Muffins

 

Dumle - Godis - Muffins
Jag älskar allting som är sött och gott. Dessa muffins kommer högt upp på min topp tio!!

Smet
125g Smör
2 dl   Ägg
2½dl Socker
1tsk  Vaniljsocker
½tsk Bakpulver
1dl    Kakao
2dl    Vetemjöl
Ca 10 st dumlekakor.

Smält smör. Vispa ägg + socker vitt och fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. Tillsätt smöret, lite i taget. Blanda tills smeten är slät. Fyll muffinsformar ca 3/4 och tryck ner ½ dumle i varje. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter.

Glassyr
200g Philadelphiaost
60g   Rumsvarmt smör
2dl    Florsocker
1tsk  Vaniljsocker
200g vit choklar.

Smält chokladen och låt svalna. Vispa smör + Philadelphia. Tillsätt vaniljsocker, florsocker & blanda ner den smälta chokladen. Vispa till en slät, krämig "smet"

Plutta ut Glassyren på varje muffins. Färdiga att dekorera och äta. NJUT!

Bara en onsdag sådär.

 


Redan andra inlägget visar att jag inte riktigt är någon Kenza. Jag menar, hon fotar mest läckra outfit bilder i ute-miljöer. Men vad är det för fel på mobil-bilder i toalett-spegeln? Haha. Nej men gud! Idag är det i alla fall onsdag. Jag ska snart iväg och göra stan med Mamma. Lär antagligen handla upp varenda liten inredningsaffär i Skellefteå. Har nämligen just flyttat hemifrån och tänkte göra min nya lya, i riktig "Julia-Stil". Det vill säga, massa ljusa färger, mys och kuddar!!

När jag har fått till lägenheten lite mer, lovar jag att visa bider - bara för att jag älskar den! & juste, kika in här lite senare idag också, tänkte bjussa på receptet till världens godaste muffins!! En helt vanlig tjej, ett helt vanligt liv.

 
En livsviktig text ska skrivas. Det första blogg-inlägget med andra ord. Erkänn. Det är stort. Jag vill skriva en text som får er intresserade, som kommer tvinga era fingrar att skriva "juliaajoo.blogg.se" fler gånger i sökrutan. Eller helst av allt, använda min blogg som startsida. - Då har jag lyckats! ;)

Hur är jag som bloggare då? Är jag en Kissie som kommer skriva att feta människor är misslyckade? Eller kanske en blondinbella, som tycker att framgång är allt? Eller lite mer av en Kenza som..ja, vad gör hon mer än fotar sina kläder? Nä, men skämt å sido. I denna blogg kommer jag vara 100 % Julia Jonsson. Skriva om sådant som intresserar mig - och ge tips på god mat, tårtor, självkänsla, träning, min Ghana resa och annat vardagligt. En helt vanlig tjej, ett helt vanligt liv.