Torsdag




Bloggis Lista

1. Vem är din bästa vän? Har så många människor som delar den platsen:)
2. Vad har du för skostorlek? 38 
3. Vad är du nöjd över hos dig själv? Mina former och mitt hår=)
4. Vilket är ditt favoritnummer? 5 och ingen aning om varför hehe
5. Vad var det senaste du åt? Kvarg
6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Rosa alla dagar i veckan
7. Hur är vädret just nu? Var strålande sol till 12 då jag slutade jobba, då blev de moln:):)
8. Vem var den senaste du pratade med i telefon? Pratade om magaluf med Frida L
9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Ett fint leende och armar:)
10. TV eller dator? Dator 
11. Favorit tv-program? The O.C
12. Har du några syskon? Lillebror aka apan
13. Längd? 170cm.
14. Hårfärg? Olika, men nu är jag småblond
15. Ögonfärg? Gröna ögon
16. Favorithögtid? Jul kanske? 
7. Favoritmånad? allt utom vintern hehe
18. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? Såklart jag har. Vem har inte!!
19. Senaste filmen du såg? How to be single
20. Är du blyg för att fråga ut någon på dejt? Haha nja, men gillar killar som tar initiativet. Dessutom hatar jag ordet "dejtar" jag hänger istället. Mycket mindre spänt och mycket mer roligt;P
21. Kan du stå på huvudet utan vägg? Nej
22. Choklad eller vanilj? Choooklaaad
23. Har du några tatueringar? Ett på revbenet och en på fotleden. 
24. Piercingar? Navel och massa i öronen
25. Smöriga, saltade eller kryddade popcorn? SMÖR 
26. Hundar eller katter? kissekatt
27. Favoritblomma? lol kan inget om blommor. Idag kom de fram en till mig på jobbet och frågade var på gården pilträdet var planterat "hur ser ett sånt ut?" svarade jag och alla började skratta.. hehe ops..
28. Har du blivit påkommen för något du inte får göra av dina föräldrar? Jag tror inte det haha var  guldbarn när jag var mindre. Ni vet. Drack aldrig innan jag var 18 år, har aldrig fått IG i betyg, körde ingen trimmad moppe, började jobba somrar/helger redan som 16 åring, hängde alltid i stallet. Dessutom har jag och mina föräldrar sjukt bra relation, dom vet det mesta om mig :).
29. Vem vill du träffa just nu? Mormor!!!
30. Har du någon gång skjutit med pistol? Bara sån där luftpistol ;P
31. Gillar du att flyga flygplan? haha ja älskar att resa.
32. Höger eller vänsterhänt? Höger
33. Hur många kuddar sover du med? Tre, blir tätt i näsan om jag inte får ha högt under huvudet hehe.
34. Saknar du någon? Mormor saknar jag mycket
35. Vad gör dig arg? Haha kan nästan inte bli arg, men något som kan göra mig sjukt påverkad negativ är typ orättvisor i världen;P eller när jag får två poäng från högsta betyg på en tenta....

Nu ska jag till stallet, ha en fin kväll!




❤❤❤




Inget är skrivet i sten


Jag försöker alltid se något gott i varje människa och ger alla en chans. Jag pratar med alla på samma villkor, oavsett om det är Avicii eller uteliggaren på stan. Hatar skitsnack och tycker inte om folk som trycker ner andra. Alla människor är lika mycket värda och alla föds goda. Däremot kan religion och hjärntvätt få en människa hemskt formad under livets gång. 
 
Min första kurs på sjuksköterskeprogrammet var Omvårdnadens Grunder, där vi bland annat läste om bemötandet med patienter. Något som satt sig på minnet var Jag-Du-Relationen vilket grundar på fyra byggstenar. Acceptans (acceptera hur personen är just nu), bekräftelse (erkänna personens hela potential möjligheter och styrkor), jämlikhet och ömsesidighet (acceptera personen i sin annorlundahet). 

Jag-Du-Relationen är bra att ha i bakhuvudet för att bemöta alla människor väl - oavsett situation eller tidigare livserfarenheter. Alla är värd en chans och inget är skrivet i sten. Men man får inte vara dum. Be kind!



