Torsdag

Pluggat med Sandra & Josefin några timmar ikväll. Nu hänger jag med Elin och Frida😍❤



Oavsett vad

 



Haft så kul ikväll 😍👌




Måndag😎 - plugg innan jobb




Tänkte efter...


Söndag idag och jag kom hem från stockholm vid fyratiden. Så ikväll har vi firat min fina pappa som fyller år. Trerätters middag och en toppenkväll.
 
 När jag satt på flyget hem idag började jag tänka på det senaste året. Så mycket som har hänt liksom. Jag har hunit flytta fyra gånger, besökt både Florida och Turkiet, tatuerat mig, saknat mormor, träffat en kille i flera månader som slutade sämst. Jag har börjat plugga till sjuksköterska & insett att jag har världens bästa vänner och familj - Mamma, Pappa och Lillebror. Jag har skakat hand med Gavin DeGraw och sjungit dålig karaoke med ett helt grymt gäng på färja till Tallin (haha). Jag har lärt känna många nya människor.  Spenderade halva hösten med halsflusser och penicillin. Jag har lärt mig att livet aldrig blir som man tänkt, men att det kan bli riktigt bra ändå. Det handlar trots allt om att vara lite spontan och öppen för förändringar och utmaningar. Its not about the destination - its about the journey!! 
 



Söndag




Ett dygn i stockholm

Shoppade med Jenny och Frida hela dagen, efter scones frukost mmmmums😎. Kvällen spenderade vi faktiskt på stureplan med drinkar och ett skönt gäng👊.



Fredag


Jobbade 7-12 i morse sedan flög jag ner till stockholm och frida. Så efterlängtat att träffa henne❤. En bästa vän! Så har vi shoppar hela eftermiddagen och kvällen. Kom just hem till Frida nu ska vi se nån film och bara ha de gött! 

Ha det fint 😃



10 timmars jobbartorsdag




hahahhahaa




Dagen i tre bilder


Startade upp en ny kurs


Hängde sedan med Frida och Elin någon timma å surrade ihjäl varandra hehehe
 
Sedan har jag suttit och pluggat resten av dagen, så jag kan få lite påsklov någon gång:)



Bara för att jag alltid glömmer min kalender

Tisdag: Skola | Planering hos Frida | Sitta barnvakt
Onsdag: Skola | Plugga | Träna | Kaffe hos Olivia
Torsdag: Jobba 7-21 | Packa
Fredag: Jobba 7-12 | Mot Stockholm 13.30
 Lördag: Stockholm
Söndag: Stockholm | Hem | Fira farsan som fyller år!!
 
 
 



If I were sorry it would be a different story

 
Hade kursavslutning i fredags och nästa kurs drar igång i morgon - så har haft en sjukt lugn helg. Bara umgåts med folk jag tycker om. Även sett mycket OC som kan vara världens bästa serie hehehe. Ikväll kommer morfar på middag så det blir kul. Sedan ska jag fortsätta se OC innan en rolig och fullspäcka vecka drar igång - Ny kursstart, skola, jobba, träna & på fredag flyger jag ner till Stockholm:)




Varit på stan med mamma idag😎❤




Tack för ikväll klassen❤❤




Torsdag morgon

Det är så himla härligt å vara hemma hos mamma och pappa. Dom bor en mil utanför stan och när man går på morgonpromenad är det massa hästar på vägen:):). Så skönt att vakna på morgonen, dra på sig omatchande kläder, inget smink och ge sig ut på en timmas promenad bland alla pållar, sociala grannar och härliga vår-väder!!! Eller är det okej att säga vår väder redan i mars? heheh

Himla härlig start på dagen må jag säga! Nu sitter jag här med en proteinshake och tänkte dra igång plugget. Stora slutliga tentan är i morgon, börjar vara lite nervös, men har pluggat så mycket att jag booooorde klara det😇😇
 



Onsdag

 



