Choklad är svaret


Ikväll har jag seriöst en miljon känslor. Skulle behöva choklad, en varm kram och någon som kan reda ut vad jag vill med allting? Men mest behöver jag choklad hehe. Godnatt mina fina!



OnsdagsShopping

 
Idag gjorde jag mig klar för en eftermiddag på stan tillsammans med Matilda. Är fortfarande helt däckad av penicillinet, men orkar inte sluta leva. Så blev en runda på stan och lunch på lilla kina. Mums, mums, muums!!

Det blev en hel del shopping. Känner mig mycket nöjd trots att jag inte skulle shoppa något. Classic;)




Onsdag

 



Ska man uppmuntra fetman?

 
Förra veckan låg jag sjuk i 40 graders feber, halsfluss och annat otrevligt. Det resulterade i mycket tv-tittande. Såg bland annat en del på Malou efter 10 och den gångna veckans tema "Vår älskade och hatade kropp". Där bland annat Katarina Zytomierska, som har levt sitt liv på LCHF, uttryckte sig med ord som "Överviktiga människor är bara lata och trycker i sig vidriga saker". Samtidigt som de andra gästerna var tjejer som startat hashtaggen "Uppmuntra fetman".

För några år sedan vad jag drabbad av anorexi. Då var det okej att säga till mig hur smal, eller hur livlösa mina ögon var. Det var liksom helt okej. Men att ens säga någonting till en person med grov fetma, är förbjudet. Trots att både anorexia och fetma är två sjukdomar med samma utgångspunkt. Nämligen ett stört förhållande till mat. Ätstörningar. (För att ingen ska missuppfattar mig så är det stor skillnad på att vara kurvig/överviktig och att ha fetma). Så att "uppmuntra fetman" är klumpigt uttryck, det är ju som att "uppmuntra anorexia". Två farliga sjukdomar att bära på då fetma kan ge allt från diabetes, hjärtinfarkt, problem med leder och blodproppar. Ätstörningar kommer många gånger från ångest och psykisk ohälsa -> som man låter gå ut över maten.

Samtidigt förstår jag grunden för hashtaggen också. Att alla ska få se ut precis som dem vill, utan att bli mobbad eller dylikt. Vilket är bra, det behövs, då så många idag blir påverkad av det perfekta idealet. Ideal-bilden vi har skapat åt oss själva. Tycker det är roligt att prata med killar om ideal-bilden då nästan ingen håller med om den. Som en kille sa till mig för någon månad sedan "alltså tjejer är som snyggast utan smink och med lite tjorvigt hår". Eller som en annan sa "Alltså fråga 10 killar om dem gillar pinn-smala tjejer eller kurviga, skulle garanterat 8st svara kurvigt. Smaken är som baken". Eller en annan snygg kille som sa "Celluiter alltså va? vad är ens det?". 

Helt ärligt är jag så fruktansvärt och extremt less på dessa ideal och hashtaggar hit och dit. Vem har ens rätt att peka på en annan person och döma? Jag orkar inte  bry mig längre? Smal, tjock, lång, kort, stor rumpa, små händer. Alla får se ut precis som dem vill, huvudsaken är att man är nöjd och inte mår psykiskt dåligt. Om man ska göra andra människor nöjda genom att se ut på ett speciellt sätt, kommer man aldrig bli klar då smaken är som baken. Mitt tips är att göra sig själv nöjd, sen får andra personer take it och leave it. Men att uppmuntra fetma tycker jag är lika ohälsosamt som att uppmuntra anorexia. Då av hälsoskäl.

Om man lever i en vardag där man trivs. Är man som snyggast också, då utsidan är ett kvitto på hur insidan mår. Fokusera på dig själv, för du vet? life only comes around once. Umgås med folk som får dig att skratta, träna det du tycker är roligt några gånger i veckan, ät godis/drick vin på helgerna, jobba där du trivs, res mycket, skratta mycket, skit i idealen, bli kär och våga lita på dig själv. För ingenting är omöjligt.

 
Är det rätt att uppmuntra fetman? 



