett kvitto på hur insidan mår. Om du tillexempel har påsar under ögonen, uppblåst mage, en blick som aldrig kan fästa, fett hår och en bekymmersrynka mellan ögonbrynen - då säger det mycket om hur din insida mår. Tillexempel att du är stressad, trött, slut och orolig... När jag skriver "ta hand om sin utsida" menar jag inte med smink, kläder och förstorade bröst. Om man lever ett stunt liv (med lagom mycket stress, jobb, träning, mat och nöjen), så ser man oftast och alltid stund ut också. Det är viktigt att ta hand om sig själv<3




NY VECKA OCH NYA MÅL


Du måste våga för att vinna. Det är aldrig försent. Tro på dig själv, för du är bra!



TIDNINGEN I MORGON


Vad roligt att dem döpt mig till "Bloggaren - Julia Jonsson" haha. Men oj så spännandet det känns med ett repotage i morgon, ett repotage om lilla mig, hoppas verkligen att det blir bra!  :)




SÖNDAG HOS MAMMA OCH PAPPA

 
Kom just hem till Mamma och Pappa. Här ska jag spendera kvällen tillsammans med dem, min brorsa, faster och farfar. Det är kvalité, jag älskar verkligen min familj. - Förresten måste ni ju erkänna att min 8kg katt är riktigt söt hehe;)



DINA VÄNNER ÄR FAMILJEN DU SJÄLV VÄLJER

Igår åkte jag och mina goda vänner ut till Elins stuga. Så har vi ätit god middag, druckit vin, pratat om allt, ätit massoor av socker. Sedan sov vi allihopa i den söta stugan och skrattade tills magen krampade ihop (har inte skrattat så mycket på typ tre månader alltså hehe). Å idag har vi ätit frukost ute i solen och bara myyyyyst! 


Vad jag tycker om er, precis som ni är <3



LÖRDAG


Jag har shoppat med Angelica hela dagen & nu är jag påväg ut till Elins stuga med mina fina friends!



TVÅ REPEAT

 

En gitarr och en skön röst - DÄR har ni den bästa musiken!



EN LEDIG LÖRDAG

 
Springer runt i mjukiskläder nu på morgonen, snyggt va ;))? Tvättar, städar, ser nyhetsmorgon och dricker kaffe. Jag gör alltså bort alla dagens tråkiga måsten;P Har jobbat typ 15 dagar i sträck, så har inte hunnit städa eller nått - så det behövs hehe. I eftermiddag ska jag däremot shoppa med Angelica och sedan träffa några sköna för grillning och stughäng ikväll!! NU FAN ÄR SOMMAREN HÄR=)



Lördag

 



ALLA KAN INTE BLI PRESIDENT


Det är viktigt att följa sina drömmar, ingenting är omöjligt & if you can dream it you can do it är motton vi 90talister lever efter. Oskrivna regler på hur högt man måste nå för att vara en lyckad människa. Helst ska man driva ett framgångsrikt företag, vara VD på ett stort företag eller läsa till civilingenjör. Att stanna som undersköterska eller städerska hela livet är ett tecken på misslyckande, tycker vi 90talister. 

Missförstå mig rätt nu. Att följa sina drömmar är extremt viktigt. Dock vill jag poängtera värdet i att vara nöjd också. Man ska inte läsa vidare på högskola bara för att dagens samhället pressar oss till det yttersta med måsten om karriär och drömkropp. Det är så jävla viktigt att vara nöjd över sig själv - var man än står idag. Man ska liksom vara nöjd över sitt VG istället för att vara missnöjd för att man inte fick MVG. Idag jobbar jag tillexempel som undersköterska, vilket är klassat som ett "skit-jobb". Trots allt har jag lärt mig att (varje dag) vara nöjd över min prestation: tillexempel när jag lyckas ta blodprover - eller kan lindra personers ångest bara genom att finnas där. Varje dag när jag går hem från jobbet klappar jag mig själv på axeln och känner mig nöjd. - Däremot har jag tänkt läsa vidare till Sjuksköterska i framtiden, bara för att jag vet att jag kommer älska det jobbet varje dag. 

Vi 90talister tror att alla kan bli president liksom. Varför är det då så? Joo personligen tror jag att det är en blandning med dagens samhälle & uppfostran att göra. För i hela våra liv har våra föräldrar berättat hur "bäst i världen vi är" - samtidigt - som samhället proppat oss med information om att man måste lyckas med karriär och drömkropp för att vara någon. SJÄLVKLART kommer många då att satsa på en karriär som president? Men tyvärr är det bara en person som lyckas nå toppen & vad händer då med alla andra? jo, de känner sig misslyckade. Det är detta som blir så fel, man behöver faktiskt inte vara president för att ingå i kategorin som "lyckad människa".... Näe.... Vi måste bli duktigare på att peppa oss själva varje dag. Det behöver inte vara allt eller inget. Det viktiga är att följa just dina drömmar & inte låta sig knäckas av dagen alla sjuka regler och ideal som finns. 

