Lördag

Skulle behöva en ben&jerry och bara gråta framför Notting Hill ikväll. Men icket - istället ska jag ladda om för en natt på jobbet. Men det blir nog bra de med. Man får försöka se det så!! - Det bästa är att vi har samlingslokalen på samma gata som Skellefteås största nattklubb;) 

Förövrigt har Mamma bakat lussebullar idag, så jag har varit hemma och ätit upp typ hälften, hehe dom var heeelt sjukt goda. NEJ NU SKA JAG GÖRA MIG REDO FÖR NATTPATRULLEN. HÖRZ! 




Lördag

 
Hallå Hallå HallåÅÅÅååå.
Jag har inte varit på EN ENDA mattelektion i veckan, så ni kan ju gissa vad jag ska göra idag....



Fredag


Vilken dag. Hunnit med både stan, träning, julpynt & middag med mina kusiner! Har även hängt med mina kusiner ikväll. Bland annat spelat "med andra ord". Jag och Gabbe bildade ELIT laget och tog hem segern (såklart). Hehe. Därefter har vi sett idol. HUR FAN I HELVETET KUNDE KEVIN GÅ VIDARE?! 


Tog även med mig denna goding till mina kusiner. Halva kakan fick dock följa med hem till lägenheten igen. Eller jaaa... träffade min granne å hans kompisar som försökte sno den av mej:( hehhuu!
Nu ska jag sssoosova å ladda om för morgondagen.




Orkar du 10 armhävningar? Gör 15!

 



Fredag. Är trött som stryk, men nu ska jag möta upp Elin på stan.

& sedan borde jag städa lägenheten;)haha




Det luktar ljuvligt

Har slängt ihop en speciellt god kladdkaka ikväll. I morgon ska det på grädde och center (kommer självklart att visa bild på den då.. kanske ett recep?) Det är helt klart den godaste kladdisen jag vet:) 

Förövrigt har jag hört rykten om att Kevin ska sjunga (slakta, förstöra) en Gavin DeGraw låt i morgon. 
Vägrar ens att se det. SÅ pinsamt det kommer bli. Usch!




100 repetitioner

SNYGGT JOBBAT IDAG!
Crosstrainer 30 minuter
Bicep TRX
Tricep TRX
Rygg TRX
Plankan
Bicep curles
Tricep Dips
Rodd m stång (20kg)
20 sekunders intervaller med 10 sekunders vila. Åtta varv.

AVSLUTADE MED
100 armhävningar
100 situps
100 BURPEES
100 rygglyft. 

fyyyyyfaaaaan. Nu ska jag äta mat & sedan baka för morgondagen. Kommer typ äta upp all smet med tanke på mitt socker begär idag;P Har inte heller hunnit plugga. Bäst att jag sätter fart! 




Godnatt mina solstrålar


Min hjärna har växlat om till skärmsläckare. Den står helt still efter nattens jobb. Har alltså varit vaken sedan åtta igår morse. Såå nu måste jag försöka sova några timmar innan jag ska ta mig an denna dag. Ska bland annat plugga ikapp matten, baka inför fredag & köra överkropp+crossfit med brudarna. Har just gjort klart passet för idag å jag känner mig mer än nöjd, detta blir en utmaning. Men man måste utmana för att bli starkare, smidigare & bättre. Så det så ;) 

Nej nu ska jag sova, så jag får vakna någon gång!!!
Ha en fin dag. Och. Kom ihåg att du duger PRECIS som du är <3



Godmorgon Torsdag




Annars då? jooo

 
Hallå mina vänner. Hoppas att allt är bra med er? med mig är det okej. Jag är en brud som gillar lite rutiner & nu håller alla på att bytas ut (byta arbetslokaler, städa ur mitt rum osv) - så min hjärna är i kaos. Men det ska nog ordna upp sig, det gör de alltid. Annars då? jooo, jag har pluggat matte hela förmiddagen, tränat å varit på möte i eftermiddags & nu återstår bara nattjobb. En sån där rolig Onsdag ;)? och btw.. du.. jag kommer sakna dej i skeå. Jag är för stolt och feg för att berätta det till dej. Men förhoppningsvis läser du detta; Tack för allt klokt du lärt mig. Du dök upp i mitt liv när jag mådde som sämst & fick mig att inse att man faktiskt kan tycka om mig. All lycka tll nu!!!


Time for middag och uppladdning inför nattjobb. weeii;) 
 



Att skaka hand säger mer om dig - än du själv tror.

 
När jag träffar nya människor tar jag alltid i hand. Oavsett om det är inom jobbet, nya vänner eller föräldrar till folk. Via en handskakning får man första bilden av personen i fråga. Är det ett mesigt handskak tyder det på en nervös och osäker människa. Får man ett stadigt och bra handtag, tyder det på motsatsen. Så  handskakningen är faktiskt viktig. Speciellt i jobbsammanhang (när man träffar nya chefen etc). Jag brukar faktiskt träna på handskakningar med min brorsa, haha xD

Hur skakar du hand? Har du ett mesigt handtag? Eller ett alldeles för starkt? Ett tips är att träna å de, eftersom det är första intrycket du ger till folk. Tips är att känna efter hur hårt motpartern tar DIG i hand och försöka ta lika hårt själv. Dessutom är ögonkontakt en självklarhet;)

Kommer aldrig glömma en handledare jag hade under praktiken (för tre år sedan). Hon hade mesigaste hand-skakningen någonsin. Hon var mesig som människa också. Fick aldrig förtroende för henne, blä!! 



Dagens träning -> nu möte.




Att äga bil som tjej

Märks verkligen att jag är en tjej som har bil;) typ typ rosa överallt. Här ser ni mitt högra framsäte hehe!! - nu mot gymmet!




Han gick ner 16kg på hambugar-dieten.


