Några magiska ögonblick ur livet

När man får blicka ut över dethär i Ghana.

Studenten.

När jag och Elin var i London och turistade som 18åringar, haha fantastiskt var det!

Första gången man blev mött av detta.

När man får sitta i Monaco och äta en banana split för 250 kr (!)

När man får ta ett  kvällsdopp i Thailands solnedgång med personer man tycker om.

Att åka till fina Kreta med en ännu finare vän och äta muffins till frukost hela veckan hehe

Att -tillsammans med världens skönaste gäng- spendera två dagar på summerburst!

När man ser på bilder från i sommar och ler av lycka.

När allting runt om känns lite tungt - Måste man fokusera på det underbara med livet. 



Muskler väger mer än fett

Jag hade jätte bråttom i morse och slängde därför bara på mig ett par svarta jeans (jag äger ca fem stycken hehe). När jag sedan sprang ut till bilen åkte byxorna ner hela tiden så jag var tvungen att dra upp dem (annars blev det sådär fult häng i rumpan ni vet!). 

När jag kom hem insåg jag att det var mina nya MEDIUM jeans jag hade på mig (jag har haft medium sista halvåret liksom). Så nu måste jag köpa nya svarta jeans igen, i en mindre storlek! Anyway...  min poäng med detta inlägg är att muskler väger mer än fett. Jag har inte minskat NÅGONTING i vikt (Vågen står på samma siffra) men däremot har jag (tydligen) minskat en hel storlek på byxor.  - Och till råga på allt går jag inte på någon diet. Jag äter det jag tycker är gott. Tränar det jag tycker är kul & lever livet som jag vill ha det. 

Så det såååå! <3




Det är okej att se ut som skit....

....När man har sovit sämst i hela Skellefteå inatt. Har sovit totalt typ åtta timmar på tre dagar. HEHE hellow zombie! Nu ska jag iväg på mattelektion..och.. om någon har snott min plats där längst bak i klassrummet blir jag inte glad! xD

HOPPAS NI FÅR EN BRA DAG 




Jag hatar dock sömnlösa nätter.

 
Jag tror att John Blund har glömt mig inatt. Jag är lika klar-vaken som en elefant är stor. Mina ögon är stora som tefat och klockan vägrar röra sig framåt. Jag vill bara att det ska bli morgon så jag får äta frukost och sticka iväg till skolan... I natt är en typisk "tänkar natt" och alla vet hur dessa nätter är. Det är sällan tankarna fångast upp av någonting vackert som festivaler, en fin sommardag eller snygga killar. NEJ. Istället är det likt andra världskriget (och hjärnan är det alla länderna siktar och skjuter på). HEHE men vad fan. Det känns säkert bättre i morgon. Jag hatar dock sömnlösa nätter. NEJ DETTA LIKNAR INGENTING.Nu ska jag slå på en Mary-Kate och Ashley film och försöka sova de fyra timmarna jag har på mig - innan min rosa väckarklocka kommer tjuras om att jag ska stiga upp... blahaahahahaaaahu


Hoppas ni sover bättre än jag. #tycker#synd#om#mig#själv



Söndags mys

När man jobbat hela helgen och endast ätit havregrynsgröt och proteinshakes - är det okej att dö i soffan en söndagskväll med skvallertidning och lite godis (efter middag och äppelpaj hemma hos fantastiska familjen) hehe. Men nu ska jag sova, i morgon har jag matte 08.30. Förhoppningsvis kommer jag få tillbaka matteprovet (har inte kunnat sova på hela helgen pga det hehe). 

Godnatt




Åtta poliser sprang förbi och skrek "LÅS DÖRRARNA".

 
Jag jobbar alltså på Nattpatrullen (Liknande Hemtjänst fast på natten). å mitt i allt körande inatt så befann vi oss i en polisutredning(?!) med poliser som skrek "STÄNG AV BILEN, LÅS DÖRRARNA OCH GÅ ABSOLUT INTE UT". Sedan såg vi typ åtta poliser springa runt med ficklampor och diverse grejer. Shiiiiit så spännande allt blev:) Tydligen var det dock något falskt alarm?? #Vanlig#Natt#På#Jobbet

Nu ska jag iväg och träna en sväng. Min tränare sa i torsdags "På söndag tänkte jag ha träning för den som vill. Men jag vågar inte säga vad vi ska göra, för då kommer ingen att våga komma hehe". Så nu väntar jag mig det värsta, som vanligt;) HAHA! 

Därefter ska jag hem till familjen och äta middag!!
<3



"Hur ska man träna för att gå ner i vikt"

DAGENS RUBRIK: "Hur ska man träna för att gå ner i vikt"

För det första bör du vara både överviktig och missnöjd med ditt utseende för att överhuvudtaget tänka på en viktnedgång. Om du har bra BMI-värde och normalt midjemått - kan du nu sluta läsa denna text (för en viktnedgång är ingenting för dig!)... Viktminskning behövs endast för folk med övervikt (i hälsoskäl) för att minska risk för etc hjärt- kärlsjukdomar OSV! 

Om du har ett bra BMI och MIDJEMÅTT och ändå vill gå ner i vikt VARFÖR VILL DU DET? Personligen tycker jag att du kan lägga tankarna åt sidan, för det finns ingen anledning. Däremot bör du arbeta självkänslan. Ställ dig frågor som "Lever jag ett hållbart liv? Vad är jag missnöjd med? Vad vill jag förändra egentigen? Stress? Oro? Varför skulle jag börja tycka om mig själv mer för att jag går ner fem kg?"

Tips till viktnedgång (Läs ej om du har ätstörning, är normalviktig osv)
- Allt handlar om att göra sig av med mer kcal än man stoppar i sig. 
- Ät mat som innehåller mycket vätska. Ät mycket protein.
- SE FÖRÄNDRINGEN. Tänk "en kaka är bättre än två kakor" osv. 
- Ät ca 5 mål/dag. För att hålla förbränning på topp. 
- Träna! Du kommer ALDRIG ångra ett träningspass :) 
- SOV minst 7h/natt. Folk har faktiskt gått ner i vikt av mer sömn!!
-  Mindre stress = Lättare vikt. 
- Är du sugen på socker. Tänk igenom varför du vill äta kakan.
- En ätardag/vecka. Så inte kroppen ställer in sig på en speciell kost.. 
- HELA KOSTCIRKELN BEHÖVS. 
- Hellre konditionsträning än styrka. 
- Jag älskar Paolo Robertos tankesätt. LÄS HÄR.




Värmer mitt hjärta!!

När jag får kommentarer likt denna blir jag så fruktansväääärt rörd, lycklig och helt tagen. Tack, tack, TACK du underbara människa! Om jag.. på något litet hörn.. kan vara en hjälp (eller förebild) till andra i min sits känns allt så mycket mer värt! Fina ni <3




Miley Cyrus - Wrecking ball

 



Smile - Why - because you can.

Hallå sötnos.

Har försökt sova hela dagen (eftersom jag jobbat inatt). Men tyvärr har jag varit dålig på det, vaknat varannan timma och klockan var 14.00 gav jag upp. Så nu får vi se vad jag hittar på för spännande fram till 20.30 när jag ska befinna mig på jobbet igäääään!

Jobbarhelg 6 av 9.




"Goda frukostfavoriter, Mellis all the way(tips på mellanmål)"

DAGENS RUBRIK: "Goda frukostfavoriter, Mellis all the way (tips på mellanmål)"
 
En stadig frukost är jätteviktigt. Bara för att det är frukosten som kickar igång förbränningen + hur ska du orka prestera under förmiddagen UTAN att ha fyllt på med energi? (Jag brukar likna kroppen med en bil. Och... Hur ska man lyckas köra en bil på tom tank?)