Lugn helg

Varit hemma hos mamma och pappa hela helgen. Blivit ompysslad och bara mått gott, trots att jag mått så jävla dåligt. Igår såg jag och mamma film, så mysigt! Här har ni en bild som beskriver min helg😂. Hoppas du mår bra!



kloka bokstäver 💕

Samtidigt som man aldrig vet från början vart något kommer att leda? 



jag är sjuk

tjenare!!
Jag ligger hemma och är sjuk, därav den dåliga uppdateringen. Hoppas det är bra med er!❤



En favvis




Allting löser sig alltid till det bästa

 
"Från och med idag har du chansen att göra val som kommer att förändra hela ditt liv"

Det handlar verkligen om att våga för att vinna. Att kämpa för att nå dit man vill, hur läskigt det än må vara. Våga sig ur sin trygghetszon och sätta sig i situationer som känns otäcka, för det är precis vad som får en att växa som människa. Sedan får man aldrig glömma bort att allting alltid löser sig till det bästa. Det viktiga är bara att vara ärlig mot sig själv och andra. Att inse att man endast är värd det bästa. Och. Att aldrig ge upp om man verkligen vill nå ett mål. Ingenting är omöjligt. Så våga satsa och våga vinna. 

Du är bara värd det bästa. Du kommer att få det du ger. 



Tack sommaren 2015


Min sommar 2015 startade med en utlandsresa tillsammans med fyra favoriter. Vi besökte Bodrum!

Solade, badade, festade, umgicks, var på utflykter, levde livet en hel vecka. Lurade bland annat hela hotellet att Elin är en Svensk känd DJ. Efter det blev vi behandlade som stjärnor hahaha!

 Väl hemma i skellefteå igen var jag på rehab aka släktträff med mina fantastiska släktningar.

Var även och hälsade på min kattunge som jag gav bort innan sommaren... Finaste Svantis! 

Därefter drog sommarens första fest igång. Dagen innan midsommar. Lanternapremiären. Det spårade...

... men kul var det!

Så gick jag på semester och blev samtidigt en blondie.

Stadsfesten drog igång. Tre dagars dimma. Hade kul så som tusan, minns nästan allt hehe.

Fick umgås med många gamla och nya vänner under helgen. Glömde dock fota mer än detta, tusan! 

Så var stadfesten över och nästa rehab aka hälsa på hemma hos famijen var igång! 

Solade med brorsan och hängde med familjen i några dagar. Bästa återhämtningen evveeer.

Så blev det helg igen. Jag och brudarna packade väskorna och åkte upp till Matildas bäste stuga...

... När jag kom hem igen hade pappa hux flux köpt en båt. Vi som varit utan i typ tre hela år:):)

Det blev helg igen å time for beach party. Var på en mycket rolig förfest med mycket roliga tjejer.

... Vi hann även med en god middag på Olearystaket den helgen, smarrigT!

... Och en tripp till Övik sådär på söndagen hahaha!

Lite spontant åkte jag, Elin och Matilda även iväg till Umeå en onsdag. Living on the edge ;)? 

Har även varit på bastukväll...

... och hjälpt till att bygga om taket hemma hos mina päron.

En och annan onsdagsutgång blev också av. Här förfestade vi på en takterass bredvid älven. Magiskt!

Mina fina brudar.

Så blev det sista Juli och dax för mig att flytta från läkarvägen och in till en ny lägenhet=)

Firade med onsdagsutgång och efterfest till sju på morgonen med nya och helt awesome people

Bååååtuuuuuur

Avskedsfest för alla pinglor som skulle söderut för plugg :(

Vi som blev kvar i Skellefteå tog vara på sommaren.. som dök upp i Augusti.

Solade så ofta det fanns möjlighet. Bästa jag vet ehehe!

Var ute med båten tillsammans med la familia så ofta det blev tillfälle. Myyyys!

Gled i älven med gummibåtar tillsammans med fina kompizaar gjorde jag också.

Och jag satte en tatuering på mitt revben. Smärtsamt jiihooo!

Jag och Elin passade även på att njuta av vädret vid älven. Att äta ris med pinnar är de konstigaste jag gjort haha!

 En fin sommar trots alla omständigheter hehe. Absolut. Tack sommaren 2015!



Lördag

 



Min fina vän


Idag är bara en dag då jag vill berätta för alla hur bra Matilda är. Min bästa kompis sedan vi var tre år gamla och fortfarande lika nära. Inte nog med att hon är dö-snygg. Det finns ingen annan som ger mig bättre råd när det kommer till killar eller andra livskriser. En vän jag kan skratta med i flera timmar och en som ställer upp i alla lägen. Jag vet att det låter klychigt, men alla borde ha en vän som Matilda. För hon är världens roligaste kompis. Guld värd varje dag.



