Frågor och svar



Fett, socker och kolhydrater sätter sig speciellt på kroppen?
Vart i så fall? Runt midjan, benen eller magen? kolhydrater har begränsade lagringsmöjligheter och det krävs mycket mat (över lag) innan man lagrar fettet i fettväven.

Man kan förbränna fettet runt magen, via situps?
Nej. Man kan inte punktförbränna fett. Fettförbränning tar fett från hela kroppen samtidigt.

Det bästa sättet att banta ner sig är att gå på diet, såsom LCHF?
Nej. Alla populära dieter gör att du får underskott av något viktigt näringsämne som kroppen behöver för att fungera. Tallriksmodellen är grejen.

Om du inte tränar i minst 45 minuter så ger det ingen effekt??
Nej. All träning och aktivitet är bra för hälsan och kaloriförbränningen. Ingen träning är bortkastad och faktum är att många struntar i att träna om de endast har en kvart eller tjugo minuter till övers. Den bästa träningen är den som blir av och flera små tillfällen blir en bra träning i slutändan. När du rör på dig så kommer kroppens blodcirkulation igång, du andas och rensar lungorna, rörelsen sätter igång dina endorfiner, du mår bättre och blir piggare. 

Om man svettas mycket tyder det på att man är otränad
Falskt. Svetten har bland annat till uppgift att kyla ner kroppen och därför svettas du mer ju mer vältränad du är. Det är däremot individuellt hur mycket vi svettas och det går inte att jämföra två personers svettmängd på vem som är mest vältränad. När du svettas, så rensar du ut slagg och gifter från din kroppen, vilket alltså gör det bra att svettas.


Måste man träna minst 20 minuter för att förbränna fett?
Du bränner fett hela tiden, även i total vila. Mängden fett du bränner beror dock på hur mycket energi du förbrukar och hur mycket fett dina fettceller hunnit frisätta. Frisättningen blir dock effektivare av träning och är som bäst efter ca 20 minuter.


Måste man träna minst fyra timmar i veckan för att få muskler?
Det räcker med tre 30 minuters styrketräningspass i veckan för märkbara resultat. Egentligen ger all typ av träning muskler, även promenad.

HA EN FIN DAG<3




Kommentarer

Kom ihåg






Trackback