 
Bra frukost = "Något i tallrik + 1-2 mackor med valfritt pålägg"
Det brukar vara ett bra riktmärke!! Själv äter jag oftast gröt på morgonen, med mjölk, banan och kanel. Plus att jag kan ta ett ägg till, eller en husmans med kalkonpålägg. MEN OM JAG SKA TRÄNA PÅ FÖRMIDDAGEN så brukar jag dricka min supersmoothie (1 skopa proteinpulver, 3dl lättmjölk, 1banan, 1ägg) och sedan äta ett rejälare mellanmål när jag kommer hem igen:) (Äter dock alltid en eller två timmar innan träning).... Visste ni att om man äter mer än fyra timmar innan träning ställer kroppen in sig på svält och kan inte prestera lika bra/den börjar ta från reserverna. SÅ AJ AJ - OM NI GÖR SÅ :)

Bra frukost: Gröt + macka. Yogurt + macka. Supersmoothie. Omelett. Ägg. 
Bra mellanmål: Husman med ägg. Keso och banan. Proteinshake. Fruktsallad. Kesella. Råa ägg;) Och ett bra eftermiddagsmål i min smak kan ibland(ganska ofta) vara etc äppelpaj med vaniljsås, kladdkaka osv, hehe:P

Vad brukar DU äta på morgonen?
<3



Fredagkväll = Spinning och jobb!?

 
Alltså jag är död. Totalt jävla tok död. Mina ben krampar efter gårdagens crossfit + dagens 45minuter spinning (och 30minuter rodd). Mina ben gör sååååå ont. Men på något vis älskar jag känslan;) hehe. 

Nu har jag just tryckt i mig en stooor portion köttbullar, keso och potatis & ska ladda om inför kvällens nattjobb. Såå, jag har en uppgift åt er läsare: Ät lite extra godis, chips och njut av ledigheten för mig också.. Och ni som festar.. Ta två shot och dansa tills benen går av för min skull. hehe:D
 
KRAM



lets go

 
NU SKA JAG IVÄG OCH SKRIVA MATTEPROV.
Och jag är fan sämst om jag failar (med tanke på allt jag pluggat..)

önska mej lycka till. 
<3



"Hur går det med kärleken"

RUBRIK - "HUR GÅR DET MED KÄRLEKEN"
Hur det går med kärleken och hemlig fakta om dej själv måste du ha med såklart :D

Jag måste säga att det inte går något vidare bra för tillfället. Jag är sjuukt singel, hehe. Men jag är en sån där typisk tjej som tror på äkta kärlek. Äkta och magisk kärlek, därför har jag ganska höga krav på allt. Om vi säger såhär: Det är inte svårt att skaffa pojkvän. Men det är svårt att skaffa RÄTT pojkvän... Men.. hur vet man vem som är rätt, om man inte vågar släppa någon in på livet?;) huuh, blir virrig av allt detta tänkande!

"Hemligt fakta"
- Jag borstar tänderna minst 5 gånger om dagen. hehe!
- Jag har två TVkändisar som följer mej på instagram. 
- Jag var utfryst och hade sämst klass i högstadiet. 
- Jag är född i december och har stjärntecken skytt.
- Gillar när folk stryker/rör mig i håret såå härligt:)
- Tycker att crossfit är roligaste träningen.
- Lyssnar jämt på aucustic musik (själv)
- Jag har super lätt till skratt ;P
- Jag har gröna ögon

<3



Go left

 



Min date för kvällen




Mot stan för shopping och träning

 
Är lycklig idag. Dessutom jag har mössa. GUD SÅ KALLT DET BÖRJAR BLI UTE! 
 
 



Ovanligt att jag pluggar

 
Har för tillfället pluggpaus. Fixar lite lunch och står å sjunger jäääärnet till westlife ;P stackars mina grannar, man kan ju hoppas att dom är på jobbet hehe! 

Efter lunchen ska jag plugga någon timma till innan jag & Elin ska in på stan en sväng, innan träningen. 
NAAAAAAAAAAJS
 



" ATT VARA LÅNG SOM TJEJ"

DAGENS RUBRIK - ATT VARA LÅNG SOM TJEJ
Tänkte du som är lång och fin borde skriva ett inlägg om längd ( alltså lång som tjej) , har du någongång sett tjejer som är längre än dej eller riktigt långa någon gång i Skellefteå? Och vad tänkte du då?. Samt hur brukar du reagera om du ser riktigt långa tjejer på stan?

Tack för rubriken, tycker att det är en viktig fråga att ta upp. Just för att det är någon oskriven regel att tjejer är snyggast om dom "är smala, små och netta". Men själv bär jag upp mina 171 cm med stolthet:) Jag gillar min längd. Fast SÅÅ lång vet jag inte om jag är?? och jag har sett mååånga tjejer i Skellefteå som är längre än mig :)... Om jag ser långa tjejer på stan tänker jag inte så mycket på det. Tycker oftast att det är vackert om man kan bära upp sin längd ! - Det är oftast alla osäkra  tjejer som "sticker ut" på stan (oavsett längd, vikt, hårfärg eller hudfärg). 

 
<3



torsdag - en perfekt dag att utmana dig själv på!

 



Pratar jag mycket norrländska?

 

Jag berättar i min videoblogg vad jag sysslat med ikväll ;) hehu så pinsam jag är !!
Och tack för era "rubriker" i inlägget under - underbara ni är (fortfarande inte försent att kommentera där)
Kommer börja svara i morgon... så kul! :D 



NU ÄR DET NI SOM SKA SKRIVA RUBRIKERNA

Alla dagar ser detsamma ut för mig just nu. Jag pluggar, tränar, lagar mat & sover. Det vill säga: Jag har inte jätte mycket roligt att blogga  om. Så jag skulle tacksamt ta emot tips av er. 

Kom gärna med förslag på rubriker
Etc. "Såhär sminkar jag mej" - "Värsta med att ha en ätstörning" - "Min favoritträning" - "UPPLÄGG FÖR ETT HÅRT OCH SVETTIGT TRÄNINGSPASS" - "Hemligt fakta" - "Såhär ska man äta på en dag (upplägg)" - "Hur går det med kärlekeeen". osvosv. Finns inga dumma rubriker! 

Så nu är det ni som skriver rubriker & jag inläggen.  
KOM GEN NU (anonyma kommentarer går oxå super bra)
Måste bara ha något kul att skriva om!! 




Onsdag




60 minuter senare

(yes, såhär svettig och äcklig är jag alltid på gymmet;) )
 
Efter ett träningspass känner jag mig oftast/alltid totalt slut. Jag måste lägga mig på marken, blunda, tänka på andningen och fokusera på att inte spy... Många förstår inte tjusningen i det hela? Folk brukar oftast säga "det kan inte vara hälsosamt att träna så hårt" eller "usch så hemskt, så vill jag aldrig känna".... Men det är någonting speciellt med känslan, man känner en sådan samhörighet med kroppen typ xD Varenda liten muskel är slutkörd och adrenalinet pumpar som aldrig förr. Man känner sig så fruktansvärt lycklig... (sen när man slutar känna hur spyan försöker tränga sig upp hehe..). 

Det är svårt att förklara för den som aldrig testat. Men när man tränar SKA man köra all in. Alla krafter ska ut. Det är DÅ träningen tar som bäst = är roligast. Dagens träningspass var ett riktigt galet pass, tur har jag också - som har en tränare som skriker mig i örat "KOM IGEN NU JULIA, HOPPA HÖGRE, GÅ DJUPARE I BENBÖJEN, BRA, SÅ DUKTIG DU ÄR, DU KAN JU!" hihi.

Jag är så fruktansvärt lycklig som hittade träningen. Och enda anledningen till att jag tränar så mycket är för att det är SÅ GALET KUL och jag mår bra av det! så det så ;)



Kom ihåg att äta mycket när ni tränar.

 
Jag har just fyllt på med en stoor portion mat. Nudlar, Köttbullar och Sallad. Så nu är jag redo för kvällens träning. I vanlig ordning är jag taggad som tusan (dock har jag träningsvärk i benen sedan fredagens gympass fortfarande hehe). 
 
Förresten... Har ni någon gång tänkt på hur mycket ni äter jämfört med eran träning?
Min dag idag:
Frukost: Fiberhavregryn, mjölk, lingonsylt.
Lunch: 2 ägg, 2 bananer, macka med (smör, skinka, gurka).
Fika: Äppelpaj & vaniljsås
Middag: Nudlar, köttbullar, sallad
TRÄNING
Efter träning: Proteinshake, mjölk, ägg & banan. 
 
Allt detta blir ca 2000 kcal.
Och då tränar jag bort ca 550 kcal.  Så jag ligger ändå ca500kcal i underskott i dagens slut... AJ!! Så egentligen borde jag fylla på med 500kcal till, för att få ut/prestera max av min träning.. Men som ni ser, så kan man äta relativt mycket under en dag, utan att "äta för mycket". Jag har ätit både äppelpaj, gröt, mackor och nudlar på en och samma dag  - och kommer ändå att gå och lägga mej med underskott på kcal ikväll.. - Så lägg en tanke på att äta EXTRA mycket dagarna ni tränar!! <3 



Pluggdag och äppelpaj

Sitter och äter mammas grymt goda äppelpaj samtidigt som jag bläddrar i matteböckerna. Sköna tisdag!




Jag MÅSTE klara det

 
Godmorgon sunshineeee
Sitter här i soffan och äter en varm gröttallrik och försöker tagga igång för denna FANTASTISKA tisdag (som endast innehåller spår av plugg, tvätt, städ och träning). Endast det sistnämda ser jag framemot ! 

Men på fredag har jag Matteprov. Vilket jag MÅSTE jag klara.
Så det så



Mat är visst gott !

(Bild google)

Idag var min snälla mamma förbi med matlåda åt mig (hehe joomen lite bortskämd är jag allt). Husmanskost i all ära dessutom: Kalops, potatis, morötter och rödbetor. Det var så himla gott. Jag såg garanterat ut som en utsvulten grottmänniska då jag åt min middag idag (den var slut på tre minuter å jag i princip hällde i mig såsen som blev kvar i botten av tallriken). HEHE JAA, JAG VAR HUNGRIG OCH MATEN VAR GOD!! 

Nu är jag vråååltaggad för 75 minuter spinning :D

<3



Måndag and i hate matematik

 
Att jobba inatt har gått alldeles utmärkt, bara för att mina arbetskollegor är underbara - man skrattar alltid så magen krampar och tårarna rinner. Men det är klart... när klockan är 06.00 på morgonen så har man verkligen sämst humor ;D hehe

NU SKA JAG OCH MIN KAFFEKOPP FÖRSÖKA VINNA ÖVER MATTEBÖCKERNA !!!



MÅNDAG

 



Världens skitdag

 
Hallå charmtroll.
Har verkligen haft en dålig dag idag. Suttit instängd i lägenheten med pyamas och pluggat HELA dagen. Plugget har dessutom gått fruktansvärt dåligt. Knappt klarat någonting (så har faktiskt gråtit floder och tyckt synd om mej själv hehe). 
 
Och att det börjar spöregna nu förvånar mig inte ens. Självklart ska det spöregna hela natten bara för att jag jobbar liksom. Å JA VI SPRINGER UTE PÅ NÄTTERNA MELLAN BIL OCH HUS (så just nu har jag psykbryt nummer 2 för dagen hehehe). 

Näe nu ska jag ut i regnet- köpa choklad - och bege mig mot jobbet och förska vända dena skitdag till någonting bra! 



Nyttig hamburgare till middag

 
idag har jag en riktig pluggdag. Tyvärr går det inte ens bra, fan vad jag hatar matte hehe. Nu har jag iallafall just ätit middag. Idag stekte jag en kycklingbugrare (dräknt i grillkrydda) och la den sedan i mitt favoritbröd, tillsammans med massa sallad + keso. DET BLEV FAKTISKT FARLIGT GOTT !!! Nu ska jag fortsätta plugga, sedan drar jag och jobbar natt. SEYOU!



Sätt dig ner och se en disneyfilm - väck gamla drömmar till liv.

Jag har alltid älskat disney. Än idag ler mitt hjärta om "disney-dax" rullar på tv4 en tidig lördagsmorgon, då myser jag alltid ner mig i soffan under en varm filt och känner lycka tillsammans med värme. Disney är så simpelt. Jag har alltid älskat rösterna, enkelheten och budskapen. Allting handlar om att drömma, kämpa och lyckas.

 
Till stor del tar Disney upp hur viktigt det är att tro på sig själv och sina drömmar - se bara hur bra det gick för Askungen liksom. Dessutom visar disney att den äkta kärleken finns, att det är någonting vackert och alldeles..alldeles underbart (jag menar... se bara på Skönheten och odjuret) - Hur underbara är inte dessa filmer med lyckliga slut?! 

 
Idag är jag 20 år gammal och lever ett liv med ständigt tryck från instagram, facebook och fitnesstidningar om HUR LIVET SKA SE UT. "Man måste ha ett framgångsrikt jobb, en fin bil, smal midja, kläder som följer modet, smala ben, inte sticka ut för mycket och alltid vara bäst"... Ibland tror jag att vi alla måste tillåta oss själva att vara små igen. Sätta oss ner och se en disneyfilm - väcka våra EGENTLIGA drömmar till liv, de där drömmarna vi alla bär på långt in i hjärtat, men gömmer av rädsla. Vi lever bara en gång och livet lever vi för vår egen skull - för att uppfylla just VÅRA DRÖMMAR... Det är onödigt att leva ett liv man inte vill ha (och bara följa strömmen om hur tidningar, instagram och facebook säger att man ska leva sitt liv). Men vet ni? Det är aldrig försent för en förändring, för ingenting är omöjligt. Det finns inga dumma drömmar. DU är värd att älska livet varje sekund - men det är din uppgift att kämpa så du får det så ;D
 
(Och jaa.. det känns töntigt att skriva om disney, men jag är en tönt - en stolt tönt hehehe! )



Ätit mat för fem personer

Hallå fina ni. I eftermiddags fick jag möjligheten att skämma bort delar av släkten med Toblerone cupcakes. De var faktiskt väldigt uppskattade, så det var kul!! - Dessutom åt jag tok-god lunch idag (dvs - bananplättar på 1 banan, 2 ägg, 1 dl havregryn + keso och lingonsylt) muuums! 


Ikväll har jag hängt med Frida och vi har fortstatt trenden "svensson liv" med gött framför lördags tv. Fasen vad jag gillar sånt. Chill kvällar med fina kompisar. Kan det bli bättre? <3 




Mysfaktor

Idag bjuder Skellefteå på världens sämsta väder. Så jag har myströjan på och har tänkt dricka kaffe och äta cupcakes med delar av släkten hela eftermiddagen:D Ikväll ska "mys-trenden" fortsätta, men då hos frida med onepice - tv och chill! 




