Söndagsmediciner

 
Ikväll har jag varit hemma med Familjen och ätit middag + godaste efterätten. Inte dåligt ju! 
Älskar söndagar - Älskar även lediga måndagar;) hehe



världens häftigaste tavla

Jag har shoppat världens häftigaste tavla på rusta. Frågan är hur jag ska förklara det häftiga med den? Alltså joo.. den typ blinkar i träden! Jaja ingen förstår granterat vad jag menar. Hur som helst är den fett häftig, love it! 

Braaaaa där Julia Jonsson. Haha tavlan är helt enkelt på hyllan över min säng, å vad gör man inte för att få en bra bild på den ?! haha. Nämen hörreni, nu måste jag agera, jag har bara mellanlandat. Just kommit hem från 7-17:30 passet på jobbet. Å nu ska jag hem till mamma och pappa på middag!




Förra årets första advent

För ett år sedan firade jag första advent med bästa Frida. Idag bor hon i stockholm & jag jobbar 7-17:30. Föredrar absolut förra årets advent mer än detta år;) haha här kommer iaf en återblick:

För exakt ett år sedan jobbade jag på Nattpatrullen och hade jobbat natten mot 1:advent. Hann därför bara sova fyra timmar innan jag drog in till stan med Frida. (Jag var alltid sämst på att sova under min "jobba natt period", jag sov aldrig). Var istället as flummig och skrattade åt allt. (Så blir jag alltid när jag är trött hehe).

Så jag och Frida strosade runt på Skyltsöndag...

... Innan vi var och handlade allting som hör julen till...

... Sedan vi åkte hem till henne för en riktig Jul middag...

... Därefter klädde vi hennes julgran & lyssnade på One Direction (som vi alltid nötte sönder låtarna på)..

.. Självklart pysslade vi ihop ett pepparkakshus också. Ps: Det var jag som dekorerade skorstenen... hähä!

Blaaah - saknar min lilla Frida!!!



sportbh och mjukisbyxor

 
Tjenare.
När jag är hemma springer jag alltiiid runt i sportBH och mjukisbyxor. Absolut det bästa som finns. Att jag dessutom har speglar som pryder i hela lägenheten är faktiskt toppen. Orkar inte ens bry mig om mina kärlekshandtag och icke magrutor. Jag har liksom kommit så pass långt att jag vet vad hälsa är. Hälsa är 5:2 dieten, alltså, att äta husmanskost fem dagar i veckan & äta vad man vill dem två resterande. Hälsa är även att träna ca 2 dagar i veckan och försöka hålla sig i god kondition.... Som Paolo Roberto säger: Bättre att ha några kilos övervikt och en god kondition, än en smal kropp och ingen kondition alls... & själv är jag fullt medveten om att jag är normalviktig. Jag skulle till och med kunna gå upp flera kilo och fortfarande vara normalviktig. Vet ni? Skönhetsidealet idag är så sjukt i huvudet. Man behöver faktiskt inte ha en smal kropp, magrutor och tight gap för att vara normalviktig och duga. Den perfekta kroppen är den lyckliga kroppen.

 DU duger faktiskt precis som du ser ut just nu. DU duger trots att du äter godis eller skippar en träningsdag. DU är vacker - så enkelt är det... Pyssla med saker som gör dig glad, då utstrålar du lycka & då är du alltid snygg.

Puss Puss Puss <3



Tydligen kattens dag idag



Haha hörde rykten om att det är kattens dag idag ;)
Bara därför måste jag ägna min kisseunge ett inlägg. Jag är så fett glad att jag skaffat en liten kattunge. Äntligen känns lägenheten som ett riktigt hem ju;D Roligt också att Svante kommer att följa med dem kommande 20 åren i mitt liv hehe. Kissen som kommer få träffa mina framtida barn, kille & flytta med till första huset ju. Alltså egentligen, hur spännande å ballt är det inte att tänka så?! Fatta så mycket som kommer att hända i ens liv under dem 20 kommande åren liksom. Jisses!!!! 
 



Typ jag och matte




Men bara så ni vet fick jag I.G på första provet i matte B på gymnasiet. Hoppade därefter av kursen!
Läste sedan Matte B igen på komvux förra året.. och.. råkade få vg+ i betyg. DET NI ;) 

Bara man vill något - då går det! 

 



då blev hjärtat varmt


En bild från min brorsas student. Även finaste kusin sandra är med på bilden.
Lördag & en massa jobb väntar. Det känns bra med tanke på den fina starten jag fick igår ju: Igår började jag alltså om att arbeta efter två veckors ledighet. Vet ni hur varmt hjärtat blir när man får höra "Men vart har du varit? Jag har ju haft dig borta - du är min favoritflicka" av en vårdtagare? Ps. För er som inte visste det så jobbar jag på ett boende med mestadels personer med demens. Såååå mycket kärlek alltså!! Till största del är det enormt stressigt att arbeta inom vården (det kan alla arbetande hålla med om). Men när dessa guldkorn dyker upp känns allting värt det. Liksom: Att jag gör livet lite lättare för dem äldre:):)
Man måste lära sig att se det fina i sitt arbete. Vad man än arbetar med !




LÖRDAG


Här i veckan skulle jag snabb handla på coop erikslid. När jag parkerat bilen tänkte jag "Måste vara snabb nu, så inte bilen hinner frysa ihop". Sedan låste jag dörren och gick mot affärens ingång. När jag var några meter ifrån dörrarna såg jag en tiggare sitta där med en pappersmugg framför sig. Han var i min ålder, hade en svart gammal jacka på sig & en filt över jeansen. I vanliga fall brukar jag aldrig ge några pengar, men just idag gjorde det extra ont att bara se honom sitta där. På automatik kände jag i min vinterjackas fickor och blev ärligt glad i hjärtat då jag hittade 25 kronor...