En liten påminnelse


Om man verkligen vill någonting, så måste man kämpa. Att ge upp är inget alternativ. Fake it until you make it om inte annat. Men man måste våga satsa för att vinna. En sak till också, du fixar med än du själv vet om.



Fredag - Träning


Jag ser helt död ut på denna bild, finns inte ett tecken på liv i ögonen. Precis så är det också, haha. Det handlar inte heller om att jag är osminkad (iofs är jag det), men här är anledningen att jag varit på gymmet och krigat mig igenom 1½ timmas träning. Känner dock att kroppen börjar vänja sig, jag är på gååååNG. Målet är två dagars träning i veckan, sedan utöka såfort jag fått mer rutiner i sömn och mat. Träning ska göra kroppen bra och inte tvärtom! 

Nej jag har aldeles just tryckt i mig lunch och tänker göra lite hårinpackning, ansiktsmask, måla naglar och andra viktiga saker så man känner sig fräch och piggare inför jobbarhelgen. yesyes. Det blir stråålande!!
 

Puss och kram



SlöTorsdag

 
 Hej duuuu=)

Jag har varit ledig både onsdag och torsdag. Igår åt jag våfflor till lunch med farfar och sedan middag tillsammans med min familj (haha yes, jag äter all the time!). Idag är det torsdag och jag har inte gjort mycket mer än att se tv och vila, jisses så lat;). Nu ska jag iallafall laga middag och träffa Elin. Peeeerfekt!! 

Du glömmer aldrig bort att du är unik va? Sådär sjukt jävla ball eftersom det bara finns ett enda examplar av dig. Du är liksom bara värd det bästa och folk som inte behandlar dig som en kung kan man säga haaade åt. Så sluta tryck ner dig själv, eller inte tycka du är värd olika saker. För du är bara värd top notch!!




Hejdå 15 september


TjenatjenaTJA! 

Alltså ni ska känna på min huvudvärk just nu, känner mig som en mer död än levande människa. Sov bara tre timmar inatt hehe. Därefter jobbade jag 7-13 med några sköna kollegor, drack kaffe som en galning och skrattade tills tårar mer än en gång. Det var kul. Efter jobbet vilade jag en stund innan jag snörade på mig joggingskorna för en löprunda i skogen (bästa avkopplingen för hjärnan, lovar). Dock hade jag glömt bort att min kondition är sämst.. och att jag haft ett långt träningsuppehåll.. Så mina 4km i spåret blev en lång plåga, men jag fixade det;). Avslutade även med 100 benböj, 100 utfallsteg och några intervaller i backe. Sedan var jag alldeles färdig. Vrickade foten gjorde jag också... så mitt knä gör jätteont nu?? Haha hur lyckas jag? pjuuh:D

Åt sedan mat och gjorde mig ordning för middag och bastu tillsammans med släkten. Badade gjorde vi också. Så fruktansvärt kallt. Men klart man måste bada. Yesyes. Jag kom just hem och planerar sömn nu. Känner mig heeeelt färdig. I morgon är jag ledig, oj så skönt det ska bbbli!
 
PUSSPUSS



SöndaaAAaG


 I eftermiddag var jag hem till la familia på middag. Jag och brorsan pratade ikapp livet över filmen frozen. Har ändå världens bästa bror, trots att han ofta är störd i huduvet och brottar ner mig. Eller som igår när vi träffades på krogen. Då han gick fram till en 55 årig man, pekade på mig och sa att jag var intresserad:):):) då vill man ju bara dra han i håret typ. 
 
haha jaja, nu ska jag snart sova och ladda upp inför veckan har jag tänkt? Och bara för att uppdatera den nyfikna, så mår jag faktiskt bättre nu. Helt ärligt känner jag hur saker och ting ordnar upp sig. Det är bra. För man lever så himla kort tid. Man orkar liksom inte kasta bort det på att må dåligt? Man måste istället ta tag i skiten och arbeta sig uppåt. Always. 

Ny vecka i morgon. Vilket steg ska du våga ta?



Ett samtal av Elin senare...

... Igår när jag satt och drack kaffe med mamma vid sextiden så ringde Elin....
- Julia, vi borde festa ikväll?
- Borde vi? Är fan tired alltså
- Hahaha sluta mesa. Fest ikväll, har vin hemma!
- Vänta va? sa du vin? OKEJDÅÅ! Är hos dig på en timma;)
Så körde jag räser hem och fixade mig lite snabbt. Därefter mot Elin där även Ida och Frida var. Ida hjälpte mig med sminket sen var vi igång. Vi hade kul som tusan, gillar förfester med bara tjejer. Det är gansa najjs!
 