Healthy is not the same for everyone

 
Gårkvällen blev toppen. Åt kyckling och ris med familjen & sedan tryckte jag och mamma i oss en chips påse framför IDOL hehe. Jag är fruktansvärt glad att Gabriel gick vidare - vilken stjärna!!! 

Idag vaknade jag halv åtta och träffade Lisa på gymmet vid nio. Vi brände av ett BODYPUMP pass som levererade nya rekord och svett i sinne. SJUKT BRA JOBBAT... Och... vilken kanonstart på dagen:) 
 



FREDAG

 
Om det är någonting jag hatar så är det kombinationen mellan regn och INGEN BIL. Så nu i eftermiddags har jag alltså CYKLAT I REGNET till skolan för 1,20 timmars mattelektion. Hehehe men nu är jag äntligen hemma igen!! And right now känner jag mig sjukt värd en choklad-banan-protein smothie. Så får det bli. Därefter ska jag packa för kvällen. Ska hem till mamma, pappa å brorsan - äta mat, se idol och sova där:] På återseende <3 



Att gymma tidigt på morgonen

Jag älskar att gymma på morgonen. Oftast lite folk i gymmet + att man känner sig lite extra duktig, hehe. Så idag mötte jag upp Elin på gymmet 07.30, vi halsade i oss en Celsius (ääälskar apelsin smaken) och därefter brände vi av ett rejääält pass. SNACKA OM ATT (FRAMFÖRALLT) BENEN KOMMER LIDA AV TRÄNINGSVÄRK I MORGON!! 

 
Nu ska jag göra mig klar för Mattelektion. SEDAN ÄR DET 100% fredagsmys som gäller. Vi snackar alltså chips, cola OCH idol! ;)



RECEPT PÅ TOBLERONE FROSTING

 
Farligt goda Cupcakes. 
Bakade först helt vanliga standardmuffins. (Tryckte dock ner en Center i varje muffins, bara för att jag HATAR när dem blir torra) åt även massor av smet innan jag började pyssla på med Frostingen hehe;)

FROSTING: Värm tre dl grädde på svag värme (får INTE koka) smält 1 ½ kaka toblerone i grädden!! Låt sedan stå i kylskåpet över natten. Morgonen därpå vispar man upp grädden och spritsar på muffinsen - lätt som en plätt! 



Dagens lyxmiddag

 
Snacka om att köttbullar och potatis är en underskattad maträtt. SÅ GOTT att jag slänge i mig allting på fem minuter hehe. Jag har dock fortfarande skit ont i ryggen så har legat i soffan och gjort INGENTING hela dagen igenom. pjuuuh hoppas jag mår bättre i morgon! 
 
Vad åt du till middag idag?
<3



Choose to shine

 
Kan du se dig själv i spegeln på morgonen och säga "Det här är jag och det är bra".
Jag har tidigare nämnt att det är vikigt med grund tankar om sina mål. Viktigt att motivera VARFÖR man gör olika saker. För vems skull man gör det och till vilken anledning. 

                       
Tränar mycket: Tränar jag för min egen skull? Eller för att allaANDRA ska bli avis på min tränade, snygga kropp?
Pluggar för MVGFör att jag har en drömjobb att sedan nå till? Eller för att höra att jag e duktig/duger INTE utan mvg?
BantarFör att jag bär 10kg övervikt? Eller för att jag måste nå den där smala drömkroppen för att duga/bli snygg..
Reser mycketFör att jag älskar att resa? Eller för att folk ska se att "jag har ett fartfyllt och spännande liv". 
OSV

Jag hoppas att du har grundtankar kring dina mål. Annars är det lätt att etc få ångest och depressioner när "man inte orkar längre". Då frustationen tar över och håller en vaken om nätterna. När ord som magkatarr och oro blir en vardag... Så länge du har grundtankar om dina mål kommer du hålla dig kvar med fötterna på jorden (Då har du något att falla tillbaka på när allt känns tungt). Du kommer att lyckas. Det absolut viktigaste är att du gör det för din egen skull. För att DU vill det och DUGER så.

Så det så



Stort kryss över hela torsdag.

Idag har jag gjort ett stort kryss över hela TORSDAG i min almenarnacka. Vaknade i morse med en rygg liknande tandvärk och ett huvud som knappt ville lyfta från kudden. OJ VAD JAG TYCKTE SYND OM MIG SJÄLV:) Ringde mamma som sa åt mig att ta en alvedon och somna om. Lika snabbt sagt som gjort, sedan sov jag igen.... Så idag är jag sjuuuk.

Nu ligger jag iallafall i soffan, i mjukiskläder, tjocksockar, knaprar ipren, cvitamin och ser malou efter tio (typ vääärldens bästa program) Idag pratar dem om prestationsångest och att 1 av 4 ungdommar mellan 18-25 år lider av psykisk ohälsa... Sjukt:( Ska se om jag hittar klippet på tv4.se så ska jag länka - för det var fruktansvärt bra!! 




Make today count

 



Middag och bakning

Jag älskar kyckling och majs. Om jag bara fick välja två livsmedel att leva på i resten av livet - hade jag valt det. Det är så hemskt gott!! Så idag (efter att ha storhandlat och CYKLAT hem med fyra kassar på styret) kände jag mig sjuuukt värd lite kyckling och majs ;)  - Egentligen brukar jag ha ris till min kyckling men det glömde jag handla, så fick ta keso istället :) 


Nu har jag just slängt in muffins i ugnen. Som i morgon kommer förvandlas till cupcakes. Hihi vad jag tycker att det är kul att baka:) Brukar alltid stå och dansa/sjunga med hög musik i köket samtidigt som jag bakar... med öppna fönster... hehu.. ups xD 
 
NU ÄR MINA KAKOR FÄRDIGA. VISAR I MORGON RESULTATET OCH KANSKE ETT RECEPT om dom blev goda !



Osminkad en dag i veckan

En dag i veckan brukar jag göra ansiktsmask och fetta in ansiktet rejäääält med ansiktskräm. Låta ansiktet vila från smink och annat tjoller. Ett himla bra tips till er som inte vill ha finnar etc:). Idag har jag min "sminkfria" dag.. och.. vad ska jag sysselsätta mig med en dag som denna då? joo.. Städa, tvätta, handla & BAKA! 



Hur ofta går du utan smink? brukar du våga visa dig utan spackel?!

<3
 



Onsdag




Lyckad dag på gymmet

Träffade Elin på gymmet i eftermiddags. Vi körde slut på våra armar och rygg innan vi avslutade med en AMRAP runda på 15 minuter, dvs hinna göra så många rundor som möjligt  av "10 burpees, 20 pushpress, 50 mounten climbers" på 15 minuter. SJUKT bra träningsform. Man är HELT DÖD efter 15min. Tror att vi hann 8 varv:) 


& Justeee... Det kom fram en helt okänd människa till mig idag på gymmet. Hon sa "Ursäkta, jag känner inte dig men jag måste få säga att du är inspiration för mig. Jag brukar stå bakom dig på bodypump passen och tänka JÄVLAR så snygga ben, jag måste ta i lite extra för att få lika muskliga och fina ben"
VET NI HUR GLAD JAG BLEV AV DEM ORDEN? (Speciellt eftersom jag alltid haft komplex för mina ben..) Jag började nästan böla glädjetårar. Jag tycker att folk i Sverige annars är så dåliga på att tänka positiva tankar högt. Vi är bättre på att vara negativa och snacka skit;) - Så du okända människa på gymmet. Tack, du gjorde min dag! - Jag ska bli lite mer som du och också börja tänka positiva tankar högt :D 

<3



Hej du älskade mellanmål

 



Word




Sjukt nöjda

Nu ska jag äta ett rejält kvällsfika och sedan sova (siktar på en 11 timmars natt sömn)!