"Va? Gick han ner 16 kilo på en hamburgerdiet? Frågar ni er.

Och faktiskt, om man vill kalla det diet eller om man vill kalla det kost – faktum är att jag har gått ner 16 kilo sedan april 2011 och jag har under den här tiden ätit hamburgare eller annat ”onyttigt” på McDonalds, Max eller Burger King cirka fem gånger i veckan. Ibland har jag brutit kostcirkeln med lite kebab.

Under sommaren 2011 löptränade jag. Jag började också med att ta bort sockret från min dagliga kost. Jag slutade med läsk, godis och chips. Även mina älskade bullar fick stå tillbaka. Och det var nolltollerans! Jag hade inte ens en så kallad ”ätardag”. Samtidigt så löptränade jag. Det blev 5 kilometer nästan varje dag. Jag tror det blev 30 pass på 45 dagar. Långsamt tempo. Ren förbränning. Det gjorde att jag gick ner drygt fem kilo på tre månader. Efter det slutade jag att springa och körde bara styrketräning. (Under de där 45 dagarna körde jag styrketräning 2 ggr i veckan). Så från hösten 2011 till hösten 2012 sprang jag inte en meter och gick ner 10 kilo till. Enbart på att undvika sockret. I vinter har jag tappat ännu ett kilo, och vågen strå idag på 80.5 (har vägt så i två veckor nu).Som mest vägde jag 96 kilo våren 2011.

Och under den här tiden har jag alltså ätit hamburgare MINST fem gånger i veckan.

Så var det med det."

kokok
 

 



Om det bara hade varit sommar igen <3




Benpass from helllll

Benpasset gick suveränt bra idag. PT Johan sa "Satan vad ni plågar benen idag tjejeer" Elin påstod då att det var mitt fel eftersom jag planerat passet -  då skrattade jag mitt onda skratt;) Sedan svängde Big Steve förbi och sa något i form med; Ni tränar alltid så hårda pass, måste vara med någon gång!! 

Jag planerar gärna träningspass. Grejen är att jag älskar känslan av att vara HELT slut efter träningen. Därför lägger jag oftast upp träning med korta intervaller + tunga övningar. Idag körde vi tillexempel 30x8 sekunders intervaller med benböj på 30kg, upphopp, benindrag, 90 grader mot en vägg & utfallsgång. 

Avslutade sedan med 8 minuters crossfitrunda
10 armhävningar
30 mountenclimbes
10 situps
10 kettlebells svingar.
Så fort som möjligt - så många varv som möjligt - desto mer varv, detso bättre resultat;)



Kan inte sova

Är på tok för laddad till dagens benpass med Elin & Jenny. Hehe! Dessutom råkade jag beställa hem 1/3 av min önskelista igår, blev lite stressade när det bara fanns kvar 4 exemplar av de blå skorna, så SNART ÄR DEM MINA (träningsbyxorna och tröjan också). Älskar spontan shopping ?!;)




Idag är min lillebror bäst

Tack för choklaaaaaden!




Hejsan Mamma och Pappa


 

 
Snart.. snart.. fyller jag 21 år OCH snaaart är det julafton. Här ser ni min vackra önskelista. hehe!

VISST ÄR DEN FIN & VISST ÄR JAG VÄRLDENS BÄSTA DOTTER:] hihi
 
<3<3



<3




Min bästa tränings kompiz

Elin taggade mej på denna bild (på instagram) blev varm i hjärtat och känner 100gånger detsamma om henne. Min bästa träningskompizz vi pressar alltid gränserna och svävar utanför trygghetazonen! XD




Dagen efter tre jobbnätter



Det har gått bra på jobbet inatt. Åkt runt med min kollega Axel och kollat till gamlingarna:) Vi blev till och med bjudna på kakor, älskade tant du vet hur man gör mig glad hehe!

Där vid fem tiden på morgonen är humorn inte ens att prata om...
A: Vi ger henne fika nu. Det är en god gärning. Kanske vi föds i ett bättre liv sen!
Jag: Jaaa, förhoppningsvis föds man som en katt!
A: en katt? skämtar du eller? jag tänkte mer födas som en i kungafamiljen.. men okej.. en katt..
jag: HAHAHAHAHAHHA katter har sköna liv, bara sover äter och alla älskar en. HAHAhA

Slutade klockan 07.00 i morse. Då cyklade jag hem till lägenheten och däckade i sängen med både smink och kläder (vadå trött? men har ju faktiskt bara sovit sammanlagt typ 10 timmar på tre dygn)... Vaknade vid 13.00 igen, då packade jag träningsväskan för en dejt med cybexcykeln. 50 minuters lugnt trampande fick räcka idag - så slut i kroppen! Men jag var nöjd ändå efteråt, adrenalinet ströömmMmmmade! 

Nu ska jag snart hem till familjen. Äta middag och se "söndagstv" med massa gott! 




Nu pyser jag till gymmet




Att arbeta som undersköterska

Bild:Google

Äldre människor är i allmänhet väldigt mer spontana än oss ungdomar. Som när jag var 16 år gammal och började arbeta på äldreboende. Varje dag fick jag höra att jag var söt, omtänksam och duktig... Jag som kom direkt ur högstadiet (där jag i princip var mobbad) blev tårögd varje gång jag fick komplimanger. Dessa äldre människor höjde min självkänsla något enormt. För att inte tala om personalen på Klockarhöjdens äldreboende. De var också duktiga på att berömma mig. Jag minns en gång när Lena tog mig på sidan och sa "Julia du är helt fantastisk - jag har aldrig varit med om en 16 åring som har så fint och moget bemötande tidigare"... Det är ord som värmer mitt hjärta än idag!!! 