PS: Jag brukar ofta blogga om hur viktigt det är att följa sina drömmar och liknande, vilket jag fortfarande tycker. Men i detta inlägg vill jag klar-göra hur viktigt det är att följa just sina egna drömmar & inte göra saker för att "vara en lyckad människa". Vill du jobba som undersköterska hela livet så tycker jag att du ska göra det - för du är minst lika lyckad för det=) 



FREDAGKVÄLL


Ovanligt att man hittar mig på Waynes med en morotskaka och kaffe?;) Ikväll har iallfall jag och Nina suttit och snackat bort heeela kvällen å fikat gott. Ni vet, det blev klassikern då personalen kom och sa "vi stänger nu" och vi kollar chockat på klockan å tror att den är mycket mindre än vad den är HAHA! Men vi har så mycket att prata om eftersom vi är rätt lika och har ganska lika liv - så det är alltid lika roligt:D NÄÄÄEEEE trots att det är fredagskväll och klockan bara är tio så är jag jätte trött å ska snart sova tror jag, nya tag i morgon - då ska jag städa och hänga på ssscctan med Angelica! :D 



Tips på världens godaste färdigkäk

 



Det är dem de är synd om


Nästa gång du har tänker klaga på din vikt - att maten är dålig - att du är fattig - att du har ett tråkigt jobb - att du var tvungen att vänta i en lång kö på vårdcentralen - att du inte har en pojkvän - att du har fula kläder - att du är ful - att du "inte orkar jobba" och sjukskriver dig - nästa gång du tänker klaga på detta, vill jag att du ska tänka på barnen i bilden här ovan. Det är dem det är synd om - inte dig. Du bor i Sverige och har alla möjligheter i världen att uppnå dina drömmar. Låt inte något så simpelt som feghet och dålig självkänsla förstöra detta för dig. I Sverige finns det möjligheter att få hjälp med alla sina problem. Ta den hjälpen. Ta den hjälpen - lär dig älska livet - och våga göra skillnad. Jag skänker 250kr till Ghana varje månad, vad gör du?



ÄNTLIGEN FREDAG

 
Idag byter jag ut min lediga dag mot 8-13 jobb, på en heeeelt ny avdelning dessutom. Men jag får äran att jobba med Hans - så det kan inte bli annat än succé! Sedan tar jag helg, känner mig värd det efter 15 dagars jobb hehe. Hörs snart! <3



FREDAAAAAG

 



FIKA HOS FARFAR

Har suttit och fikat i mängder hos bästa farfar hela eftermiddagen - det är kvalité :)
 



HJÄLP MEJ

 
Ska jag ha kvar mitt långa hår - eller klippa det kort?? 




GODMORGON


Klockan är halv sex och jag är sjukt pigg haha;P Redan hunnit dricka kaffe och läst dem obligatoriska bloggarna. Nu ska jag snart börja göra mig i ordning för dagens 7-12 jobb. Därefter väntar träning med sjukgymnast och sedan fika hos Farfar. Vilken TOPPENDAG DET KOMMER BLIIIII! 

Dessutom har jag hört att vädret kommer vara awesome hela helgen & hur bra känns inte det?!



TORSDAG

 



PERFEKT

Äscch, denna dagen kommer aldrig mer igen - så det är lika bra att leva fullt ut va!;) Ikväll har jag suttit med Frida på Waynes och ätit middag, druckit kaffe & fikat i flera timmar. Skrattat åt dåliga skämt och bara mått gött. Jag gillar vardagslyx ska ni veta hehehe! 



LILLÖRDAG


Haft en låååång dag med jobb och möten. Nu ska jag in till stan för middag med bäste Frida, vardagslyx!



SAMIR BADRAN - HEJ PÅ DEJ

 



TIDSINSTÄLLT

Jag älskar maj - månad. För då kan man äntligen öppna upp alla fönster och dörrar i lägenheten utan att frysa. Jag är en människa som är heeeelt sjukt beroende av friskluft. Har dessutom aldrig nere rullgardinerna eller så. Jag älskar att ha ljust och fint - då mår man mycket bättre :D 



ONSDAG MORGON


Varför inte jobba 7-13 på sin lediga dag & sedan gå på möte 13-16? ;) Haha nu har jag jobbat 13 av 14 dagar. Känns skönt att vara ledig fredag + lördag + söndag till helgen. Dock har jobbet kris, så vi får se hur ledig jag blir. yäääo. Efter jobbet idag ska jag iallafall träffa Frida på stan för shopping och middag! Ha en grym dag alla fina ni ! :)
 



ONSDAG


Vi lever bara en gång & det enda som fantiskt gör oss rika är utbildningar och minnen - inte väskan för 3000 kr (för den kommer du garanterat ändå slänga nästa år då modet är nytt). Men däremot....

...om du hade haft 100 000kr hade du då
1. Sparat allting tills du blivit äldre? 
2. Åkt på resan du alltid drömt om? 
- Vad är egentligen rätt och fel? ;P



KUUUUNG

Att ta blodprover är svårt. Som ni ser på bilden så ska man liksom känna efter var venen i armvecket sitter å därefter träffa den lilla nålen i den lilla venen. Man får inte trycka nålen för långt in, för då "går venen sönder", man får inte ens föra nålen en milimeter åt sidan - för då går det inte heller. DET ÄR FIN-LIR SOM GÄLLER=)

Jag har inte tagit blodprover på tre år (då hade jag praktik på lasarettet 2011). Och idag när sköterskan frågade våran arbetsgrupp "är det någon som vill ta blodproverna idag?" så hör jag mig själv säga "Jag testar gärna". HAHA WHAT THE FUUUUCK? Blev nästan kallsvettig och skakis;P MEN! Jag tog blodproverna och jag LYCKADES. Snacka om självförtroendebooosten där, jag sprang runt och kände mig bäst i världen hela förmiddagen hahaha :P 




EN EFTERMIDDAG I NYLAND


 
Elin kom och hämtade upp mig efter jobbet. Så åkte vi ut till hennes sommarställe och fixade inför sommaren. Hjälpte henne att snickra ihop möbler och så - HAHA! Vi har även lyssnat på skön musik och ätit choklad. Här snackar vi en av dem bättre tisdagarna. Världens bästa Elon! <3



GODMORGON

Nu väntar fem timmars jobb innan en bättre eftermiddag. Kram<3
 



TISDAG - Noel, vilken stjärna!

 
 



Nu är jag tillbaka på riktigt

Ni kan inte förstå min lycka just nu, har fjärilar i hela magen haha!! För vet ni? Ätstörningen snodde med sig mitt största intresse för två år sedan. Har alltså inte satt en fot i stallet på två år & jag har saknat det varje dag. Har liksom känt mig vilse och orolig;P. Men ikväll har jag pratat med Lotta & i sommar ska jag hjälpa till med Lisen igen. Jag ska alltså börja om med mitt största intresse, förstår ni vilken jävla vinst det är? - känns som att en stoooor pusselbit i mitt liv just föll på plats. Älska livet och älska att sommaren2014 kommer bli helt jävla underbar! <3




VIKTIGT ATT VARA NÖJD IBLAND

 



Trögaste löprundan i år



Alltså haha, försökte ut på en löprunda imorse. En runda som i vanliga fall tar mig 35min - tog idag 45;P heeelt sjukt seg i kroppen efter helgen alltså! Men jag är ändå nöjd som överhuvudtaget tog mej ut, lite friskluft är aaaaaaldrig fel=). Nu måste jag duscha och äta, börjar jobba på en timma.. och jobbar till 21 ikväll... Kände mig inte jättetaggad, men lata får jag göra en annan dag;P
 



VIKTORFRISK.NU


Vilket ögongodis, eller hur?! 
Sjukaste är att han är född 1995, han är alltså en lillskit.. ssssshit! 
 



MÅNDAG

 



BÄSTA PÅ LÄNGE




AVSLUTAR VECKAN PÅ BÄSTA SÄTT


Avslutar veckan och denna helg på bästa möjliga sätt. Nämligen med nutella, lite godis och ett helt tomt dokument som ska fyllas med text. Åh nu trivs jag! 
 



time for wooork

 
 



EN KVÄLL MED KLASS



Ursäkta den dåliga uppdateringen, men har nästan inte varit hemma något i helgen!
Igår fick jag äran att följa med Frida och Moa på firmafest. Vi hade mycket kul tillsammans med 40 plussarna som "skulle lära oss hur man festar" ;). Åt trerätters suverän middag, hade kul underhållning och blev bjudna på några för många shotts HAHA! - vid tolv tiden drog vi dock vidare på Verandan, fortsatte tequila rejset och träffade sköna people. En mycket lyckad kväll ju! 

Nu ska jag duscha å försöka vakna till liv. För jobbet ringde nyss å ikväll ska jag jobba xtra 16-21! 
Har jobbat 12 timmar extra denna helg, känns ju helt OKEJ!!! ;D




DET ÄR STORT


Har lyckats hålla mina blommor levande i en månad nu, å titta så fint denna blommar fortfarande.
Detta är stort, tidigare har jag antingen vattnat ihjäl - eller torkat ut blommor - på mindre än en vecka! 
Mvh /Julia mästaren av blommor HAHA
 



Utgångslördag


Är påväg mot 7-14 jobb innan det är dax för mig att fira in helgen med några sköna människor och god dricka. Känner på mig att det blir en all in kväll, är dötaggad - är däremot inte lika taggad på återbesöket hos min optiker nästa vecka... senast igår sa han "du får absolut inte använda linser eller smink på en vecka"... Så ska jag både sminka mig och använda linser ikväll hihi. Ibland lever man på den farliga sidan;) - Men jag frågade honom lite försiktigt igår "kan jag bli blind av dethär??" då skrattade han bara och sa nej. Så va fan, ett litet rött öga har väl inte förstört en fest tidigare... Så varför skulle det göra de nu?!

Men först - work! 



