Shoppingen har fått bra idag:]





Fina ord såhär en fredagsmorgon

 



Första timmarna i Sthlm är fina

Vi har flugit, checkat in, ätit gooood mat, vandrat i stan & nu chillar vi på hotellet med godis och tv. Haha känns fantastiskt! Laddar för en morgondag med shopping och Avicii!:]



Då kör vi Stockholm





Idag är det torsdag

 
Igår besökte jag LisaÅ (som jag inte träffat på två år) känslan var som att vi träffades igår. Vi åt chips, goda kakor, såg en bra film, tog igen tappat snack och skrattade tills tårarna rann. Vad jag saknat min vän, min fina vän:)

Idag är det torsdag. Dagen med stort D. Kommer fyra dagar framöver att byta ut min grötfrukost mot hotellfrukost, tråkiga kvällar i soffan mot dans tills fötterna gör ont, dagar på jobbet mot shopping, Avicii på spotify mot avicii live, mjölk mot shottar och allt får jag dessutom göra med en av mina allra bästa vänner Frida Enquist. Oj vad detta kommer att bli bra. Att sedan Simon och Kalle kommer i morgon och ska bo på samma hotell gör inte saken sämre, vi kommer ha så jäkla skoj. Hur taggad kan man bli?! Däremot sticker vi om fyra timmar och jag har inte ens packat än, sååå typiskt mig. Så nu är det dax att börja packa;) Hörs snart!!
 
 



Torsdag





För i morgon åker jag till Stockholm


Vilken härlig dag. Började med ett 7-14 pass på jobbet. Min arbetskollega Berith är dagens stjärna, bara för att hon började den med att säga "Julia, jag har köpt Wienerbröd till oss som vi kan fika idag". Berith är en fantastisk människa, hon bär på ett av dem största hjärtan jag vet om. Ska bli som henne när jag också är 55+ hehe:D
 
Därefter svängde jag förbi Mammas jobb och hennes sköna arbetskollegor innan jag landade på Gymmet. 60 minuters Crosstrainer fick stå för dagens träning, söta Frida höll mig sällskap under halva passet!:). Nu ska jag äta middag och sedan handla godis inför en filmkväll med en av mina bästa vänner:D 

& I morgon smiter jag och Frida till stockholm, är så taggad att jag snart smäller aaaav!!!



Onsdag

 



När man gråter lyckotårar

 
Denna kommentar har gjort min dag och vecka. Blir faktiskt rörd, fruktansvärt rörd! <3
Tusen, miljoner tack till dej Olivia. Grym du är!!



En försmak på våren - ta vara på det.

 
Hallå alla mina fina stjärnor där ute, för stjärnor är precis vad ni är! 
Vaknade redan sju i morse (efter nio timmars sömn) och bestämde snabbt med Elin att promenera i det fantastiska, underbara och fina vädret. Sagt och gjort, klockan åtta var vi ute och blev fångad av solens strålar! 

Efter det åt vi frukost hemma hos mig framför nyhetsmorgon innan vi åkte till gymmet. Idag brände vi av ett skönt benpass som gjorde att endorfinerna nästan sprutade ut genom öronen (haha) och vi körde på så himla bra idag. Ett riktigt utmanande och fruktansvärt kul pass. 45 minuters träning! 

Har en uppgift till er alla idag:
Om du jobbar ska du ta ett litet break och ställa dig utanför dörren ett tag. Ta några djupa andetag och låta solen lysa även på dej - & Om du är ledig så finns det inga ursäkter. Du ska dra på dig dojorna, starta Norlie&KKV på spotify och promenera lugnt i 30 minuter. Bara känna hur fantastiskt det är med våren. Solen. Allt! 



Solen är min bästis

Vädret är sol, jag är ledig & nu ska jag iväg å träffa Elin. Blir en fin dag idag!!



Att få sitta på verandan en onsdagskväll


Det är en ovanlig känsla som infinner sig i min kropp. En känsla där fjärilar hoppar runt i magen så leendet sprider sig genom ansiktet. En känsla som får mig att sjunga framför spegeln (haha) och faktiskt möta blickar och leenden på gatorna istället för en mörka asfalten. Det är lycka som sprider sig genom kroppen samtidigt som jag bara vill skrika ut ett glädje-vrål, precis som Ronja Rövardotter gör i Astrid Lindgrens film. 

Det är längtan jag känner. Längtan och föhoppningar på våren och sommaren. Att få sitta på verandan en onsdagskväll med ett glas vin tillsammans med folk jag tycker om, att få vara ute och springa i mina rosa dojor, befinna mig på summerburst och äta ahlgrens bilar till frukost, att spontant åka till stranden och glassa hela dagen, sitta på altanen hemma i stackgrönnan och äta grillat med min familj, att se Gavin DeGraW tillsammans med Jenny och Elin. Och att jag på torsdag åker till stockholm för shopping och Avicii med Frida. Hela min kropp skriker av längtan och lycka. Sist min kropp gjorde det var i samband med Ghana-resan. Nu känner jag mig lycklig igen, ända in till hjärtat. Klart det fortfarande finns en del ångest och tankar att jobba bort. Men det tar jag sedan, nu ska jag bara tillåta mig själv att vara lycklig, förväntansfull och glad. 



