Tentamåndag

Var på skolan redan 07.00 i morse för att repetera det sista inför tentan. Tenta 4/4 skrevs nämligen 09.00 och det kändes (peppar peppar) bra. Frågorna som kom var det jag hade pluggat på. Så sjuuukt härligt! 

Efter tentan hängde jag på Marcus, Danne och Sebb för en lunchbuffé på viking. Skrattar så magen gör ont när jag hänger med dessa tokstollar. Tror vi satt där i minst två timmar, men eftersom grabbarna tävlar om allt (även vem som orkar äta mest pizza) så tar allting så lång tid haha!! 

Klockan två var jag i stallet och träffade pållen Rasmus för första gången. Troligtvis en häst jag ska börja hjälpa till att motionera och ta hand om. Det känns nå fruktansvärt kul i dessa tråkiga vintermånader:):)

Nu ska jag snabbt äta innan jag beger mig till stan igen. Nu för att hänga med Fina Lisa. 
Take Care! 
 



När man blir taggad i ett inlägg på facebook och läser detta. Det är allt kärlek!

 



Fick mig att bli mig igen.

För ett år sedan klarade inte jag av att jobba heltid för att jag var slut i hjärnan. Under några år spenderade jag tid på fel vägar. Jag bytte ut stallet mot att lyfta tunga vikter på gymmet. Jag dejtade killar för att de var fett snygg och la ingen tanke kring deras douchiga beteende. Jag flyttade hemifrån för att ingen skulle ha koll på vad och hur mycket jag åt. Dessutom trodde jag aldrig att plugg skulle bli ett alternativ. Jag la liksom mer energi på att bli en snygg tjej i mängden, än att skapa den person jag faktiskt vill vara.

I Januari 2016 blev jag dumpad och föll pladdask på marken - fruktansvärt vad krossad jag var. Snabbt sa jag upp lägenheten och flyttade hem till Mamma och Pappa. Det var som att starta om på ny kula. Dessutom kom jag in på sjuksköterskeprogrammet i Skellefteå och påbörjade en dröm. Jag tog också tillbaka mitt intresse för hästar. Jag bytte liksom ut de tunga dumma vikterna på gymmet mot hästar - jävla bra val ska ni veta. I sommar träffade jag Olov också - en kille som som fått mig att ärligt känna hur det är att vara kär. 
Som fått mig att bli mig igen.

Det jag försöker säga är att de aldrig är försent att starta om och bilda sig det livet man vill leva. Det hör till att virra runt när man är ungdom. Jag må ha virrat runt i några år och höll på att formas till någon tråkig kopia. Men varför vara det när man kan bli ett orginal?;D hähä. Stå upp för den du är, det du brinner för och tror på. För det syns när du låter dig själv lysa - det är vapnet som kommer ta dig så långt du själv vill här i livet.
 
Var den du vill vara, inte det andra vill se.
Det är fett att vara lycklig
Godnatt fina ni
 
 



Senaste dagarna

Torsdag
Spenderade dagen med näsan i skolböckerna. Klockan fem kom familjen hem. Vi åt middag och firade lillebrorsan som fyllde 22 år. Världens bästa borsa på alla sätt och vis alltså. Klockan åtta på kvällen skjutsade farsan mig till bussen och jag åkte till Umeå för att hälsa på min pojkvän som flyttat dit!

Fredag
Vaknade redan 10.00 på morgonen så jag satte igång lite musik, kokade te och spenderade två timmar i skolböckerna innan Olov vaknade till. Vi hade en seg och mysig morgon,
 vid tretiden drog vi in mot stan. Shoppade några timmar följt av en kaffe på nya konditoriet. Påväg hem handlade vi mat och vin, så lagade vi (läs olov hehehe) baconlindad kyckling med fyllning, klyftpotatis och sallad till middag. SåååÅ gott. Vi spenderade resen av kvällen med att lira nhl 17 och se näst sista Johan Falk filmen. grrryyyym :) ! 

Lördag
Vaknade halv tio och åt frukost med Olovis. Sedan styrde vi bilen mot Skellefteå (haha vi lyssnade på 90tals musik och sjöng halsarna av oss ungefär hela vägen hem). Väl hemma åkte vi till Emil som bjöd släkten på tårta och kaffe. Goa fina släkten! Jag kom just hem och nu laddar jag om inför en kväll (en lördagskväll!) med plugg. Kul;)
 
 



Tisdag


9.00-11.00 i morse gjorde jag Läkemedelstenta. Man ska ha 100 % rätt för att bli godkänd men jag tror fasen att det gick vägen. Kändes iallafall bra när jag lämnade in tentan. Då jag var klar träffade jag Jullan på stan för en lunch på lilla marie, supermysigt med catch up=) Efter det drog jag tillbaka till skolan igen och började plugga på Farmakologi (vilket jag har gjort hela kvällen osså). På måndag har jag tenta igen och det är en stor tenta. Pjuh. Snart är 4 tentor på 4 veckor perioden över - börjar nästan längta. Kan inte vara nyttigt att leva i ständig tentaångest hähä.

Godnatt på er!
 



Tisdag

 



Måndagmorgon

 
 Måndag är det idag och jag vaknade stört pigg redan vid 08.00. Då hade jag lite spa-förmiddagen med ansiktsmask och hårinpackning osvosv. Sedan kröp jag ner i sängen igen och såg en film:):) Såg en hästfilm,  kan inte alla ba se Emmas Chance, haha den var ju fett bra!!  Har även hunnit tvätta en maskin kläder och ätit frukost-lunch på samma gång. 

Nu ska jag plugga medicinräkning. I morgon är det tenta och 100 % rätt är det som gäller. Om exakt en vecka har jag Farmakologitenta - så det väntar ännu en vecka med sådär fruktansvärt mycket plugg. Pjuuh! 

Men ikväll ska jag träffa brudarna och dricka te så det känns desto roligare. 
Kram och puss på er.



Paolo Roberto

 
Förra året var jag och Angelica på en grym föreläsning med Paolo Roberto - det var leverans från första till sista sekund. Så mycket kloka ord att vi efter konserten gick fram till Paolo och sa "Alltså tack, det var länge sedan jag var såhär taggad på livet". Han kollade lite konstigt på mig medan jag själv insåg vilka konstiga ord jag sa åt honom. Hahahaha. Fick iallafall en kram och tog kort. 

Någonting speciellt jag minns från föreläsningen var hur Paolo berättade om sin tuffa ungomdtid och hur han boxades om VM-titeln. Att han var kriminell för att skapa sig ett namn. Så folk visste vem han var och på så vis kunde bli älskad och sedd. Paolo berättade hur han alltid gick upp i ringen med inställningen "Kom igen då din jävla räka, nu ska du få spö". Paolo la av med brottningen den dagen han hade en fru och de väntade barn. Då behövde han inte slåss för hatet han bar på insidan, då fanns det så många andra känslor där . Känslor som kärlek och att han faktiskt var sedd. Men han berättade också att det var svårt att byta ut det kriminella mot ett vanligt liv, då han alltid varit en person som sökt spänning och den höga pulsen. Så istället för att söka den via våld, så sökte han den på annat sätt. Han sa till sin dyslexi "Kom igen då din jävla räka, nu ska du få spö" och blev därefter en känd kokboksförfattare. 

Paolo nämnde också att Svenska åtta-åriga tjejer är 2:a mest lyckliga i hela Europa. Men att Svenska tonnårstjejer är dem som tar livet av sig mest. "Alla föds som fantastiska orginal, men idag vill alla vara som alla andra och dör istället som tråkiga kopior". Paolo berttade att Sverige idag äter ½ miljon lyckopiller varje dag. Att Sverige är det mest bantade folket, trots att många lider av fettma och knappt någon tränar. "En kropp med några kilos övervikt är mycket mer hälsosamt än ett hjärta som aldrig får jobba". Paolo gav siffror på att 1 av 4 i Sverige dör själv på lassarettet och att vi använder 6 timmar av den vakna tiden vid telefon/tv. Han gav oss en funderare. Vad som egentligen är mest viktigt i livet. Är det den dyra handväskan och att stressa ihjäl sig på jobbet. Eller är det att ta vara dem viktiga relationerna i sitt liv och att jobba med passion å glädje?

 
Paolo är en kung och jag signar på allting som han säger. 



Lördag

Gick upp redan 09.00 i morse för att ägna förmiddagen åt plugg. Gick relativt bra for once!! Klockan två träffades släkten hos Farfar för att fika och fira honom 86 år. Efter det for jag och Olov till Fia & Axel som bjussade på middag och en trevlig kväll. Toppeeentrevlig kväll:* 
 
Nu blir det mer plugg. Kram på er! 



Torsdag och Fredag

I torsdags pluggade jag medicinräkning heeela dagen. På kvällen kom Olov med middag och hjälpte mig även med plugget, det är jäkla fint måste jag erkänna.. Men han gick all in.... Det var jag som var tvungen att säga till Olov att "fan orkar jag inte räkna ett tal matte till alltså, vill se en disneyfilm istället" ;P så vi avrundade kvällen med att se Tarzan haha fatta bra den är & fatta barnsliga vi är!!!!:)

Idag startade jag och Olovis dagen på stan. Klockan 13.00 hade jag möte så jag sprang dit. Mötte sedan upp grabbarna grus på skolan och pluggade matte under eftermiddagen -> sedan iväg till Morfar och åt middag där. Körde därefter upp till stan igen och hade spelkväll tillsammans med Frida, Daniel & Sebbe. Fan vad vi har skrattat. Har kramp i magen!! Jag kom just hem och tänkte sova igen några tappade sömntimmar nu. I morgon är fullspäckat, så bäääst att vara utvilad. Pjuhh:)!

Take Care och Godnatt! 
 



Faller du, reser du dig igen.


 Livet är inte alltid lyckligt, lätt och underbart. Livet kan vara både påfrestande smärtsamt och jobbigt. Ingen är perfekt och ingen ligger "högre" än någon annan. Man lär sig av sina misstag och det finns alltid en mening till att man gör dem, det kan vara både på gott eller ont. Ingen är som sagt "perfekt" även fast folk kan tro att dem är det. 

Det var två personer som gav dig livet av en anledning, du lever faktiskt bara en gång. Så håll huvudet högt. Faller du, reser du dig igen oavsett ilska, oro eller gråtfärdiga ögon. Du måste kämpa vidare, för det finns så mycket mer som livet har att erbjuda och drömmar du ska nå. 
 
Du är stark, även fast du själv inte är medveten om det 



Pluggapluggaplugga


Dessa bilder sammanfattar min dag. Japg har pluggat med Malin och Elin samtidigt som ångesten kring läkemedelstentan som äger rum nästa vec,ka hälsade på. Man ska ha 100 % rätt och det blir precis så mycket fokus jag ska ha på matten fram tills tentan;P Tur det är lite småskoj och att jag inte alls är festsugen nu för tiden. Då kan man alltså även tillbringa helgerna med plugg, hehehee #skolnörd
 



Tisdag - Onsdag

Igår var jag allt bra nöjd då mitt första odd molly plagg fick hängas upp i garderoben hahohohoha. Har även köpt ett par nya kostymbrallor, en tröja från Gina Tricot och en svart kappa med snygga detaljer i veckan. Livet som student ni vet!! ;D

Igår hade vi tisdag. Jag spenderade förmiddagen vid datorn och plugg. Kollade föreläsningar kring tentamen vi har nästa vecka. Efter lunch åkte jag till Linn som fixade mina fransar, sedan hämtade jag ut ett paket och gjorde andra små ärenden. Kvällen var jag hos Olov. Vi åt middag, spelade spel (ni vet) såna här man spelar på bordet, var svinkul. Lyssnade på go musik och käkade karameller. Blir så extremt glad av denna människa ska ni veta. Därefter såg vi film och somnade supersent. I morse när klockan ringde 07.00 kändes det sådär. Men då Olovis väckte upp mig med en puss och frukost som redan var färdig - då kändes det genast mycket bättre. Han skickade även med mig lite plugggodis så jag skulle överleva dagen haha vilken kung! Så idag pluggar jag medicinräkning all in. Ska snart till Elin och plugga med henne i eftermiddag, blir bra med en liten catch up med en av mina bästisar!!! <3 

Vi hörs sen, puss och kram på er!



Måndag

Jag gick upp klockan 08.00 i morse och åt frukost. Laddade sedan om inför den digitala tentamen som ägde rum 09.00. Eftersom klinisk kemi är någonting jag tycker är intressant - så har plugget gått bra - och tentamen därefter. Nu har jag gjort bort två tentor, bara två kvar. Snart är dessa fyra galna pluggveckor över. Jäklar vad jag längtar!! När tentan var klar undrade morsan & brorsan lite spontant om jag ville med till Umeå. Varför inte? tänkte jag och hoppade i bilen. Gillar att vara spontan!!!! 

Vi började med ett snabbt stop i stan, men hann med en del shopping ändå. Fick vara smakråd åt brorsan...
... Och morsan:) se så fina dom är! 


Därefter körde vi vidare till Ikea. Haha, för er som inte känner mig så har jag rätt dåligt tålamod. Jag älskar att shoppa, men jag älskar också när det går fort. Jag gillar alltså IKEA men gillar inte vara där i hundra år... Så när jag i vanlig ordning blev less så bar emil runt mig på ryggen haha. Vi är inte alls familjen normal;D. 

Landade i Skellefteå 19.00 ikväll. Då körde jag direkt upp till lassa där jag träffade grabbarna i klassen för att träna venprovtagning. Tog sedan med mig dem till Frida där hon bjöd på kvällsfika! <3

Jag kom ganska just hem och funderar på att sova nu. Har massor av ärenden jag måste fixa i morgon under dagen, måste också komma igång med läkemedelsberäkningen som jag tentar av nästa vecka. Pjuuuh!!



Senaste dagarna

Torsdag: Startade dagen med en tentamen (som jag klarade). Därefter gick jag ut på en härlig promenad i skogen tillsammans med Matilda och Engla. Kvällen spenderades på Olles tillsammans med Olov, Frida, Danne, Sebbe och Oskar. Vi såg hockey och hade det gött. Allt var liksom bra, allt förrutom hockeyn hehe!

Fredag: 9-12 befann jag mig i skolan och introduktionsföreläsning om farmakologi. Efter det mötte jag Elin på stan för en lunch - Vi drog sedan hem till henne och drack kaffe med Johan. Hittade även hennes gitarr och spelade en snutt (för er som inte vet det så kan jag absolut inte spela gitarr, men måste ändå spela varje gång jag har en i närheten hehehe). På kvällen hade vi tjejkväll. Jag, Elin, Matilda, Mia och Frida. Vi åt tacos, såg idol och catchade up. Fan vad bra=) Senare på kvällen kom Olov och hämtade mig, så åkte vi hem till mig!
 