Lördag

 
 



FREDAGSKVÄLL


Ikväll ska jag äta godis och se The last song (gråter alltid flooooder OCH kärar ner mig i Will varje gång jag ser den!)
 



GLASÖGON


Jag tycker att rätt glasögon på rätt person är sjukt snyggt. Tyvärr har jag fel glasögon för mitt ansikte, jag ser nästan ut som en fågelskrämma i mina brillor;) Men bara för att jag inte orkar bry mig har jag sprungit runt hela eftermiddagen med dem på stan... Hos min Optiker gick det si sådär. Har tydligen fått tre sår på mitt högra öga, så han gav mig en veckas linsförbud och därefter återbesök. Men tyvärr kommer det förbudet att spricka redan i morgon då jag ska ut på kvällen. Att festa i mina fågelskrämmor till glasögon.. nä.. där går faktiskt gränsen även för mig. Hade dock lätt gjort det om jag hade fina brillor! Dessutom har jag åkt på extrajobb 7-14 i morgon. Pjuuuuh... så ikväll ska jag käka godis och se någon film! Kram på er <3
 
 
 
 



SVAR PÅ KOMMENTAR


Svar: Hej och tack för din kommentar. Jag har själv suttit i din sits och vet hur fruktansvärt jävligt det är. Däremot har jag tagit mig ur skiten - så du måste lita på det jag skriver åt dig nu! 

Att dina värden är dåliga är ett tecken på att du äter för lite & att kroppen står i svält-läge. Du låter ätstörningen bestämma över dig - vad du ska äta, träna och hur du ska leva. Ätstörningen har dig i sin hand och viskar i ditt öra hur fet du blir av mat och om du inte tränar etc. Men det är osanning. För vet du? Vi förbränner energi (mat) bara genom att andas och att sitta i soffan. Just därför är det vetenskapligt uträknat att kroppen behöver 2000kcal varje dag för att hålla sin vikt. Och inte ens en pizza är 2000 kalorier, så du kan alltså äta en hel pizza varje dag utan att gå upp i vikt=)... Så om du tränar måste du äta minst 500kcal extra varje dag! 

Din ätstörning viskar osanning i ditt öra. Du måste ge den rätt information. Då ångesten kryper sig på och skriker att du är fet som inte tränar - då ska du skrika sanningen tillbaka - att du har träningsuppehåll för att du är rädd om din kropp (för om du fortsätter såhär kommer du tillslut förstöra din kropp..). Sedan får du även säga till din ätstörning att du redan är underviktig. Att du har dåliga värden & att man inte alls blir tjock när man inte tränar. Det krävs två stora pizzor varje dag i flera månaders tid, för att gå upp i vikt. - Säg det till din ätstörning! 

Jag tycker att du ska sätta träningsförbud. Sätt ett förbud på en månad och tillåt dig själv att ta två promenader i veckan. Så hade jag det. De var tufft... Men när hjärnan får tillräckligt med energi att "svält-hjärnan" kopplas ifrån, så har man kommit en bra bit på vägen, det är först då man börjar tänka logiskt igen.. Jag menar.. min svält-hjärna inbillade mig att 1/2 äpple till middag var för mycket....

Varje gång du "vinner" över ätstörningen så krymper den. Om du tex håller dig en dag från träning, trots ångest, så har du vunnit - det var på så vis jag jobbade emot min ätstörning... För varje gång du utmanar ätstörningen och vinner - så kommer den att krympa... Självklart är återfall något du kommer att ha, men det är en del av läkningsprocessen.

Just nu har ätstörningen dig i sin hand. Men genom utmaningar och vunna fighter kommer du snart lyckas trycka ner ätstörningen i din bakficka. Du måste bara vilja bli frisk själv också!

Kör hårt bruden. Skulle bli jätte glad att få höra om dina framsteg, som jag vet att du kommer att ta!<3

En ätstörning och svält-hjärna viskar så mycket osanning i ens öra. Tillslut SER man verkligen detta!



MITT ÖGA

 
Igår blev mitt öga jätte rött och det är fortfarande de. Har haft glasögon istället för linser idag (har aldrig hänt tidigare). Känns tråkigt med ett knall-rött-ont-öga just nu. Ska ju ut i morgon och allt, men men. Som tur var har jag fått akut-tid hos min optiker senare idag. Spännande att se vad dem säger! =/



Inspiration

 
 



Fredag

 



Avril Lavigne - Rock N roll

 

Älskar att springa till denna låt. Blir sjukt taggad & lägger alltid i nästa växel! 



Allting är relativt

Han dör snart i svält... Du klagar över dina tjocka ben.

Dem har panik för att de såg sin mamma bli skjuten... Du har panik för att lönen är lite lägre denna månad.

Hon gråter över sin döda son... Du gråter över vågens siffror.

Han tvingas döda folk varje dag... Du klagar över att semestern är för kort varje sommar.

Han kämpar för livet... Du kämpar för beachen 2014.



En rolig träningsform



läs HÄR om mina tankar kring träning=)

Fått äran att plåga mina bruttor på gymmet idag. Ser ni de gula banden på bilden? Dem har vi kört hela passet med idag. Armhävningar, plankan, upphopp, bicep, ännu mer armhävningar, pulshöjare och rygg. Det bästa med TRX träning är att det är 1000 gånger tyngre. Jag menar, att stå i vanlig planka är ingen big deal - men testa att föra in fötterna i banden och stå planka på det viset... Då aktiveras mycket mer muskler bara för att man ska hålla balansen etc:). TRX-träning är bland mina favoriter! Nu ska jag äta en stor lunch så musklerna får möjlighet att återhämta sig och sedan ska jag ladda igång inför kvällsjobb! ;P 



DET ÄR ENKELT



Det finns miljoner orsaker till att må dåligt. Tillexempel att man är sjuk å känner sig mest ensam i hela världen. Eller så kanke du är orolig inför beachen 2014? Att känna sig helt misslyckad är också tyvärr ganska valigt. Eller att man lagt nyckeln till lycka i någon annans händer! -Vad du än mår dåligt över så GÅR DET ATT GÖRA EN FÖRÄNDRING. fundera på vad som får just dig att må dåligt & make a move till ett bättre liv! 

Jag tror vi alla har testat att lägga nyckeln till lycka i någon annan händer. Typiskt exempel är när man smsar och träffar en kille. Då går ju ens humör efter hur ofta han hör av sig, eller hur? Om han inte har ringt på hela dagen blir man down och ledsen. När han sedan smsar så känner man sig top of the world. 
Näe jag säger som Timon, Hakuna Matata. Sluta oroa dig & lev mer;P



EN BRA START

För mig är den bästa tänkbara starten på morgonen att dricka massvis med kaffe, se nyhetsmorgon och bara ha på mig min stora sov-tshirt. Det är tusan kvalité tid! Å vid elva idag ska jag träffa Elin och Jenny på gymmet för ett överkroppspass (som jag har planerat - mohahaha). Därefter väntar 16-21 work! 



TORSDAG

 
 



7/5 - Onsdag

 

I morse när klockan ringde kände jag hur energin var obefintlig. Jag kände mig otaggad och trött, så jag har verkligen tvingat mig igenom dagens to-do list. Helst av allt hade jag velat ligga kvar i sängen och sett film hela dagen - men jag vet att jag inte mår bra av det. Så istället lät jag min självdiciplin och jälvar anamma ta över & hjälpa mig att genomföra dagens alla to-do. Haha, i vanliga fall hade dem där punkterna tagit mig en förmiddag att göra. Men idag är en seg dag, så jag är just klar med allt HEHE! Huvudsaken är ändå att jag gjort allt, så nu kan jag med gott samvete bara se tv och äta marabouchoklad hela kvällen!! 

Alla dagar kan inte vara bra dagar. Ibland måste man tillåta sig själv att vara otaggad, det viktigaste är bara att man tar fram sin självdiciplin och gör allting man har tänkt göra ändå! 



Pyssel Julia

 
Rotade i förrådet hemma hos mamma och pappa idag & hittade dessa gamla ljus och ljushållare. Så jag tog med dem till min lägenhet och pimpade upp (dem annars tråkiga) ljusen med gamla örhängen och armand. Detta är SÅ TYPISKT mig om ni skulle fråga mina vänner, haha! Hur som helst blev dem ju ganska fina, nu ska jag bara putsa upp foten på alla ljushållare så är det klaaaart! 
 



NY DESIGN


Eftersom jag är värdelös med designer och photoshop, så har snälla Julia Brännmark hjälpt mig med en ny design till bloggen. Kände verkligen att det var på tiden med lite nytt - och jag ÄLSKAR DEN NYA! Speciellt Info grejen på vänster sida. Den gjorde hela designen mer speciell=) Hoppas ni alla mår bra Nu ska jag dricka kaffe och äta hallongrottor i sinne, KRAM<3



ONSDAG

 



Varje sommar mellan jag var 8-14 år



 
Såhär kunde en sommar i båten se ut. Mycket folk, gemenskap, minnen och upplevelser. 

Ps: Jag ser typ likadan ut som då jag var 13.. Fast då trodde jag verkligen att jag var snyggast i världen, HAHA! Rosa gillade jag också, det ser man tydligt ;)
 
 



NI ÄR HELT UNDERBARA

Sanna "Fyfan vad du är bra Julia! Kan lova att du hjälper måånga med dina fina texter och även mig. Att läsa dina texter ger mig alltid ett leende på läpparna och jag klarar faktiskt av att tänka att jag är bra som jag är.Sluta adrig skriva Julia, du är så jälva grym"

Nina "Håller helt klart med övergående talare! Så klok och bra du är Julia!!!<3 Sluta aldrig peppa, du stänker oss många!:')

Jasmine "Himla bra inläg, håller med i allt du skriver"

 
 



TISDAG SÅKLART

 
Dax att besöka sjukgymnasten, stan och sedan jobba 16-21. KRAM PÅ ER! 



Drömhus


 
Stackars min framtida kille, han kommer inte ha det lätt med alla mina mål och drömmar hehe;)



En bättre start på dagen


Träffade Angelica halv åtta i morse för en promenad i morgonsolen. Pratade somvanligt på om allt mellan himmel och jord, mycket behövligt. Därefter köpte vi nybakat bröd till frukost, som vi åt framför nyhetsmorgon med kaffe och juice. Heeeeeeeelt klart en bättre start på dagen! :D
 



Tisdag

 



Svar på kommentar om ätstörning.



Svar: Hejsan. Jag vill börja med att tacka för dem varmar orden längst ner i din kommentar - blir så glad av att höra det<3. Men det andra jag läser oroar mig verkligen... Men, vet du en sak? Jag var också på lasarettet och tog prover som visade att mina njurar tagit skada av svältandet. Det var vändpunkten för mig, för då blev jag så oerhört rädd. Jag visste att.. om jag skulle fortsätta svälta.. så skulle mina njurar förstöras för all framtid - usch! Sedan slängde jag ut vågen, klippte i sär måttbandet, pratade med kurator, tvingade i mig mat, grät, skrattade, hade återfall, åt lite till, umgicks med mina vänner, grät ännu mer, raderade mitt kalori-räknar-konto, grät i mammas famn, hatade livet - men någonstans hade jag ändå bestämt mig. Jag skulle vinna över ätstörningen, vilket jag tillslut gjorde. Idag njuter jag av fika, glass och potatisgratäng precis som alla andra, Idag har jag planer för framtiden och längtar tills sommaren. Kan jag bli frisk - då kan du också det!

För just nu gör du din kropp så oerhört mycket skada. Du är elak med din kropp, som gör allt för att hålla igång alla organ just nu. Snälla du!! Varje morgon brukar jag äta havregrynsgröt till frukost - med mellanmjölk och äppelmos. Till det har jag även två husman med ost och gurka. Kan inte du äta en liknande frukost? Då äter vi den alltid båda två & då är du är inte ensam. Jag finns ju alltid här för att stötta och peppa! Ooooch... jag ser ju i din kommentar att du står i ett vägskäl just nu - antingen bestämmer du dig för att stanna kvar i ätstörningen, eller så tar du steget mot friheten. Välj rätt! <3 

Steg 1 - Släng ut vågen.
Steg 2 - Utmana ätstörningen. Om du etc äter lax och potatis till middag, ta en halv potatis mer än vanligt. Det kommer först ge dej ångest - men sedan en vinst och ett steg i rätt riktning. För var lugn, du kommer inte öka i vikt av sådanna små förändringar i maten, men ÄS vill att du ska tro det. Men du gör inte det... För kroppen har en så kallad trivselvikt & när den nått dem siffrorna så stannar vikten, då är det nästan omöjligt att dubba. Då kroppen får vara i sin trivselvikt så är den snyggast & mår bäst=)
Steg 3 - Köp boken Mattillåtet. 

"Barnet på bilden håller på att svälta ihjäl. Och själv klagar vi på våra kroppar, att vi ska banta & hur fula vi är.."
 



Blodpudding till middag - yao!




Måndag förtusan


Jag är oftast en positiv människa som ser livet från den ljusa sidan. Brukar faktiskt få höra att jag sprider glädje när jag kommer in i ett rum, bara för att jag ler å är mig själv. Men ibland tar den där energi-tanken slut. Då är jag trött, omotiverad och virrig. Just nu är jag inne i en sån period & då behöver jag lixom ladda batterierna genom att umgås med bra människor, äta mängder av choklad, sova, lyssna på Gavin DeGraw och kanske gråta en skvätt. Sedan är jag tillbaka i mitt gamla jag igen. För vet ni? Ingen kan vara på topp jämt, man kan inte alltid vara glad och love life. Ibland är det ganska härligt att krypa upp i soffan och gråta tills tårarna tar slut, liksom ladda ur. Man är inte svag bara för att man har några dåliga dagar, man är hellre stark som vågar låta dem komma. - Kom bara ihåg att det är dagarna som är dåliga, det är inte du som är dålig! Kram <3

 



Godmorgon

 



Smile - Why - because you can.


 



Veckans planering


Veckans planer
Måndag : 
7-12 jobb -> Boxning med Elin.
Tisdag : Frukost med Angelica -> Sjukgymnast -> Städa
Onsdag : 7-14 jobb -> Träning
Torsdag : ? -> 16-21 jobb
Fredag : 7-12 jobb -> Träning -> ?
Lördag: Stan -> firmafest med Fridas jobbb
Söndag : Antagligen bakis hehu
 



Det visste ni inte


Jag har en lite speciell uppväxt. Jag är faktiskt i princip uppvuxen på vattnet. Eller ja... varje sommar från att jag var 8 år till 14 år iallafall. Varje sommar så for min familj och några andra familjer ut på äventyr - vi har varit i Finnland, Kalix, vi har badat under högakusten bron & även varit söderut. Ganska mysiga somrar när jag tänker tillbaka. När jag var fjorton tyckte jag dock inte att det var lika ballt, ville ju faktiskt vara hemma med mina kompizar då;). Som tur var hade jag med mig Sandra dem flesta somrarna, gud vad vi hade kul alltså. Vi byggde kojor, hittade killar att hänga med, vi badade/bastade jämt och bara levde loppan!
 
 



Söndag

 



En hel eftermiddag med kaffe och samtal

Idag har jag jobbat 7-21 med fyra timmar ledigt mitt på dagen. Under den tiden satt jag och drack kaffe med mormor, bosse och mamma. Min mormor å bosse (och halva släkt) bor i Skåne, så det är så värdefullt när man får träffa dem. Mormor är en av dem mest godhjärtade å kloka människor jag vet av, rolig är hon också. En helt otrolig person, vill bli som henne när jag är 70!!... Nää, nu ska jag snacka med en sköning i telefon innan det är time for sleeppp. I morgon jobbar jag 7-17:30, taggeN! 
 
 



Att arbeta på sjukhus


Då jag är färdigutbildad sjuksköterska så ska jag jobba på sjukhus i Afrika i perioder. Kanske en månad varje år? Eller kanske till och med arbeta med Unicef? Det hade varit helt otroligt. En dröm. Att kunna bidra med någonting åt folk som verkligen behöver det. Självklart skulle det vara psykist mord att jobba med sjuka barn i Afrika, men samtidigt alldeles fantastiskt när man ser barnen ta tillbaka livsglädjen igen. Åh, detta måste jag spinna vidare på! 

Tänk att jobba som skolsköterska 11 månader varje år
Och sedan på ett sjukhus för barn i Afrika en månad. 
Vilket drömliv! 
Har bara fyra års utbildning framför mig. Och några arbetsår för att få lite erfarenhet och kött på benen!
 



En arbetslördag

Godmorgon! 
Jag förstår att många av er fortfarande sover, eller iallafall ligger i sängen å drar er - sjukt rätt i så fall! Det hade jag också gjort om det inte vore för 7-12 + 16-21 jobb idag. Alltså jag kommer jag aldrig i livet tipsa någon att utbilda sig till undersköterska så länge arbetstiderna är sämst, att man alltid jobbar sjukt underbemannat och tjänar sämst. Annars är det ett trevligt jobb jag har, men det är inte värt allt slit. Jag ska snart själv utbilda mig vidare just för dem anledningarna /mvh arg tjejjjj=)



Lördag

 



Samhället pressar oss till det yttersta för att nå platt mage och tight gap


Skönhetsidealen finns överallt idag. På bloggar, tidningar, i gymmet och internet. Texter och osynliga budskap som försöker inbilla oss hur vi inte duger och räcker till. Samhället pressar oss till det yttersta för att nå tight gap och platt mage. Idag står det tydliga signaler om hur man MÅSTE vara för att överhuvudtaget VARA någon. Detta tror jag är grunden för dagens skandal-siffror för ungdomar med psykisk ohälsa. När jag själv var i tonnåren var trenden XS och minimalt med mat på tallriken. Idag har det istället gått över till träning och kost. Många i min omgivning har redan fallit i fällan utan att dem vet om det. Om man tillexempel går från diet - till - diet, har ångest över sin  kropp eller lägger all fokus kring mat och träning så är man i riskgruppen. Just därför har jag tänkt fokusera på träning och hälsa i detta inlägg. Vad är egentligen lagom mycket träning? När börjar det gå överstyr? Vad är hälsosamt och vad är ohälsosamt? - Håll i er, nu ska vi reda ut ett och annat tillsammans! 

"Det är aldrig bra att vara beroende av någonting" brukar min pappa alltid säga. Då syftar han på tobak likaväl som träning. Tycker att pappa har en poäng med sin teori. Däremot behöver kroppen inte tobak, men träning är ett måste för att hålla ryggont, depressioner och oönskade sjukdommar borta. Men. För mycket träning kan istället leda till otillräcklighetskänslor, överbelastningsskador och energibrist. Det är på samma vis med cigaretter. Ett bloss då och då - gör kanske ingen större skada. Men är du beroende rökare kommer garanterat ditt liv sluta i både cancer och kol. Så för att klargöra (och övergå till tränings - snacket igen): Det är varken bra att träna för mycket eller för lite. Vad är då lagom mycket träning? Jo, enligt läkaren räcker 30 minuters promenad varje dag för att hålla oönskade sjukdomar borta. Men om du (som jag) älskar träning så ska man absolut köra hårdare, men inte alls för hårt. Det gäller att hitta sin balans i sitt liv. Minns ni Skalman i Bamse? Han som hade en sov och mat klocka? En sådan bör vi ha inbyggda i våra liv, med lagom mycket träning, mat, jobb, sömn & fritid!! Men tyvärr pressar dagens ideal oss mot ett ohållbart liv. Ett där belastningsskador och dieter är en vardag. Bara därför klistrar jag in symtom på Ortorexi: 
  • Känner du dig misslyckad och otillfredsställd om du ej uppnått din planering kring träning/kost?
  • Har du stor koll på kalorier och näringsinnehåll?
  • Kompenserar mat med träning? etc: äter jag denna glass måste jag ut och springa en timma.
  • Har du egna definitioner av "hälsa", som ändras såfort det kommer en ny diet eller livsstil?
  • Väljer du träningen framför ditt sociala liv?
  • Har du lite energi ork och lust till att göra diverse saker?
  • Har du muskelvärk, belastningsskador och bristfällig koncentrationsförmåga?
  • Tränar du trots skador?
  • Får du ångest då din planerade dag (med träning och mat) går i krasch?
  • Känner du dig ofta missnöjd efter passen (trots att du gjort mer än många?)