Härliga Tisdag


Jag slog mobilen på flygplansläge och pluggade aktivit i tre timmar på förmiddagen. Därefter åt jag lunch och tog mig sedan ut på årets första löprunda i det GRYMMA vädret. Var så fint ute men höll påriktigt på att dö, mitt hjärta är inte van vid att jobba för tillfället haha. Så efter fyra kilometer var jag mer än död än levande människa. Så fyra km fick räcka. Visste ni förresten att löpa 4km går att jämföra med ett helt lyckopiller? När jag kom hem avslutade jag med 100 djupa benböj. Gillar benböj eftersom det höjer pulsen samtidigt som det formar rumpan och är sådär svidande jobbigt😂😂. Så i morgon kommer jag vakna upp med träningsvärk det är ett som är säkert😎

Jag vill även påminna om hur viktigt det är att träna. Inte för att bli "smal" eller "snygg" utan mest för att låta hjärtat jobba. Det är bättre med några kg övervikt och träning. Än att vara smal och äta chips. Viktigast är faktiskt hur insidan ser ut- för det är insidan som ger utsidan sin glans i det långa loppet. Take Care<3



Måndag

Måndag och fullrulle dag. Jag har varit hela förmiddagen på skolan och gjort mig förberedd för onsdag. Då vi ska vara opponenter åt varandra för första gången. Spännande!! Därefter åkte jag in på stan och shoppade, sedan träffade jag Johan som hjälpte mig med ett bra proteinpulver. Ska ju ta och leva hälsosamt nu och tänka på mitt höga blodtryck haha. Efter det var jag en sväng på lassa innan jag landade hos Elin för lite plugg och kaffe=)... När jag sedan kom hem så hade jag fått ett paket från NELLYS med snyggaste jackan, klänningen å linneeett!!!

Kolla min nya vårjacka som jag kommer att toalt leva i under våren=)=)

Här ser ni lite annat smått och gott som köptes idag. Bland annat en termos (självklart i rosa) och ansiktskräm hehe gick in på åhlens och sa "Jag har torr hy, behöver en bra kräm för det och så ska den vara billig, för jag är student". Så tipsade hon om denna kräm (som ni ser på höger till bilden). Får vi se om den är bra;)



En gång i tiden...

.... var jag på gymmet varje dag, när jag inte var ute och sprang eller körde intervaller i höga backar vill säga!

Jag mådde så jäkla bra på den tiden. Eller ja, när det övergick från ortorexi -> till normal och rolig träning. För det är skillnad på att ångest träna och träna för att det är kul träna. Nu har jag inte tränat på tre månader för att jag inte orkat. Jag har haft så mycket att stå i de senaste månaderna att jag faktiskt prioriterat bort träningen, för att orka vardagen. Men nu känner jag i hela kroppen hur jag måste få dra iväg och springa haha. Så i morgon tänkte jag starta upp träningen igen, blandat med husmanskost så kroppen har möjlighet att återhämta sig. Godis och chips ska jag bara äta på helgerna!

Vi har faktiskt bara en kropp. Jag äter dessutom medicin för att jag har högt blodtryck, vilket är ovanligt i min ålder hehehe. Så det är viktigt att jag tar hand om kroppen. Känner att kroppen är värd en hälsosam livsstil. Tänkte nå upp till det nu, då jag mår psykiskt bättre än på många månader. Det är eeeen härlig känsla! 




Klicka gärna på hjärtat nere i högra hörnet om ni skulle uppskatta att jag bloggar om träningen i fortsättningen? För isf gör jag jättegärna det! 
 



Måndag

 



Söndagen


Söndag. Idag har jag pluggat alldeles för dåligt, har noll motivation, men hoppas den kommer tillbaka i veckan då tentan faktiskt är på fredag. Jamen annars då? Så har jag och familjen farit hos morfar hela kvällen. Ätit middag, efterätt, kaffe, kakor, godis - lovar att jag gått upp två size under kvällen så mycket har jag ätit hahaha. Men det är så värt det. Dessutom har jag en rätt ball morfar med en rätt ball humor. Har haft kul! 

Nu ska jag snart gå och sova och ta tag i plugg och allting annat i morgon. Måndag. Nystart! 
Puss och godnatt 



LÖRDAG

Lördag igår. Spenderade hela dagen med ofokuserat plugg ute på altanen med koppar av kaffe. Därefter åt jag middag med la familiga innan jag gjorde mig snabbt i ordning för kvälleeen

Vi träffades ett gäng hos Olivia och hennes kille för roliga lekar och vin. Alltså hahaha ni vet när man går tipsrunda och ska gissa "vem är rivigast" osv å sen är de upp till bevis jajaja kul iallafall, men jag är uppenbart sämst på att förklara hahaha! 

Roligt när alla blir extremt taggade ahha! Jaaamen så blev det mer lekar innan krogen. Men sen drog jag faktiskt hem. Var inte alls taggad på utgång faktiskt;$
Söndag idag och jag var uppe redan klockan nio pigg och fräsch, skönt;) Nu ska jag se en föreläsning jag missade i veckan och skriva sammanfattning om den.  Middag ska jag äta hos morfar ikväll. Myyyyysigt=)



Fredag



Varit på skolan idag och haft examination i HLR som jag klarade, skönt. Därefter satt jag med några ur klassen & åt lunch/pluggade. Matilda hämtade upp mig på skolan vid två tiden, så drog vi in på stan!

Nu har jag just ätit middag och ska strax iväg till Matilda för skräckfilm och godis. Kuuuuul=)
 



Torsdag -skola😎




Onsdag - Hemmastudier

Så härligt med hemmastudier ibland. Sova lite längre, gå runt i mjukiskläder, vila ansiktet från smink och dricka kaffe hela dagen. Har ätit lunch med mamma idag också. På fredag har jag examination i HLR och nästa fredag första salstentan!

Så jag har det jag gör idag;). Extremt med plugg men samtidigt så mycket intressant att det är kul. Jaja nu har jag haft lite paus (spontant beställt kläder från nellys, ups) så nu fortsätter pluggeeeet!



Trots att jag har instagram och blir omedvetet lycklig när det plingar i telefonen

Ibland får jag perioder då jag är emot internet och mobiler trots att jag är 23 år & mitt uppe i allt. Jag har både en samsung 6a och ny dator med fina finesser. Driver ett instagramkonto med över 500 följare och blir omedvetet lycklig varje gång det plingar till i telefonen. Men liksom. När man ser föräldrar gå med sitt barn i vagnen och mobilen i handen. Eller när man just landat med flyget i ett nytt land och det första alla gör är att slå på mobilen... Är inte det ganska tragiskt? Läste i någon artikel att det inte är själva mobilen man är beroende av, utan likes och liknande - belöningscentrat. Det stog också i artikeln att ångest är vad som gör att vi ständigt måste kolla mobilen, vi vill inte missat sms ellt mail. Mobilerna förstör mycket i vår vardag som vi inte ens tänker på....

  • Vid 20.00 så utsöndras melatonin hormon i våra kroppar, för att vi ska känna oss sömniga. (Det är därför man ska sova i ett mörkt rum, då de ger melatoninet en chans) Dock förstör mobilens ljus för hormonet och påverkar våran sömn och minnet negativt. 
  • Mobilen och multitasking påverkar också hjärnan negativt. Då vi flyttar vår uppmärksamhet mellan olika appar var 5e minut. Hur ska vi då lära oss att tillexempel studera i 20 minuter? Eller läsa en hel bok och föreställa oss miljö osv? Eller lyssna på en hel lektion? Då man multitaskar ger man tydligen aldrig hjärnan en chans att slappna av... och det kan ge uppmärksamhetsproblen, dålig beslutfattande på grund av ytliga kunskaper och dålig sömn. (Farligt för hjärnan)

  • När du snabbkollar instagram, facebook & snapchat har du plötsligt tappat koncentrationen i 15-20 minuter efter det att du laggt ifrån dig telefonen. Så sitter du och pluggar och kollar telefonen varje timma, försämras din koncentration märkvärdigt. (Jag brukar ställa telefonen på flygplansläge under de timmar jag pluggar).