... Jag gick fram till honom. Sa Hallå och log det största jag kunde. Sedan la jag pengarna i muggen. Killen som satt på den kalla asfalten försökte le och sa samtidigt"tack så snällt". Av någon anledning gjorde det ont att se honom i ögonen, just för att han såg så ledsen ut. Vilket kanske inte är så konstigt? Bara därför drog jag på ett ännu större (men förstående) leende och sa "Det var de minsta jag kunde göra". Tiggaren log nu lite mer ärligt och bekymmersrynkan mellan ögonbrynen krymte en aning. Därefter gick jag in för att handla....

... När jag var klar med handlandet gick jag ut i kylan igen. Placerade kassarna i passagerarsätet, startade bilen och backade ut från parkeringsrutan. När jag körde förbi killen jag tidigare givit lite pengar så lyfte jag handen för att vinka åt honom, samtidigt som jag log. Han vinkade tillbaka & för första gången under dessa 20 minuter såg han ärligt glad ut. Och vet ni? Det var först då kände jag mig lite mer lyckad som människa. Hans glädje smittade verkligen av sig. Tän att jag gjorde en god gärning som resulterade i att vi båda blev sedd och bekräftade ;D

.... Var vill jag komma med denna text? Jo att det är extremt viktigt att se varje människa. Man får aldrig någonsin se ner på en annan person. Och, har du möjlighet till att göra en god gärning - GÖR DET DÅ!!! Både du och personen som du är snäll med kommer att bli glada... Det kan vara allt från att le till en mobbade killen i skolan, till att bjuda jobbet på fika, eller säga till din vän hur mycket denne faktiskt betyder för dig=)

#Spridkärlek



stackars tjej alltså



Vilken lycka för Elin... När hon fick fel på bilen och mig till hjälp;) ahahaha 



Denna helg



Jobbar hela helgen. Arbetspassen under helgen kan absolut liknas med mördarpass:
Lördag: 7-21
Söndag: 7-17:30
+ alltid jobba kväll på fredagen också. 

Det finns dock två plus i kanten med arbetshelgerna: Eftersom man aldrig hinner göra någonting annat än jobba, så får plånboken vila helt - Ekonomiskt! 
 



Det visste ni inte om mig

1. Absolut en av dem bästa helgerna 2014 är en helg i februari. Då var jag i stockholm och såg Avicii med dessa personer - herrejävlar så kul vi hade (ler när jag tänker tillbaka på den sjuka å roliga resan haha) 

2. Jag har varit ganska duktig med hästar. Red i tävlingsgruppen på Skellefteå Ridklubb och tävlade litegrann i både dressyr och hoppning. Det var ett himla roligt kapitel ur livet måste jag säga:):)

3. Jag har varit ganska vältränad. Var en mäktig känsla att känna sig starkast i världen (tog 80kg i marklyft, kunde stå ca 20 minuter i jägarvila, fixade över 40 godkända armhävningar osv). Men samtidigt ledsamt eftersom jag avstod från att vara ungdom. Åt aldrig typ godis, festade aldrig, tränade ist för att träffa folk, sov mycket för att musklerna skulle växa, åt bara protein, kände mig ändå aldrig nöjd osv. 

4. Jag och min mormor är väldigt lika. Vi har båda katt som favoritdjur, vi älskar frukten banan bäst i hela världen. Rosa är vår favoritfärg (vi har oftast & alltid tå-naglarna målade rosa). Vi älskar att möblera om i våra hem & vi tycker att samma killar är snygga. Dessutom har vi samma förmåga att förstå oss på andra människor, min empati har jag absolut fått av vackra mormor. Åhh.. Vad jag kommer sakna dig finaste mormor i världen. Det gör så ont i hjärtat när jag förstår att du är borta föralltid.

 5. Av någon konstig anledning älskade jag att dansa inför skolan när jag gick i mellanstadiet.... (Trodde då att jag var bäst i världen). Alltså haha ja, ni ser mig längst till vänster på bilden. Hon mest till höger var min bästis under denna tiden. Idag tävlar hon dans på hög nivå.... HAHA lixom kul att jag (& mina två vänsterfötter) fått dansa i samma grupp som henne;)





monaco 2012

Eftersom jag är hemma hos Mamma och Pappa i veckan, så har jag varken min dator eller kamera med mig. Därför måste jag bjuda på gamla bilder från olika semesterresor hehe. Här kommer en återblick från Monaco 2012
 
 
 



Fyra repeat

 

-





Jag är värsta tråkig när jag lyssnar på musik. Jag hittar alltid några få låtar som går på repeat tills jag är spyless haha.
Just nu lyssnar jag sönder dessa fyra låtar. MEN HERREGUD SÅ BRA DEM ÄR=)



Torsdag




julpyntat

Råkade pynta lilla lägenheten idag
 
 
Alltså haha tyvärr blev alla blider fruktansvärt fula och dåliga. Men måste springa vidare... Vi hörs.
 
 



Franska rivieran

Hejsan. Jag är sjuk idag också. Har bara varit hemma hos morsan, så har vi tjuvstartat med julpyntet och julbaket. Supermysig dag med världens bästa!! Men tyvärr har jag inga bilder att bjuda på. 

Men här har ni några från en härlig promenad då vi besökte Franska Rivieran!


I morgon tänkte jag ta tag i mitt liv igen. Vi hörs då! <3
 
 
 



hatar att vara hemma från jobbet

 
Råkade åka på hög feber å fruktansvärt ont i kroppen igår. Jag har liksom inte varit sjuk sedan i februari, jag hatar att vara sjuk å dessutom hatar jag att vara hemma från jobbet. Det ska mycket till innan jag är det. 

Men idag spenderar jag tid hemma hos min mamma och pappa. Även svante är med såklart. Jag ska bara se filmer, gå runt i mjukiskläder och ligga under täcket hela dagen - egentligen är det en perfekt dag att vara sjuk på - det regnar och blåser utanför. Självklart tänker jag mycket på mormor också. Det är en sån smärta när jag inser att hon aldrig någonsin kommer tillbaka igen. Jag älskar ju henne så. Vad ska jag göra utan dig?