En uttråkad själ



Hallåj snyggingar. 

Jag har egentligen redan tränat idag (var på bodypump efter mattelektionen i morse). Men nu är jag så fruktansvärt uttråkad att jag tänker cykla ner till gymmet igen, nu för spinning (jag faktiskt ÄLSKAR den träningsformen - så att passet är 75 minuter gör mig ingenting! )

Jag har attepluggat i 2 timmar idag också. Till och med fixat C (MVG) uppgifterna. Haha, när jag gjorde det var jag självklart tvungen att rita 50 hjärtan på den sidan och skicka snapchat till mina vänner : "älskar matte / smartare än en miniräknare" HEHE

Nej nu ska jag äta upp mina curry nudlar, äggmacka, proteinshake och tagga om!



Franska rivieran






För exakt ett år sedan befann jag mig på Franska Rivieran (för andra gången i mitt liv) med delar av familjen. Vi bodde i lägenheten under en veckas tid, världens finaste lägenhet! 

Bland det bästa ställena jag vet. Så vackert där!!



Ät bananplättar på RÄTT SÄTT.


Blir irriterad på folk som kallar "bananplättar" för lunch. Alltså att mosa ett ägg och banan - å steka. DET ÄR ALLDELES för lite till lunch. Om ni däremot mosar ihop 1 banan, två ägg och 1 dl havregryn har ni en perfekt lunch. Precis det åt jag idag faktiskt, med bär keso och hårdbröd till :) 

Hur brukar du äta dina bananplättar? Skulle vara kul med ytterligare tips på dessa omtalade plättar!



Måndag

Då ska jag dra iväg på skolan. (har slut kaffe) så är mer en död än levande människa. Huuuh!




kloka ord en tidig morgon


Jag tycker att denna bild är lite kompisk. En speciell J brukar säga till mig att jag måste tänka mindre och leva mer, haha!! Sjukt klokt sagt, men det är lättare sagt än gjort alltså. Jag är verkligen en "Kul,men..." människa (så fort jag inte har med mig Matilda, Frida eller Elin). hehe! Det måste jag bli bättre på :) 

HOPPAS ATT DU FÅR EN FIN MÅNDAG. <3



Detta sysslar jag med ikväll

 



Ätit extra mycket choklad

Egentligen är jag inne i värsta "tränings-ilet" just nu. (Läs HÄR om mina träningsrutiner och tankar kring träning). Men i torsdags började min hals att krångla. Så därför strök jag alla träningsplaner för helgen. Jag har istället kurerat mig med te, varma kläder, extra mycket mat (som gör immunförsvaret bättre) & mycket choklad, hehe:)


Idag känner jag mig totalt återställd och slipper därför vara sjuk i feber och förkylning. Och ikväll har jag och Frida tränat Core i 40 minuter. Perfekt start när man varit "halvsjuk". 

Nu ska jag dyka ner i matteböckerna en sväng. 
Glöm inte att DU är värdefull 



folk verkar tro att det är straffbart att bara ta det lugnt en kväll

Det handlar inte alltid om att prestera och vara bäst. Hur ofta gör du något för din egen skull? Alltså utan att visa facebook och instragram att du varit duktig? Eller hur ofta tar du nytt rekord på 10km utan att berätta för dina vänner att du förbättrat dig (och sprungit snabbare än dem)... Liksom hur ofta gör du något för din egen skull? UTAN att bevisa för världen allting du gör? 

Självklart är det kul att berätta om sina förbättrade träningsresultat, ett nytt recept eller att man städat huset - för sina vänner. För det kan även stavas VardagsPrat. Men ibland går det överstyr - tillslut gör man ingenting för sin egen skull, man gör allt bara för att bevisa för andra hur duktig man är. Allting handlar inte om att vara bäst och prestera mest. Folk idag verkar tro att det är straffbart att ta det lugn och ha tråkigt ibland. Men vet ni? Det är HELT okej att sitta i soffan och inte göra ett skit på en hel dag. Det är även okej att ha tråkigt en lördagskväll och bara sitta i sin ensamhet och äta godis :) 

 
Hur ofta gör du saker för din egen skull? Själv brukar jag träna på det. Tillexempel skriver jag absolut inte allting om mitt liv här på bloggen. Jag är (exempelvis) ofta och tränar utan att blogga om det. För det är en sak jag gör för min egen skull, inte för att bevisa för andra VARJE gång jag sätter min fot i gymmet.. 

Tänk efter och svara på denna fråga
Hur ofta gör du något för din egen skull? Utan att visa världen det du gör? hur duktig du varit?

<3
 



Ny musiiik

 

Gavin DeGraw - Make a move

Ny låt med min Nummer1 artist. Gavin DeGraw är bäst, alltid. Fick se honom live för något år sedan, bland det roligaste jag varit med om . Började flänna som en tönt när han sprang ut på Scenen. ÅH SÅ BÄST HAN ÄR!



Skippar träning för mat hehe.


 Var helt död i morse efter en riktigt trevlig natt på jobbet... Så somnade som en klubbad 08.00 imorse. Klockan 15.00 vaknade jag av ett jävla bankande på dörren. Där stod min brooooor. Vi hade "catch up time" över glass och chokladsås, hehe! Därefter ringde mamma och ville bjuda oss på mat i stan. SÅ PÅ 20 MINUTER omvandlade jag mig själv från "morgonkatastrof  till människa". 

Så jag har haft kvalité tid med älskade mor & bror i eftermiddag. Lovely peole! 

Nu ska jag ladda om för ännu en natt på jobbet #nattpatrullen
<3



l-l-lööööördag

 



Jobbarnatt med Ida

Varför ha tråkigt på jobbet när man kan ha skoj? Hehehe




Protein - Choklad - Gröt


Lyxar till det med lite Choklad-protein-gröt innan jobbet. Bland det godaste jag veeeet!

1 dl havregryn
1 mosad banan
1 ägg
1 msk kakao
liiite vaniljsocker
1 dl vatten.

Brukar därefter ha Kokos och Lättmjölk på :)



Avicii och matteplugg

 


Fick mycket uppgifter i Matematik att göra över helgen. Så jag passar på att göra bort det redan idag (innan jag ska ut och jobba i natt)... Lika bra det eftersom jag ändå inte kan träna - känner att halsen börjar göra ooooont

Förövrigt känns matteplugget rätt OK när Avicii samtidigt spelas ur högtalarna FAN VAD GRYM HAN ÄR!



Fredagsmys

 
Jag bokstavligt talat ÄLSKAR fredagar.
Dem är alltid så lugna och mysiga. Man är oftast helt slut i kroppen efter veckans bravader och får därför tillbringa hela fredagskvällen med folk man tycker om - lite extra god mat - och chips framför tv:n!! Jag har personligen aldrig tyckt att fredagar är fest dagar - det för lördagarna stå för hehe :D

.... Dock väntar ännu en jobbarhelg för mig. Men nästa helg är jag ledig. Då ska jag se till att ha det sjukt fredagsmysigt. Känner att jag behöver en lugn helg, min kropp börjar kännas sliten nu! JEOOOW men nu ska jag iväg på mattelektion, vi hörs snart igen.

