Matlådor

 
Stått och lagat matlådor hela morgonen. Laxpasta är en av mina absolut favoriträtter. Man blandar helt enkelt bara pasta och lax;) viktigt dock att pastan är färskpasta (från italien) hehe. Smmmmarrigt! 
 
Nu ska jag äta frukost och ladda igång inför dagens 12-21 pass på jobbet. 



Guld




En fin måndag

Kom ihåg att måndagar är bra dagar. Perfekt att göra bort veckans alla tråkiga måsten !



Kalaskväll i Stackis

<3



Åker hem till familjen

 



Bra söndag


När alla andra i vår ålder ligger och är bakis, har jag och Frida varit och veckohandlat nu på förmiddagen. Haha, det var vi och pensionärerna på coop - staaaatus!;) Iallafall, nu har jag tänkt städa lägenheten nu och sedan åka hem till familjen. Pappa ska firas med tårta och presenter:):) Vi får höras om någon timma, kram på er fina ni <3




Söndag





28 mars


"Vad ska vi göra idag Frida?"
"Ska vi dra till Piteå?"
"haha lätt, hämtar dig på 30 min"

Hämtade upp Frida. Skruvade upp volymen. Sjöng allsång. Skvaller snackade. Var framme i Norrlans mysigaste stad efter en timma i bilen. Shoppinglyckan var med oss. Satt på Cafe i flera timmar. Klockan blev plötsligt halv fyra. Stressade till Dollarstore. Var där 10 minuter innan stängning. Sprang runt hyllorna. Fyllde korgarna med bra saker. Betalade. Körde hem till Fridas Familj. Blev bjudna på godaste köttsoppan. Blev även många roliga historier. Skratt. Skratt. Skratt. Även Glass och Hjortronsylt till efterätt. Klockan blev åtta. Körde vidare till Stan. Stannade till på Maddes fest. Hängde med lite folk. Jag och Frida blev trötta. Åkte hem till henne. Åt popcorn. Skrattade ihjäl oss till Söder om folkungagatan. Isak är en stjärna. Men nu är jag hemma i min lägenhet. Trött. Slut. Även mycket nöjd över en grym dag. Godnatt! 



Fredag


Jobbade 7-13 idag. Träffade seda Angelica för att sola, snacka och äta cupcakes hela eftermiddagen hehe:D 
 
Ikväll har jag agerat fyllechaffis och ska snart sova. Är så galeeeeet trött!!
 



Gavin DeGraw

Gavin DeGraw är verkligen en kung. Han har så många gånger torkat mina tårar med sin musik. Han har den mest fantastiska rösten och låtarna - minns då jag såg honom första gången live. Hade legat hemma i soffan en hel höst (sjukdom från Ghana) & en dag när jag var sjuk, släpptes bomben om att Gavin skulle till Sverige. Detta gjorde att jag kämpade som tusan för att bli frisk - och i februari var jag och tre vänner å såg honom live första gången. En av dem bästa dagarna i mitt liv;) haha

I början på denna månad var Jag, Elin och Jenny iväg å såg Gavin i Stockholm. Det var en lika bra konsert och det är två timmar lycka att se honom live... Det enda negativa med konserten.. är.. att.. det är minst två år kvar innan han kommer tillbaka. Jag längtar lite i smyg varje dag!
 



Veckans absolut bästa dag

 
Träningsvärken är sjuk (igår tog jag ipren för att benen var olidliga + att jag var på gymmet för att trampa igenom dem 1h på crosstrainerN). Men det är trots allt fredag idag och mycket trevligt väntar. Ska dock kicka igång dagen med 7-13 jobb. Sedan väntar troligen lite shopping och middag hemma i stackis. Solen lyser redan, så ja är mer än nöjd=) krampåeeer<3

Idag släpper Jens Hult från Idol sin första låt - Precis som du vill. In och lyssna på spotify!



Å en lika bra torsdag


Ikväll har jag och bästa brudarna ätit våfflor hemma hos Jenny. Tokmysig kväll:) nu ska jag sova å ladda inför morgondagens 7-13 pass, sedan tar jag helg:)
 



Två fina


Kläder från fantastiska MQ!


Och en aning billigare kläder från Gina Tricot!

<3



Några viktiga ord

Jag lever efter detta. Testar ofta och gärna nya saker, men ingen är proffs direkt. Så oftast gör jag HELT fel till en början - men istället för att bli ledsen och "jag kan ingenting". Så frågar jag proffsen för att lära mig på rätt sätt och jag slutar aldrig kämpa. För vet ni? Det finns ingenting bättre än känslan av att vinna ;D - Och vet ni en sak till? man ska aldrig vara rädd för att fråga andra människor om råd, för alla är vi en gång nybörjare! :) 

Dagens mål: Gör någonting nytt, utmana dig själv. Och var stolt oavsett om det inte gick bra - för det är bättre än att inte testa alls. Man måste våga för att vinna. Inte orkar vi leva i "tänk om" tänket hela livet?



Min pappa

 
Idag fyller min pappa 52 år. Mega stort grattis på födelsedagen, till helgen ska vi allt fira dig din gamling, hehe. Hoppas först att du har några perfekta dagar i hemavan tillsammans med arbetskollegorna och skotern:):)

Grattis<3
 



Vaknade på detta humör

Osminkad och nyvaken. Men vad tusan. Känner att detta blir en kul dag!

<3



En lika bra onsdag

Klockan 05:00 startade min dag med hundra koppar kaffe och surf på internet. Kom sedan halvdöd till jobbet vid sju och hade hjärnan på standby hela förmiddagen. Slutade klockan 13:30 och skyndade mig då till sjukgymnasten för att träna ryggen. Vid 15:00 hade jag tränat klart & ringde då Angelica.. såå...