Sjuk




mormor du är så älskad

 


Tänk på någon ni förlorar & lyssna samtidigt på denna låt. Det är tungt, 



Mina vänner är obeskrivliga

Igår var det åter dax för mig, mamma och moster att flyga hem till Skellefteå igen. Under flygresan rann mina tårar utan att jag ens ville det. Att mormor aldrig någonsin kommer tillbaka gör så ont. Tanken gör att hjärtat slits ur bröstet, vrids tio varv och samtidigt får hundra nålar instuckna. Älskar ju mormor, förstår inte riktigt hur man ska klara sig utan en mormor? Mamma höll mig i handen hela vägen hem och bara fanns där. Min fina, underbara och starka mamma. Som jag älskar så mycket.  

När jag kom hem bjöd mina helt otroliga vänner på mat. Jättegod mat och lite godis till efterätt. Dem fick mig att skratta också. Jag kan inte förklara hur mycket kärlek jag känner till dessa filurer alltså. 

Min älskade Elin gav även fina ord. Det var som att några nålarna drogs ur hjärtat och fylldes med kärlek istället. Fina vänner. Att ni alltid finns där, det vet jag ju. Men detta - helt sjukt vad mycket kärlek alltså. Jag och Elin har liksom varit vänner i sex år, hunnit med så mycket sjuka grejer altså haha. Hela livet ut. <3



[email protected]


Vill bara säga hej här ifrån Skåne. Trots att jag är risig. 

Många tunga dagar har passerat & mer lär det bli. I morgon återvänder vi till Skellefteå igen. Med blandade känslor. Jag vill inte tillbaka till verkligheten. Men jag vet att mormor vill att jag ska det. Hon vill att jag ska vara glad, hitta på roliga saker.. Och.. Måla mina tå-naglar rosa. Haha älskar mormor så så så så fruktansvärt mycket. Love - love - love. 

Det gör ont. Så ont. Varför har hon lämnat oss? Älsklingsmormor.



Mormor

 
När man verkligen inte vill att något ska hända. Å så händer det ändå. Så fruktansvärt. Det gör verkligen så ont ända in i hjärtat. Man vill gråta och skrika på samma gång. Hur ska jag klara mig utan min mormor? Världens vackraste och underbaraste mormor. Älskar dej föralltid. <3



Otäck mardröm

 
min kusin i Skåne håller på mycket med musik. Detta har han gjort i dag (kolla länken längst ner). Kämpa nu mormor vi älskar dej så mycket!

Kolla här: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=849303198434942&id=100000658106340



Kom alltid ihåg att le


Hej mina vänner. 

Kommer packa väskan och ta flyget söderut för några dygn framöver. Troligtvis kommer jag inte uppdatera bloggen så enormt mycket heller. Men jag hoppas att ni har förståelse. Jaja livet har verkligen tvära kast. Men nog om det nu!
 
Kom ihåg att alltid bära på ett leende. Försök alltid se det fina i varje situation. Och. Tillsammans är alltid starkast. 

Big love till er alla!

 



Före och efter





måndag

 



jag kände mig som 18år igen

 
Igår jobbade jag natt & sov sedan fem timmar innan jag skulle iväg till frisören. Å vet ni? När jag vaknade efter dem fem timmarna kände jag mig mer lättad än någonsin. Alltså helt sjukt? Det var typ som att ett helt last med stenar hade rullat av mitt bröst. En sjukt fin känsla som följde med hela dagen. För då jag sedan gjorde mig i ordning inför kvällen mådde jag så bra. Dansade runt i lägenheten och kände mig bara fett taggad på livet haha! 

Vi träffades hos Matilda vid åtta tiden. Drack vin, körde roliga lekar och bara mådde. Fan vad vi mådde alltså, världens finaste flickor. Redan vid halv elva drog vi in på stan för en drink på Calles. Råkade vara min vän som agerade trubadur och allt folk inne på Calles var fett trevliga. Så vi råkade fastna där till stängningstid - följt av en efterfest (precis som när man var 18 år), haha men kul var det! Så vid sju i morse var jag påväg hemåt igeeen. Sådär jävligt töntigt lycklig:)

En riktigt lyckad gårkväll. Fan så kul jag hade!!! 



Hår

 
Före och efter tre timmar hos min vän å frisör Camilla. Är så enormt nöjd. TACK!!! 
 
Nu är jag redo för en kväll med vänner å vin. Dessutom är jag enormt dans sugen, trots mina två vänsterfötter. Känner på mig att detta blir en grymt perfekt kväll. På återseende!!!



Godmorgon


Jobbat hela natten & nu har jag fått sova alldeles för lite. Men va fan;) dax för alla dagens ääääävrntyr!! 

Låt oss göra detta till bästa lördagen någonsin. Vem är med mig?!



lördag

 



HJÄLP - HUR SKA JAG FÄRGA I MORGOn?


BILDER LÅNADER FRÅN GOOGLE.

Eller bara göra det ljusare - som jag hade det för två år sedan??


 



extrajobb


Hallå. Helgens planerade planer har redan spruckigt;) Såhär ser det ut nu istället:

Fredag: 7-14 jobb -> JOBBA NATT (extra)
Lördag: Sova -> Klippa mig 13.00 -> Fest
Söndag: Göra absolut noll. 

Jag har jobbat lite utöver mitt schema i veckan & har hunnit arbeta 60 timmar på 7 dagar. Sjukaste! 
Tur jag har fina nära som kollar till Svantis. Får dock dåligt samvete när jag lämnar han:( 



inspirationsbilder - bra eller dåligt?

  FRÅGA
Vad tycker du om instagram, många som lägger ut nu en hel del lättklädda bilder, för träningsinspiration m.m.Tycker du det är något positivt eller negativt? Tror du många unga tjejer påverkas av detta?(Vet inte om du skrivit ett liknade inlägg om det här, men vore intressant och höra din åsikt:)) 
 
 SVAR
Som väntat tycker jag inte så bra om instagram och dess träningsinspiration. Idag ser vi nämligen 600 bilder av mer eller mindra nakna tjejer och killar varje dag. På internet, reklam eller tv. Det är liksom mer bilder än vad min mormor sett under hela sin livstid. Vem tror ni mår bäst?  - Min mormor matade inte sin hjärna med idealbilder dag ut och dag in. Hon lät därför inte hjärnspökena och ångesten tala så högt. Idag ser vi idealbilder all the time och trycker samtidigt ner våra egna kroppar. Just för att vi inte ser ut som dem. Helt idiotiskt!

Min mormor behövde inte växa upp i internets värld. Där yta är allt. Att man måste ha tight gap, magrutor, stor rumpa, liten midja, stora böst, tjockt långt hår. För att duga. Då liksom hade hon kanske ett komplex på kroppen och det fick räcka. Idag är många tjejer ett stort levande komplex?????

Det är ju tack vare internet (och alla sätt att jämföra sig med andra) som har SKAPAT skönhetsidealen. Om vi inte hade matat hjärnorna med "vad som är rätt" hade vi aldrig vetat "hur man ska se ut" heller. Då kanske vi aldrig hade tänkt på att våra lår går ihop? Eller att kärlekshandtagen syns då dem tajta jeansen är knäppta? 


Såhär ser dagens skönhetsideal ut. Det är så man ska se ut idag. Men fan. För att se ut så gäller det att ge sitt liv åt träningen. Äta proteinrik kost utan snabba kolhydrater. Du ska även Träna minst fem dagar i veckan. Sova ordentligt & ägna ditt liv åt träningen..... Vad tycker du - Är det värt det? Lever vi för att 'vara snygga'?  
 
 



fredag

 
Äntligen underbara fredag. Åh så underbart det känns. Så, vad händer i helgen?

Fredag: Jobb -> Tacos och idol mys med friends.
Lördag: Stan -> Klippa och färga håret -> Fest. 
Söndag: Göra ingenting 



fredag

 



en helt vanlig konversation

Jag och Matilda försöker hjälpa Elin att hitta tatueringar...

 

 
 
Vi har en tendens till att alltid spåra ur. Men tusan vad jag gillar mina tjejor<3
 
 



THROWBACK

För två somrar sedan bilade min mor & far ner till Skåne på sin semester. Jag har nämligen halva släkten där. 
Eftersom både jag och min bror är enormt släktkära så tog vi flyger net för att hänga i en hel vecka.
Det blev en fullpoängare!
 

Hälsade bland annat på mina fantastiska kusiner & moster. Så himla synd att jag inte har dem närmare. Världens finaste!


Vi hängde så mycket vi hann på stranden. I Skåne är sanden vit som mjöl. Magiskt jävla vackert!!

En dag besökte vi ystad. Vet ni hur vackert det är? Helt klart en dröm att bo där!!

Å så var vi såklart och shoppade. In malmö är det bra med shopping. hehehe.

BokSkogarna i Skåne är kända för att vara vackra. Så en dag hyrde vi hästar och for ut på en tur. Skogen var magiskt vacker... och.... min pappa på den hästen - det är ju också vackert? HAHA DÖR SÅ KUL!

Alltså såhär mysiga var kvällarna. Spel tillsammans med släkten, det finns ju fasen inget mysigare! 

& efter en vecka var det dax för mig och brorsan att åka hem igen!
 



Lycka är...


Lycka är när det går att köpa vörtlimpa. DET GODASTE I HELA VÄRLDEN. Bara därför ska jag äta det till middag ikväll. Har smörat tre goda mackor som bara vääääntarr på mig. Ett möjlk-glas är ett måste till, jag som aldrig ens dricker mjölk hähä. Men till vörtlimpa är det ett måste. mjAAAAAA! 

Åhhhh så lycklig jag blev nu:):)
 



förlåt för en tråkig blogg



Alltså jag känner själv hur tråkig min blogg är för tillfället. Men jag jobbar jämt och "pensionärs Julia" orkar inte mycket mer än så (var typ två månader sedan jag var på gymmet sist...). Så därför händer det knappt något i mitt liv = tråkig blogg. 

Men snart blir det ändring, det lovar jag. Ni får gärna komma med tips på vad jag ska blogga om??



Vad jag tycker om skönhetsoperationer?



Vad jag tycker om skönhetsoperationer?
Att förstärka det naturliga tycker jag är helt okej. Typ bleka tänderna, göra ögonfransförlängning, tatuera in ögonbrynen, hårförlängning, kanske göra läpparan liiiiite större. Det tycker jag är helt okej. Men när man lägger sig under kniven för att göra om sin näsa, bröst, haka, ögon, panna - Det är tragiskt, då försöker man trolla bort den man faktiskt är född till. Dessutom försöker man likna skönhetsidealet. Att sträva efter dessa ouppnåeliga mål är farligt, eftersom personerna i fråga aldrig kommer bli nöjda ändå.

Att skönhetsoperera sig kostar dessutom multum. Jag skulle aldrig ha hjärta att operera om mitt ansikte för 40 000 kronor & veta att folk svälter i afrika.... 

Skunne du kunna skönhetsoperera dig?



tosdag- bara en kom ihåg

 
 



Det där med mobbing


I högstadiet fick jag känna på hur det är att vara utfryst. Jag var väldigt, väldigt blyg på den tiden & därför pratade ingen i klassen med mig. Och jag lovar, när ingen hälsar i korridoren eller sätter sig bredvid en i klassrummet - då känner man sig inte tuff längre. Jag minns hur mycker jag började mobba mig själv pågrund av det "Jag är värdelös, ingen märker om jag dör" etc.

Jag minns när vi fick bestämda platser i skolan. Personen som fick platsen bredvid mig drog ifrån bänken varje lektion. Jag verkigen minns hur fruktansvärt ont det gjorde i mitt hjärta. Ångesten var brutal, trots att jag inte ens visste att det var ångest då. Vet ni vad det sjukaste är? Jo, det är att jag sökte hjälp. Jag blev skickad till kuratorn och bad om att få byta klass. Men fick ett nej till svar. Blev så enormt ledsen att ingen brydde sig om mig & tog mig på allvar. Gick därför ner mig enormt. En självkänsla och självförtroende fanns inte på kartan. När liksom knappt någon i klassen vill umgås med en, då känner man sig inte så stor.

Just därför blir jag förbannad när jag hör om mobbing på skolan och på jobben. Jag blev enormt lindrigt mobbad jämfört med många andra. Men ändå vet jag hur dåligt man kan må. Men vet ni? Jag har omvandlat den hemska högstadiehistorien till drivkraft. Idag är jag glad över högstadietiderna. Utan den utfrysningen hade jag aldrig varit en lika god-hjärtad människa nu. Idag vet jag hur man beter sig mot människor. Man hälsar på alla i korridoren, ger alla ett leende & lämnar ingen utanför. För ni har ingen aning om hur mycket ett "hej" kan göra... Dessutom blir man enormt revanch-sugen när man levt i en skugga under några år. Man blir lixom sugen på att lyckas med livet då!! 

Så snälla ni som läser detta. Lova mig att se alla människor från och med nu. Hälsa på alla ni ser i korridoren. Ge tiggarna på stan ett leende. Låt den "utstötta" sitta med er i fikarummet/matsalen. Kolla på alla människor runt brodet när ni diskuterar. Prata inte skit om någon. Låt alla känna sig värdefulla. Frys för fan inte ut någon. Ha inga fördommar. För alla människor är värd en chans. Oavsett om dem är blyga, spralliga, dryga, fula, snygga. Alla människor har positiva och negativa sidor - var den människan som lockar fram det positiva hos alla. 






Roligt att komma hem


Igår kväll var jag och Svante hemma hos mina föräldrar. Åt världens godaste vofflor och drack sedan kaffe med kakor:):). Jag och mamma fick även ett av våra skrattanfall och skrattade tills tårarna rann. Jag minns faktiskt inte sist jag skrattade sådär stört mycket. Både jag och mamma låter som typ galna gorillor när vi skrattar så mycket. HAHA ja ni kan inte ens tänka er!

Idag har jag jobbat till 17:30. Så jag kom nyss hem. Det är så jäkla roligt att komma hem nu, när lilla Svante blir typ gladast i världen:):). Ikväll händer inte mycket mer. Typ tv, te och husmansmackor. Not so bad?! 



onsdag



Det är onsdag. Jag jobbar 8.30-17.30 med fina kollegor. Sedan ska jag dega i soffan resten av kvällen. Är ju fett mycket bra på tv på onsdagar hähä. Bonde söker fru och paradise hotel ;) not baaaad!
 



onsdag

 



klipp och färg

 

Beställt klipp + färg på lördag. Hur ska jag göra med mitt hår!? är så enormt sugen på att göra en rejäl förändring. Typ klippa av det ganska mycket & färga någon ball färg, alternativt slingor?

Vad är snyggt till gröna ögon? Och en sjukligt vit vinterhy....???



svante



Idag har Svante Fjante bott hos mig en hel månad. Han blir bara busigare för varje dag som går, men är ändå världens sötaste. Växer helt sjukt mycket gör han också. Ett tecken på att han mår som en kung;)? hähä

Att skaffa kisseunge var ett mycket klokt beslut av mig, om jag får säga det själv. Hihi!
 
 



nakenchock av kändis


Visst minns ni Keira Knightley från Pirates of the caribeean? Nu går hon ut med dessa "nakenbilder" för att visa hur olika kvinnokroppen kan se ut. Hon är själv extremt emot retuchering och tycker att alla kroppar är fantastiska på sitt vis. Just därför väljer hon att publicera dessa bilder. KLOKA MÄNNISKA=)
 
 



Tisdag

 



ledig måndag - not



Haft en riktig "fan vad jag är duktig" dag idag. Jag har hunnit städa, tvätta, renbädda. Sedan har jag varit iväg en sväng på Solbacken innan jag gick ut med Matildas hund. På den promenaden ringde chefen och undrade om jag kunde jobba extra ikväll. Vilket jag självklart kunde. Så jag har spenderat kvällen på mitt fina jobb. Ärligt talat är jag duktig på att gå ut och jobba extra - men jag gör det med ett leende på läpparna. Gillar att jobba, ha kul & tjäna pengar. yaaaaaaaaao! 

Nu ska jag se paradise hotel å dricka te. I morgon väntas ännu mer jobb å utmaningar. 
Godnatt min skatt <3
 
 



tsunamin 10 år



Det är 10 år sedan tsunamin i Thailand. 

Dem har TSUNAMI 10 ÅR vecka på Malou efter tio i veckan. I morse var det en enormt gripande historia från en mamma som förlorade sina barn i tsunamin. Se på klippet om ni får tid. Man blir oerhört tagen av den...



mån-n-nd


Druckit kaffe, städat lägenheten och sett nyhetsmorgon + malou efter tio hela denna förmiddag.
Mitt i allt städande, så var det en tanke som slog mig: Livet är som en omgång poker. Allting handlar om att spela sina kort rätt. Spelar man ett kort fel, kan man förlora väldigt mycket. Därför tror jag det är viktigt att tänka igenom sina drag noga innan man spelar. Själv har jag spelat många kort fel i livet. Extremt många. Det viktiga då är att dra lärdom från misslyckandet och göra det ännu bättre nästa gång. Kom bara ihåg att alla felspel av dig - gör andra människor till vinnare.  Så det går inte bara att "titta på" när man spelar sina kort fel gång på gång. Du måste istället agera. Göra en förändring. Du måste vinna!