Om du känner igen dig i dessa punkter bör du tänka över din träning. Är du verkligen hälsosam? Mår du verkligen bra? Tar du verkligen hand om din kropp? - Tänk på att träning ska vara bra för kroppen. Det är lika farligt att träna för mycket, som att träna för lite. Det är inte alltid svart eller vitt. Du måste hitta din balans i livet. Personligen tycker jag att två/tre pass i veckan räcker & när man tränar så behövs inga ytterligare tankar kring mat och kalorier. För det kommer att gå jämt ut ändå. Huvudsaken är att man mår bra, inte har ont & är nöjd med livet... För vet ni? Ibland kan livet komma emellan och man kan välja roligare saker än träning, etc att spontant fara och fika med sina vänner & det är okej! - Livet ska inte kretsa kring träningen. Men om man får in två pass under veckan är det bra, både för välbefinnandet och kroppen. Då slipper du smärtan i ryggen, själen och förebygger samtidigt oerhört många sjukdomar. LAGOM ÄR BÄST. (Men självklart.. om träning är ens jobb, eller stora passion är det fullt förståeligt att man lägger ner 80% av sitt liv på det. Huvudsaken är bara att man inte tränar sönder kroppen, eller för att ångest-jaga muskler och skönhetsidealen. Om du lägger ner ditt liv på träningen hoppas jag du gör det för skojs skull, för att det är ditt stora intresse. Och. Jag hoppas att du faktiskt mår bra av den livsstilen och inte pressar ihjäl kroppen med idiotiska dieter, tårar och så vidare).


Jag har själv varit inne på dem farliga svängarna, men nu hittat en balans i livet. Tänker dela med mig! 
  • Jag tränar aldrig om jag har ont. Tränar aldrig heller två muskelgrupper två dagar i rad.
  • Jag äter vad jag vill, när jag vill. Tränar jag mina pass under veckan kan jag äta vad tusan som helst.
  • Jobbar jag mycket en vecka, tränar jag mindre. No big deal. Man hinner/orkar inte allt:)
  • Väljer alltid mina vänner å familj framför träning. Ibland kommer livet emellan liksom! 
  • Träning ska göra kroppen och psyket gott, inte tvärtom.
  • Säger alltid "jag är nöjd med dagens pass" efter varje träning. Oavsett vad jag egentligen tycker.
  • Låter inte träningen/kost vara mitt liv! Låter istället träningen passa in i livet lite lagomt.
  • Jag har bestämt mig för att livet ska vara kul (utan massa krav) och lever därefter!
  • Jag lever bara en gång. Jag vill inte kasta bort mitt liv på att ångest-jaga magrutor och tight gap? Jag kastar hellre bort det på sköna festivaler, med bra folk, god dricka, perfekt musik och minnen for life!
Shit, en stor fet applåd till dig som orkar läsa allt !
 



Torsdag nivet


Min klocka ringde redan 0500 i morse och jag var tröttare än hela världen tillsammans. Trots allt pallrade jag mig upp och till jobbet. Arbetsdagen gick relativt fort och då jag slutat mötte jag upp Elin på gymmet. Vi gav tricep och axlar en rejäl omgång. Sedan landade jag i Fridas soffa vid åtta ikväll, hon bjöd på kvällsfika framför humorgalan. Hehe det roligaste med mig och Frida är att vi alltid blir så jävla Norrländska när vi umgås, våran dialekt blir tuuuusen gånger bredare än normalt och vi mobbar varandra för det såklarrttt. Om ni söker på "Isak i söder om folkungagatan" så hör ni ungefär våran diakelt ! x)



En perfekt torsdag

 



Tack April 2014


 
Vilken 5 av 5 stjärnor månad - trots att jag aldrig lämnat Skellefteå en dag.
Jag har hunnit pyssla med Elin. Göra en intervju för Västerbottens tidning. FIkat en hel eftermiddag med Matilda. Varit med Elin på Akuten. Shoppat. Påskpysslat med tjejerna. Ätit pizza. Firat Jakob med tårta och vin. Kvällspromenerad i vårsolen. Firat SMGULD och även min kusin Victor. Ett och annat träningspass har vi även hunnit med. Hoppas att du är nöjd över din månad också? Annars måste du fundera ut vilka ändringar du måste göra så att maj blir 5 av 5 stjärnor!
 



TORSDAG

Att klaga är som att sitta på en gunghäst, man kommer ingen vart.. make a move och gör något åt saken istället!