... Tog vi en promenad på sju kilometer i världens härligaste väder. Hade faktiskt solbrillor på mig och kunde gå i bara en tjocktröja och träningstights utan att frysa - DET OM NÅGOT ÄR VÅRKÄNSLOR. Skellefteå är väldigt fint på våren, allt liksom tinar fram... Efter prommisen hängde jag på hem till Angelica för att hjälpa henne att rensa garderoben (sånt är så jäkla skoj). Massor av klädprovning resulterade i härliga skrattttttt! 

Angelica bjöd även på en suverän middag. Bröd, kyckling och sallad. Blev ju kanoners! jag var dock redan hemma i min egen lägenhet vid 19.00 och vet ni? Nu har jag faktiskt tänkt gå och sova så jag orkar morgondagens alla roliga saker. GODNATT!





Världens bästa kisse


Världens finaste katt som jag fick då jag var 7år- då låg han alltid bredvid mig då jag pluggade. Mötte mig då jag KOM HEM från skolan. Sov alltid på en av mina huvudkuddar på natten. Älskade då jag borstade honom i flera timmar... å då jag var sju år... så lekte jag ofta veterinär och tejpade ihop Kurrans ben för "dom var brutna" HAHAHA stackars katt, som har fått vara med om mycket. Världens bästa kompiz! Kurran bor fortfarande kvar hemma hos mamma & pappa, å varje gång jag är på besök brukar kurran hänga efter mej som en svans, haha<3
 



Det gör så mycket gott för kropp och själ

Efter gårdagens ben-pass är träningsvärken oliiiiidlig idag. Haha, jag verkligen älskar att vara igång med träningen igen. Det gör så mycket gott för kropp och själ<3
 
 



Tänk att det redan är oonsdag

 



En bättre tisdag

Idag kickades min dag igång med 7-12 jobb. 
Du har två alternativ på jobbet: Antingen suckar du dig igenom dagen. Eller så ler du och gör den till något kul. Vilket alternativ du än väljer, så ska ändå alla måsten göras;). Själv väljer jag leendet!

Direkt efter jobbet träffade jag Elin på gymmet. Vi plågade benen efter två veckors vila (helt SJUKT vad ont jag har redan)

Efter gymmet köpte vi oss varsin sallad och satte oss ute i vår-solen. Fantastiskt väder. 

Sedan hem till mig för att ta en kopp kaffe och långa samtal om livet.

Lite spontant blev det även en middag ihop, innan vi blev upphämtade av Elins farfar (som är en av dem roligaste människorna på länge) och for ut till deras stuga för att kolla läget!

En bättre tisdag helt enkelt<3



Lunch en vardag som denna

 



Samir jr badran

Jag har aldrig sett paradise, men denna Samir jr badran har jag inte missat. Han kan absolut vara en av dem snyggaste människor jag någonsin sett, viiiiiiiiilken grabb. Följer honom till och med på instagram, jag som egentligen inte följer några kändisar alls, haha! Nämen allvarligt, på den klassiska skalan kammar han hem 10 poäng alla gånger, dessutom verkar han va en grymt skön människa (av instagram-klippen att dömma). yäääääs!!




Ville bara säga godmorgon

Då jag börjar sju på morgonen brukar jag alltid gå upp fem, bara för att slippa stressa (sedan att jag hänger vid datorn halva tiden med kaffekoppar hör kanske inte hit). Tycker det är jätte härligt att gå upp och slippa stressa... Och vet ni? i morse då mobilen ringde godmorgon så var det faktiskt ljust ute. Snacka om vårtecken, så jäkla underbart. Tänk att man överlevt denna vinter också (heelt utan utlandsresor), känner det som en winst! Nej, time for work 7-12!



Jobbat 16-21 ikväll





Mitt fadderbarn

Det är med stolthet jag berättar att Cephas (som ni ser på bilden) är mitt fadderbarn. Det har han varit i tre års tid nu och jag hoppas det får förbli så tills han är vuxen. Jag vet att Cephas kommer lyckas fantastiskt i framtiden, minns hur engagerad och duktig han var redan då jag träffade honom. Glädjen då han kom springades för att berätta om sina läxor går inte att beskriva. Dessutom har han det charmigaste leendet på hela jordklotet... Det är egentligen sjukt att man kan känna SÅ MYCKET KÄRLEK till sitt fadderbarn, som jag faktiskt gör? Världens finaste lille grabb, big love! 


Bild: Moses hade just sprungit skrattandes förbi och skvittrar vatten på mig, så Cephas lilla skrivblock också blev lite blött haha, alltså snacka om att alla barnen på shalom orphanage har en familjekänsla. Alla är verkligen syskon med alla:) Oooooj  vad en våg av saknad just sköljer över mig. Om man bara haft råd att åka! 



Städningen kan säga mycket om dig

 
Som alla vet höll jag på mycket med hästar i mina yngre dagar. Minns att min ridlärare en gång sa "Man kan se i era ryktlådor hur ni är som människor - har ni alla saker huller om buller brukar det tyda på en virrig människa & har man full koll på allt i lådan, är man en strukturerad person"

Tycker att det ligger något i det hon sa & samma sak är det med allt annat. Är man en människa som har stökigt i hemmet - brukar det oftast vara en människa som inte har så mycket ordning på det övriga livet heller;). Är man däremot en människa med stenkoll på allt som finns i lådorna, städar regelbundet och har relativt fräscht hemma - brukar personen vara ganska lugn, strukturerad och trygg i sitt psyke också=).... Jag tycker faktiskt att det stämmer relativt bra. Jag brukar fööörsöööka ägna en hel eftermiddag en gång i veckan åt att städa - och ibland kan jag, genom att prata med nya människor, förstå hur det ser ut i deras hem också;) & oftast brukar det stämma!!



Måndag

 



Det ser ut som att en hel familj bor här


 Och då har jag just slängt bort fem par.. och... har ytterligare mer skor hemma hos mamma och pappa hehe




En söndag

Träffade Frida för en promenad i det härliga vårvädret klockan 13.00 idag. Nu ska jag städa lägenheten och sedan åka hem till mamma & pappa för middag å hockey. Det är helt enkelt en perfekt söndag i mina ögon, hoppas ni har en mysig dag, kram<3



Utsidan är ett kvitto på hur insidan mår.


Inte för att jag har någon sminkblogg, men jag har testat världens bästa ansiktsprodukter - och jag måste helt enkelt tipsa er om dem. För vet ni? Sedan jag börjat använda dem har jag inte haft EN ENDA FINNE, hur sjukt najs är inte det? - Produkterna ser ni på bilden & går att hitta på apoteket.

Idag sminkar jag mig aldrig med fondation, concealer och grejer. På sin höjd brukar jag använda lite solpuder, rouge och "bara vanligt" smink runt ögonen. Brukar även vara duktig på att tvätta ansiktet (med prudukterna på bilden) morgon å kväll och sedan smörja. På natten brukar jag smörja in ansiktet riktigt rejält, så huden får tid att återhämta sig=). Brukar även göra ansiktsmask en gång i veckan och jag sover ALDRIG i smink. När jag gick högstadiet hade jag ganska mycket finnar och grejer, vilket jag tycke var jätte jobbigt. Men nu på äldre dagar (hehe) så är min hy riktigt okej! - Jag är fullt medveten om att det är insidan som räknas osv. Men samtidigt så är utsidan ett kvitto på hur man sköter om sin insidan.. jag menar.. om man har stora påsar under ögonen, finnig hy & risigt hår - är det kanske ett tecken på att insidan inte mår så bra heller. 

Det är insidan som räknas. Men utsidan ger insidan en chans & insidan ger utsidan sin glans=)



En lördag med Fritty


Träffade Frida på stan 13.00 idag. Vi strosade runt i någon timma innan vi satte oss på Waynes för fika och snack om livet. Klockan blev snabbt fyra och fiket stängde. Då drog vi hem till mitt föräldrahem i stackis och hängde en stund innan vi tog min FINA bil in till stan igen haha! Handlade middag och landade hemma hos Frida. Vi käkade, såg ARIEL och flummade som vi alltid gör;P

Tecken på att jag och Frida är "lite" halvstörda. 

1. Kör bil in till stan och kommer på mig själv att sitta och trummar på ratten å nynna högt och jätte falskt på en låt & Frida visslar (med världens inlevelse) på en helt egen melodi. Mitt i allt brister jag i asgarv och ba "Tur att ingen ser oss, folk skulle tro att vi inte har alla chips i chipspåsen så att säga" 

2. Ska plocka oss varsin egen sallad inne på Coopforum (typ lösvikt på kycklingsallad). Mitt i allt utbrister Frida (jag menar... Snål-Ove från solsidan) "Julia jag har sallad och gurka hemma, vi plockar bara lite kyckling så sparar vi pengar"... HAHA DOG!

3. Går runt på stan och immiterar stjärnan i söder om folkungagatan och skrattar högt åt oss själva, haha! 



Till stan med Frida nu

Ha en mysig dag<3




Min fina vän


Tänk att det bara finns ett enda exemplat av Elin Lundgren & tänk att hon blev just min vän. Det är magiskt. Så mycket kärlek<3



2014-03-21

Jobbade 7-17:30 med världens bästa Berit idag. Vi bjöd pensionärerna på extra gott fika och grejer! 

Syns tydlig att jag är världens töntigaste människa...;) haha åkte iallafall direkt till Elin efter jobbet.

Så har min vackra vän bjudit på middag & gött snacks ikväll. En riktig 10poängs kväll med en stjärnaaaa!
 



Nya favvisar

 
Bakade supergoda cupcakes för någon dag sedan. (Åt upp hälften samma kväll..hehe)
Först helt vanliga vanilj muffins & frostingen gjorde jag på: 3dl grädde, där jag smälte ner 60g ahlgrens bilar. Grädden får inte koka och ska sedan stå i kylen över natten. Suveränt gott!



Vintern, Julia 1-0


Det har snöat som tusan här i Skellefteå. Bilen måste i princip SKOTTAS av. Jag som hatar snö, blir faktiskt lite ledsen i hjärtat av det. hehe. Hur som helst saknar jag sommaren waay to mycket just nu alltså. Så snälla sommaren, kan du inte komma snart? 
 



Äntligen FREDAG

 
Äntligen fredag. Som jag har längtat! Idag ska jag jobba 7-17:30 innan jag ska till Elin som tänker bjuda på mat. Hur värdefullt är inte det? En fredag med hög klass skulle jag vilja säga :D Men nu ska jag göra mig klar för jobbeeeeet. Kram på er<3<3
 



Det fick mig till tårar


Klicka på bilden, så kommer ni till det viktigaste filmklippet på länge "min helt vanliga tjejkropp" 



MQ levererar

Fastnade inne på MQ hemsida. Dem har mycket fina kläder. Tyvärr har jag shoppat tillräckligt för denna månaden, men man kan ju alltid drömma sig bort och slå ihop drömoutfit iallafall ;)


Slog även ihop en outfit för er killar, snacka om att MQ har mycket snyggt för pöjkar! 
 



Onsdag




Möte-fotboll-tisdag


Har varit på möte i eftermiddag. Personalträff med jobbet, vilket gick lysande. Jag gillar min arbetsgrupp, folk i olika åldrar som alla bär hjärtan av guld:) Idag hann vi till och med äta smörgåstårta och vanlig tårta, inte illa pinkat! Ikväll ska jag med Elin & Jenny å se fotboll, eftersom jag inte har någonting bättre för mig. Tror det kan bli supermysigt. Men, först en middag, vi höres snart igen<3




Du far själv illa av att kasta skit på andra


Dagens mål

Många människor blir svartsjuk när det går bra för andra. Dem kan inte glädjas åt andras skull & trycker samtidigt ner sig själv "helvete att hon vann, det var hon inte värd, å jag är ju fan ännu sämre som bara kom tvåa"...  Det är viktigt att lära sig att glädjas för andras skull & samtidigt vara nöjd över sig själv. För ni vet, ingen är bäst i allt. Vi har alla våra områden där vi glänser!! Dagens mål: Fundera ut en väninna som lyckats med något på senare tid och var glad för hennes skull - och sedan - fundera ut någonting bra du själv har gjort på den senaste tiden.

Ps: Varje gång du kastar(tänker) skit på(om) någon i din omgivning, stänker mycket på dig själv också.



Mot 14-21 jobb

 
Jag har fortfarande ingen röst, viskar när jag pratar? Men jag känner mig inte alls sjuk, så nu sticker jag till jobbet. Jag får kanske försöka vara tyst i eftermiddag för att vila stämbanden.. men haha.. ni kan ju önska mig lycka till med det;) har ju MASSOR att berätta då jag varit ledig i över en vecka å hunnit med alldeles för mycket roligt:D haha, nämen nu måste jag dra! Hoppas att NI har en underbar måndag och mår bra. Love!!



Vilken förmiddag


Träffade Angelica vid halv nio i morse och tog en härlig morgonpromenad längst älven i ett fantastiskt väder!

Följde sedan hem till henne och åt supergod frukost framför malou efter 10. Vilken kvalié måndags förmiddag!=)
 



Godmorgon Måndag

 

Alltå jag tycker att alla ska kolla på denna One Direction Parodi, skrattade tills tårarna rann första gången jag såg den. Vilka stjärnor alltså. AHAHHAHA!!!! Sedan får ni se till att ha en alldeles fantastisk måndag:)



En helg som kammar hem fem stjärnor

 
Åh, jag kom just hem till min fina lilla lägenhet och kan inte låta bli att le. Jag ler för att Gavin DeGraw tar upp rummet med sin sköna stämma och jag ler för att livet känns fint. I helgen har jag tryckt in massor av saker som betyder mycket för mig, så just nu känner jag mig alldeles full av kärlek;P

Jag menar. I fredags åt jag lunch på Skellefteås mysigaste cafe tillsammans med min mamma & shoppade sedan hela eftermiddagene, det blev en riktig fin mor&dotter dag!! På lördagen landade jag hemma hos Frida vid middagstid - vi korkade upp vinet, lyssnade på skön musik och snackade om livet. Senare under kvällen ramlade det in ännu mer bra människor innan vi drog vidare på Verandan. Där skålade jag och min kusin Angelica i RedbullVodka innan vi dansade hela natten samtidigt som vi träffade nytt och gammalt folk. Det styrdes sedan en efterfest ooooch klockan halv sex imorse ramlade jag, Angelica & Jossan in i hennes lägenhet med skrattanfall efter skrattanfall. haha, var länge sedan jag skrattade så förbaskat mycket alltså:) Vilka stjärnor! 

Idag är det söndag och Angelica bjöd oss på en god Scones frukost i morse. Å sedan gick jag vidare till Frida i det fina vädret för att säga hej. Haha, men ett litet hej blev snabbt snack hela eftermiddagen & sedan ett spontant besök förbi hemmakväll - kvantum & mamma mia. Så vi har bakishängt i hennes soffa hela kvällen med hyrfilmer, hämtmat och godis. En söndag i min smak mohahahaha! 

Så just nu sitter jag alltså här och ler lite fånigt för mig själv efter en 10 poängs helg. Det enda negativa är att min röst är spårlöst försvunnen från gårdagen. Haha så om någon sett min röst springa förbi kanske ni kan hojta till?! - Men nuuuuuuu ska jag sova och ladda upp inför MÅNDAG. Av någon sjuk anledning har jag alltid tyckt om måndagar. Söndagsångest är aldrig någonting jag har känt av, sjukt nog. Tycker det ska bli kul att jobba i morgon å träffa alla fina vårdagare & personal. :) 



Lördagskvällen blev fin

Gårkvällen startade med vin hos Frida med sköna människor. Därefter dansade vi vidare på verandan med bra folk och fin stämning. En efterfest till halv sex på morgonen blev även rätt ball haha!! Förövrit har jag tappat rösten totalt. 

Idag har jag blivit bjuden av Angelica å Jossan på scones frukost! GOTT:) å just nu sitter jag hos Frida och planerar en kväll med godis och film!!:) 



Du är inte siffran som vågen visar du är så mke mer.

Lördag. Fina lediga lördag. Hoppas alla får en kanon dag & annars får ni helt enkelt se till att den blir kanon! Kom ihåg att du inte är siffran som vågen visar, eller lika ful som spegelbilden ibland försöker lura dig att man är... Nej... För du är vacker, du är unik & värd en fantastisk dag =) kram! 




