You are more important than this number

 
 Sverige VS Afrika.

 


Jag funderar ofta på varför Afrikanska människor är klassade som Glada, medan varannan person i Sverige är deprimerade. Varför tror du att det är så? Själv funderar jag lite såhär:

  • Möte klockan 10.00. Gymmet klockan 12.00. Jobba 14-21. Vi i Sveige lever ständigt efter fullspäckade scheman och oerhört många tider att passa. Vi stressar och har alltid massor att göra. Vi stannar sällan upp och känner efter. I Ghana finns ingenting som kallas "tid och klocka". Där lever man i nuet. När jag och Jessika skulle få skjuts till flygplatsen, så sa Seth att han skulle hämta oss 11.00, men klockan 15.00 dök han upp... De bryr sig inte om tiden och stressar nog aldrig. Jag skulle vilja beskriva dem som livsnjutare! :) 

  • Vi ser döden som någonting fruktansvärt. Det värsta någonsin. Begravning är likamed svarta kläder, gråta floder och gräva ner folk i jorden. I Ghana sörjer man aldrig någons död, utan glädjs åt livet det haft i stället. Deras begravningar är likamed några dagars "firande". 

  • I Ghana har man inte råd med godis, chips och läsk. Man sitter inte heller inne vid datorn (Facebook, bloggar, instagram och andra sidor där vi jämför oss med andra) halva dygnet. I Ghana umgås de flesta man med familj/vänner dygnet runt. Leker, skrattar, spelar fotboll, dansar och njuter. 

  • Vi i Sverige lever jäntelagen. (Stela och Tråkiga). De flesta Ghana vågar höras och synas mer. Dansa, sjunga och bjuda på sig själv. 
 
Så.. Om vi slänger bort alla klockor och blir mer mindfullness. Firar begravningar. Slutar äta skitmat och dumpar datorn. Börjar umgås mer med folk. Får sommar året om. Slutar vara så fruktansvärt stela och tråkiga. Skaffar oss mer takt i kroppen och bli mer spontana.. Vad tror ni, blir vi lite mer awesome då?En video som förändrat mitt liv.

 
 
Denhär videon har förändrat mitt liv. "Jag kom inte hit för att rädda Ghana, jag kom hit för att rädda en liten del av deras befolkning, med något så simpelt som närhet"  - Oscar Lundholm. Han lyckades sätta ord på alla mina tankar och funderingar. Han lyckades boxa ner "Tvivlet, rädslan och förnuftet" som suttit på mina axlar och viskat att jag inte borde resa. - Första gången jag såg videon glömde jag bort att andas och när den sedan var över började jag gråta. Jag grät samtidigt som ett lyckorus infann sig i kroppen. Det var då jag bestämde mig för att resa. Videon lyckades sätta ord på alla mina tankar kring volontärresor. Jag såg den första gången 2011, när jag just tagit studenten. Jag hade bott på internet med bokstäverna v o l o n t ä r r e s o r i googles sökruta. Samtidigt som jag läste tusentals volontärbloggar och mailade med tidigare volontärer. Hela tiden viskades det i mitt öra "Det är farligt, onödigt och omöjligt att resa iväg". 

Att hitta denna video var som att vinna på lotto. Jag hade aldrig varit mer säker på någonting i hela mitt liv. Mitt hjärta viskade "Du måste pröva Julia, du kommer älska Ghana". Så strax därefter bokade jag en egen resa, från samma organisation som Oscar i Videon. Volontärresor.se. Om du har fem minuter över, och funderar på en volontärresa, se gärna filmen. Du kommer känna hur bitarna faller på plats. 

(Skriver detta inlägg just nu eftersom mängden volontär(funderings)-kommentarer ökat drastiskt senaste veckan)Vunnit biljetter. Galna gympass och puss på livet.

Igår var det torsdag. Inte vilken torsdag somhelst utan ForeverAlone torsdag (går även att stava Alla hjärtans dag). Denna kväll tänkte jag Elin och Frida spendera med "tyck synd om oss singlar mat". Det vill säga: Chips, Cola, Godis, Glass och allt annat onyttigt som finns att tillgå. Så vi begav oss till Coop Forum för att tröst handla.  MEN. Så fort vi klev in i affären blev vi stoppade av en stockholmare som slänge upp oss på en Scen (inför prublik och allt). Jag råkade vinna en fråge-tävling och samtidigt biljetter till Lördagens Direktsändning av Melodifestivalen (yeey) - Hur som haver, vi fortsatte våran färd genom affären och slängde ner allting onyttigt vi såg i kund -vagnen vi drog framför oss. Därefter betalade vi och b-b-bbrummade vidare till min lägenhet...
 
...Mitt i allt tryckande och pratande om pojkar. Så slog vi våra kloka huvuden ihop och bestämde oss för att sluta tröstäta och träna oss ännu snyggare i stället (haha). Så vi slänge oss i bilen igen. Fort på med träningskläder och körde ett jävla tabata pass. Gymt jobbigt och svettigt. Vi hängde på gymmet ända till 22.00 och då blev vi utslängda eftersom gymmet stänger xD - Så, betyget på vår ForeverAlone dag får 9/10 solar. Kul hade vi faen! 
 
FREDAG IDAG.  Klockan ställd på 05.00. Då åt jag smarrrr-rrig frukost innan jag begav mig mot gymmet...
 
... Jag och Elin kämpade oss igenom ett 40 min core-pass innan benen fick sig en rejäl omgång. Dessutom har jag insett att gymma i sockar är riktigt najs. Vet inte varför, men har egentligen aldrig gillat skor :'). 
 
... Efter gymmandet blev jag upphämtad av min bror. Vi svängde förbi Max och beställde mat innan vi drog hem till kära stackgrönnan. Blev både fika, middag och häng med familjen ända fram till 18.00...
 
... Då började jag göra mig i ordning för Melodifestivalens genrep. Vilket skulle ses med min kära familj.
 
... Jag tycker att alla kvällens bidrag i melodifestivalen var okej. Carolina of ugglas imponerade med en fängslande text och Eddie Razaz med en grym låt (och snyggt framträdande). Jag är helnöjd. Satt med ett leende på läpparna under alla timmarna med musik. Emil (min bror) skämdes nog bara liite, åt alla mina applåder och fjortis-skrik. höhö! 
 
 melodifestivalen tvådagars.

 
 
 
 
Jag har alltid älskat musik. När jag var mindre stod jag jämt i spegeln och dansade sönder åt Britney Spears låtar. Jag tvingade min bror att leka småstjärnorna med mig och jag trodde jag var bäst på att sjunga. Stod ofta med tandborsten som mick i badrumsspegeln (okej, det kan typ hända fortfarande, haha). Nämen ni fattar. Jag har alltid älskat musik. Jag blir glad av musik. Det finns så mycket minnen samlade i en låt. