Lördaaag

Hela dagen så städade jag och mamma ur lägenheten, full rulle. Därefter träffades vi några sjuksköterskestudenter, för vin och utgång. Herregud så kul vi hade. Martin Björk var DJ på klubben och av någon konstig anledning hängde jag och Klara med honom och "hjälpte till" med musiken, ja herregud! Verkar vara ett roligt jobb, kanske man ska extraknäcka som DJ på helgerna?! mhmhm;)

 
 
 
 För nu har jag flyttat ur lägenheten
I morgon är det FREDAG


Jag har haft praktik hela dagen, sedan pluggat ikväll. Nu har jag sammanfattat alla 17 kapitel. Har tagit så enormt mycket tid, men nu är det jobbigaste gjort. Nu har jag tre hela veckor på mig att lära mig sammanfattningarna från alla kapitel, så känner att jag (med gott samvete) kan göra roliga saker i helgen. Ska nämligen var utflyttad ur min lägenhet på söndag, spännande;). Så det är riktigt full rulle. Nästa vecka har jag praktik måndag-fredag sedan går jag på jobbarhelg följt av skola på måndag. Pjuuuh=)

 
 
 
 
 
 Det är onsdag

Idag har vi onsdag och jag har spenderat hela dagen på praktiken. Varvat praktikuppgifter med plugg, läser fortfarande om intressanta ämnen. Visste ni att folkhälsosjukdomar (som depression, ångest, oro) började visa sig på 1990 talet. Förstår ni hur nytt det är? Och att det blir allt vanligare för barn mellan 11-14 att få symtom som dålig sömn, huvudvärk och ont i magen. Det är mindre bra, stressade samhälle!!!!

Sedan fyllde min mamma år igår också, min fantastiska mamma. Så igår åt vi massvis med tårta och ikväll kommer små delar ur släkten för att umgås och må gott. Det är allt bra de=)

åhååhhååhåh! Vad jag gillar gobitar som dessa:)Måndag


För efter dagens praktik fick jag äta middag och umgås med två av dom bästa personerna jag vet. Jenny är nämligen hemma från västerås och elin har jag inte träffat på flera veckor, jisses vad jag tycker om er. Man bara fylls med massor av fin energi! <3 
 
 
 
 
 
 Lördag


Igår var det fredag och jag hade praktik till 11.00. Därefter svängde jag förbi jobbet för att prata med mina (helt ärligt) fantastiska kollegor. Som en av dem sa "Är de snälla med dej i skolan, eller måste vi komma dit och slå upp dom?" haha jag älskar det. Efter det svängde jag förbi Johan och Jennfier på en kopp kaffe och mängder av pratande, innan jag befann mig på stan för shopping med Elin! 

Idag har vi lördag. Tänkte spendera förmiddagen med plugg och i eftermiddag svänga förbi farfar på en kopp kaffe. Sedan får vi se vad som händer ikväll, vin eller melodifestivalen? mhmhm!
 
 Fredag😎
En bättre torsdag

Jag har varit på praktiken hela dagen. Har blivit placerad på seriöst världens mysigaste avdelning!!


Satt även och pluggade lite kring sömn, vila och återhämtning på eftermiddagen. Jag hoppas verkligen att ni sover bra och tar detta med vila seriöst. Lite sömn är nämligen första symtomet på utmattning. Mental utmattning beskrivs som en process som gradvis sätts ner: Nedsatt vakenhet, minskad effekt och vilja att anstränga sig. Starkt samband med sömbrist ger en långsam och ineffektiv hjärna som hela tiden försöker slå om till sömn. Detta leder till att synsammankopplingarna som används under dagen inte hinner lösas upp (vilket görs på natten). Det forsätter istället DRA energi och HINDRAR hjärnan från att ta emot nya impulser och att lagra information. Hjärnans frontala tycks vara mest känslig dvs: Den som är till för problemlösningar, koncentration, kommunikation, nytänkande och förmågan att fatta komplicerade beslut. Vid trötthet avtar ofta därför motivation, koncentration, kreativitet och förmågan till logiskt tänkande.

Fattar ni hur intressanta ämnen vi läser om i skolan?!Torsdag
Onsdag

 
 Tanzania om tre år

 

Jag fick just reda på att alla som går Sjuksköterskeprogrammet har möjlighet att göra praktiken i termin sex i självaste TANZANIA. Jag blir fnittrig som en liten fjortonåring när jag tänker på det. Gissa om jag ska dit?!Tisdag -

 
Idag har jag varit på praktik hela dagen, så roligt. Det roligaste jag vet är nya människor?! Att få lära känna och umgås. Speciellt om personerna är trevliga - och på Ömheten har jag bara träffat på fina personer! 

Nu ska jag sitta och plugga om mat och nutrition ikväll. Sjukt intressant, visste ni tillexempel att kroppen är primärt inställd på att tillgodose energibehovet och att förhindra viktnedgång, dvs vi vill äta mer vid fysisk aktivitet. Systemen är alltså allt för svaga för att minska ätandet vid övervikt då kroppen endast är kodad till att motverka förlust av kroppsmassa (Detta för att viktnedgång förr i tiden betyder svält och tillslut död). Eller att nedsatt aptit på morgonen är vanligt pga att man är outsövd och har vaknat för tidigt i sin dygnsrytm (den går kroppen efter varje dag). Prestationsförmågan blir sämre om man vi ej äter och man bör äta 6 måltider per dag. Man räknar ut sitt kaloribehov med 30kcal/kg. Viktigt att verkligen ge kroppen den näring och energi som behövs!