LILLEbror

 
I princip hela världen tror att Emil är en storebror till mig. Folk kan komma fram på krogen och ba "jag känner din storebror".. så måste jag alltid rätta med att säga "lille...lillebror" haha:P Ikväll bestämde han sig iallafall för att impulsa med sina polare. Så som den snälla STORAsyster jag är, har jag hjälpt honom med kläder och hår (p.s bilden då han har fult hår och vit tshirt är före bilden) - samtidigt som taggmusiken varit hög och töntiga danssteg och skratt fyllt rummet. hahahahahha töntigare syskon än oss får man ju fan leta efter!!! Men jag är fortfarande lite krasslig efter veckan, så för mig räcker en hemma kväll med mamma å pappa -godis,chips och lets dance. Känns sjukt skönt faktiskt!!! Nämen va tusan, dax att begrava sig i soffan??? Kram på er<3 
 
 



En fredag med min mamma

Vaknade på ett riktigt toppenhumör klockan 07.00 i morse (däckade i soffan vid åtta igår kväll..så..det kanske inte var så himla konstigt egentligen hehe). Mamma ringde under förmiddagen och undrade om jag ville med på stan, vilket jag självklart ville. Så jag lockade till håret lite, slängde på nå smink och var sjuuuukt redo för att se människor efter en HEL VECKA i soffan med feber. 

Se vilken vacker mamma jag har.  Vi åt god lunch på Lilla marie innan dagens all shopping startade!!

Vi tog oss även en liten kaffekopp i all shopping. Mycket trevligt. Vilken grymt fin dag jag har haft faktiskt. Att man kan ha så trevligt med sin mamma liksom, haha. Hon är bland det bästa jag vet <3

Ett par nya tofflor fick även följa med hem. SÖTA VA!!!! Dem ska jag ha på mig hela kvällen, medan jag ska se lets dance och äta godis + chips tillsammans med familjäään. En äkta fredagsmys kväll helt enkelt. Älskar sånna:D och i morgon... då står tydligen en fest på schemat å det är jag även gaaaalet taggad inför. Åhååå livets fina stunder<3!!!
 



Min nyfikenhet på er läsare är så stor

 
Det är självklart upp till dig om du vill svara eller ej, men min nyfikenhet på er läsare är så stor. Jag vet bara att ni är tresiffriga varje dag, men vem ni är har jag ingen aning om. Jag skulle bli jätte glad om ni ville berätta lite om er själva i en kommentar. Kanske vad ni heter, eran ålder, var ni pluggar/jobbar, vart ni kommer ifrån och kanske någonting annat roligt? För på något sjukt vis känner jag stor kärlek till alla ni som läser min blogg. Bara för att vi sprider en sådan positiv energi tillsammans. Jag vet att ni skulle peppa mig om jag behövde det - och jag hoppas att ni vet att jag alltid kommer peppa er då ni behöver det.... :) Min nyfikenhet på er är för stor för att hålla detta inlägg i utkastet. Hoppas till tusen att ni har tid och möjlighet att berätta lite om er själva i en kommentar. Kram på er<3

 






Orkar inte vara sjuk helt enkelt

Jag är fortfarande sjuk. Så idag gäller samma sak som igår. Det vill säga - mjukiskläder, cvitamin, choklad, bra filmer, sova och vila. Hade egentligen tänkt städa idag, men tror nästan att min ork sviker. Får helt enkelt ta det i eftermiddag om de känns bättre då. Men nu ska jag slå mig ner i soffan under en mysig filt och se en bra film...  Brukar egentligen alltid ha full rulle (på ett bra sätt) hela dagarna. Att göra ingenting är så tråkigt om man är en rastlös själ som jag är(a). Hoppas ni har en bättre dag än jag, ta vara på att ni är friska. Kanske ta en skön promenad? Sortera garderoben? Veckohandla? Träffa en polare och ta en fika? Åk till gymmet och träna ett roligt crossfitpass med några sköna?! längtar tills jag är frisk!!! :)
 



Tips på bättre sömn


Godmorgon mina fina.
Nu för tiden sover jag alltid minst åtta timmar varje natt & startar alla dagar på ett peppande och bra sätt. Hoppas att ni inte slarvar med sömnen. För den är förbaskat viktig alltså. " Sömnen är viktig för återhämtningen - Sömnen behövs för att kroppen och hjärnan ska få vila, återhämta sig och bearbeta intryck. Under sömnen varvar kroppen ner, blodtrycket sjunker, pulsen och kroppstemperaturen går ner, andetagen blir färre och musklerna slappnar av. I delar av hjärnan minskar aktiviteten. Samtidigt lagras minnen och ny kunskap och nya intryck bearbetas. Under sömnen aktiveras kroppens immunsystem och viktiga hormoner bildas samtidigt som produktionen av stresshormoner minskar. För barn och ungdomar som växer har sömnen stor betydelse eftersom tillväxthormon bildas då. Dålig sömn kan påverka hälsan - Allvarliga och långvariga sömnproblem leder ofta till sämre livskvalitet. Dessutom visar forskning att det verkar finnas ett samband mellan sömnsvårigheter och ökad risk att få hjärt-kärlsjukdom och depression. Sömnbrist kan också bidra till att man blir mer känslig för smärta och därför kan man få mer ont. Om man har värkproblem kan man till exempel få ledgångsreumatism eller fibromyalgi. Dålig sömn kan också bidra till förhöjt blodtryck."

Bästa sättet för en god natts sömn
1. Lägg dig under täcket i tid.
2. Slå på flygplansläge på mobilen & ha den långt ifrån dej.
3. Blunda, ta tre djupa andetag och tänk på något bra du gjort under dagen.
4. Fortsätt blunda och fantisera om hur du når någon av dina stora drömmar.

Bästa starten på dagen
1. Snoza inte. Slå av larmet, räkna till tre & sätt dej sedan upp.
2. Slå igång kaffet och möt din spegelbild med ett leende. 
3. Sätt på dig lite finare kläder & gör något extra vackert med hår + smink.
4. Drick ditt underbara morgon kaffe, ät en god frukost och slå igång mobilen.
5. Gå igenom kalendern, säg än en gång åt din spegel att du är snygg och klok.
6. Vill du ha en bra dag, får du se till att den blir bra också. 
7. Redo för en helt ny dag som bara väntar på att få bli någonting EXTRA FINT! 