I sex års tid har jag nu arbetat med äldre människor och jag har aldrig varit less mitt jobb. Jag älskar att åka dit och mötas av alla leenden. Jag tycker om att rulla deras hår och bjuda på kaffe (å en nybakad sockerkaka). Eller sjunga gamla sånger och lyssna på deras lärorika historier från livet. Jag kan till och med tycka det är småkul att städa/göra deras lägenheter fina, bara för att dem blir så glada då! Haha, dessutom brukar jag alltid spela poker med en 90 årig dement gubbe & han vinner varje gång xD... Jag har även fått chansen att lära mig massa om mediciner och hur man tar hand om riktigt sjuka människor/ deras anhöriga!! Något man också blir proffs på av jobb på äldreboenden - är att läsa av människor. Nu för tiden kan jag, via kroppsspråk (ögon, bekymmersrynkan, hur man håller armarna osv) lista ut vad personen vill/mår. Det ni ;D 

Jag älskar att bry mej om folk. Få människor att må bra och sprida positiv energi. Allting blir vad man gör det till. Jag har valt att se det som ett ärofyllt och fantastiskt jobb. För det är precis vad det är. Tänk att jag får äran att ta hand om så många olika individer som byggt upp vårat samhälle... Jag skulle kunna jobba som undersköterska hela livet OM DET INTE HADE VARIT FÖR att lönen är as dålig med tanke på det fina jobb vi faktiskt gör;P. 

Men allt skit folk kastar om "jobb som undersköterska" stämmer inte. Det är ett fint jobb, med så mycket tacksamhet och glädje=) Är du arbetslös (kille eller tjej)  - tycker om att hjälpa andra, är social & har ett ödmjukt bemötande... Tveka inte på att söka jobb på äldreboenden/hemtjänster. Det behövs alltid folk :)



+++




Min idol

 
Har inte alls följt med i årets idol (eftersom jag jobbar typ varje fredagsnatt). Men igår åkte alltså Jens Hult ut, det var synd för jag tycker verkligen att han har bästa rösten och är sjuuukt snygg! Men men, tror han kommer slå igenom stort ändå, ser framemot hans skiva. 

Näjeee, nu ska jag krypa under täcken och sova några timmar. Puss & Godnatt!
 



Rast på nattjobbet

Gavin degraw strömmar ut hörlurarna. Jag ligger och vilar under en filt. Ser på bilder från tidigare roliga helger (bland annat denna på mej och Elin). Dricker Loka och äter lite choklad. Rast på jobbet för att snart åka ut och fortsatta hjälpa de gamla med sina bekymmer:)




Jag älskar fredagar



Idag sov jag mellan 9.00-14.00 jag är för nyfiken och speedad som människa för att sova bort hela dagarna. Så efter jul kommer jag gå över till dags jobb igen. Vad ska man nu testa att jobba med? Är jätte sugen på att testa någonting heeelt nytt, hmmm?! 

Dagens träning med Elin, Jenny & Frida blev kanon bra. Körde cirkelträning med övningar som
Pullups
"båten med kettlebells 16kg"
Sidoplankan
TRX (tränar mellan skulderblad)
Plankan
Frivändningar i högt tempo 20kg
"Rump lyft med 25kg" 
Situps med vikter
45sekunder x 2 på varje övning

Avslutade därefter med 3 tabata övningar (20sek x4 på varje övning)
Armhävningar
mountenclimbers
Benindrag i TRX

Nu ska jag duscha, äta & göra mig redo för ännu en natt på Jobbet. Godispåsen hänger med ;)




Dagens träning. mage och rygg


Godmorgon
Nu har jag just satt ihop dagens mage-rygg pass. Dags att dra sig mot gymmet för att köra med fyra kompisar litegrann innan fredagsmyset, hehe. Vi hörs snart igen <3
 



Jag älskar dej


Världens VÄRLDENS bästa Mamma <3



Freeeeeeedag


Godmorgon mina fina vänner. Hoppas allting är bra med er.

Med mig är det under kontroll, min kropp och hjärna är heeelt slut efter världens stressigaste höst. Men det känns skönt ändå att det är fredag (trots att jag ska jobba hela helgen...) på något vis älskar jag fredagar, man har en speciell känsla i kroppen då:) Man får äta lite extra god mat, se idol och ÄTA GODIS hehe! 

Nej. Nu ska jag soooova några timmar och försöka vakna upp med massor av fin energi i eftermiddag
Kram<3



Myser lite innan jobbet




Hej fina du

Visst vet du att du är bra, precis som du är just nu? Du behöver inte bli en bättre vän, en duktigare idrottare eller bäst på jobbet. Du duger. Du behöver inte heller ha det finaste håret, plattaste magen eller det mest spännande livet. Du duger. Ändå. 

Det kommer alltid finnas folk som får mer likes på sina bilder, är bättre på att sjunga och lagar bättre mat än du. Men so what? Du är du, stjärnan i ditt eget liv. Varför hela tiden jämföra sig med andra? För du är bra. Precis just nu. Glöm inte det  Du lyckas med allt du vill. För du är så mycket starkare än du själv tror. Låt ingen trycka ner dig. För du är egentligen grymt jä'la bra. Älska dig själv, då kommer du långt. 

 
Ville bara säga det. Kram!



Legday som det så fint kalls#


Träffade Elin 10.00 i morse. Hade gjort i ordning ett benpass som vi plåågade oss igenom:P hehe på bilden ser ni allting vi använde.. Och.. När vi kört sista repetitionerna av sista övningen föll vi ihop halvdöda på golvet. Elin trodde att vi var klara då. Men då log jag bara lite snett och sa "Hehe nu ska vi köra en 10 mintuers crossfitrunda". KÄNDE MIG SÅ OND haha, men jag kommer få igen xD

Crossfitrundan (EFTER ett benpass)
10 burpees
10 armhävningar
10 situps
10 benböj (med 23kg)
Så många varv som möjligt i 10 minuter.


Vi var både glada, slut och helt genomsvettiga efter passet. Men mest glada tror jag, fnittrade som två 14 åringar åt allting haha.D


Detta blev min lunch efter passet: 3ägg + 1banan. På plättan finns lättkeso + kvarg med vaniljsmak, muums! Btw så är min röst obefintlig för tillfället är jätte hes och hostig, men har inte ont i halsen som tur var hehe. Nu ska jag plugga å vila resten av dageeeen. Tre jobbnätter väntar, men det blir nog kanon!!




Årets första glöggkväll

Efter tre timmars lååångt möte däckade jag i Elins soffa tillsammans med Frida, Lisa & Matilda ikväll. Vi har ätit lite godis, druckigt kunglig glögg och skrattat så tårarna runnit, hehe jag har knäppa kompizzzar men jag gillar dom ändå;)

Nu ska jag sova. Ska döda ben på gymmet med Elin i morgon;)




ge.aldrig.upp

 



Osminkad och trött i armarnaa

Det är sol i Skellefteå idaaaag. 
Träffade Elin och Frida på gymmet 09.00 i morse, vi värmde upp på Crosstrainer och körde sedan armar/axlar i tabata form. Skakiga armar efter det. Blev ett bra pass! 

Jag har just pratat med mamma i telefon över en timma, hehe. Ska slänga i mig lite bananplättar och sedan göra mig i ordning för möte nr1. Booorde även plugga lite mediciner inför möte nr2 (då ska det göras delegeringstest wiihooo)  (A)




Love




Ni har bevisat så mycket för mig

Trots att jag har isolerat mej i veckor. Trots att jag inte alla gånger varit så snäll. Trots att jag kom hem från Ghana och var sjuskriven i tre månader. Trots att jag varit sjuk i en ätstörning. Trots att jag fick en depression på grund av det. Trots att jag varit en krävande vän som många gånger bara gråtit och hatat allt... 


... Trots allt detta så har ni stannat kvar. I ur och skur. Oavsett om jag skrivit ett "hjälp" sms mitt i natten, eller sagt nej åt att träffas 10 gången på rad. Oavsett om jag varit dryg och arg eller ledsen och hopplös. Ni har alltid funnits där. Ni har aldrig lämnat mej. Jag minns min värsta period, då sa jag ofta "Ni kommer att lämna mej, jag vet det, ni vill inte ha en vän som jag - jag är tråkig och ful" - Trots detta stannade ni kvar. 

 När jag började kravla mig upp på fötter och komma tillbaka i verkligheten igen tog ni emot mig. Ni visade mig hur fin världen är. Ni fick mig att uppskatta promenader i solen, en långfika på waynes, shopping, fester och jobbet.. Ni har även presenterat mig för era egna gäng, så jag fått lära känna dem. Ni ska bara veta hur mycket jag uppskattar det.
 
 
Jag har tappat många vänner under dessa två år i mitt liv. Men idag är jag bara glad för det. Jag är så fruktansvärt glad över att förstå innebörden i "äkta vänner". Att inse hur några få nära vänner är såå mycket bättre än 1000 bekanta... Ni är bland det bästa jag har. Jag älskar er verkligen. I ur och skur. Ni har bevisat så mycket för mig. Ni är bäst. Och. Jag finns alltid här för er, som ni finns här för mig.

Elin Lundgren
Matilda Rönnlund
Frida Enquist
<3



5 känslor som inte existerade innan facebook (HAHA)

1. När du har lagt upp en fyndig status, fått flera likes och sedan ser ett stavfel.

2. När du uppdaterat din profilbild och väntar på reaktioner.

3. När det gått tio minuter utan några likes.


4. När du postar en bild på din kompis wall, som bara ni förstår.


5. En riktig snygging kommenterar alla DITT SPANS bilder.



 



Såfort jag känner mig minsta lilla förkyld

Jag är typ aldrig sjuk nu för tiden. Och jag tror jag vet varför hehe! Trycker i kroppen massa Cvitamin så fort jag får minsta lilla symtom, äter lite extra mke mat & avstår någon dag från träning. Funkar varje gång!!




Hej Jens hihi

 



Planerat träningspass

Har sprungit runt med mjukiskläder heela eftermiddagen. Städat lägenheten (inklusive rensat avlopp - det vidrigaste jag någonsin gjort, grät nästan. Var är en pojkvän när man behöver det, hehe??) ;)

Därefter har jag planerat veckans träningspass i min workoutlog. Ska köra bicep/tricep/axlar i form av tabata med Frida på Onsdag & ett tungt benpass (Cirkelträning) med Elin på Torsdag. Skulle ni vilja se uppläggen av träningspassen?

Nu ska jag trycka midag, plugga matte & göra mig redo för jobb!




Skön förmiddag


Vaknade 06.30 av väckarklockan i morse (trodde att det var ett skämt). Kröp upp ur sängen och slog på kaffebryggaren medan jag satt och kollade på de svarta dropparna som så fint lämnade filtret för att snart landa i min mage. Hehe. Vadå morgontrött! Tog mig en kopp innan jag försökte omvandla mig till människa (eller ja... både mössan och mjukisbyxorna åkte på... så jag vet inte hur mycket människa jag blev, hehehiho)

Hade 1,30 minuters givande mattelektion innan jag drog iväg och veckohandlade. Därefter parkerade jag bilen utanför det stora gula huset - köpte en celsius och befann ming strax därefter på crosstrainern. NU JÄVLAR VAKNADE JAG TILL. wiiiiieeeeeeeeee så kul det är:) - ajjaaaa. Jag har just käkat lunch och ska dyka i matteböckerna en stunddddd. Sedan får vi se vad dagen bjussarR på. Det enda jag har planerat är nattjobb 21.00 ;P




Måndag




Att vara snygg på gymmet

Förstår mig inte på folk som är lika snygga innan - och efter - träningspass. Själv är jag alltid svettig som en gris och rödare än en jordgubbe i ansiktet haha ;P

Idag fick jag till ett skönt konditionspass på de 50 minuterna jag hade på mig innan gymmet stängde. Det blev bra... Alltsåå när jag var sjuk förra året använde jag bara Crosstrainer för att ångestträna, jag tävlade mot kalorierna och ville bara ha mer mer och mer. Det kunde svartna för ögonen men jag körde ändå på i flera timmar... Idag älskar jag att stå på crosstrainern med skön musik i öronen. Det krävs inte så mycket av en när man står där, så istället får man tid att rensa skallen. Ut med negativ energi och in med positiv... Idag står jag på crosstrainern helt utan ångest! Jag brukar köra ca en timma, vilket motsvarar 820 kcal för mig;P Ett perfekt träningspass som räcker för dagen. 