Allt är så sjukt intressant, sitter liksom med nöje och pluggar i flera timmar varje dag. Vad töntig jag är;)
 
 Måndag

 
Idag är det måndag och jag har varit på min praktikplats och hälsat på. Kommer bli tre grymma veckor, det känner jag! Annars har jag verkligen pluggat hela dagen. Min brorsa skrattar åt mig, för att jag redan har börjat plugga till tentan som är om fem veckor. Men jag bara är sån liksom hahaha! 

Nu ska jag vika igen böckerna och dö i soffan en stund med en cola. Mjaa! 
Vi hörs mer sedan. Psst.. Visst tar du hand om dig själv? Och är snäll med dig själv ibland?<3 

PussAlla hjärtans dag

Min fantastiska och underbara mamma. Som är lika vacker på utsidan som på insidan!! 

Alla hjärtans dag idag och jag har spenderat den med personer jag tycker mega mycket om. Som min familj och min lilla farfar å morfar. Vem har liksom sagt att alla hjärtans dag måste tillbringast med en pojkvän? När man inte ens har någon;). Ingen big deeeeal. Idag är som vilken annan dag som helst. Viktigast är att spendera den med folk man älskar!!
 När en kompis "ringer lite snabbt"


Jag har jobbat riktigt hela dagen. Från 7 till 21. Så fort jag slutat ringde en av mina absolut bästa kompisar (som flyttat till stockholm). Så kul att det aldrig slår fel liksom när man "ska ringa lite snabbt" och lite snabbt blir alltid över en timma hahaha!😎

Men nu ska jag sova. Börjar jobba 7 i morgon.  Puss på er! Fredag

Vilken bra dag!! Fixade tentan med 41 av 44 rätt. Har dessutom köpt en ny telefon och ätit semlor med morsan. Nu är jag sådär enormt redo för helg😆✌
Torsdag


Tjenare snyggingar

Hoppas att allting är bra med er!!? Jag har faktiskt legat sjuk heeela veckan och har min absolut första examination i morgon, hur kommer det gå?! Känns spännande!! Därefter går jag ut på min första praktik på måndag å det känns extremt kul. Se hela arbetet från ett annat perspektiv liksom, jaaadå! Nu ska jag försöka plugga vidare litegrann här från soffan, snart kommer en snäll förbi mer med cola åt mig, det gillas i mängder hehe. 

Vi hörs mer i morgon eller senare i helgen. Take care för du är viktig,. Det finns faktiskt bara en i hela världen som är som du. Du räknas och gör skillnad. Glöm förtusan aldrig bort det:):):)För i Juni sticker jag och Frida hit😍
Golden - Lukas Graham
Fredag Lördag

Igår startade jag dagen på skolan med seminarium angående Etik och lagar. Blev en bra diskussion like always. Vi är en klass med tusen åsikter och det slutar alltid intressant och kul haha. 

Slutade skolan redan 12. Då drog jag in på stan för att kolla efter en ny mobil. Därefter mötte jag upp en vän för kaffe på waynes, några timmars snack blev det. Därefter vidare till jobbet där jag fick kramar och glass, världens mysigaste människor!! Jaja annars då? Igår kväll spenderades hemma med mamma och godis framför fångarna på fortet. En sak bara. Hur snygg är inte Anton Hysen?! 

Idag har vi lördag. Jag tänkte plugga en timma och sedan dra iväg till eddahallen där jag ska stå och sälja fika i cafet hela eftermiddagen. Jag förstår liksom inte varför jag ska stå där? Är så dålig på matte och huvudräkning. Så ni vill se hur jag gör bort mig tycker jag att ni ska komma och köpa fika;) Jag är nog den enda i världen som behöver miniräknare för att räkna ut 50-25= ??. Haha, men man kan helt enkelt inte vara bra på allt;) Nämen det blir roligt. Vi ses och hörs senare!
 Onsdag
Tisdag
1 Februari


Idag är det måndag och jag vaknade upp med feel good känsla i morse. Åkte iväg till skolan för lektion. Därefter träffades jag och min basgrupp hemma hos Sandra (Vi är egentligen 35 stycken i klassen, men är uppdelade i fyra olika basgrupper). På bilden ser ni alltså personerna jag umgås med dagligen från och med två veckor tillbaka. Det känns så bra. Åtta nya people. Åtta nya grymma personer. Tror att vi kommer ha så roligt de tre kommande åren. Att det skulle kännas såhär bra att börja plugga trodde jag aldrig! 
 
"Ibland står man där. På den högsta trampolinen och kollar ner i vattnet. Panikkänslan stiger och man håller sig fast i handräcket. Man vågar egentligen inte hoppa, men ibland behöver man bara våga ta det där första klivet fram. Snabbt landar man i vattnet och inser att det inte var så farligt. Ibland måste man våga ta det där första steget för att nå någonting fantastiskt. Dock brukar det första steget vara det jobbigaste. Sluta aldrig tro på dig själv och tvivla aldrig på ditt värde. För du är värd det bästa. Våga nå dit du vill"