Lördag: Vi tog en grymt härlig sovmorgon innan en hel dag med plugg varit för min del. Ikväll kom Olovis tillbaka till mig, så har vi käkat godis, sett tv ch haft det mysigt. Just nu sitter han dock och ser NHL så jag passar på att blogga..... fattar inte det roliga med att se en hockeymatch som går på repris höhöh. Men det känns ändå alltid bra när han är här, då blir jag så lugn å gla´ :) 
 
Nu är det dax att sova. Hoppas ni har det bra. Take Care <3
 



Hoppning


Igår var jag på stallet och hoppade Coscka. En häst jag aldrig suttit upp på tidigare men herrejävlar vad fin. Gick som en klocka över hindrerna. Kom hem och vid halv tio och då träffade jag Olov. Så såg vi Johan Falk :)

Nu är jag just klar med en hemmatenta och sitter med spänning å väntar på resultatet, strax efter tio får vi veta. Pjuuh är riktigt drygt att sitta och vänta såhär;P. Olov ligger fortfarande och sover. Lär väcka honom genom att hoppa i sängen och sjunga svinfult om jag blir godkänd på tentan hehhiho. Dock måste jag ganska snabbt börja plugga till nästa tenta som är på måndag (har inte ens börjat svara på målbeskrivningen hehe ups). Ikväll ska vi träffat ett gäng för att käka på Olles och se hockey. Blir kul. Vi hörs mer sen. Take care, finns ba en du! 



Tisdag


Tjenare. 

Idag har jag ätit lunch med Olov på Lilla Kina. Sedan drog jag till lassa där vi hade eftermiddagens lektioner, vi lärde oss att ta blodprover. Det är förbud mot att ta kort i de lokalerna så tyvärr har jag inga kort att bjuda på - men roligt var det. Har härliga klasskompisar! 

Ikväll har jag och farsan varit förbi farfar. Åt även skrovmål till middag (vilken fantastisk matdag haha). Nu väntar plugg resten av kvällen. Hoppas att ni mår bra. Kram på er! 



Måndag


Måndag eftermiddag och jag sitter här med en monster energi dricka i handen. Gör allt för att få hjärnan att vakna till liv. En hel dag med plugg väntar - för nu mina vänner - nu väntar fyra tentor på fyra veckor - så lever i kronisk tentaångest, första tentan har vi nu på torsdag och jag panikpluggar. Målet är att bli en grym sjuksköterska och det målet tänker jag ju inte släppa. Vill man någonting så går det. I termin sex väntar praktik i Tanzania och herregud vad jag längtar!!!
 



Helgen 🌟

I fredags var jag hos Matilda. Vi käkade godis och såg idol! I lördags träffade jag ett helt gäng- Frida, matilda, elin, marcus, danne, oskar & sebbe. Vi såg hockey, drack cola zero & käkade pizza. Avrundade sedan med en fruuuktansvärt läskig (men rolig) skräckfilm👻. Idag har vi söndag & jag har varit med Olov. Vi har just sett Johan Falk och laddar nu upp inför ännu en vecka med vrålmycket plugg 🤓




O + J


Den första juli var Skellefteå ett enda stort festivalområde och jag råkade av en slump stöta på Olov. Egentligen har vi känt varandra under flera års tid och han har sedan ett år tillbaka varit mitt bollplank. Då jag haft problem eller dåliga dagar så är det Olov jag har pratat med. Alltid.

Den första Juli 2016 var första gången jag råkade stöta på Olov och ärligt se honom. Han fångade mitt intresse och jag kände så otroligt mycket känslor. Några dagar efter festivalen så skrev jag och undrade om han ville träffas. Han sa ja. Vi bestämde att ses en fredagskväll och vet ni? Jag lyckades med det man absolut inte får göra, jag kom försent till vår första dejt hehiho ups. Men det blev en top 3 grym kväll ändå - vi skrattade, skämtade och han stannade i flera timmar. Jag ville inte att han skulle gå, för tryggheten jag kände tillsammans med honom var utöver det vanliga. Jag blev nog kär redan här, några till träffar med Olov och jag var såld. I hur han skrattar trots att jag ser hur han inte alls tycker att mina skämt är roliga. Hur han utan förvarning brukar pussar mig i pannan, eller när jag ser i hans ögon att han blir busig och immmiterar filmen djungelboken utantill (roligaste jag vet). Eller som de gångerna han lyssnar på mina problem och kramar mig tills jag slutar gråta. Olov är en på miljonen och jag har sådan tur som får kalla honom pojkvän. Min pojkvän!

Jag är överlycklig som blev kär i någon som blev kär i mig tillbaka. 
 



Onsdag - Torsdag - Fredag

Onsdag - När jag kom hem från stallet i Onsdags så var Frida här. Vi åt godis, drack cola och såg how to be single. Sedan snackade vi halva natten. Vad skulle jag göra utan min Frida:) 
 
Torsdag- Åt långfrukost med Frida. Sedan kom Arre hit och vi pluggade hela dagen. Var en dålig pluggdag och knappt någonting gick in i min hjärna. Men men han bjöd på tacos till lunch så jag var nöjd hehe. Åt middag och körde sedan upp till stan och träffade Elin å Frida för en catch up. Senare på kvällen så kom Olov till mig <3

Idag har vi fredag. Fick just veta att jag är helt godkänd på terminens första kurs, trots omständigheterna och ingen är därför gladare än mig!! Ikväll ska jag vara med ett härligt gäng tjejer och jag vet att denna helg blir asbra. Vi hörs och ses:*
 
 



Onsdag


Idag har jag varit med Olovis hela dagen. Vi åt lunch med hans mamma innan vi tog oss en långpromenad i det superfina vädret. Att få gå där hand i hand bland alla vackra höstfärger är fint. Så himla fint:) 

Nu ska jag mot stallet. Sedan kommer frida hit och ska sova över, hon som är som min lillasyster<3 
Kram på er!
 
 



Tisdag

Startade dagen framför datorn och sammanställning av föreläsningar. 10-13 hade jag fullt fokus (eller ja, hann måla naglarna, vika om kläderna i min garderob och sminka mig också hehehe)

Arre kom efter lunch. Vi gick ut på en promenad. Råkade passera ett spökhus som vi självklart var tvugna att gå in och kika i. Hittade bland annat en expressen tidning fårn 1950 talet. Sjukt=))

Avslutade sedan promenaden med att sitta på mitt favoritberg och prata om livet. Kom in vid 15.00 och pluggade två timmar innan vi gav upp. Nu ska jag till Elin och dricka te tillsammans med henne och Matilda. Sedan ska jag till Olov och sova där inatt, längtar efter honom:). 

Vi hörs senare. Take care! 



Hemmastudier

Idag har jag hemmaplugg all day. Vaknade upp med sjukaste huvudvärken i morse så jag tog två alvedon och sov några timmar till. Idag kollar jag på föreläsningar genom internet och försöker lära mig allt om mikroorganismer. Och ja, det är ungefär lika tråkigt som det låter hehe! 

På återseende. Ha en fin Måndag. 

 



Den fina helgen

Fredag: spenderade dagen på skolan med föreläsningar. Efter middagen mötte jag upp Frida (som ÄNTLIGEN är hemma från utlandet), Daniel och Sebastian för att se Idol över cola zero och godis. Vi råkade dock avsluta kvällen på Akuten. Vi satt där i väntrummet och såg skräckfilm å allt. Så typical oss hehehe.
 
Lördag: startade dagen med att gå på stan tillsammans med Olov. Vi åt middag hemma med mina föräldrar å brorsan. Därefter åkte vi till Olivia och Samuels avskedsfest där det troligtvis var 20 personer och svinkul. Jag blev utsedd till lekledare och fick se på hur alla lagen kämpade för att vinna förstapris haha. Blev en himla skoj kväll, men ni ska bara veta hur mycket jag kommer sakna Olivia som ska flytta till barcelona... <3 
 
Söndag: Tog sovmorgon och umgicks med Olov på förmiddagen. Eftermiddagen var seg tills brorsan och farfar kom på besök. Blev goood söndagsmiddag med familjen, så himla mysigt. Efter det körde jag upp till stan och for med Frida på vårat nya stammis-ställe. Där har vi hängt hela kvällen, jag och lillasyster! 
 
 
Nu ska jag sova, vi hörs i morgon. kram på er!