Oh du fina bloggläsare

Ibland brukar jag få meddelanden på Facebook av personer jag faktiskt inte känner. Det är killar och tjejer i olika åldrar som skriver till mig. Detta tycker jag är jätte kul. Speciellt när jag får meddelanden liknande detta :

"Hej Julia
Jag måste bara berätta för dig att jag har börjat må så mycket bättre! Jag reflekterade idag och kom på att för ett år sedan skulle jag aldrig ta intiativet själv att BJUDA PÅ FIKA? sen även se frammemot att FIKA? Va har hänt hahah men du förstår nog vad jag menar. Sen att jag inte kompenserar med träning är ju oxå helt otroligt! Iaf ville bara berätta hihi tack för att du lyssnade när jag behövde och jag läser din blogg och blir så inspirerad av din träning! För jag älskar ju oxå träning och adrenalinruset! Bara jag äter och lyssnar på kroppen när den behöver vila så kan jag träna igen och det är så skönt att inte känna att kroppen tar stryk ! Massa kramar och keep up the good work girl"

Hallå!
Ditt meddelande gjorde just min dag. Så jäkla härligt att det gått framåt för dig. Att du nu kan fika utan att kompensera med träning. Vilken stark och drivande tjej du är. Glöm aldrig det!! Fortsätt precis som du gör nu, så kommer du snart vara helt kvitt alla dumma tankar om kcal... Men vet du? Redan från första meddelandet du skickade till mig (för ett halvår sedan) så förstod jag att du skulle ta dej ur skiten. Förstod att du är för målmedveten för att ge upp=) Och tack för orden om min blogg, så roligt att den inspirerar dig:) Träning är verkligen kul och en himla bra medicin mot myyyyyyycket (så länge man äter vill säga;) ).

Du är grym och klarar allting du tar dig för, det vet jag. Lycka tilll!

 
/ En glad juliaajoo som nu ska dra sig mot gymmet:)



Hjälp tyfonens offer


Det sägs att lukten är hemskt, för att lik ligger gömda lite överallt. Många barn är föräldralösa och det finns varken mat eller vatten. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Jag har själv skänkt en liten slant till Filippinerna. Vill du också göra det?; Smsa 72900 skriv Tyfon - du bidrar då med 100 kronor, vilket är det automatiska beloppet.
 



Söndagsmorgon

Sitter här och lyssnar på skönaste musiken. Har tänt några ljus och äter frukost (efter en natt på jobbääätt). Känns ganska skönt att snart få krypa i säng efter natten ute i stormen;P har varit sjukt blåsigt och halkigt!! 

Igår sov jag iallafall till 15.00. Därefter var jag och hämtade upp Matilda, köpte vi skrovmål och åkte hem till henne - mat framför en himlaaaaa bra film (10 orsker att hata dej). Vi satt  båda och dregglade över Heat ledger. När klockan blev 20.00 var jag  tvungen bege mig mot jobbet=)




dubbelt betalt - me like

 
Igårkväll åt jag god middag med familjen och vi tryckte sedan godis framför IDOL. Jag satt i vanlig ordning och skrek "SHIT SÅ BRA HAN ÄR LYSSNA, HERREGUUUUUD VAD BRA" under Jens framträdanden, hehe:P

oooochhh... efter idol ringde jobbet. De undrade om jag var sugen på EXTRA NATT-JOBB HELA HELGEN (vliket är dubbelt-betalt). Jag har inte råd att säga nej hehe. Så fort jag slängt på luren - slängde jag mig i bilen mot jobbet.  

Så nu säger jag godnatt till er vänner
 



Läraren kallade mej smart!


JAG ÄLSKAR NÄR NÄR MAN MÅSTE SLITA OCH KÄMPA FÖR ATT FIXA NÅGONTING - OCH SEDAN FAKTISKT FIXA DET ;P

Hela hösten har jag suttit 2timmar/dag och pluggat matte. Idag fick jag tillbaka prov nummer 2. Jag fick 36/39 rätt, vilket motsvarar ett starkt VG. Nu har jag bara ett prov kvar innan kursen är slut och det tänkte jag också fixa sådär bra=) Nu gäller det bara att plugga lika fint som hittils :D 




Hur många kloka ord kan man trycka in på 36kvm?


Älskar den lilla lägenheten jag bor i för tillfället. Hehe jag älskar även kloka ord;P



DET ÄR FREDAG


Om jag klagade på träningsvärk igår ska ni bara veta hur plågsamt allt känns idag. Att bara sätta sig ner på stolen kräver mycket mod eftersom hela röven och baksidan bränner, haha!!

Idag ska jag vila. Ska tillbringa några timmar på skolan och sedan åka hem till mamma och pappa. Att se idol och äta godis med mamma är fasen inte dumt tycker jag. Kanske hinner jag se en wallander film med pappa också? (vi båda älskar Wallander och har nästan sett varje film hehe)... Jag väljer alltså bort polarna en fredag för att hänga med mamma&pappa;P Men guuu vad jag behöver en sån kväll ! 
 



Torsdag

Har skjutsat några flygrädda själar till flygplatsen ikväll. & hehe standard när jag kör bil..
Jenny: JULIA KOLLA PÅ VÄGEN
Jag. AAH (skriker)
ALLA SKRIKER
(råkar köra över fartgupp i alldeles för hög fart)
Sedan börjar alla (i vanlig ordning) asgarva efter flygturen;P hehe


Nu sitter jag iallafall under en filt i min lägenhet och dricker proteinshake. Ska plugga lite matte och sedan inteeee göra ett skit resten av kvällen.




Hela världen är orättvis


Undra vad den lilla killen på bilden tänker på? Han kanske saknar sin mamma som är borta död? Eller så kanske han har ont,  han kanske känner att kroppen snart inte orkar kämpa längre.... När jag ser pojken på bilden börjar mitt hjärta bränna och jag vill nästan spy;P Jag är helt säker på att den lilla killen är död idag. En orättvis död. Hela världen är orättvis, snedvriden och jag hatar det. Hatar... Jag menar, vad har den lilla killen gjort för fel, som förtjänar detdär livet? Stackars liten:(
 
Här i Sverige klagar vi på äcklig mat, för lite pengar eller att skorna är för dyra. Vi kan även klaga på feta ben, att man inte fick MVG på provet eller att magen är för stor;P

Snälla, sluta klaga på era liv. För det finns alltid dem som har det sämre. När du klagar på ditt liv, är det alltid någon som kämpar för sitt. 
 
<3



Träningsvärk

Jag har verkligen träningsvärk i heela kroppen. Bicep, Tricep, mage, mellan skulderbladen, framsida+baksida lår, rumpa, axlar... Ja... helt enkelt hela kroppen. Känns nästan som att man håller på att bli sjuk, ni vet känslan man har i kroppen då. HEHE! 

I morse körde jag cirkelträning med Elin och Lisa.
45sek - vila 10sek - X3 på varje station. 
1. Djupaste benböjen ever med 25kg
2. 90 grader mot en vägg.
3. Benindrag i TRX
4. Boxjump
6. Höftlyft med 20kg
7. Burpees 
8. 90 grader, fast utan vägg;) 
9. Utfallsgång med kettlebell
10. Upphopp

Detta var verkligen frutansvärt för benen. Skakiga tog vi oss sedan till benpressen och körde dropset (började på 121 kg - och jobbade oss uppåt). Avslutade sedan med dem värsta 55minutrarna i Spiningcykeln everrr. PJUUUUH! - Nu ska jag duscha och bege mej på mattelektion. 




Torsdag

 



Dagens träning

 Uppvärmning: 30 min crosstrainer (satsade på att  bada i svett på 30min hehe)

TABATA I TRX
(20sek jobb - 10sek vila X8 repetitioner på varje övning)
1. Bicep
2. Planka (se bild)
3. Tricep. Man var död redan efter 3 repetitionen
4. Planka med benindrag
5. Rygg
6. Dips

Sedan avslutade vi med dropset för bicep + axlar. Idag jobbade vi bra Elin!
Välkommen träningsvärk! 




Idag känns livet fantastiskt

Jag mår bra idag, har haft en så fin dag. Ibland går det bara att gilla livet.

Satt med en kaffekopp i högra handen och Frida på högtalartelefon hela förmiddagen. Vi bokade både hotell och flyg till den kommande Sthlm resan(!!). 60 minuter senare la vi på luren och jag började göra mig i ordning för dagen. Mitt i allt hörde jag hur någon ligger på tutan utanför min lägenhet. Det var Elin. Jag slängde på mig kläder och sprang ner till bilen. Vi skruvade upp lite bas, sjöng med och gled in till stan. Åt lunch på Bistro över ett "vad hände egentligen i helgen" snack. Skrattade så vi tjöt. Därefter promenerade vi vidare till gymmet - blev ett tungt pass idag - jag kommer dela med mig av det sen!! Joohooodå, 1,5 svettiga timmar senare åkte vi iväg och handlade. hehehe alltså folk må tro att vi är sjuka:) eller fulla jämt:) men varför ha tråkigt när man kan ha kul liksom ;P 

Nu ska jag äta middag och ladda inför gympass NUMMER TVÅ!!!!! 




Kroppen är fantastisk

Jag har testat leva med fettbrist, då blir hjärnan efter i tankarna och man fungerar knappt. Har även haft järnbrist och kolhydratsbrist. Det är ingenting jag rekomenderar. Alla dagens bantningsmetoder gör mig galen, för de fokuserar alltid på att utesluta en grupp ur kostcirkeln. Men. Personligen tror jag att kostcirkeln är gjord för att följas, för att kroppen behöver allt ur den. 

Tänk så fantastisk kroppen är. Den är snäll och gör precis som du säger (Om du äter chips varje dag så kommer du gå upp i vikt, lika mycket som en själv-svältande människa går ner). Kroppen berättar alltid för dig när något är fel (med hjälp av hår-avfall, magont eller huvudvärk). Din kropp har givit dig två ben för att du ska få möjlighet att se världen, en hjärna för att tänka och prestera och två ögon för att kolla in alla fräscha grabbar på gymmet;) - haha nämen var tacksam över din egen kropp. Du har ju en fantastisk kropp som fungerar precis som den ska. 

Så... Var snäll med den:) Ge den bra mat och varierad träning. Personligen tycker jag det är jätte kul att exprimentera lite mellan mat och träning för att se hur kroppen reagerar;) Just nu har jag fokuserat mycket ben/rump träning (och...se.. min rumpa har ju faktiskt börjat växa lite) jag har dessutom ätit överdrivet mycket kolhydrater - resultat med den kosten = Du har alltid super härlig energi och orkar prestera max på varje träning! Det orkar jag inte när jag bara äter protein för då är hjärnan trött, tillexempel ;D 

Kom ihåg att du har en helt fantastisk kropp - så ta hand om den med rätt mat ur hela kostcirkeln + hälsosam träning!




