Vilken kropp är snyggast?


Personligen tycker jag att alla kroppar är fina på sitt sätt. Alla har en så kallad trivselvikt där kroppen mår som bäst av att vara. Då kan man i princip äta hur mycket man vill utan att rubba vikten (ja, om man inte över äter VARJE DAG ÅRET OM - eller svälter sig själv -  vill säga). När kroppen får ligga på sin trivselvikt mår den som absolt bäst!

Om ni skulle välja en siffra, vilken tycker ni är den finaste kroppen?!



Kommentarer

Jag tycker att kropp 3 är perfekt. Inte för smal, för muskellös eller för stor. Men måste även säga att 5:an ser bra ut!!:)
Kram på dig

2,3 eller 8 :)

» Lisa

1 eller 2 !

» elin

3 eller 8!! Skulle döda för dom kropparna!

» elin

3 eller 8!! Skulle döda för dom kropparna!

Genom att kommentera objektifierar vi och bygger en hemlig mall hur vi ska se ut. Det enda som spelar roll är en inre utstrålning som kan riva sönder samhällets alla barriärer och få andra att häpnas.

Svar: Givetvis har du rätt i det du säger. En inre utstrålning är det vackraste som finns & jag hoppas (precis som du) att alla samhällets barriärer kommer att dö ut mycket snart;P.
Du lär se i detta inlägg att alla väljer olika siffror, vilket tyder på att det inte finns några rätt och fel. Att alla tycker olika om den kvinnliga kroppen och ingen tycker heller fel. Alla har sin egna åsikt, vilket i sig är ett bevis på att samhällets ideal kan kasta sig i sjön... Till helgen tänkte jag egentligen blogga om poängen med detta inlägg men ja!:)
Julia Jonsson

» hanna

gillar muskulösa kroppar på tjejer 8 och 9!

» Frida

Tänker inte sätta en siffra men blir ändå glad av att se att folk svara så OLIKA! Precis som du säger Julia, så visar det att smaken är som baken ;)

Svar: Den är verkligen det. Finns absolut inga rätt och fel. Hälsa är olika för alla & en kropp med bra hälsa är en fin kropp!=D
Julia Jonsson

» Emma

Den här objektifieringen av kvinnor, alltså. Kommer aldrig att ta slut så länge bloggar, facebook och sociala medier finns med de löjliga "vilken kropp är snyggast"-frågorna. Orkar inte.

Svar: oooooj Emma, du verkar bli väldigt upprörd av ämnet, du tar nog hårdare på frågan än du själv tror:(! Frågan är inte löjlig, den lever med i vardagen, förstör för många tjejer & man måste prata om den för att kunna utrota den!!! Tänk ett steg längre söta du!:)
Julia Jonsson

» Emma

Det är svårt att förklara hur jag menar Julia, men jag ger det ett försök. Jag är bara SÅ trött på att tjejer/kvinnor ständigt bedöms efter sitt utseende, medan killar/män döms efter prestationer och framgång. Hade önskar att på tex Adeles musikvideor på
Youtube, att det kommenterades om hennes talang ist för vikt. På kollage som dessa är det likadant, killar och tjejer diskuterar vilken kropp som är snyggast men framförallt vilken de INTE tycker är snygg. Är bara så himla less på det och äckliga kommentarer om
Tjejers kroppar som man kan se på diverse forum.
Inget ont menat, nu kanske du förstår mer hur jag menar.
Ha en härlig fredag:)

Svar: Är med på vad du menar, men jag tror inte det blir bättre för att man blundar. Det måste utrotas!!! Vill du veta en sak? Läste faktiskt i en bok för något år sedan - om att tjejer ville in på arbetsmarknaden efter 2världskriget & detta såg männen som ett hot (att tjejerna tog deras jobb alltså). Därför kom dem på detta med twiggy. För att tjejer skulle bry sig mer om utseende än karriär... Har ingen aning om det stämmer, men de skulle fan inte förvåna mej;). Och nu att det "strong is the new skinny" är ju liknande. Att tjejer ska lägga mer tid på träning/kropp än utbildning & karriär.

Sjukt när man tänker efter.. Men jo, mycket snack om vikt och utseende. Det viktigaste är att man är nöjd själv & förstår att ingen kropp är fel. Alla är fasen fina på sitt sätt!:)... Sedan har jag märkt att det blir mer utseendefixerat bland killar nu ocksååå. Så nu kan man ju hoppas att dem får veta hur vi känner liksom! Jag menar.. Om inte dom ser ut som Ryan gossling, behöver inte vi se ut som Victoria secret!!! - tack för din förklaring Emma och jag är glad att du lämnade den. Det är ju precis kommentarer som dina jag är ute efter:$ kram!!!
Julia Jonsson

3. Henne vill man göra gravid :D


Kom ihåg






Trackback