HUR SER EN PERFEKT FREDAG UT FÖR DEJ?!



F R E D A G

 
 



Matematik, Matmarknad och Marklyft


Har jobbat natten som var. Fick sova fyra timmar innan jag skulle iväg på en mycket (faktiskt) givande mattelektion! 

Därefter mötte jag upp Elin i stan. Vi spanade in Mat-Marknaden som är i Skellefteå i veckan. (Matmarknad = med mat från olika delar av världen). Vi bestämde oss snabbt för att äta Grekisk mat idag! När vi stått i kö i hundra år och äntligen får beställa, så säger greken i kassan "Just because you are so cute, you pay half the price of the food" (sedan kollar han på sin kollega och säger) "Look, this is my new girlfriend!!" 
HAHA JAG SKRATTADE TYP IHJÄL MEJ=)

Därefter satte sig jag och Elin och åt dröm-god grekisk mat. Efter det pyste vi vidare mot gymmet och tränade överkropp (mycket marklyft) sjuuukt jobbigt- men både jag och Elin var sjukt taggade idag, så vi gav fan allt å lite till. hehe! Nu är jag mer död än levande (trött som en TOK). Ska göra hårinpackning och sedan sova. Pusshej.



Heeey torsdagens kloka ord




Ser tydligen likadan ut som för 13 år sedan!

Här om dagen blev jag stannad på stan av en 75 årig tant som sa "Ursäkta, men visst gick du på stackgrönnan skolan när du var 7 år?". Jag svarade "eeeh... jo det gjorde jag" Då sa hon "Åh, jag tyckte väl att jag kände igen dej jag var nämligen mattant där under den tiden, du är dig så lik"....

Alltså HAHA jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte;) Men nu när jag kollar gamla bilder inser jag hur SJUKT lik jag är mig själv. samma smile å allt. HAHA! 



VILKEN JÄVLA VINST


Jag MÅSTE dela med mig av min glädje (inte för att det är så häftigt för er, men för mig är det en riktig jävla vinst)
För två år sedan hade jag en kraftig inflammation i magen (det var alltså blod i mina tarmar). Jag hade feber över en månad i sträck och kunde inte äta annat än barnmat. 

Under den tiden blev jag tilldelad världens bästa läkare som heter Leif Göran. Han brukade ringa mig varje vecka och fråga "Hur är det med lilla jäntan idag? Du vet om att du är stark eller hur? Det kommer att bli bättre" Han är helt enkelt en grym läkare som gjorde allt för att få mig frisk. Och... idag var jag på återbesök hos Leif Göran, där jag inte varit under ett helt år. 

- Hej lilla jäntan. Oj så roligt att se dej. Du ser så frisk ut, du ser ut att må så bra. Minns det som igår när du kom hem från Ghana och var sådär slut, sjuk och ledsen. Tänk att det gått två år sedan dess OCH tänk så bra det blev tillslut. Men nu är alla provsvar bra och du ser pigg och frisk ut. Så. Det känns lite jobbigt att säga...men.. jag måste nog släppa taget om dej nu lilla jäntan (ha ha). Nu är du så pass frisk att du ska slippa springa hit titt som tätt. (Då sa jag: Jag har inte mått såhär bra på lääänge. Jag KÄNNER mig stark och frisk. men.. om jag har planer på att åka tillbaka till Ghana, skulle min kropp palla det?) Då svarade min läkare: HAHA jadu julia.. jag är rädd om dig så egentligen borde du inte utsätta dig för det. MEN. Din kropp är så pass återhämtad att jag inte kan se det som något problem. 

"Din kropp är så pass återhämtad så jag kan inte se det som något problem"
Just de orden ekar i mitt huvud och jag ler, STORT! Jag är så pass återhämtad att DET inte kommer kunna stoppa mig till någonting längre. Åh, vet ni vilken lättnad det är? Helt jävla amazing! Dock måste jag fortsätta med min blodtrycksmedicin något år till, men eftersom den får mig att må så bra känns det bara som en vinst även det!!! 

ÅH VAD JAG ÄR LYCKLIG
<3



Farligt att träna AJ

Ibland blir jag nästan imponerad över mig själv, hur jag alltid lyckas med allting?! Igår INNAN jag skulle iväg till gymmet så skulle jag (av någon sjukt okänd annledning) hoppa runt i lägenheten..hehe.. och mitt i allt halkar jag och sträckte rumpan REJÄLT. Såååå efter att jag gråtit några tårar bet jag ihop och cyklade ner till gymmet. Blev utskrattad för mina skills och körde därefter igång med tung jävla benträning(?!). 

HAHA så inatt jag har och min rumpa haltat omkring på jobbet. buhuuuuu! 
Hoppas det går till sig snart, har träning i morgon & hela helgen som jag inte vill missa :)
Nu ska jag iväg. HOOJ 




Onsdag




Tisdag - plugg, träning och jobb.


TISDAG

Haft en plugg-dag idag. Det har varit jag och matteböckerna i flera timmar. Jag har fått X antal sammanbrott. Har mitt första prov om två veckor och jag gråter bara av tanken. Jag är riktigt kass på matte, men får väl helt enkelt bita ihop å göra mitt bästa. Tänker iallafall fixa provet xD

Nu ska jag käka middag - dra iväg och träna i min PT grupp - och sedan börja jobba 21.00!
 



Lyxmåndag



 
Idag har jag och min favorit Elin lyxat till det. God middag framför IDOL. Även Lisa svängde förbi och höll oss sällskap. Suveränt avslut på en gryyyym måndag. Och jag lovar... jag kommer somna mätt ikväll! Åt fem stora plättar FYLLDA med glass, grädde, banan och nutella. hehehe;) 



Beautiful life

 


Måns Zelmerlöws nya låt är klockren. Jag ÄLSKAR den.



drack kaffe i en take away mugg på väg till skolan.


(min mage är typ ALLTID sådär svullen på morgonen..)

Jag är nattjobbare av en anledning dvs jag är fruktansvärt morgontrött. Oavsett vilken tid jag kommer i säng på kvällarna är jag alltid trött på morgonen, jag kan lägga mig 21.00 och vara död 07.00 morgonen efter, hehe. Så idag vaknade jag tio minuter innan jag skulle iväg på skolan. Slängde därför på mig mjukiskläder, satte upp håret i en tjoffs och drack kaffe i en "take away- mugg" på väg till skolan. Men i tid kom jag. Tog även priset som risigast i klassen, haha wihoo;) - Efter lektionen for jag iväg och handlade innan jag pyste hem för en rejäl brak frukost!!

Dax för plugg och städ. Hej så länge!



TREVLIG MÅNDAG!

 



Godnatt vecka tre av stress. Bara en vecka kvar.


En vecka för Julia Jonsson
 40h nattjobb (33 timmar är heltid för en nattjobbare..). Jobb med valet ca 8h i veckan. 5h spenderar jag i skolan. Jag pluggar 1-2h varje dag. Tränar tre dagar i veckan. Möten hit och dit... Kanske inte så konstigt att mitt kylskåp ekar tomt? Att jag har världens tyngsta tvättkorg och att jag har vakat i flera dygn?

Nu ska jag bara stå ut EN vecka till - sedan kommer mitt ohälsosamt- stressiga- liv att lugna ner sig.

Tack för att ni finns concealer och kaffe!



Söndagsträning

Kickade igång denna dagen med att jogga 7km i skogen efter en frukost innehållande 100% kolhydrater (rostade frallor, ost och en tallrik med fil och chokladflingor) hehe. Löpningen gick bra vill jag lova, hade en jäkla massa energi;)

Nu ska jag trycka i mig någon form av lunch och pysa iväg på 15-21 jobb. Kram på er!




