Vad säger din kropp om dig?

Tappar du mycket hår? Det kan bero på ärftlighet, sjukdomar,järnbrist och psykisk stress. Man tappar även mer hår än normalt i tre till fyra månader efter en svår infektion, efter bantning och psykisk stress, eller en förlossning, men håret växer ut igen... Jag minns då jag var och klippte mig två månader efter jag blivit "frisk från Ghana". Då sa min frisör "Du vet att mycket håravfall kan betyda att man bär på en infektion va?". Då mumlade jag bara fram "Det menar du inte,höhö" - Proteinbrist gör även att man tappar mycket hår. För att spara proteinerna slutar kroppens hår att växa och går istället in i en vilofas. Då kan man se stora mängder håravfall efter 2-3 månader. Man rättar dock till situatuinen genom att börja äta tillräckligt med proteiner igen!

Vad säger dina finnar om dig? Får du finnar på specifika ställen? Flera undersökningar visar att olika zoner i ansiktet är kopplade till olika områden på kroppen. Ett flertal dermatologer baserar sina hudanalyser genom att koppla problemområden i ansiktet till andra delar av kroppen... Nu tar vi hjälp av kartan! 

Zon 1 och 2: Blåsan och matsmältningen - Se över in kost, ät mer grönt och drick mer vatten. Var även noga med att sova ordentligt och tvätta bort rester av schampo, balsam och stylingprodukter.

Zon 2: Levern – Kan vara alkholintaget, onyttig mat eller mjölkprodukter. Problem i detta område kan tyda på känslighet mot någon mat. Undvik nattmat då din lever behöver återhämta sig för att vara på topp kommande dag.

Zon 4 och 10: Njurarna – Drick mycket vatten och dra ned på sådant som torkar ut, ex: läsk, kaffe och alkohol. Byt även ut örngott och handdukar ofta & sprita av telefonen ibland.

Zon 5 och 9: Andningsorganen – Personer som röker eller har allergier tenderar att ha acne här.

Zon 6 och 8: Njurarna – Mörka ringa under ögonen kan vara ett resultat av uttorkning. Bottoms up på vattenglaset!

Zon 7: Hjärtat  Kolla ditt blodtryck och se även till att du inte använder smink som irriterar din hy. Se också till att träna regelbundet, få frisk luft och dra ner på mängden salt.

Zon 12: Magen – Här kan du fundera över att testa en detox eller att addera mer fiber i din kost för att hjälpa matsmältningen.

Zon 11 och 13: Hormoner – Många upplever att de får finnar här under ägglossning. Acne som kommer av stress och hormonförändrningar kan ibland lindras genom att dricka mycket vatten och äta mycket grönt. Om det dock är svår acne i detta området kan det vara en idé att prata med läkaren om eventuell obalans i hormoner.

Zon 14: Sjukdom – Utslag i det här området kan vara ett tecken på att din kropp kämpar mot bakterier för att undvika att du blir sjuk. Vila är bästa receptet!

KOM IHÅG att detta är generella riktlinjer. Bara för att du får finnar på näsan betyder INTE det att du har problem med hjärtat. Har du svåra bekymmer med Acne är det alltid bäst att kontakta hudläkare eller dermatolog för analys, tips och råd=)


Hur är din hållning?  En kroppshållning med bakåtroterande axlar, där bröstet lyfts framåt och hakan höjd skickar signalerom ett bra självförtroende och en positiv inställning - något som är mycket attraktivt hos både män och kvinnor är stark karisma. Om axlarna är framåtroterade så att ryggen kröks och huvudet sluttar framåt kan det tyda på nedstämdhet och osäkerhet. Dessutom skapar den dåliga hållningen smärta. Personer som går runt med axlarna nästan uppe i öronen skvallrar om att personen är stressad i sitt vardagsliv. 

Även handstilen säger en del om dig! Dennis Duez är en handstilsanalytiker från USA som tittat på denna text och säger såhär: Personen som skrivit texten är oberoende, något som bevisas av dem raka bokstäverna som ibland lutar åt vänster. Skrift åt höger visar på en sällskaplig person. Att mixa kursiv stil med textade bokstäver betyder att personen är intelligent. Den breda korsningen i T:n är ett tecken på talang för att uppträda. Hennes undre slingor på Y och G tyder på medkännande "hon är den som ger herrelösa djur en skål med mat". Y:et visar även att hon varit frustrerad. Kanske har hon pratat med någon om något viktigt och de kommuniverar inte med varandra längre? - Personen som skrivit texten är Lady Gaga=)

Hur skakar du hand? Under 90 sekunder har nästan alla människor gjort en bedömning av dej, om dem tycker om dej eller inte. Därför är den första minuten av det första mötet extremt viktigt. Personligen tycker jag att det är viktigt att ha en bra handskakning. Liksom: Kolla personen i ögonen (foksera på dennes ögonfärg). Fatta den andra personens hand i ett lagom fast grepp (inte för hårt/löst det är obekvämt). Släpp inte handen direkt, det visar brist på engagemang. När handslaget är över släpp inte ögonkontakten förrän ni fått tillbaka händerna på eran sida... Att le funderar alltid, viktigt dock att det inte ser påklistrat ut. Så!! börja träna på erat hanslag:D



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback