CROSSFIT

 

VAD ÄR CROSSFIT?
Crossfit är en träningsform som är byggt för alla människor. Man tränar mot klockan, sig själv och sina vänner. Vi tränar funktionell styrka med utgångspunkt i naturliga rörelser där hela kroppen aktiveras. Crossfit innebär att vi tränar med den egna kroppsvikten som utgångspunkt. Men ibland också med skivstång, kettelbells, räcken och hopplådor för maximalt med resultat... Sedan urminnes tider har människan lyft, stått, kastat, puttat, klättrat och sprungit helt naturligt i det vanliga livet. Och det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för ett crossfitpass (etc: Benböj, Marklyft, frivändningar, armhävningar och pullups). Med crossfit tränar man upp muskler man använder dagligen!

HUR ÄR ETT CROSSFITPASS UPPLAGT? 
Det är korta pass med oerhört hög intensivitet. Man tränar mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt (Etc crossfitrundan angie: 100pullups, 100armhävningar, 100situps & 100 benböj = så absolut fort som möjlivgt) Eller under en given tid när du ska utföra så många rundor som möjligt (Etc: "AMRAP - as many round as possible" 15minuter med (gärna tunga) vikter: 10 puspress, 10 armhävningar, 10 marklyft & 10 benböj). - Med detta träningsupplägg ser du hela tiden framsteg, du kan tävla mot dig själv eller en kompis. - Ett pass är sällan längre än 30 minuter, så det går dessutom fort att träna Crossfit;)

Kondition, uthållighet, styrka, rörlighet, explosivitet, snabbhet, koordination, smidighet, balans och precision - Du tränar verkligen hela kroppen med crossfit. Och vet ni vad det bästaär? passen blir aldrig jobbigare än du gördem. Men ett tips från mej till dej: Våga! Våga möta den där möjlksyran i benen och smärtan efter 30 armhävningar. Våga fortsätta pressa när musklerna svider - för det är då du är utanför din trygghetszon - det är då du bygger muskler... Det enda som kommer hända när du pressar dig själv lite extra är ännu bättre reslutat (jaa, kanske lite mer träningsvärk också!) Men jag lovar att du kommer vara nöjd sedan. När passet är slut och du faller ihop på golvet med en ny rekordtid;)




Kommentarer

Var tränar su crossfit? Har dom de som vanliga pass på friskvårds?

Svar: Är med i en "personlig tränar" grupp på friskvårds;P Vi är 12 stycken och tränar två dagar i veckan med bästa Jossan som tränare:D Hon gillar crossfit, så vi kör mke det! SÅ DET GILLAS:D
Julia Jonsson


Kom ihåg






Trackback