Bara en av alla tankar som blixtar ner i mitt huvud. Nu ska jag ner i tvättstugan, hänga tvätt och ha tråkigt. Tjiing!
 
 



Känslorna närmast hjärtat

När jag är uttråkad, ledsen eller vill att tiden ska gå fortare - då sover jag. Alltid - Jag kan liksom somna när som helst och var som helst. "Det bästa med att sova, är att man glömmer allting för en liten stund". Vilket till stor del är sanning, eftersom känslor inte uppspelar sig lika starkt i drömmar. Det är alltså omöjligt att känna det man gör i det verkliga livet, så som att vara hatad, orolig eller ledsen. Men när man sover är det också omöjligt att känna sig älskad, eller att älska någon annan.

Just därför är det extremt viktigt att inte leva i en dröm. Du måste krossa den bubblan och våga känna dina känslor. Dem som finns där närmast hjärtat, som oftast bara finns där - men aldrig släpps fram, just för att dem kan vara jobbiga att känna. Men vet ni? Ledsen eller glad. Ångest eller lugn. Sviken eller älskad. Att känna är att leva - och det är absolut inget fel med det. Det enda vi vet är att livet är en berg-och-dahl-bana. Känner vi oss ledsna idag, kan vi vara glada om en vecka. 

Idag är det måndag igen. den 10/11-14. En dag som aldrig någonsin igen kommer tillbaka. Gör någonting idag som ditt framtida jag kommer att tacka dig för. Kom ihåg att inte leva i en dröm. Vakna upp. Spräck bubblan. Våga möta känslorna närmast hjärtat och lev påriktigt istället!

 



Måndag

 



arbetshelgen är check


Då var denna arbetshelg över. Idag har jag även hunnit vara hos farfar (med släkten) och fikat på min rast. Farsdag måste såklart firas och det med kaffe och nybakad prinsesstårta. Åt två stora bitar hehe. 

Förresten... Har snackat med min frisör idag. Jag sa att jag är fett less på mitt långa livlösa hår. Att jag måste boka både klippning och färgning... Till svar fick jag "Åhhh vad kul, jag har några ideér på vad du kan göra, men det tar vi senare;)".... Gissa om jag blir nyfiken?! Till veckan kommer iallafall en förändring. Spännande!



farsag

Här ser ni en bild på en nyfödd jag och min pappa.  Idag är det farsdag, så min pappa bör få ett eget inlägg tycker jag.  Min farsa som har fett mycket humor och stora mål med livet. Han som gav mig godis för att jag skulle sluta gråta när jag var liten osv. Hahaha ja många roliga saker finns att berätta:) Förresten, jag ser nu hur sjukt lika jag och pappa är haha!

 20 år senare!



smink - vs - naturell



Helt sjukt vad lite smink kan göra. Det går verkligen att trolla bort sig själv. Undra egentligen vem som kom på att acne är fult? Eller att osminkade ansikten är INTE OKEJ ansikten? Så jävla sjukt egentligen.
 
När jag besökte Ghana var både speglar och smink ett minne blott. Å vet ni? Jag mådde faktiskt alldeles perfekt utan dessa ytliga faktorer. Om man inte får en chans att spegla sig - får inte heller hjärnspökena någon talan - då blir man precis lika snygg som man känner sig istället. Vilket jag tycker är det rätta.



hål i naveln

När jag var 18 år tog jag hål i naveln... men efter bara två år så.. 

...  stötte kroppen ut smycket. Helt sjukt hur kroppen funderar?! 

... Så har jag kvar mitt ärr än idag. Men ärligt talat tycker jag att det är fett snyggt=)
 



jobblördag

Idag har jag haft en riktigt bra dag på jobbet tillsammans med underbara människor. Nu är jag dock så enormt trött att jag viker in årorna för dagen. Ska iväg och köpa godis, sedan däcka i soffan med Svantis resten av kvällen... En helt normal kväll för en 21 årig tjej;)? haha sjuktaste.

Förresten.. När helt okända människor skriver detta. Då blir jag alldeles röd om kinderna:


PUSS & HA EN KANON KVÄLL!
 



THROWBACK

 
Exakt ett år sedan. 
För ett år sedan satte Elin och Frida ögonbindel på mig. Sedan körde dem till piteå och överraskade mig med shopping, hotellövernattning och en utekväll. Hur underbara är inte dessa två? LOVE.
 
En heeeelt galen kväll jag aldrig kommer att glömma alltså haha!



om en månad fyller jag år


Idag är det exakt en månad kvar - innan jag blir 22 år. Stört egentligen att jag är så liten. Känner mig som typ 35 vissa dagar. haha jiiisses!



LÖRDAG

 



Smail


Tycker verkligen att Smail från årets Paradise Hotel är sådär helt sjukt snygg. Synd att han åkt ur programmet, men känslan säger att han snart är tillbaka!! 

Vem har du som favorit i år?



julshoppat


Varit på stan med Mamma hela dagen. Jag har börjat shoppa julgrejer och diverse annat. Gud så roligt det är, jag älskar verkligen julen och hela december månad... och... om sanningen ska fram så har jag redan börjat lyssna på julmusik;) hähä! 

Mitt i allt blev jag även erbjuden jobb på en av affärerna vi var in på idag. Haha synd jag redan har ett... 



Fredagslyx


Idag bjuder mamma mig & brorsan på lunch. Så lyxig :) 





äntligen freeeeedag


Haha Svante älskar fredagar, det syns ju tydligt!



fredag

 



Throwback


Jag minns hur överlycklig jag blev när Västerbottens tidning ville göra en artikel om lilla mig. Minns även hur extremt nervös jag var veckan innan publicering. Ville jag verkligen vara en offentlig person? Men tänk så bra det blev. Jag älskar ju faktiskt att skriva och jag har extremt många åsikter. Så att skaffa blogg är nog det bästa jag gjort!
 