Godnatt vackra du

 



Taggar livet

Nu är jag likt en människa igen, har sovit ett dygn i sträck & har nästan ingen feber kvar. Men jag ligger ändå i soffan hemma hos mamma och pappa, med skön musik hur högtalarna och en stor kurrande katt på magen. Av någon konstig anledning kan jag inte låta bli att le. Le över två helt fantastiska helger i stockholm. Ena helgen då jag och Frida testade utelivet med världens skönaste grabbgäng - då vi ena kvällen dansade till avicii och den andra dansade till fem på morgononen (med en jäävla massa shottar i kroppen) och åt hotellfrukost klockan åtta (haha). Och i helgen som varit har det bara varit lugnt i sthlm. Vi har shoppat, ätit fruktansväääärt god mat och druckigt fint vin. Vi har sett Gavin DeGraw, som är den bästa konsert jag någonsin varit på. Gavin har varit min IDOL sedan 12 års ålder och kommer alltid vara som en gud för mig. Han är så förbannat bra! 

Nu är jag iallafall hemma och nästa resa som står på schemat är göteborg & summerburst i slutet på Maj. Men mycket kommer hända hemma i Skellefteå innan dess - våren lär hinna komma. Jag kommer garanterat ha köpt nya vita tygskor, slängt upp vinterjackorna på vinden, sprungit mina första rundor i skogen tillsammans med den rosa gympadojorna. Troligtvis haft en och annan fest med mina sköna bönor. Samtidigt som jag garanterat har blivit ännu mer hemma på mitt nya mysiga jobb... Jag säger bara en sak.. och.. det är att... livet går bra nu! <3



Feber, frossa & ont i halsen

Resor och sjukdomar går ofta hand i hand om man heter Julia. Idag ligger jag helt död i frossa, ont i halsen och hög feber. Hatar att vara sjuk. Men förhoppningsvis är jag snart på fötter igen! Hoppas ni mår bättre än jag, vi hörs då jag är en människa igen:*



Tisdags kloka ord





En sista dag i soliga Stockholm





Mitt hjärta ler - Tack Gavin DeGraw




Stockholm en söndag förmiddag

Shoppat och ätit gott idag. Det är vår i Stockholm, nästan 10 grader och strålande sol. Vi trivs!!!



Gamla stan

Första dagen i Sthlm igår levererade! Vi shoppade massor, åt god lunch och fika. Därefter checkade vi in på boendet och gjorde oss i ordning för kvällen. Vid nio gick vi ut på gamla stan för några goda drinkar, MAT och fint vin. Mycket mysig och trevlig kväll! 

Nu laddar vi för ännu mer shopping & sedan festivalen ikv ;) TAGGAR




Tre tjejer en spegel

Idag har vi shoppat oss lyckliga & nu är det dax för mat och vin. Fina Stockholm och fina vänner! Hoppas ni mår fint,
Kram :)




Mot Stockholm





Choklad är som en drog


Ikväll har jag blivit sådär helt sjukt sugen på choklad & då finns det inte mycket att göra. Jag slängde helt enkelt ihop några cupcakes på indgredienser jag hade hemma. hehehehe gott blev det!! Nej, nu ska jag fortsätta packa, i morgon drar jag till sthlm igen. Jag och systrarna Lundgren åker iväg & på söndag ska vi se Gavin DeGraw - största idolen någonsin. wow! 




Fredag eftermiddag


Efter lunch träffade jag fina systrarna Lundgren för träning. Brudarna ni ser på bilden älskar fotboll (vilket jag alltid har hatat hehehe). Men idag drog vi faktiskt till fotbollsplanen för att träna sprinter, exolosivitet och styrka. Visade sig vara riktigt kul i dagens soliga väder. Det ska jag absolut hänga på fler gånger!!

 Här ser ni mig och Elin in action. Alltså ser ni mitt smile? hahaha det satt kvar passet igenom!



Fredag

Möten, träning och packning står på schemat, för i morgon åker jag iväg till stockholm igen. Snacka om vilken rolig men häktiskt vecka jag har haft. När jag kommer hem från stockholm på Måndag ska jag bara stanna upp och vila några dagar, smälta in allt grymt kul och fantastiskt jag fått vara med om på bara två små veckor=) L I V E T! 



Throwback


 

Började med hästar som femåring. Blev faktiskt riktigt duktig, var med i tävlingsgruppen och allt. Det var stort, vi var 13 stycken tjejer i tävlingsgruppen - 13 stycken av 700medlemmar. Minns att vi fick gå kurser på hur man är bra förebilder för dem mindre tjejerna och allt. Haha vilka härliga tider=) Men tyvärr blev prestationsångesten och ätstörningen starkare än mitt intresse och jag slutade. Jag var "inte tillräckligt duktig". Någon gång i framtiden ska jag ta upp detta intresse igen, för hästar är bland det bästa som finns:)



Klockan 16.00 idag tar jag helg

Ska jag fira med godis ikväll!!!



Glöm inte att följa mej på instagram @juliaajoo


För två veckor sedan var jag ute på krogen med några vänner, då kom det fram en tjej till mig inne på toaletterna "Hej, jag vet att du heter Julia och jag måste bara säga tack. Jag följer dig i smyg på instagram och har själv haft problem med maten, blir jätte peppad av att läsa din instagram. Du är så himla fin, fortsätt som du gör".  

Tänk vilka fantastiska människor det finns, som kommer fram och säger så!! Och vet ni? varje gång jag får höra att jag peppar andra, känns min sjukdom så mycket mer värd att ha genomlidit. Jag vill bara ge alla med ätstörningar en stor kram med styrka och säga att ni är fina precis just nu. Att ni inte behöver ändra på er själva. kram.