Det är min humor!!

 
 
Hur ledsen jag är - dör jag alltid i skratt av denna... HAHA!



Nu är jag faktiskt nervös

Bild från i somras. Ni ser mig, bror & pappa på bilden! 

Nu ska jag iväg och skriva matteprov. Jag är faktiskt nervös. Har varit speeedad som en liten 5 åring hela dagen, sprungit runt och sjungit - snackat och bara tjollrat på;p Hehe, men nu ska jag dricka en stooor kopp kaffe och ladda inför prov! 
 



Idag handlar allt om matematik




Bakis söndag



Idag är jag mycket mindre bakis än vad jag boooorde vara (eller ja.. jag är inte bakis alls idag faktiskt) har hunnit städa, diska, vika ihop alla kläder som legat över hela golvet och liknande saker. Hehu! Men nu ska jag iväg och handla innan jag drar hem till stackgrönnan. Ska fira pappa (HOPPAS VI SKA ÄTA TÅRTA) det är ju ändå farsdag idag!;)

Kram på er <3




En lördag i Skellefteå

Rolig utekväll hemma i Skellefteå igår.
Var förfest hos Arvid där det var fulla lägenheten med skönt folk, shottlekar, musik och grymt bra stämning. Fortsatte sedan kvällen ute på Verandan. Lite dans, lite häng och en del surrande med folk. Avslutade kväällään med en subwaymacka... Alla tycker att jag är konstig som alltid äter upp kakan före mackan.. men varför vänta med det godaste liksom ;)?



Brudarna tog på mig ögonbindel och körde iväg...

Igår kom Frida och Elin förbi vid två-tiden. De satte ögonbindel på mig och vägledde mig ut till bilen. Därefter gav de mej en hink och sa "här.. spy i denhär om du blir åksjuk... för vi ska åka bil i minst en timma". Jag fnittrade som en liten flicka och satte mig snällt i baksätet. Därefter pumpade vi musik och haaaade en cpnajs timma i bilen!

Och sedan kom vi fram till....PITEÅ! Var ute och shoppade innan vi checkade in på ett fint hotell för att göra oss redo för kvällen;)

Började med en trerätters middag (typ det godaste någonsin)

Vi var i vanlig ordning väldigt laddade för kvällen! 

Hittade några sköningar i Piteå som vi hängde med under kvällen. Det var vi som drog igång dansgolvet, i princip köpte upp alla shottar i baren(?) och hade det kul hahaha! 

Där på morgonen landade vi i hotellsängen gladast i världen:) Vad gjorde min stukade fot liksom? hehe höga klackar är fint, men inte så sjukt smidigt alla gååånngeer!

Hotellfrukost efter tre timmars sömn (man må vara ung och dum för att bli gammal och erfaren HEHE )

... Och sedan en sväng på Dollarstore innan vi drog oss hemåt igen. ETT RIKTIGT TOPPENDYGN MED VÄRLDENS BÄSTA TJEJER. Är så fruktanvärt tacksam som har er, älskar er verkligen <3

..MEN nu ska bakis-Julia ladda om för en utekväll här i Skellefteå;D blir feetttt!



Freeeedag




Dagens träning




Plugg, gym, packa och sedan ännu en natt på jobbet.

 
Pluggar lite potenslagar, kvadreringsregler och PQ formler. Snart ska jag iväg mot gymmet!
och...juste... idag ska jag få packlistan för i morgon!!!! 



a good fall

 



Godmorgon 7 november

 
Har jobbat hela natten och när jag kom hem till min lilla lägenhet i morse var utsikten såhär fin! Den rosa himelen gjorde sig så bra mot alla vita träden! Vintern är en ganska mysig årstid ändå (så länge man slipper snöstorm, ishalka och -30grader vill säga;P) hehe. 

Godnatt och Godmorgooon!



Jag har alltid varit en planerad själ.

Igår var jag hemma hos mamma och pappa. Där vid 20.00 lastade jag upp alla matteböcker på bordet för lite plugg. Min lillebror tog tag i lappen ni ser på bilden och utbrister "Seriöst Julia... Skämtar du eller? en pluggplan för ett litet matteprov?"

Men haha det är sant. Jag har faktiskt skrivit upp exakt vad jag ska plugga varje dag fram till provet (som är på tisdag) hehe. Jag gjorde alltid så till ALLA mina prov under gymnasiet också. Ordning och reda ska det vara ;)




Bubbleroom

 

igår landade ännu ett paket från bubbleroom hos mig & Elin. Perfekta kläder inför helgen. hehe!!
JAG ÄR SÅ TAGGAD PÅ HELGEN SKA NI VETA!!
Förövrigt är Agnes cover på "allt ljus på mig" förbaskat bra. 



Fem


1- Ge aldrig upp. Ingen vet vad som lurar bakom hörnet.
2. Har du någonsin sett ett fult leende? Nej juste.. Det är de finaste smycket:)
3. Dagens mobbare är morgondagens tjocka, fula misslyckanden.
4. Ge en komplimang varje dag. 
5. Du är grymt bra!!!
 



Promenad och lång-frukost.


Klädde på mig i hundra lager klockan 8 i morse för en promenad med Angelica!


Det har snöat tok-mycket i morse, så det blev en härlig prommis i nysnöö=)


Därefter gick vi hem till Angelica. Bakade scones, drack te och såg "malou efter tio". 