Måndag


Ps: Ja det är Big Stevie där bak & han är faktiskt en av alla mina bloggläsare :D

Jag har alltid älskat måndagar för då kan man göra bort alla måsten och känna sig duktig.
Dagens planer
Träning 60 min
Städa lägenheten
Fixa matlådor
Hårinpackning
Jobba 16-21 



Om mig

Fyra frågor om förhållanden.
Är du singel ? jo det är jag
Tror du på kärlek vid första ögonkastet ? mer intresse vid första ögonkastet
Hur många har du varit kär i? haha var kär i alla när jag var mindre
Är du kär just nu? icket det

Tio frågor om dig själv.
Namn? Julia
När fyller du år? December
Några piercingar? Haft i navel, nu bara öron
Vad har du på dig just nu? jeans å tröja
Vad tycker du mest om hos dig själv? Min inställning 
Vad är du bra på? Att vara ärlig, bry mej, hjälpa till och vara glad
Vem älskar du mest på denna jorden? min familj och vänner
Sover du hellre själv än tillsammans med någon? gillar ju inte ensamhet

3 frågor om dina vänner.
Vem vet allt om dig? FridaE, Elin och Matilda.
Vem är den roligaste av dina vänner? Alla mina vänner är kul !
Vem är snyggast av dina vänner? Har bara snygga vänner juuuu

10 frågor om idag.
Vad har du gjort idag? Ätit frukost och kommit hem till lägenheten
Vad ska du göra nu? Städa läggan, tränna och jobba 16-21
Har du gjort något dåligt idag? Inte ännu xD
Vad har du ätit idag? Havregryn med banan kanel och mjölk
Har du duschat idag? nejjjj
Är du trött nu? faktiskt
Vad händer idag? ingenting speciellt hehehi

Annat.
Hur mår du just nu? Julia-Vinter = 1-0. Så grymt bra;)
Är du hungrig nu? Nej
Vad är klockan nu just nu? 09.23
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? Bloggen, facebook, spotify.

Musik.
Lyssnar du på musik just nu? jaroooo
Vilket är ditt favoritband/artist?- GavinDeGwar, Avicii, Onedirection, Ola, Hardwell, Jens Hult!!
Vad gillar du för musik? Mycket! XD

Kärlek.
Är du kär just nu? noooop
Är du romantisk? beror väl pååååååååpåpå=)
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Förhållande
Har du varit tillsammans med två samtidigt? haha nej
Vem sov du senast bredvid? Elin
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Mamma 17 pappa 20
Hur ska din tjejen/killen vara? Spontan, självsäker, snygg och trygg i sig själv.




Måndag





Utekväll i Skellefteå

Vilken kanonkväll det blev igår. Förfest hos Matilda med skön musik, god dricka, bra folk och dans på stolarna. Fortsatte sedan kvällen på verandan och dansade tills fötterna tog ont, men så fruktansvärt kul det var. Bra folk ute och bara en 10 poäng kväll helt enkelt! 

Nu ska jag hem och fira favorit 
mamma som fyller år idag:)



Skål för ikv;)





Lördag

Träffade Frida och Elin på stan klockan 10.00 i morse. Vi gjorde våra ärenden och hade 20 minuter på oss innan parkeringen på bilen skulle gå ut, självklart hann vi med ett snabbfika;)


Och i vanlig ordning fick alldeles för mycket saker hänga med hem. Men ack så fint! 




Tre outfit






Har satt ihop tre outfit jag mer än gärna använder till våren. Dör lite så snygga kläder det finns=) 
Vilken hade du helst använt?



En osminkad morgonpromenad


Klockan 08.00 vaknade jag totalt utvilad efter nio efterlängtade timmars sömn. Tog på mig varma kläder för en 30 minuters morgonpromenad. Jg gillar att promenera för 1)Det gör en gladare eftersom kroppens egna lycko-hormon utsöndras 2)Man blir piggare av att promenera. 3)Man blir smartare eftersom blodcirkulationen förbättras osv. Givetvis är det inget måste att promenera på morgonen, men mina dagar brukar vara fullbokade och på kvällarna orkar jag inte. Så morgonpromenader passar mig bäst!! - Å för er som funderar på att komma igång med träning. BÖRJA IDAG. Det gäller bara att bestämma sig och vara hård mot sig själv. Motion är precis som rökning- till en början är det bara äckligt och vidrigt men tillslut är man fast. 

Att äta, sova och leva ett kul liv är precis lika viktigt som träning!! :)




Du måste bestämma dig

Någonting jag har tjatat mycket om här på bloggen är att aldrig ge upp & bara man vill så går det. Men jag menar varje ord. Bara du vill någonting så går det - men du måste vara beredd på att vägen dit kan vara krokig. Du kan stundtals bara gråta, hata livet och ge upp för en stund. Det viktigaste är att alltid komma tillbaka och att se sig själv vid mållinjen. För du kommer att nå dina mål, bara du bestämmer dej för det.Var hård mot dig själv, våga leva utanför boxen (och belöna dig själv under vägen). Du är så mycket starkare än du själv tror. Snyggare också för den delen. Våga lita på dig själv. 

Det är 15 månader mellan bilderna ni ser här uppe. Femton månader av slit, ångest, återfall, uppehåll men också skratt, motivation, styrka och mod. Jag är faktiskt mycket mer nöjd med min nya kropp, för jag mår bra i den. Försöker inte bry mig så mycket om vad folk i min omgivning tycker, huvudsaken är ju faktiskt att jag trivs i den. Å när man trivs med sin kropp tänker man inte så mycket på den/hur man ser ut, man hinner istället fokusera på framtiden, vad man vill utbilda sig till, mål och drömmar. Det är så spännande och motiverande att tänka på det!! 

Dagens mål: Säg till dig själv att du är vacker & fundera på en dröm du har med livet. <3



Ni gör mina dåliga dagar bättre <3




Benträning

 
Efter dagens 7-16 jobb träffade jag Elin på gymmet för att bränna av ett ben/rumpa pass. Blev som lovat extremt mycket jägarvila och uthållighets träning. Jävlar vad bra det blev. Benen krampar fortfarande;) Ibland brukar jag ta en ipren innan benträning, bara för att orka mer och ha mindre ont! hehe

Förövrigt går jag inte alls på helg idag. Kommer jobba 14-21 även i morgon (har jobbat 17 timmar övertid denna vecka) men jag har alltid varit en chey som gillar att jobba, så det stör mig inte så mycket. Sedan väntar ju en kanon lördag & söndag, så det ska nog gå bra. Å juste, om exakt en vecka åker jag och Frida till Stockholm, kommer bli legendariskt!!
 
 
 



Åsnan är inte dum






Word

Är du Pessimist eller Optimist? 



Klockan 16.00 idag tar jag helg

Godmorgon mina vackra solstrålar!
Jag hoppas att allting är bra med er? Själv är det riktigt fint för klockan 16.00 idag tar jag helg, men först väntar ett nio timmars pass på jobbet och sedan en klassisk legday på gymmet med Elin. Jag har planerat ett riktigt kul pass med massor av upphopp, jägarvila och burpees. Me lajjjk! 

Nu ser vi till att detta blir en riktigt fin dag och kom ihåg att det är okej att be om hjälp ibland! <3



Helt vanlig konversation med min bror

 



Inspiration






Såhär vill jag bo i framtiden;)



Reservtank


Igår var jag tröttare än en nyfödd bebis när jag kom hem efter 10timmars jobb + TRÄNING. Men hade ändå mardrömmar och klarvakenhet på besök natten igenom. Klockan sex i morse fick jag nog och tog en morgonpromenad i det april liknande Skellefteå. Kan inte komma på sist det regnade i Februari, om det överhuvudtaget inträffat tidigare? Hur som haver så bildade sedan kaffet, den varma havregrynsgröten tillsammans med lite lugn musik en perfekt förmiddag i min vita morderna lilla lägenhet! 

Klockan 8.45 var jag iväg och klippte håret. For även och besiktigade min lilla pärla (SOM GICK IGENOM!) och handlade med mamma. Nu ska jag ta tre djupa andetag innan en 16-21 tur på jobbet väntar. Känner redan nu att min reservtank är i full gång, så jag måste stanna upp lite så bensinen inte tar slut innan 21.00 ikväll.. Good luck Julia Jonsson höhöhöhöhö! 



Onsdag





Med vänlig hälsning, Agda 95år.

 
Idag ser jag ut att vara döds-sjuk. Blickarna på gymmet var mer än vanligt. Men när man kommer springandes med en 24h blodtrycksmätare som 21 åring är det inte konstigt att folk undrar:):) Nu ska jag iväg och jobba ett oplanerat 16-21 pass och samtidigt hålla tummarna på att mitt blodtryck kommer sköta sig snyggt;) 

Vi hörs snart fina ni!






Välkommen tisdag


Det är fortfarande mörkt ute och jag sitter här med en kaffekopp och lugn musik. Njuter lite utav lugnet i stormen. För när jag sätter foten utanför lägenheten idag vet jag vad som väntar. En häktisk dag med många utmaningar (både på jobbet och efter jobbet), men det är bara att le åt problemen, tänka "det löser sig", inse att man inte kan ge 110% överallt om energin ska finnas kvar och fokusera på någonting kul som kommer hända inom kort. 