Söndag

 

Jobbat hela helgen och det har varit roligt, har förtusan sveriges skönaste kollegor och pensionärer! Idag slutade jag 16.00 då åkte jag hem för att sola en stund innan middag och en kväll på bryggan tillsammans med morfar, mamma och pappa å kaffe. kanooooners!

 



Midsommar


Igår fixade jag Naglar och Fransar hos Vendela & Linnea. Därefter mötte jag upp Olivia på stan för att dra en shoppingrunda. Hämtade ut min anatomitenta påväg hem och insåg att jag var 2 poäng från högsta betyg. Som att snubbla på mållinjen. Går inte beskriva hur besviken jag är på mig själv just nu;P 

Idag har vi i alla fall midsommar och jag ska strax iväg på jobbet. 16-21 pass väntar sedan ska jag hem och fira lite midsommar med nära och kära. I morgon börjar jag jobba 7 så det blir lugnt för min del och det känns så skönt.
 
Ha en fin dag, ta de försiktigt me spriten å take care;*
 



Onsdag




Känner mig så rik som har er

Jobbat 7-17 idag och sedan direkt till tjejerna för middag och häng. Vilken mysig kväll det blev! <3 




Ikväll har vi tagit en tur med båten, så kuuul!

 



Måndag

 
Tillbaka på jobbet idag. Jag skulle ljuga om jag inte erkänner min jobbångest som kröp sig på igår och hur idiotisk jag kände mig som inte ens tagit en vecka semester i sommar. Men vet ni? Så fort jag satte min fot på jobbet i morse blev jag töntigt lycklig, glad som fick träffa kollegorna jag tycker om och pensionärerna. Både de äldre som minns en och dem som är ganska långt gångna i sin demens och knappt kan prata - men man kan kommunicera genom leenden. Det är ganska häftigt. Eller känslan av att just jag får chansen att göra de sista åren i livet lite mer värdefulla för dem som behöver hjälp. "Kan jag göra dagen lite bättre för en annan människa, då har jag lyckats" - När man arbetar på äldreboende lyckas man varje dag, det är något jag gillar med mitt jobb. Och allting man får tillbaka, som då man blir kallad "Vad gjorde jag utan dig, min lilla ängel". 

Synd att arbetet på äldreboende är så underskattat och därav underbemannat å underbetalt. För egentligen är det till största del ett tacksamt och fantastiskt jobb! 
 



Lördag

Igår klippte jag sönder knäna på mina vita jeans och gjorde om en svart klänning till en topp med hjälp av ett hårband som jag hade i midjan. Perfäääkt. Vid sjutiden drog jag till Matilda och mötte upp ett härligt gäng.


Blev en kanonrolig kväll med nytt och gammalt folk, så fortsatte vi kvällen ute på verandan och Calle! :)
 
 



Lördag Förmiddag


Regnig lördag idag och jag har varit med mamma och pappa hela förmiddagen. Så har vi svängt förbi solbacken, soptippen och mio. Beställt nya möbler (iiih så kul). Nu håller jag på å städar förfullt med alldeles för hög musik. Snart ska jag börja sminka mig och fixa håret, för ikväll väntar vin och bra människor. Är faktiskt taggad. hehe vi hörs mer senare, puss på er <3
 



Bara för att jag ville ha en rosa matta


Igår kväll var jag hos Matilda. Vi köpte godis och såg "How to be single" i den regniga torsdagskvällen. Den filmen var klockren på alla sätt. Jag har, som ni kanske märkt, valt att lämna mitt kärleksliv utanför bloggen;P men i januari tog det slut med en kille jag hade börjat digga sjukt hårt - och jag blev sådär ledsen när allt va över.

Men whatever. I filmen vi såg igår kom ett stört bra buskap fram. Om hur man borde njuta undertiden man är singel eftersom det är en kort tid i livet. Då man både får vara själv, bestämma själv och lära känna sig själv. Vill man resa jorden runt, gör det då? Vill man söka jobb i södra Sverige, gör det då? Vill man gå ut med vännerna varje helg, gör det då? Vill man köpa en rosa matta? men gööör deeeet då! 