Blev några shottar, ringda samtal, sjung och dans tills halsen typ dog. Därefter drog vi ut på staaan. 

Vi hann med både Bryggar, Verandan och Calles. Träffade mängder av folk och bara hade lite för kul;P 

På verandan drack vi drinkar och pratade med sköna grabbarna. hehehe. alltså hhahaha. vi flög igår! 
 Det känns idag, min hjärna är helt slut. Jag och Ida har redan varit hos Elin och druckit upp hennes cola å snackat igen gårkvällen. Jag kom ganska nyss hem och måste vakna till liv aka bli en människa. Ikväll väntar middag med familjen och farfar. BästaBästaBästa!
 



Shut up and dance

Igår var det fredag. Elin hämtade mig efter jobbet, så åkte vi och handlade för att sedan äta tacos till middag hemma hos henne. Därefter slängde vi oss i soffan med chips och godis. Även Frida och Matilda kom förbi. Ganska roligt att vi sällan och aldrig planerar att träffas. Men i slutet sitter vi ändå där i samma soffa och pratar om sjukaste sakerna vi varit med om den senaste veckan liksom. Fan så mycket kärlek till dessa tre! 
Lördag today. Mötte upp Elin på gymmet strax före nio. Så körde vi först 60 minuter bodypump och sedan 45 minuter spinning. Därefter var min ovältränade kropp mer död än levande kan jag lova, haha shit!! Men fett skön känsla. Tänkte fokusera lite på träningen i höst, just för att det får en att må bra. yesyesYEES!

Därefter skulle Elin ner på stan så jag hängde på, trots mitt tomatröda fejs efter tränignen, alltså snyggt;)!

Klockan är bara ett på dagen. Nu ska jag duscha, göra hårinpackning, ansiktsmask och bara ha hemmaspa. Sedan får vi se vad kvällen bjussar på. Jag och Elin lär väl hänga iallafall... som vanligt x) 



Fredag - hellow


Tja snyggingAAR

Vet ni? Jag har typ sovit 10 timmar inatt och bara vaknat tre gånger (Men konstigt att man vaknar när man drömmer att man är gravid och inne på beräknad födelse dag... haha jisses vilken panik). Jamen iallafall var det najs att sova sååå länge, känner mig fett utvilad nu, var så extremt länge sedan, loveeeely!!! Dax att göra sig klar för jobb. 11.30-16.00 Ikväll väntar middag med Elin. Bra bra bra Fredag!! 
 



Onsdag - torsdag


Igår var Angelica här. Vi åt middag hos mig och pratade i flera timmar. Därefter kom även Matilda och Engla så såg vi IDOL tillsammans. Tokmysigt. Idag är det torsdag och jag ska alldeles precis påväg mot jobbet. 16-21. Roligare än så blir det inte just nu.

Vi hörs !<3
 



frysa ögonblick




Tisdag 💞




Måndagskväll 💕

 
Sov dåligt inatt och tränade hårt på förmiddagen. Första passet på alldeles för länge. Shit så jobbigt det är, men shit vad jag hör hemma där. Älskar när man orkar mer än man tror, är fett svettig och bara känner hur mycket starkare man blir hehe. jaja. Efter träningen åt jag lunch, städade lägenheten, hängde jag en stund med mamma, handlade jag -> sedan kom tjejerna ikväll. Mina fina Elin, Matilda och Frida. Bjussade på kvällsfika i form av scones och te. Vi såg både IDOL, Paradise och pratade igen livet. Hahaha! 

Frida for nyss och jag borde sova. Första arbetsdagen i morgon, på nästan fyra veckor. Känns jättekul och jag verkligen hoppas att det kommer att hålla. SååååÅÅ håll tummarna för mig=)!!!




MåndagMorgon

Trött som en tok då jag knappt sovit inatt. Men nu ska jag iväg och träna med Frida. Därefter väntar en dag med stök å många "to do- saker" innan tjejerna kommer hit för kvällsfika, idol och paradise💕 




SöndagMorgon

TjennaaarE Söndag! 

Varit ute på en 1,5 timmars PW med Elin nu på morgonen, fett skön start på dagen. Klockan är inte ens ett, så hela dagen är kvar. Fan vad najs, får dock se vad den har att erbjuda. Men någonting roligt hoppas jag att det blir yeeesssS. Nej vi hörs mer senare, kram och puss.



Söndag

 



Fredag och Lördag

Igår var det fredag och vin med brudarna stod på schemat. Allt för att fira att Elin kommit in på sin utbildning, jag ska börja jobba igen och att Frida alltid är en kung haha. Jag lockade till mitt (numera jätteblonda) hår och sminkade mig bra mycket. hehiho. Faktiskt kul att göra sig fin när man varit ständigt risig i en månad och längre! (Och hähä nej. Jag har inget löshår, det är mitt;D.)

 
Klockan åtta träffades vi hos Elin. Drack vin, lirade gitarr, sjöng utav bara tusan, körde fett pisamma lekar, drog ut på krogen, drack mer drinkar, träffade määängder av sköna människor. Helt klart en grym kväll. Hade roligt med två av mina favvisar:):):)

 
Lördag idag. Vaknade till liv vid lunchtid, drog direkt till Elin där vi snackade igenom gårdagen, åt chips, såg film, somnade i soffan, åt middag, såg en till film som var världens sötaste "Dolphine tale 2". SåååÅ fin jag älskar delfiner. Frida kom även förbi en stund innan hon drog och jobbade nattklubb. Dessa flickor alltså. Rikedoooom!

Min stärna alla dagar i veckan, jaoaooooo! 

Haft bästa dygnet på så sinnessjukt länge. Biter mig fast i feelgood känslan!



Fredag - fixare

 
 TjenatjenaTJA! 

Klockan var ställd på nio i morse. Fixade håret i en tjoffs, lite mascara och höst jackan på. Påriktigt är hösten en av mina favoritårstider. Älskar luften, shoppingen, mörkret och myset. Jaja. Klockan tio satt jag på möte hos min chef. Så har vi pratat om nästa vecka. Därefter hälsade jag på min gamla avdelning, Stina och Sara. Drack vi kaffe och skvallrade en stund. Extremt goa människor. Åkte därefter vidare mot stan för lunch med mina kusiner. Därefter shoppade jag lite. Har haft miljoner saker på min "to-do" lista. Idag fick jag bocka av många punkter + mer shopping än tänkt hehe.

Nejee detta liknar inget!! Nu ska jag vila sedan fixa mig fin (har jag inte gjort på typ en månad nu.. hur använder man volymaster och locktång liksom hehe?). Ikväll ska jag nämligen träffa två bästisar för vin. Åh så bra! Och nästa vecka har jag planerat att komma igång med träning och... jamen va fan... detta blir BRA!
 



Torsdag

 
Två bilder från dagens snap-story. Och ja, jag byter kläder minst tre gånger varje dag hahaha. 

Någonting positivt med att ha varit med om många motgångar in life, är att man blir kungen på att ta sig förbi nästa liksom. Man lär sig alltid någonting. Tänk vilken tur jag har som gör bort dem redan nu? Min framtid lär vara felfri hehe. Idag är en bra dag, saker faller på plats, jag har fått saker bekräftat och på måndag återvänder jag äntligen till jobbet. Jag längtar faktiskt till att dricka kaffe med mina kollegor och pensionärer. Har en feel good känsla right now. Ska bita mig fast i den. Har dessutom snackat med Frida hela eftermiddagen, en av mina bästisar som pluggar i stockholm för tillfället. Vi kom på att livet är väldigt kort, det är inte värt att kasta bort det på att må dåligt? Eller träffa folk som fkkr upp ens hjärna hähähä? Man ska hålla sig till saker som får en att må bra och människor som får en att le.

Du är ressigören för ditt eget liv



word 😍🎉




Men heja Tobias!!!




Tisdag - Hundvakt

Sovit tok-dåligt inatt. Gick upp nio i morse, åt frulle, chillade i soffan, såg nymo och fick finbesök vid tio!
 
Mia kom nämligen och lämnade lilla Greta hos mig. Så har jag varit hundvakt åt den sötaste valpen någonsin  

Kolla bara på henne!!

I eftermiddag var även jag och Greta förbi mitt jobb. Snackade med min boss och kollegor. kuuul!

Därefter åkte vi hem till jag igen och även Elin hade kommit. Drack vi kaffe, åt mörk choklad å babblade!




Hej Dagboken


Och att få såhär fina meddelanden när man mår sådär, är så fint. Rakt in i hjärtat!!