Det är ju ändå tagg-tisdag idag, som Frida kallar det. Idag är det alltså okej att lyssna på house musik och börja tagga inför helgen. Så det så;)



Vilken jävla gud - James Arthur




Godmorgon

En kaffekopp, skön musik och en god frukost. Välkommen tisdag!!:)



Fin måndag

Inte illa pinkat att bli bjuden på middag av Elin efter tio timmar på jobbet! Snart dax för 75minuer box dessutom, inte pjåkigt!!!



Måndag


Bara för att jag alltid byter väskor och aldrig har med mig almanackan 
Måndag: Jobb 7-17:30 | Träning
Tisdag: Jobb 7-12 | Läkar tid | Träning
Onsdag: Klipptid | Besiktiga bilen | Läkar tid | Träna m Elin | Jobb 16-21
Torsdag: Jobb7-16 | Ta det lugnt kväll
Fredag: Promenad | Sjukgymnast | Handla | Träning med Elin
Lördag: Mat + Matilda fest
Söndag: Hänga med bbbbrudarna!

Har en riktigt skön vecka framför mig. Och Lördag. Jag säger bara lördag. Det kommer bli bra!!



Ett ogräs till hår

Ett hår som växer fort är ett tecken på en välmående kropp, har jag hört. Mitt hår har verkligen tvär-vuxit på senare tiden, så det måste vara resultatet på min goda hälsa? hehehe. På onsdag ska jag dock klippa mig å det är mer än behövligt. Annars då? jo livet leker och stundvis är det helt otroligt fint. Tack vetja mina nära och kära! Mina vänner är top notch som stekarna på stureplan skulle säga. Jag är dessutom övertaggad på våren. Känner på mig att någonting bra kommer hända. Något häftigt och kul. Den som lever får se;) Nu ska jag sluta ordbajsa och börja städa. Ha en mysig söndagskväll. Och kom ihåg att måndagar inte är så farliga, om du lider av måndagsångest kanske du bör fundera på att byta jobb till något roligare? pusshej!




Ett sinne för humor





Söndagsfrukost


Träffade Elin klockan 08.00 imorse för en promenad i snö. Därefter gick vi hem till mig & åt go-frulle framför Nyhetsmorgon, verkligen en Söndagsmorgon i min smak!! Men nu ska jag göra mig klar för gymmet, vilket behövs efter fyra dagars vila, känner hur det kryper i hela kroppen hehuhi!! Ha en mysig Söndag kära ni.
 



Idag har jag haft shoppinglycka

Har haft en skön dag med Frida. Shoppinglyckan vad med oss hela dagen och alldeles för mycket saker fick följa med hem, men något måste vi ju ha på oss när vi åker till sthlm om två veckor!!!! hehe. Nu ska jag iväg å hänga med Elin och Frida. Vi höres!



Byter lördagsträning mot lördagsshopping


Jag och Frida hade tänkt Träna nu på morgonen. Men jag har mått så jävla dåligt inatt efter allt gott jag åt igår (min kropp är inte van vid så mycket socker) haha, så jag å Frida har bytt ut lördagsträning mot lördagsshopping istället;) Hur bra låter inte det? Det var verkligen år och dagar sedan jag var på stan, så detta ska bli riktigt jäkla kul. Med bästa Frida vid min Sida dessutom. Dax att hämta upp flickan, vi höres! 




Det stavas repeat

 



Man får äta hur mycket choklad man vill


Tidigare år har jag alltid hatat Alla hjärtans dag. Men jag har kommit på några positiva saker med det i år! 

1. Chefen bjuder på gratis godishjärtan åt alla (åt upp dem flesta..)
2. Man får klä på gamlingarna extra fina kläder och rulla deras hår (eget initiativ).
3. Det är extra gott fika klockan 14.00
4. Man får äta hur mycket choklad man vill
5. Ikväll har jag även tryckt mat/efterätt i sinne med mina vänner
6.... och skrattat så tårarna runnit xD 

Nu är mina depåer överfyllda, så jag förväntar mig att kommande träningspass är fulla av energi. Vilket jag tror att dem kommer vara. För vet ni? Varje gång jag tar nya rekord är ALLTID dagen efter jag ätit godis osv. Häftigt va:P




Nutella im in love





Alla hjärtans dag

 
Fredag. Alla hjärtans dag. Alla ensammas dag. Alla käras dag. En dag att visa alla man tycker om dem. Idag ska jag jobba 7-12 och sedan förlänga till 15.00. Därefter väntar middag och efterätt med tre fantastiska vänner som jag tycker om massor, kan det bli bättre!! Nej, nu ska jag dra mot jobbet. Älskar att vara där lite extra tidigt och hinna ställa i ordning och brygga kaffe åt mina kära arbetskollegor!:) Ha en fin Fredag!
 



Fredag





Vad väljer du?!





Blod svett och tårar är nyckeln till framgång lycka och glädje

Jag älskar att sätta upp nya punkter på min bucket list, bara för att jag älskar att drömma. Det absolut bästa är att ingen dröm någonsin kan vara för stor för listan. Man måste bara våga lita på sig själv och sin idé. Allting går bara man vill och är beredd på att satsa. Blod svett och tårar är nyckeln till framgång, lycka och glädje. 