Vi levet så kort tid och tiden vi är helt ensamma är kortare än all annan tid. Självklart längtar även jag efter att hitta min andra halva, men det är så spännande då man tänker att han faktiskt står bakom nå hörn å lurar just nu!! Jag vet att han finns där ute men innan jag hittar honom ska jag fasen njuta av min rosa matta som min framtida pojkvän garanterat kommer att slänga ut hahah. Ni som inte sett how to be single måste göra de. fett bra!!! 





Blev halv-blond igår 😎👊




Hjälp mej 😃




Måndag❤




Lördagskväll

Landade i Skellefteå klockan 11.00 igår och drog direkt på stan med morsan. Sedan hem och fixa mig och tillbaka till stan. Träffade några tjejer från gänget som är hemma för sommaren (som annars studerar i västerås/uppsala/sthlm). Så sjöng vi singstar och drack vin innan ett anant skönt gäng kom förbi. 

Därefter drog vi vidare till Calles. Blev en riktigt rolig kväll trots att jag bara sov en timma natten som var haha. Men sova får jag göra sen - kvällen igår ångrar jag inte!! :)
 
 
 



Sista dagen


Nu har vi solat sista dagen här i ayia napa och nio ikväll kommer några nya polare till vårat hotell så ska vi dricka cola tills vi alla beger oss till flyget haha. 

Ayia napa har överträffat alla förväntningar. Vilken 10 poängs resa, är egentligen inte alls redo att åka hem!! Ska dock bli skönt med ytterligare en veckas semester innan sommarjobbet drar igång😎👊



Torsdag

Igår var jag och frida ut en sista kväll på grabbarna grus. Vilket partyställe. Musiken är grym så man dansar sönder, alla folk är glada, i alla åldrar och bara grymma👊. Har lärt känna så många fina nya kompisar från hela Sverige under denna veckan. Åå så kul det har varit 😊. I natt gjorde jag å syrran, frida en favorit i repris. Köpte pizza och avböjde efterfest. Haha tackar för det idag😂 

Nu ska vi göra oss i ordning för kvällen, sedan troligtvis träffa våra nya polare från värmland för lite häng och shoppande (haha roligaste dialekten jag hört). Får jag bestämma går vi förbi tivolit men vi får väl se om de 😂. Men blir lugnt, för i morgon flyger vi hem. Denna vecka har gått för fort!! 😔. 



Senaste dygnet🌞




härlig dag🌞

Blev morgonprommis vid stranden följt av god frukost, solande, lunch och massa badande😍!!



Måndag

Igår var sådär stört kul vi var på partybåten hela dagen (kan alla ba skriva upp ayia napas partybåt på sin bucketlist) herrejävlar så kul det var😍. Därefter drog vi på förfest hos några nyfunna vänner innan det blev full moon party till tidig morgon. Idag har jag och frida solat hela dagen och ikväll har vi shoppat och promenerat😇. Kanondag men nu ska vi äta chips å bara ha en lugn kväll😂 I morgon väntar ännu mer solande🌞😎. 


Btw har snyggt ben efter jag föll av hästen i onsdags😂. Ett blått ben å fot är precis vad man önskar sig inför en solsemester😑



Igår råkade vi hamna på partybåt




Första kvällen

Hade riktigt roligt igår😃. Hahaha ja å frida valde dock att festa till två, sedan köpa pizza å dra hem till hotellet å dissa efterfest. Typiskt oss😂🍾. Träffade dock på zannie från paradise hotel skööön lirare!!




Lördag


Idag har vi druckit drinkar, spelat beach tennis, käkat mat och sooolat😍 Ikväll ska vi in på stan och förfest med några grabbar vi lärt känna idag. Blir kul🌞 i morgon ska vi tydligen på partybåt... jiiiissses!😂



Påväg till ayia napa

Satt bredvid världens mest pratglada barn hela vägen till... ayia napa, vi som hade hoppats på snygga killar? Hahaha nu är vi framme på fina hotellet och väntar på att solen ska titta fram bakom dimman😍



Fredag




Torsdag




Torsdag

Sista tentan för terminen är skriven och jag har ätit lunch vid älven med mina fina klasskompisar. Ikväll flyger jag till sthlm😍




Härlig kväll i stallet 🐴


Ramlade av ikväll men hästen är förlåten för han är världens finaste 😍😍😍



Dagen innan tenta-snack😂




😍😍😍




En dag till tenta