Lördagskväll med småpojkarna

Ätit middag med familjen ikväll. Därefter hängt med min bror och hans kompisar. Ätit godis i sinne och bara haft det jäkla soft faktiskt, hehe;)'




Lördagslycka

När jag skulle öppna mitt proteinpulver i morse, hade Frida pimpat det lite. Hihi, blev lite tårögd faktiskt <3




En tillbakablick



 
Tänker tillbaka på GÖTEBORG och SUMMERBURST - och taggar om för jobbarhelg.
Summerburst, då UFDF fick sin mening xD



"En typisk morgon för mig"

Fick en kommentar av en tjej som ville att jag skulle visa vad "en typisk dag för Julia Jonsson" är. Här får ni min morgon ;)

1) Jag vaknar upp (efter 20 minuters snoze) och är mer död än levande.

2) Öppnar upp fönster och släpper in friskluft. 3) SÄTTER IGÅNG KAFFE!

4) Jag trycker dit linserna.


5) Jag startar musik. 6) Äter frukost i luuuugn och ro framför datorn!

7) Jag sminkar mig, i hopp om att se ut som en människa xD 

8) Sätter oftast upp håret, väljer snabbt kläder wihoooooo

9) Tar ett sprut av denna lovely doft! 


10) Kollar planeringen för dagen OCH TAGGAR TLL :)
 



Nu finns det NOLL krafter kvar.

 

Efter träningen var jag helt slutkörd, snacka om att dagens träning var en nära döden upplevelse. Jag låg mest på marken och sa "aaaaaj mina ben, vänta va ska vi köra ÄNNU mer? är vi inte klara snart? faaaan vad mycket träningsvärk jag kommer ha" Min kropp är verkligen i "sommarläge inställning" fortfarande, hehe! 

Nämen nu har jag iallafall återuppstått från de döda. Jag har även hunnit kvällsfika, tagit en sjukt lång och varm dusch, smörjt in kroppen med god-lukter (så nu luktar jag gott - inte precis som efter träningen, hehehe!). och krypit i min oversize tshirt. NU SKA JAG SOVA. En kaos dag väntas i morgon, men vi får göra det bästa av den helt enkelt - Det är trots allt Fredag <3





Torsdag

Hallå.
Sitter just nu i väntrummet på lasarettet och dricker kaffe ur en sånhär klassisk pappersmugg. Det är oändligt lång kö innan det är min tur att ta prover (det är jag och 80 åringar här i väntrummet hehe). Hoppas att jag hinner till skolan, börjar halv tre! - därav detta mobilblogg inlägg, jag har verkligen inte hunnit med datorn idag. Jobbade natten som var och sov sedan fyra timmar innan jag kick startade denna dag!! (ingen vila, ingen ro?) 

Nämen, nu ska jag dricka upp mitt kaffe - tagga igång för mattelektionen - och efter skolan pysa vidare mot gymmet & första PersonligaTräningsgruppTillfället. NAJS. Bör även plugga en jäkla massa matte så jag inte kommer efter... jag går verkligen all in i allting jag gör och jag SKA klara matten. Ett misslyckande (dvs IG) vill jag inte veta av!




5:2 eller ska vi kalla den 3:4 dieten?

Det är ett ständigt snack om alla dessa bantningsmetoder. Personligen gillar jag inte att prata om det (det slutar alltid med att jag måste ta tre djupa andetag och tänka "håll käften nu Julia, så du inte säger något dumt" jag har brunnit av FÖR MÅNGA gånger hehe). Tyvärr kommer man inte ifrån tjattrandet om bantning någonstans - det finns i fikarummet på jobbet - på släktmiddagen - eller i kön på ICA. 

För tillfället läggs mycket energi på 5:2 dieten (två dagar i veckan får du bara äta 500kcal (5 bananer är 500kcal etc) och resten av veckan ska du äta som vanligt)... Personligen kallar jag det "kompleterings kosten" dvs - du äter 500kcal på torsdagen, för att kunna äta mycket mat till helgen, innan du svälter dig själv på måndagen igen. MEN HALLÅ VAKNA. Okej, jag kan tänka mig att man förlorar mycket i vikt på denna kost. Men hur ofta tror ni inte 5:2 dieten övergår till 3:4 dieten? (dvs, man börjar svälta sig mer än 2 dagar i veckan) - och DÅ är kosten farlig. Kroppen går in i ett så kallat svält läge (läs liite om det här ) - det är då lätt att fastna i en ätstörning. 

Snälla, skippa allting som har med 5:2 och alla andra dieter att göra. Ät normalt och träna något skoj pass? För kom ihåg att saker som potatisgratäng, choklad och chips är nyttigt för själen :). 

Varför är det egentligen så viktigt att bära den perfekta dröm kroppen? och HUR ser en sådan ut?



Instagram @juliaajoo


Följ mig gärna på instragram, om ni känner för det.<3 - @juliaajoo



Den 4 september 2011

 
 
4 september 2011 åkte jag iväg till Ghana. Datumet kommer förbli speciellt!

"Väl framme på flygplatsen var det en tårfylld mamma jag kramade farväl. Jag såg en oro i hennes ögon som hon försökte dölja med ett leende. Själv var jag inte ett dugg orolig eller nervös, trots att jag skulle befinna mig på andra sidan jordklotet senare under samma dag. Jag var helt ovetandes om vad som skulle komma skall. När jag med-mig-själv som sällskap hoppade på flyget till Stockholm, gjorde jag det med ett leende. En timma senare var jag framme vid Sveriges huvudpunkt och blev uppringd av Jessika Hagenvald. Tjejen jag aldrig träffat, men via datorn, skaffat som resekompis. Hon och jag skulle bo på samma ställe, där borta, på andra sidan jordklotet. Första mötet med min framtida andra halva blev toppen. Hon var väldigt spontan och framåt, vilket jag kan behöva eftersom jag är ganska blyg av mig. Vi checkade in och satte oss för att vänta på planet. Planet som skulle föra oss till vår stora dröm. Drömmen om att hjälpa, påverka och göra skillnad. Drömmen om glädje, skillnader och olikheter. Drömmen jag haft som liten flicka. Drömmen om Ghana.

På flygplanet mot Ghana mötte vi även fem andra blekfisar som också skulle volontära i Ghana. Alla från södra Sverige. Alla hade lika roligt åt min dialekt. Att jag sa börs istället för plånbok och farit istället för åkt. Haha, ja. Dessa sex personer och jag var lika glada och nervösa över hela den kommande resan. Eller ja. Alla förutom jag då. För jag hade fortfarande inte förstått att jag satt på ett stort flygplan mot Ghana. Jag hade fortfarande inte förstått ett skit. Jag bara log, kände lycka och flöt med strömmen liksom.

När vi började närma oss Ghana gick flygvärdinnorna runt i planet och sprayade en äcklig lukt runt hela gångarna. ”Tänk om det finns folk som är allergiska, värt å parfymera flyget NU?” Sa jag lite oroligt och kollade mig omkring. Astmaattacker? Andningsbesvär? Jag såg inget sådant. Sedan började det brusa i högtalarna. Det var piloten med en kraxig engelska som försökte säga att sprayen var ett MYGG spray, så att inga blodsugare skulle smita in i planet. Allt för att minska Malaria smittan… När jag hörde det så knöt sig min mage. Då började jag förstå att jag snart var på plats. Helt otroligt egentligen. GHANA. JAG. OM BARA 10 MINUTER. JAG ÄR INTE REDO. HJÄLP!

Det var kväll i Ghana när vi landade. Kolsvart men varmt ute. Ni vet känslan när man kliver av ett flygplan? Den kvava luften som omringar en, den speciella doften som söker sig in i näsan och lyckan som infinner sig i kroppen. Precis så var det i Ghana också. När jag hoppade av flyget stannade jag till i natten för att dra ett djupt andetag av luften jag bara älskar.  

Det var bara en snabbsväng vi fick njuta av utlandsluften, innan vi skulle in på flygplatsen i Ghana. Visum skulle visas, foton skulle tas, pass skulle stämplas, väskor skulle hittas. Därefter gick vi någon som kan liknas med den röda mattan. På både höger och vänster sida stod det fullt med folk som skrek och skrattade. Och där i mitten gick vi. Nervösa. Vita och uttittade. Jag kollade åt höger och åt vänster. Längst bak såg jag en ganska kraftig och lycklig man som höll i en skylt med vårt namn på. Jag slet i mina volontärkompisar och pekade på den glada Ghananen. Vi vek av och fick en stoooor kram av mannen som presenterade sig vid namn Seth. Han visade oss sedan ut till bilen. Än en gång fick jag känna på den underbara utlandsluften. Jag log. Igen. Därefter hoppade vi in i en bil som tydligen skulle föra oss till ett hotell, där vi skulle sova första natten….

… Att åka bil genom Accra den natten var helt fantastiskt. Det var som att kolla rakt in i en TV-ruta. Vi såg vackra kvinnor som bar ALLTING på huvudet, barn som sprang runt och lekte. Försäljare som ville bli av med allt möjligt, ännu mer barn som skrattade och vinkade åt oss, ovanliga djur vid vägkanten, folk som lagade mat och väldigt guppiga vägar. Helt (ursäkta ordvalet) jävla otroligt häftigt! Trots att vi var så många volontärer i bilen, som hade så mycket att prata om, så satt vi där, helt tysta, helt fascinerade och bara fångade alla intryck. Så underbart. Så fruktansvärt jävla, jävla underbart" 


Ungefär så såg min första timma i Ghana ut. Den kommer jag aldrig att glömma bort <3



There's always a rainbow after every strom


JUST NU ÄR JAG SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄR GLAD!

Min chef ringde just och erbjöd schema-rad. Slipper alltså vara SpringVikarie i höst. Vet ni hur fantastiskt-jävla-underbart skönt det känns? (har springvikarierat i fyra år nu...) Ungefär tusen kilo försvann just från mina axlar! 

Hösten blir bra. 
1. Jag får gå på schema
2. På torsdag börjar PersonligTränings grupperna
3. Jag är klar med MatteB (100poäng) till JUL. 
4. Jag har helt seriöst världens bästa folk i min omgivning
<3 
 



SVAR PÅ TAL

KOMMENTAR FRÅN JOSEFIN
Kan du inte visa bider på din lägenhet? ? Har du köpt den eller hyr du av någon? Om du hyr, funkar det bra? Ska snart flytta själv och behöver lite tips:) kram 

SVAR FRÅN MEJ
Tjenare Josefin och tack för din kommentar! Jag hyr min lägenhet i 2a:hand. Vilket fungerar otroligt bra eftersom jag hyr av folk som är riktigt bra:) - Tycker det är fantastiskt att det GÅR att hyra i andra hand. Just eftersom jag är 20år nu och inte vill bo hemma ELLER KÖPA lägenhet eftersom jag snart ska flytta från Skellefteå?! - så att hyra i 2a:hand kan jag starkt rekomendera till er som är sugna på att flytta hemifrån- men inte vill köpa lägenhet :)




word

 
 



TISDAG

Förrutom att mina ögon ser döda ut så har jag en tok härlig dag framför mig :)

Jag ska egentligen bara göra massa tråkigt. men med rätt inställning så;)
Städa lägenheten ( jag tycker det är kul att städa, hehe JA jag är knäpp!)
Fara ut och Jogga (det är fint väder och världens bästa medicin)
Vara på skolan & plugga Matte (jag börjar äntligen förstå lite av den!!)
Vila (alltid skönt;) )
Börja jobba 20.30 (där jag trivs som fisken i vattnet!!)



Träning



Efter skolan idag var jag på stan & fikade med mina fina Angelica & Sandra <3
Därefter träffade jag Elin på gymmet och körde ett svettigt TABATA pass 

Denna måndag får fan 10 av 10 toasters ;) 
GODNATT 




PEPPTALK


<3



Ny vecka och nya mål.


MÅNDAG
Ny vecka och nya tag. Nya möjligheter och nya mål. Jag kommer faktiskt ha ett mål med denna veckan: Att plugga matte två timmar/dag (sex dagar denna veckan) PJUH! - Vad är ditt mål denna vecka?  (Det kan vara att du ska ta dig ut på morgonpromenader, att du inte ska äta socker, att du ska ge dig själv komplimanger varje dag eelleer att du ska ha en internetfri dag osv osv, bara fantasin som kan sätta stopp! ) - Lämna gärna en kommentar med ditt mål!  

Mål är viktigt att ha.
Nu ska jag cykla iväg till skolan, hehe PUSS! 



MINA TRÄNINGS RUTINER

Många av er vill läsa om mina träningsrutiner. Varsågoda!

Jag tränar inte för att få smalare ben, en bättre siffra på vågen eller platt mage (sådant kommer naturligt till folk som tränar rätt ändå...)  Jag tränar för att det är världens bästa medicin. To sweat out my worries liksom. Jag älskar känslan efter ett pass, när lugnet sprider sig i kroppen och lyckan infinner sig. Känslan när man tagit ett nytt rekord eller när man orkar något man INTE TRODDE VAR MÖJLIGT. Det är awesome! 

Jag är dock en periodare när det kommer till träning. En månad kan jag älska att jogga, då gör jag det - nästa månad kan jag vara helt galen i styrketräning och då kör jag mycket sånt. Andra månader är jag inte träningssugen alls, så då skiter jag i att träna:). Mitt motto är att träning ska vara kul och att man mår bra av det. Personligen tycker jag att det är FEL anledning till träna om man "hatar sin kropp och vill gå ner i vikt" - för då borde man träna självkänslan istället för spinningpass!!

Förra veckans träning såg ut såhär:
Måndag: 75 minuter box
Torsdag: 4km jogging
Lördag: 4km jogging.
+ cyklar jag överallt. Säkert 5km/dag.

HÄR HAR NI EN BRA TRÄNINGS-SOPTIFY LISTA - to sweat out my worries. 

Subscribe på den! Jag fixade den ikväll, kommer fyllas på med bästa träningsmusiken :)




matteböckerna och jag, vi är goda vänner... typ

Har jobbat hela natten, vilket har varit rätt ball eftersom ELIN (en av mina närmsta vänner) jobbar på samma jobb!!! Har sovit fyra timmar idag & kommer tillbringa hela eftermiddagen i min soffa tillsammans med matteböckerna!! 

Jag vet inte varför, men gillar söndagar på något vis. Veckans "utan krav" dag. 
Hoppas ni passar på att vila upp er idag också. <3



Såg tv med pappa för någon vecka sedan

Jag: Han är världens snyggaste kille ! 
Pappa: Han har ju utåtstående öron ?!

*Tystnad i typ tio minuter*

Pappa: Är han verkligen världens snyggaste kille?... Omöjligt, han ser ju inte klok ut!
Jag: hahaha..haha..haha