 



16-21


Dax för jobbarkväll. Hoppas att ni får en mysig kväll å kom ihåg att allting blir vad man gör det till. Vill du ha en fin kväll, så får du själv se till att den blir fin. Kramis!
 
 



svante fjante


Hur gullig är inte min lilla kisseunge!!
 



dagens lyx lunch


Ser enormt äckligt ut - men ni ska bara veta hur gott det är. Lätt bästa vardagsmaten!

Jag är värdelös på att laga mat, alltså riktigt sjukt dålig. Elin började skratta när jag sa att jag "inte har en aning om hur man gör stuvade makaroner". Det är tydligen någonting man ska kunna, haha. Ska sanningen fram tycker jag det är tråkigt att stå vid spisen. Å ni vet, noll intresse + noll kunskap = blir sällan av. Därför är jag ofta ute med mina vänner och äter, hehu. Men när jag väl står i köket blir det alltid någonting utav detta: Kyckling med ris. Lax med Potatis. Köttbullar och Makaroner. Pyttipanna... eller.. det ni ser på bilden!! Det är färskpasta (med matlagningsgrädde i), stark chorizokorv och ketchup - SÅ ENORMT GOTT!:)



LÄNGTAR TILL FLORIDA

 
Tecken på att man längtar till Florida, om man redan nu börjar testa kläder? haha;) 

Jag hade fan magrutor och grejer för ett år sedan. Det är inget som finns kvar idag, men vet ni? Jag orkar inte bry mig. Oftast brukar jag dras med strömmen och "göra som man ska göra - för att passa in". Man ska alltså ha den perfekta kroppen och allt annat. Allt ska vara perfekt. Det är mål som är omöjliga att uppnå. 

Så innan denna sommaren stannade jag upp och tänkte "Vad i helvete håller jag på med?" - Varför styr jag mitt liv efter hur jag ska äta + sova, för att musklerna ska bli snyggast? Idioti. Jag blir ju ändå aldrig nöjd. 

Just därför tog jag ett uppehåll från träningen i somras. För att ta distans från den. Jobbigt som satan till en början. Det är som att sluta röka, man får abstinens och känner sig fruktansvärd. Men tillslut gick det fint! 

Så nu i höst har jag prioriterat om i mitt liv. Jag har insett att jag " för ett år sedan strävade jag efter den perfekta kroppen" för att omgivningen skulle tycka om mig - tycka att jag var snygg. Men det är fel? Folk ska fan gilla mig för den personen jag är, inte för hur jag ser ut. Så idag tränar jag cirka 2 dagar i veckan (för hälsan och välbefinnandets skull), sedan äter jag precis det jag vill äta. Jag orkar/försöker att inte bry mig om vad andra tycker... Så i början på nästa år kommer jag tåga in i florida utan magrutor. Men förhoppningsvis ändå ha världens bästa månad. <3

And thats it! varför tränar du......?



torsdag

 



inte lätt att vara storasyster


När jag var liten spöade jag alltid ner min lillebror. Jag var galet uppkäftig och "jobbig syrra". Det ändrades dock samma dag som han växte om mig. Å än idag är vi lika barnsliga som när vi var 8 år. Emil brukar fortfarande slänga runt mig som att jag är en liten vante.... Inte lätt att vara en jobbig storasyster.... !!



äppelpaj hos mamma


Idag har jag och Svante varit hemma hos min Mamma. Hon hade bakat äppelpaj, det bästa jag vet. Så haha japp, jag fastnade där i tre grymt härliga timmar innan jag svängde om till stan igen. Nu har jag varit hemma i lägenheten en timma för å lämna av världens sötaste kisse, som är så fett duktigt å lugn :D. Ska snart bege mig mot 17-21 jobb! 

höres<3



lilla lägenheten


 
 Börjar få det så mysigt i lägenheten. Trivs som fisken i vattnet och det börjar äntligen kännas som mitt hem. Dock hyr jag i andra hand. Har gjort det i två år & har skrivet kontrakt i ett år till.... Att hyra i andra hand är verkligen ett tips till er alla. Perfekt när man inte vill köpa lägenhet & inte vet vad man ka göra i livet liksom. 

Sedan har jag en enorm tur, att jag hyr av världens snällaste människor. Tur - tur - tur! 



perfekt onsdag

Varit och ätit hotellfrukost med tjejerna nu på förmiddagen. Hur gott är inte det? Muuums. 

Nu ska jag och Svante iväg på äventyr. Han ska nämligen för andra gången i sitt liv åka bil. Jag tycker att det är viktigt att katten är trygg i sig själv och kan åka bil i sin transportväska;p. Så idag ska vi börja träna. Hehu! 

Vi ska svänga hem till min mamma och stanna på en kopp kaffe!



onsdag du fina

 



Spontan tisdag


En helt oplanerad kväll råkade bli himla bra. Jag och Matilda bestäme oss för att dra iväg och käka någonstans, så följde även Elin och Jenny med. Så jäkla mysigt. Älskaaaar att lyxa till vardagen! 

Sedan följde tjejerna med hem til mig. Så såg vi tv och var halv döda allihopa - haha skönt häng med några favoriter!



Morsan

 
Jag har så många solar i mitt liv. Men mamma är månen som alltid lyser upp tillvaron när allting känns mörkt och läskigt. Det är den människan jag litar på mest, någonsin. Hon finns ju verkligen alltid där. Jag är så enormt lyckligt lottad som råkade få universums bästa och mest vackra mamma. 



Långpromenad i fina hemstaden

 
Se så vackert Skellefteå är i stunden;) haha....

I förmiddags var jag på långpromenad med Ida från mitt gamla jobb (Nattpatrullen). Så himla kul att träffa henne!! Vi hade alltid så sjukt kul när vi jobbade tidigare, det kan jag verkligen sakna. Saknar mitt gamla jobb faktiskt... men va fan.. jag lider ju av något. Haha har hunnit jobba på fem olika ställen under tre år. (Jag blir fort less - och byter- och saknar sedan det gamla stället). Kanske ändå är ett tecken på att jag bör plugga vidare och arbeta med någonting jag verkligen älskar å brinner för? 