  • Kan påverka självbilden negativt. Likes, materiella ting och förmågan att jämföra oss med varandra. I princip dagligen syns ultraljudsbilder i instagramflödet. Fint och fantastisk. Dock kan jag inte låta bli att tänka tanken: När de barnen blir äldre, kommer de då tävla om vems mamma/pappa som fick mest likes på ultraljudsbilden? hahaha! 
 
 
Mobiler har bra funktioner samtidigt som det finns många dåliga. Ibland är det viktigt att lägga ifrån sig telefjånkan då den påverkar hjärnan mer än vi tror. Dessutom är vi så mycket mer än bara resultatet av hur många likes vi fångade på den sista instagrambilden?? Jag brukar ibland vara personen som står där på flygplatsen och betrakta resterande resande. Gör det du också nästa gång, lovar att det är ganska kul och uppenbart hur livsviktigt telefonen är för oss idag;)



Tisdag✌😎 - Skola hela dagen




Hon har blivit mamma

Ser ni tjejen som står där på min vänstra sida och blundar? Hon bor på Shalom Orphanage och här om veckan fick hon fått sitt absolut första barn. 

Jag minns henne från min tid i Ghana, hon var äldst av alla barn och fick därför hjälpa till med maten och att ta hand om de yngre barnen. Därefter fick hon själv sätta sig och göra sina läxor. Tänka att hon vuxit upp och själv blivit mamma. Esenam kommer bli en fantastisk mamma. All lycka!

Såhär ser det ut på BB i den lilla byn där Esenam födde sitt allra första barn. Enorma skillnader mot hur vi har det i Sverige. Tydligen så föddes Esenams barn med en bakterieinfektion som har dödlig utgång för barn, så han startade sina dagar med antibiotika. Han tog inte bröstet och det är inget de får hjälp med i Ghana heller. Tydligen är persnoalen väldigt otrevliga och nonchalanta också. Idag är läget lungt och den underbara lilla pojken mår bra. Alltså all lycka till!!! <3



Måndag

Suttit på skolan och pluggat hela dagen

... Och ni vet när man varit ifrån mobilen en timma så är det så roligt att ta fram den igen!!

Så hade jag tänkt plugga ikväll, men fick alldeles för trevligt besök av mina små grannar


Alltså världens sötaste bebis!

Och världens coolaste tjej. Vem föredrar inte att spela spel framför plugg liksooom? haha



Så mysig helg


I går kväll hängde jag med Bella och Jesper, vi käkade chips, såg grease och drog dåliga skämt som resulterade i skratt tills vi grät! 😎

Ikväll har jag varit hos mim barndomskompis Lisa. Där var de fulla hus så åt vi fruktsallad och såg melodifestivalen - HEJA BORIS❤. Fick en liten hund i knäet också, lilla vovven som jag inte träffat på fem år❤❤. Så himla lyckad kväll. Men nu ska jag sova, upp fem i morgon😴 godnatt!



Lördag


På en folkhögskola bodde vi 7 pojkar i ett logement. Första veckan  gjorde vi en gradering över de snygaste flickorna. På våren,när vi kände varandra,gjorde vi en ny charmkurva.Det var en häpnadsväckande stor skillnad. Det är hur man är,som gör utseendet. - Citat från Farfar



Fredag

Fredag. Varit på praktikten. Skaffat ett nytt extrajobb. Varit förbi farfar på kaffe. Därefter mot skolan!
 
Där har vi suttit och skrivit på fördjupningsarbetet inför VFU seminariet, jiiisssees så mycket som ska skrivas=D

Men nu är det fredagskväll och jag ska till Bella för att äta chips och surra om livet!



En ganska körig vecka

 
DENNA VECKAN
35 timmars praktik
15 timmars jobb
4 timmar på skolan
10 timmars plugg
En fika och surrande med Bella
I morgon -> mello med Lisa, Nicke och andra people!

Vem sa att en heltid ligger på 40 timmar i veckan? haha jisses! Men tur att jag haft praktik på ett skönt boende. Att jag har ganska roliga arbetskollegor. Att plugget är rätt intressant och att jag ändå känner mig glad och taggad på livet jeeppjepp!



Idag