VILKEN DRÖMSTART PÅ DAGEN. Nu väntar bara plugg, städ & sedan nattjobb!
<3




Onsdag




Fika hos morfar&liz

Ikväll har jag, mamma & Emil varit hos morfar&liz å fikat. Supermysigt. Morfar är bland de roligaste människor jag känner (eller ja.. Vi har väl kanske lite samma humor) skrattar alltid så tårarna rinner:) nu ska jag plugga matte och sedan sova. Godnatt<3




Min bästa Matilda

 
Supermysig eftermiddag på stan med Matilda. Det blev shopping och lunch på Bistro/a. Varje gång vi träffas har vi så sjukt mycket snack att ta igen, så vi är knappt tysta en sek;P haha!

Nejmäään nu ska jag och mina blommiga leggins plugga innan det är dax för möte 16.00! 
seyoouu!
 



choose to laugh, not cry

 



Färg-glada byxor!!

Nu ska jag och världens blommigaste leggins (som jag tycker om massor) iväg på stan för lunch, shopping och häng med MATIIIIILDA!!  - Efter en morgon med plugg om Nollproduktsmetoden, Potensräkning & logaritmer!




Återblick från Ghana.

 



Dagens träning

60 minuter Crosstrainer senare.. Pjuuuh! Nu ska jag och Elin iväg å fixa naglarna, hehe!

Jag har börjat våga vägra smink på gymmet. Många sminkar/fixar sig inför gymmet..
Brukar du göra det??




Måndag - tio kom ihåg

(bild från i somras - fotar brorsan i ystad)

TIO KOM-IHÅG
1. Klaga inte över saker om du inte tänkt göra något åt det. 
2. Ingen är proffs direkt, tillåt dig själv att vara nybörjare ibland.  
3. Påminn dig själv om dina drömmar:)
4. Hur vill du framstå som människa? 
5. Var vill du befinna dig om 10 år? 
6. Det är aldrig försent till en förändring.
7. Du ska aldrig skämmas över dig själv
du är bra å fin som du är:)
8. Allting som händer/hänt har en mening, oavsett vad. 
9. Det finns bara en människa som dej, ta vara på det!
10. Du lever bara en gång 
och
Det ska vara gött och leva.

<3



Ta ett djupt andetag - allting löser sig.


Veckans planer
Mån - Lektion/ Träning/ Fixa naglar/ Plugg

Tis- Träning/ Lunch med Matilda/ Lektion/ Möte/ Plugg

Ons- Frukost med Angelica/ Träning/ Plugg/ NATTJOBB 10h

Tors- Sova/ Lektion/ Träning/ packa/ NATTJOBB 10h

Fre- Sova/ Iväg med kompisar till.. överraskning!!! - TAGGAR IHJÄL!!

Lör - Överraskning/ Hem till Skellefteå/ Fest

Sön- Bakis/ P L U G G I S I N N E

Jag är super laddad för denna veckan. Den kommer garanterat bli kääänonbra!



Söndagsträning - den bästa träningen.

Heeelt sjukt vad jag älskar söndagsträning. Min favorit-tränings-dag under veckan. Det är oftast lite mindre folk på gymmet och därför lite extra mysig stämning. Idag träffade jag Elin och brände av ett TRX pass. Efter bara en timma var vi helt genomdöda (jag mådde vanlig ordning illa efter passet... jag ska alltid ta ut mig för mycket när jag tränar:( men blir så sjuukt taggad av alla dessa burpees, benböj, armhävningar osv, att jag bara måste hinna ta nya rekord under den utsatta tiden!!

Nu ska jag och min stora rosa tekopp plugga matte resten av kvällen. Sedan måste jag somna tidigt ikväll (lycka till efter tre nätters jobb?!) Men i morgon 08.30 ska jag befinna mig på skolaaan!!

Trevlig Söndagskväll på er <3




Jag älskar god mat

 

Här ser ni maten från Bishops som jag och Angelica (lyckliga som tusan) åt igår. God mat är bland det bästa som finns and thats it? Vi bor i Sverige och här finns det möjlighet till lyxmat, godis, efterätter och diverse grejer - det tycker jag att vi ska ta vara på:) Inte banta och ha massor av förbud - jag menar... tänk om de fattiga människor i andra länder skulle höra våra tankar kring "Nej jag vill inte äta pasta till köttfärssen.. det är för mycket kolhydrater" eller "nej jag vägrar äta godis, det är alldeles för mycket kcal". I de fattiga länderna blir folk glada om de får mat för dagen. De hade garanterat brytit ihop om dem fick höra om vår mat-kcal-ångest. NEJ USCH. Jag tycker att vi borde äta och njuta av allt gott som finns tillgängligt...  (Sedan tycker jag även att man borde hjälpa till lite i de fattigare länderna:) men det hör till ett annat inlägg!)

Nu MÅSTE jag plugga matte. har tydligen prov nästa vecka och jag är sjuukt efter;P




Fyra dagars uppehåll. Men nu är jag tillbakaaaaa

Fyra dagar utan bloggen. Tror aldrig jag haft ett sådant långt uppehåll tidigare faktiskt?! Om jag ska vara ärlig har jag saknat den litegrann. Jag verkligen älskar att skriva & loggar aaalltid in på denna blogg med ett leende på läpparna :) 

I helgen har jag allafall hunnit med tre nätters jobb (jobbade en natt med Ida = Äta godis i sinne och pumpat hög musik i bilen hela natten hehe DET ÄR NAJS). Jag har även dejtat crosstrainern några timmar, veckohandlat med Frida, varit hemma hos mina päron (gud vilket gammalt uttryck) och ätit mat. Dessutom var jag och Angelica på bishops igår och åt godaste Lax + bakpotatis till middag.... Utöver allt detta har jag hunnit med fruktansvärt mycket funderingar, tankar och känslor.  Klokare kan jag väl inte påstå att jag blivit hehe, men saker faller på plats och jag mår bättre igen. "Livet är som en berg-och-dalbana. Du väljer själv om du skrattar eller skriker under resan". Nu ska jag sova efter nattens arbete, vi hörs om några timmar. 

Hoppas att DU mår bra <3