Haha jamen iallafall! Promenaden var grym trevlig och rolig. Trots det typiska Novembervädret:)



mitt fina fadderbarn



Jag har världen sötaste fadderbarn. Cephas heter han och bor på barnhemmet Shalom Orphanage. En seriös och duktig kille. Jag minns att han alltid pratade om skolan och hur roligt han tyckte att det var med alla läxor. Sedan var han enormt intresserad av att lära sig både Engelska och Svenska ord... Jag vet att det kommer gå bra för Cehpas i framtiden. Han har den typen av inställning som vill mycket här i livet. Att jag dessutom får ge honom 250 kronor i månaden känns helt rätt. Tänk att lilla jag får vara en del av just Cephas uppväxt. Helt underbart fantastiskt! 

Var skänker du pengar varje månad? kramiz!

 
 



ledig tisdag

 
Efter 35 timmars jobb på fyra dagar, har jag nu en ledig dag. Känns så grymt. Idag ska jag dock bara hålla mig inne. Städa, busa med kissemisse & kanske se någon film?? Vädret ryktar om att en klass 2 varning är på intåg över Skellefteå. Ska tydligen komma mängder med snö det kommande dygnet. blahaha!

En positiv sak med skitväder: Man får dricka varmchoklad, se filmer & använda favorit mjukiskläderna ju!

 



TISDAG

 



litar bara på folk som mått dåligt

Ska sanningen fram litar jag bara på människor som gått igenom tunga saker i livet. Dem personerna blir mer äkta, ödmjuka och förstående på något vis. Jag får mer förtroende för dem som levt livets hårda skola. För de personerna är i regel mer djupa. Det döljer sig någonting bakom skalet. Sådant gillar jag! 

Det behöver inte vara galna grejer personerna varit med om. Det kan vara allt från en tuff uppväxt, en flykt till Sverige, att man har dyslexi eller har hatat sig själv. Seriöst. När jag möter en ny person som "bara är snygg" (dvs: Inte säger så mycket, bara snackar om vädret etc) blir jag sjukt ointresserad av att ens lära känna människan. Men om personen i fråga ser ut att ha en historia att berätta - då blir jag genast mer nyfiken. Då vill jag fortsätta snacka!! Personen känns då mer levande och äkta!! :)

Tillåt därför ingen mossa att växa över hjärtat. Istället tycker jag att känslorna som finns där inne ska fram. Visa dem: Glad, ledsen, nervös, blyg, orolig, sprallig u name it. Och för guds skull - skämms inte över motgångarna du haft i livet. Det är just dem som skapar den intressanta och spännande männsikan du är idag =)


 
Sluta med fördomar, ge alla människor en chans. Låt dem berätta sin historia<3



gör min dag


Godmorgon kära du.

Måndag igen & jag jobbat 8-13. Har så enormt lite energi för tillfället. Mina hjärnspöken blir alltid mer aktiva i dem perioderna. Så just nu är jag bara ständigt trött och gör ingenting mer än alla "dagens måsten". Oftast brukar jag inte ha med mina hjärnspöken att göra, men så kommer det perioder när även dem är tillbaka - dock gissar jag att det hör till livets berg- och- dalbana. Snart kommer en period när jag mår betydligt bättre och har mer ork än någonsin. Det är precis så det fungerar! 
 



60 cupcakes


Jag hann aldrig visa mina 60 cupcakes som jag bakade förra veckan. Tyvärr är dem inte lika snygga som vanligt, eftersom min favoritsprits gick sönder (var tvungen använda reserven bla bla). Men tydligen var dem jättegoda - det uppskattas!! :)



ni är tresiffriga



Hej kära vänner!

Ibland blir jag så extremt nyfiken på dig som läser min blogg. Som faktiskt klickar in här varje dag och läser det jag skriver. Det är stort för mig, eftersom jag verkligen älskar att skriva. Att ni dessutom är tresiffrigt med besökare varenda dag är helt otroligt. Jag skulle bli SÅ GLAD om ni ville berätta lite om er själva i en kommentar?! Var ni bor, hur gamla ni är och vart ni jobbar??

& varför ni läser min blogg? Varför ni väljer att kika in just här!? <3


Här kan jag iofs se vart ni bor, ni som läser. Mest trogna norrlänningar;) Men mer vet jag inte!!

... Eller jo...

Jag kan även se från vilka länder ni läser min blogg=)

*anonyma kommentarer går också fint*



Halloween 2008

 
Hittade tre bilder som är sex år gamla. Alltså haha ssshhhiiit jag var 15 år & gick högstadiet. Tjejen "med rosa hår" hade som tradition att ordna halloween party. Det är dem häftigaste jag varit på. Hon kunde hyra gamla läskiga hus där vi spenderade kvällen med tårta, prat & alltid den sjuuukaste spökstigen i skogen (med folk som stod och lurade bakom träd typ haha). Det var liksom kolsvart i skogen & mitt i allt hörde man en motorsåg dras igång bakom en. HELT GALET SÅ RÄDDA VI VAR=) Det var så fruktansvärt kul. Dessutom var vi nyktra. Vi var "töntarna" som höll oss nyktra till 18års dagen. Eller dem coola om ni frågar mig;)

Det kallar jag ett äkta halloweenfirande;)



SÅ MYCKET BÄTTRE



Skulle egentligen nykter på fest ikväll. Är ju faktiskt halloween och allt. Men känner mig så fruktansvärt trött - så jag stannar hemma med Svante istället. Vi ska se så mycket bättre och äta godis:)

Hoppas ni får en fin halloweeeeeen <3
 



löraaag


Hemma en sväng på lunch för att ge det lilla odjuret lite lunch!
 



Klok text av Paolo





LÖRDAG