Har du en dröm att satsa på? Gör det. Våga tro på din idé, för den är gatanterat jättebra. Det viktiga är att se sig själv vid mållinjen redan från början. Fokus liksom. Samtidigt som man måste vara beredd på att första tiden mot drömmen kommer vara både pest och pina, för ingen är proffs direkt - alla är vi nybörjare. Vilket är OKEJ. Våga bara lita på dig själv, din dröm och lär av misstag. För du är faktiskt mycket bättre än du själv tror - och värd att nå dina stora mål med livet.
 
1.Skaffa en dröm (ett mål).
2.Våga tro på din dröm och att du kan.
3.Se dig själv över målinjen.
4.Think - idea - try - do - do again - and again - success.
5.Fokusera. Våga satsa. Ge aldrig upp.
6. Du KOMMER lyckas.



Startar dagen med lite chokladgröt

Taggen på 7-16 jobb!! Puss :)




Ravioli



En av mina favoriträtter är helt klart Ravioli. Så himla enkelt att bara köpa en konserv burk och värma upp innehållet i kastrullen. Fruktansvärt goooottt är det också... HAHA ja, jag är ju inte som alla andra;)

Ni som inte smakat Ravioli tidigare, vet nu vad ni ska köpa nästa gång ni handlar!!





En ledig tisdag



En sådan härlig ledig tisdag. Jag har hunnit träna och sedan hänga lite med Elin och Frida. Därefter har jag pratat med mamma någon timma i telefonen innan det var dags för mig att dra på möte! 

Kvällen är oplanerad och det känns skönt. Ska öppna ett tomt dokument och fylla det med massor av ord. Det är som julafton för mig, jag verkligen älskar att skriva! 



Dagens mål

Dagens mål: fundera på vad som får just dig ledsen.



"En apa eller vad fan det nu är,en björn kanske?"

 
Kan vara så att jag snart skrattar ihjäl mig. Så jävla skön!! Har inte sett paradise i år, men den där Samir har jag koll på höhöhöhö.



Måndag när den är som bäst

Klockan 14.00 brände jag och Elin av ett svettigt tabata pass. Det är så fantastiskt att pressa gränserna. Att göra en armhävning till, fast man egentligen inte orkar. Eller öka takten lite extra i mounten climbe, fast pulsen redan är i taket. Jag gillar det verkligen. Gillar att bli bättre (samtidigt som det är viktigt att vara nöjd)... Idag avslutade vi passet med jägarvilan i 10 minuter;) Benen är helt slut nu, helt jäkla slut!! 

Men som alla redan vet: Förutsättningar till att ta nya rekord och pressa sig själv inom träning är att man äter och sover bra. Annars skadar man bara kroppen. Så det så! 

 Efter träningen drog jag och Elin å veckohandlade. Jaoooo, nu är det time for me att äta middag så jag får ut någonting av dagens träning. Därefter ska jag vila i soffan hela kvällen. Tjockare än vatten är det på SVT1 klockan 21.00 - ett riktigt, riktigt bra program!! 
 



Vardagsting

 



Måndaaaaag

 
Jag träffade JuliaHolmlund klockan åtta i morse för att promenera 7km promenaden i världens halkigaste och slaskigaste väder. Det var trevligt att träffa flickan, blir full av positiv energi varje gång vi ses. Eller, det blir jag såklart av alla mina vänner. Men ibland är det så tydligt!!... När jag kom hem igen åt jag frukost och planerade dagens kommande tabatapass. Gör dig redo Elin;)... Vadå skön start på denna Måndag? Har en bra känsla i kroppen. Detta blir en fin vecka, det blir de <3




Make a move

 
J A G - K A N  J U - V I S S T! 

Om det är okej att vara stolt över sig själv, så är det precis vad jag är just nu. Jag har endast jobbat två veckor på det nya jobbet & i dag har jag bara haft sprillans nya vikarier till undsättning. Så jag fick faktiskt agera ledare och ta det största ansvaret. Styra och ställa lite;). Fick även den stora äran att ta alla blodsocker, blodtryck och ge mediciner å injektionssprutor - Jag älskar faktiskt att göra sånt, känner mig så professionell hehe! Dessutom har vi haft en jätte härlig, lugn och kontrollerad stämning över avdelningen under hela dagen. Wow! Jag är helt enkelt jätte stolt över mig själv(a) Ska fira med vanilj kesella och fruktsallad ikväll! ;D

Den bästa känslan som finns är att lyckas. Speciellt om man är lite nervös innan.

Efter jobbet åkte jag iväg till gymmet och ställde mig på Crosstrainern med bra musik i öronen. Jag var mer taggad än vanligt och kämpade på med ett leende. Förstökte se hur högt jag kunde pressa pulsen, hehe. Gick alldeles utmärkt. Sedan hann jag träffa både Elin och Ida på gymmet, så jag fick höra om gårdagens medlemsfest som jag missade;) huh!!!



Word

 



05:42

 Idag är jag faktiskt trött. Klockan är inte ens sex på morgonen och jag sitter och hinkar kaffe (vilket kan behövas innan dagens 10 timmas pass). Men det går nog bra, för efter jobb1 ska jag dra på gymmet och crosstraina med min nya spellista i öronen (blir som ett barn på julafton när jag är nöjd med ny musik HEHE).

Igår jobbade jag 7-21 med fem timmars rast mitt på dagen. Då passade jag på att göra ärenden på stan å skjutsa runt festglada vänner. Igår var nog mina vänner gladare än mig eftersom vårt gym hade medlemsfest (som inte jag kunde vara med på)... men... undra vem som är gladast idag ;)?!!? 



Goda lunchen


Omelett gjord på kalkon och Spenat.
Så himla god att jag dör någon form av godhetsdöd. Så salt och gott! 
Det enda som behövs är: 2 ägg, kalkon, spenat, lite mjölk och salt+peppar - sedan steker man!!!



Godmorgon du fina





En fredagskväll i min smak

Efter dagens tunga tabata pass med Elin & Ida så for jag och Elin å handlade kycklingsallad + BRÖD! Vi landade sedan hemma hos Jenny för att se OS invigningen och boka hotell för den kommande Stockholmsresan ! 

Mysig kväll med två favoriter! 



Att leva med högt blodtryck

Många tycker garanterat att jag är dubbelmoral när det kommer till träning. Först hettar jag upp och blir förbannad på dagens idealbilder, om hur det ger oss ångest kring träning och mat... Sedan åker JAG SJÄLV till gymmet och bränner av världens crossfit pass... Känner att jag måste förklara mina tankar kring träning:

Det är skillnad på att träna och träna. Antingen så tränar man för att ångesten och tankarna om drömkroppen driver en framåt. Eeeeeller så tränar man för att kroppen mår bra av det och för att det är kul. Jag personligen har högt blodtryck + hjärtklappning och tvingas äta mediciner för det (Högt blodtryck är farligt att leva med, det är ökad risk för njursjukdom, hjärtsvikt, stroke, hjärtinfarkt osv)... Men den egentligen bästa medicinen för att sänka blodtrycket är en hälsosam livsstil. Husmanskost, sömn och träning. Mitt mål är att sluta med tabletterna i framtiden & för att göra det måste jag sova, träna och äta bra. En hälsosam livsstil helt enkelt! 

... Däremot skulle två träningspass i veckan räcka för min "hälsosamma livsstil". Men jag tycker att Tabata och Crossfit är sjukt kul. Därför tränar jag fyra gånger i veckan. Att ta nya rekord, svettas som en gris och bara pressa gränserna - jag älskar det!! Sedan försöker jag skita fullständigt i hur kroppen ser ut, eller på vilken siffra vågen står på. Istället försöker jag bara vara nöjd med min kropp, för den är ju faktiskt himla fin! Sååå enligt mig är det skillnad på träning och träning. Antingen ångest-kalori-tränar man. Eller så tränar man för att det är hälsosamt och kul. Mitt mål med träning (i kombination med bra mat och sömn) är att få ett bra blodtryck och sluta med medicinerna. Varför tränar du?


Ps 1: Har inte pratat så mycket om mitt höga blodtryck tidigare för att jag hatar det. Ärligt talat skäms jag över det, trots att de är en vanlig sjukdom. Iallafall en vanlig sjukdom bland folk som är +30år... Men jag har faktiskt ätit medicinerna sedan 19 års ålder och hoppas att snart få ta min sista lilla tablett:D hihi! 



FÖR DET ÄR FREDAG

 



Det sjukaste jag sett - vilken talang

 



Livet är en gåva

Gick upp 05.00 i morse för att (i lugn och ro) dricka kaffe, göra mig i ordning och stöka undan innan jobbet. Vi hade fått en ny elev på avdelningen. Hon och jag har teamat idag och dragit hem massor av guldstjärnor. Sååå duktiga vi varit:D Jag tycker det är super roligt att ha elever och inskolningar, ska fortsätta med det!! Efter jobbet drog jag en sväng till gymmet (bra musik taggade igång mej rejält!) Å efter det åkte jag till min hjälte. Min farfar. Vi var å handlade och fikade sedan hemma hos honom. Han kokar det godaste kaffet i världen och är världens bästa människa:D. Tiden drog iväg och min tänkta halvtimme hos farfar blev snabbt två timmar hehe;D 

Nu ska jag läsa om utbidningar och annat. Vet inte vad som hänt med mig? Men allt känns så lätt just nu, jag är oftast lycklig ända in i hjärtat, taggad på framtiden & jag känner att den gamla Julia i princip är tillbaka. DEN KÄNSLAN!!