Godmorgon torsdag


Godmorgon mina vackra bloggläsare. Vill du ha en bra dag idag? då får du själv se till att den blir bra. Love!
 



Ätit, fikat och druckit kaffe i timmar


Det är jätte viktigt att umgås med folk som fyller en med positiv energi och glädje. Bruttan ni ser på bilden är en sådan, jag blir alltid så lycklig när jag umgås med henne. Dessutom är det min Kusin. Ikväll har vi suttit på waynes och käkat, fikat å druckit kaffe i timmar, så jäkla grymt! Nu kan jag gå och lägga mig med leendet på läpparna,vi har dessutom planerat en massa sköj som kommer hända i vår och sommar. Älskar att blicka framåt! - är så glad att du är hemma i Skellefteå igen, min fina kusin. 

Godnatt allihopa. Klockan ställd på 05.00. I morgon är en stor dag för mig. Spännande :)
 



Dagens stationer


Vilke träningsdag jag har haft. För det första var min sjukgymnast taggad idag, han sa bara "Näe Julia, idag skippar vi rehab och testar din styrka istället". Som tur var plågades jag bara i 20 minuter, men tänk er dem värsta uthållighets övningarna + min träningsvärk från igår på det, HAHA !! 

Var sedan och hämtade upp Elin för ännu lite mer träning på friskvårdskompaniet (där vi mötte upp frida). Det blev helkropp med hjälp av olika stationer - som hopprep, boxjump, burpees, pullups, plankan, frivändningar osv. Sjukt fint pass:). Näe mina vänner, nu har jag tvätt tid vi får höras!!!




Så fruktansvärt söt






Onsdagsmorgon

Tänk att det redan är onsdag. Om tre dagar flyger jag till Stockholm igen. Ännu några oskrivna blad ska bli minnen som värmer hjärtat när livet har regnperioder(a). Jag förstår inte vad det är med mig just nu, men allt känns så lätt - kul - spännande - positivt. Just nu rullar livet på precis som jag vill ha det:) Så nu passar jag på att samla massa styrka som jag kommer att behöva sedan.. om några veckor.. då jag ska ta tag i den sista lilla "tråkiga - ångest - biten" och gå i mål. Till och med det är jag peppad på, nu är jag snart redo att ta tag i den sista skiten som bara förstör!!! Haha va fan, har någon smugit i mig piller gjorda på glädje eller? xD 

Ska till sjukgymnasten nu & sedan väntar löpträning med Elin. Efter det en middag på stan med fina Angelica<3



Av denna kommentar blev jag helt utan ord.

 
Det är sällan och aldrig jag är utan ord. Men av denna kommentar blev jag det. Jag blev så otroligt rörd att tårarna började trilla ner "Min vilja till livet och min egen motivation har stärkts så mycket sedan jag började läsa din blogg". Dem orden. Precis dem orden är grunden till varför jag startade min blogg, att sedan få en kommentar som bekräftat att jag lyckats - det är ju för bra för att vara sant. Att jag, lilla Julia Jonsson från Norrland lyckats ge människor runt om i Sverige Motivation, energi och inspiration - det är ju helt fantastiskt. Nu blir jag stolt och glad.



Ett nytt rekord är taget


Okej. Idag älskar jag mina ben, för vet ni? Ett nytt rekord är taget. Stod jägarvilan i hela 15 minuter, mitt tidigare rekord var 11. Tror ni jag fixar 20min innan sommaren? Det kommer i alla fall vara ett mål jag har. Alltså fan vad jag älskar känslan av nya rekord. Ni vet? När man faktiskt tagit sig ur trygghetszonen och pressat sig själv lite extra hårt och LYCKAS (Oavsett om det handlar om träning eller ätstörning). Jag älskar lukten av vinst. Jag hatar dock känslan när man är just utanför trygghetszonen, men sedan, när man fixat det - då mår man bättre än en prinsessa=)

Har dock lovat att följa Elin och löpträna i morgon. Undra hur fan det kommer gå med tanke på den framtida träningsvärken;)? hehe det blir nog bra bara jag fyller på med en himla massa mat nu. Så kroppen inte bryter ner sig själv, den måste orka. Träning ska vara hälsosamt=) PÖSS!
 



Lyckan när jobbet bjuder





Stå emot skönhetsideal


Jag har starka åsikter kring dagens skönhetsideal. Oskrivna regler på hur man ska se ut & att man absolut inte duger just nu. Personligen försöker jag sträva efter att älska mig själv varje dag och göra saker jag mår bra av. Det kommer vinna sig i längden & jag får då leva det liv jag faktiskt älskar! Just därför har jag slutat använda triggande och ångestframkallande källor. Har för det första bytt ut fitnesstidningar mot bak och mat tidningar (det ger mig så mycket mer lycka och inspiration att läsa en sån). Ser dessutom aldrig top model, gossip girl & biggest loser, istället kan jag se program som Idol, tjockare än vatten och solsidan. Blondinbellas blogg tycker jag absolut bäst om - hon är en glädjespridare som ger ut fina budskap till alla unga, den läser jag dagligen! Brukar däremot skippa att läsa bloggar som ger ut galna tränings/bantnings tips, skönhet och andra källor som ger ut undermedvetna budskap på att man inte duger, att man borde ändra på sig själv. Bäst är självklart att bygga upp ett eget skydd, som gör att man inte tar emot undermedvetna buskap kring alla ideal. Men det är svårt, riktigt svårt. En bra början är dock att göra sig medveten om att dem faktiskt finns! - tillslut skrattar man nästan åt dem, hehe! (Ps: jag säger inte att det är fel med träning och skönhet, tycker ju själv att det är kul till en viss grad. Det farliga är då ångest, "hon är mycket snyggare än mig" och "jag duger aldrig" kommer in i bilden).

Det viktigaste är att du vet vad du älskar och lever efter det. Följ ditt leende:)



Tisdagsmorgon


Tänk, för två dagar sedan strosade jag runt på stockholms gator och t-banor med några sköna vid denna tid. Det hade börjat bli ljust ute, vi var otroligt glada, letade efter kääääk och hade helt SJUKT ont i fötterna efter för mycket dans och höga klackiisar! - idag sitter jag här och dricker kaffe å ska dra mig mot jobbet på 45 minuter. Livets kontraster=). 

Godmorgon förresten. Kom ihåg att denna dagen aldrig kommer igen, gör något som framtida du kommer tacka dig själv för!! ;P
 



Nu säger jag godnatt till alla fina ni

 



Träningsskor och gymbesök


Så var man tillbaka i verkligheten för några dagar. Idag har jag gymmat, städat och pratat med min chef. Trots att jag har möjlighet till fyra veckors semester i sommar väljer jag att jobba 75% hela sommaren istället. Min chef sa att hon älskar mig HAHA! Men jag har ett sådant trevligt jobb & blir bara stressad av för mycket fritid;) satsar mina semesterdagar på weekend resor till hösten istället. Tydligen måste man ta ut 20 dagar under ett år. Sååååå då vet ni det också;D. Nej dax att kirra middagen. Puss på er. Ps: ursäkta röran i läggaaan men bilden togs innan städningen. heheu!




Livet är som högar med kläder

 
Jag har slitit upp alla kläder ur väskan och delat upp dem i olika högar på golvet. En för smutstvätt, den andra med rena kläder och sista kategorin är förstörda kläder, ni vet favvo-tröjan där ett stort hål plötsligt pryder ena sidan av tröjan och små vindroppar förstört den andra, en (favorit) tröja som bara kommer ta upp onödig plats i garderoben om man har den kvar. I alla fall, då jag satt där på golvet och slängde kläder hej-vilt på golvet var det en plötslig tanke som slog mig... Som den poet man är;)... Jag började se likheter mellan mina klädhögar och det verkliga livet. Jag menar, i dagens samhälle går hjärnan på högvarv då tankarna ständigt är riktade på framtid, drömmar och andra funderingar. Man kan känna sig så ensam och vilsen, nästan som när man tappade bort mamma inne på coop forum som 7åring, man sprang runt och letade med tårarna i halsen och aldrig trodde att man skulle hitta henne igen. 

Inna denna text spårar ur totalt tänkte jag komma fram till poängen! På samma sätt som man sorterar klädhögarna på golvet, borde man sortera tankarna i sitt eget huvud. Allt för att ha lite ordning och reda. 1) Den första högen är smutstvätt, problem här i livet som måste 'tvättas' för att inte vara problem längre. 2) Den andra med rena kläder, saker man älskar här i livet som är bra precis som dem är. 3) Kategorin med förstörda kläder, saker som bara tar upp onödig plats i ditt hjärta som du bör släppa gräppet om och slänga i soptunnan. 

För någonstans, långt där inne i hjärnan och hjärtat tror jag att alla vet. Att alla vet hur deras drömliv ser ut. Vad som håller dem fast och förstör på vägen. Nej, vet ni? Vi måste bli bättre på att slänga gammalt skit i soptunnan för att finna lita plats för nytt och fräscht. Samtidigt som vi bör tvätta problem mer ofta, ta tag i dem så att det inte är något problem längre. För vi alla är värda ett liv med en sådan stor hög med rena kläder som bara är möjligt:] - Nu ska jag dricka upp kaffet i min nya mugg (se bilden, SÅ FIN) & sedan pysa iväg till gymmet. Sez! 



Shoppat hela dagarna och drömt mig bort inne på NK

Jag har varit en lycklig tjej med höga klackar och lockigt hår fyra dagar i sträck nu. Jag har skrattat tills magen krampat waaay too mycket med Frida & världens skönaste grabb-gääng. Ätit kladdkaka till frukost klockan åtta på morgonen och tagit sista shottarna vid tre på natten. Vi har dansat till grym musik med över-taggade stockholmare. Hängt inne på VIP. Fyllekäkat vid sex på morgonen. Åkt tunnelbana alldeles för sent. Sett Avicii med 35 000 andra människor (gissa stämningen!). Legat på hotellrummet, ätit godis och skrattat åt dåliga skämt. Ätit fantastiskt god mat & blivit kallad söt som en sockerbit av en italiens restaurangägare. Fått shoppa hela dagarna och drömt mig bort inne på NK. Jag har suttit en hel eftermiddag på cafe i gamla stan med Frida och pratat om livets goda stunder. Vi har lärt känna några sköna stekare från stureP och drivit med deras dialekt i smyg (hehe)... Nu sitter jag hemma i Lägenheten och tänker tillbaka på helgen. Vilken tio poängs helg. Score! - och vet ni vad det bästa är? Joo, på lördag flyger jag tillbaka till stockholm igen!!! 




En helg i Stockholm

Gårkvällen var grym. Skönt folk, dans och shottar till fem på morgonen. VIP ingång, tunnelbana ännu roligare människor, fyllekäk vid 6 och sedan hotellfrukost klockan åtta. HAHA & Idag är man sliten men ändå sjukt redo för shopping!;) 

Mer bilder kommer ikväll, för då är jag hemma i Skellefteå igen! 



Söndag

 



Gårkvällen med Avicii levererade

Riktigt kul gårkväll, alla dötaggade glada och lyckliga. Idag har jag sjuukt ont i fötterna av allTt dansade och lite halv ont i skallen;) men va fan, så ska det va!!! nu kör vi hotellfrukost, shopping och mer utgång ikväll! Gillar Stockholm!:]



Första mars