Godmorgon





Who would it be?




Mjukisbyxor resten av kvällen


Känslan när man kommer hem och får byta tighta jeans mot mjukisbyxor - klackar mot tjocksockar och stram håruppsättning till slarvig tjoffs!!! Jag har faktiskt redan gjort alla dagens måsten (dvs: Möte med chefen, Snack med sjukgymnast, Två arbetssamtal, Veckohandlat & hämtat ut olika paket!!) så nu sitter jag här med mjukisbyxor och planerar träningspass/träningsmusik för nästa vecka. Det är så galet skoj. Men vänner - förbered er på att träna utanför boxen nästa vecka så att säga;)



Godaste någonsin


Denna Cappuccino med Daimsmak är bland det godaste jag smakat. Något jag kommer leva på. YÄÄÄS!



Så mycket kärlek

Igår ringde det från fina Ghana igen. De undrade när jag skulle komma tillbaka. Hjärtat blöder i saknad och kärlek.
Men tänk att det är två år sedan jag var där & ändå minns dem. Det är de vackraste någonsin.

Jag faktiskt älskar er alla på Shalom Orphanage



Bra kväll hos Matilda!!





Dagens applåd


Dessa fyra bilder beskriver dagens stora händelser. 
Bild ett - suttit å planerat träningspass (det tycker jag är himla skoj!) 
Bild två - jag och Elin har fått dagens applåd, det värmer hjärtat vill jag lova. Så mycket kärlek! 
Bild tre - påväg mot gymmet med massor av positiv energi
Bild fyra - Direkt efter dagens tabatapass med Elin och Jenny. Inte alls svettig, HAHA.

Nu ska jag duscha, käka och städa. Senare ikväll ska jag till Matilda och äta kvällsfika framför "Min stora resa". 
Kom ihåg: Varje dag ska man göra en god gärning. Vad har du gjort idag?



Tisdag du är bra

 
Godmorgon kära vänner, hoppas allting är bra med er! 
i morse vaknade jag än en gång upp och var pigg som en lärka. Så jag knytte på mig dojjorna och tog mig en liten morgonpromenad i en fin soluppgång. Då jag kom in var jag hungrigare än alla vargar tillsammans, därför blev det en frukost med allt från gröt till ägg, fruker och kaffe. Så härligt! Nu ska jag se ännu ett avsnitt av "tjockare än vatten" som verkar vara en spännande serie;P På återseende!!
 



Min fina biiiil

Det två timmar långa mötet gick helt okej. Var därefter en timma för tidigt på jobbet, så satt och knåpade ihop ett alldeles eget schema för de sex kommande veckor. Känns helt sjukt att inte vara vikarie längre. Nu har man faktiskt lite rättigheter för ovanlighetens skull;), Därefter har jag jobbat hela kvällen. Bjussat alla gamlingar på ost-limp-mackor och varm choklad (självklart var jag tvungen ta 2 mackor och några glas choklad själv också - SÅ JÄVLA UNDERSKATTAT DET ÄR. Dog någon form av godhetsdöd hehe - näe, time for att diska undan här i lägenheten och sedan krypa i sännnggggg. puss på er!




Måndagmorgon I love you


Vaknade redan klockan åtta i morse och var helt utvilad (efter nio timmars sömn hehe). Så då klädde jag faktiskt på mig och gick en morgonpromenad i det fina Norrland. Var perfekt temperatur ute och jag trivdes. När jag kom hem slog jag igång kaffet, tryckte på skön musik och lagade till frukost... Jag tänker fortsätta hela förmiddagen i samma lugna stil - nu ska jag tillexempel se "tjockare än vatten" på SVT PLAY och bara ha det chill. 

I eftermiddag väntar ett 2 timmar långt möte och sedan 16-21 jobb. Jag kanske är lite störd i huvudet? men jag längtar nästan till jobbet, få ta hand om dem goa människorna, surra med arbetskamraterna och bara göra tusentals goda gärningar:) Hihi och alltså, mina framtida planer på att bli Skolsköterska blir bara mer å mer aktuella trots att det är fyra års plugg och allt det där. Tror verkligen jag skulle älska det jobbet!



Jobbar extra ikväll

Första veckan på nya jobbet & idag går jag ut och jobbar extra. Men det känns bara kul. Allt med mitt jobb känns faktiskt kul, personalen har tagit hand om mej så bra och alla gamlingar är helt otroliga!! Och mitt psyke mår bra av att jobba dag igen, haha. Ordning och reda ska det vara;)! Hoppas ni alla får en fin Söndagskväll.



Det nya twiggy

Varje eftermiddag klockan 14.00 serveras kaffe och kaka på äldreboenden Sverige runt. Ofta tackar tanterna i nittio års åldern nej åt kakan "måste tänka på vikten, jag har blivit så tjock" säger dem. Mitt hjärta blöder varje gång jag tvingas höra den meningen. Ska ångest kring maten leva med ända in i döden?

För några månader sedan läste jag en bok som heter mattillåtet. Där stod det om andra världskriget, eller rättare sagt vad som hände därefter. Kvinnorna var nämligen sugna på att ge sig ut på arbetsmarknaden (gärna arbeta med mansdominerade arbeten), vilket männen självklart såg som ett hot. Därför uppkom Twiggy, en idealbild på hur kvinnan ska se ut. Undermedvetet gjorde detta att kvinnan la mer tid på vikt/utseende än framtid/karriär. På så sätt slapp mannen konkurrera mot kvinnorna på arbetsmarknaden.

 
Idag är det inte "Skinny" som gäller. Nu är "strong the new skinny". Enligt dagens idealbild ska kan gärna vara muskullös med en stor rumpa och smal midja. Ett tight gap och platt mage. För att se ut på detta sätt måste man leva på ständig diet och träna minst sju dagar i veckan. Man lever med andra ord ett liv med ganska mycket krav, tvång och måsten (Ps: Det är dock skillnad på att välja att leva hälsosamt och att ha en ätstörning/ortorexi, men skillnaden är hårfin, den friska människan kan njuta av godsaker utan att få ångest).

Men Strong is the new skinny har i (mina ögon) exakt samma funktion som Twiggy. Det vill säga: Att få kvinnor att fokusera mer på utseende och kroppen. Än att utbilda sig, tjäna pengar & vara framgångsrika. För vet ni? Att leva efter dagens idealbild och samtidigt satsa fullt ut på karriären fungerar nog inte. Jag hade iallafall inte fixat det, det tar alldeles för mycket energi och jag hade slutat som en olycklig, utbränd och ledsen tjej (vilket jag också gjorde med min ätstörning...).

För några dagar sedan bloggade jag om drömkroppen. Ni valde en siffra på den perfekta kroppen & vet ni? Alla valde olika siffror. Alla människor tycker att olika kroppar är den finaste. Personligen tycker jag att den lyckliga kroppen är den perfekta kroppen. Å det finns inga krav på hur en sådan kropp ska se ut. Det enda jag vet är att insidan ger utsidan sin glans. Så lever man ett liv som man tycker om, då utstrålar man mer än någon annan. (Ps: Jag är fullt medveten om att många människor lever för träningen och har tänkt satsa på det i framtiden å det är bra, för det får just dem lyckliga!)

Fråga dig själv: Är du lycklig? Vad ska du ändra för att du ska bli lycklig? Vad är dina drömmar med livet? Vill du låta dem undermedvetna Twiggy-tankarna styra över din framtid? - Och - framförallt - Vad skulle göra dig mest lycklig? - 1) Att nå en drömsiffra på vågen? eller 2) Att fixa någonting du alltid drömt om & pricka för en punkt på the bucketlist? 

Kom ihåg att det är insidan som ger utsidan sin glans. Kom även ihåg att den lyckliga och välmående kroppen är den absolut perfekta kroppen. Tänk om mina fina tanter på äldreboendet också förstod det. Ibland ser man hur deras mun vattnas när man svänger förbi med kak-fatet. Men att deras rädsla för att bli tjock är för stark för att ta sig en liten smakbit. Näe kära vänner, någonting måste göras åt dessa ideal, för dem tar så mycket lycka från oss alla. (Ps: Missförstå mej inte, jag vet att träning i måttliga mängder är bra, men inte när ångest och "jag måste få drömkroppen" tankarna kommer in i bilden).

Sådär nu har jag fått skriva av mej rejält (haha känner typ hur jag hettar). Men det är så skönt att få skriva ibland, oavsett hur många som håller med mig i mitt tankesätt!:]

Ett mål för idag: Göra någonting som får DIG lycklig! 



Helg

Igår var det fredag. Jag åt hemma hos Mamma och Pappa. Sedan for vi hela familjen och såg Jesus christ superstar. Blev knäppta på vimmelbild, vilket jag ångrade så fort bilden åkte upp på internet. Förövrigt var musikalen faktiskt himla bra. Jag och Emil skämde dock ut oss i sinne med våra skrattanfall efter skrattanfall under halva musikalens gång. Men sådant är livet liksom. hehe.Sov sedan hemma hos mam&pap:)

Idag är det lördag. Jobbade 12-21 och drog sedan på fest. Elin och Jenny fyller 22 år vilket självklart ska firas. Dock gjorde jag det med en Cola i handen (gott det med liksom). En superball förfest med många härliga människor. Trivdes trots mitt nyktra tillstånd, wiheeooooo! Nu är jag hemma och ska snart gå och lägga mej. I morgon ska jag jobba dag nummer sex för denna veckan. dessutom ska jag hinna göra matlådor och träna. Pjuuuuh!

Så vart var vi? juuustja.. jag säger godnatt med ett leende på läpparna. Livet är bra och fint:). GODNATT!




Att jobba 7-21 och missa ännu en fest




Frukoooost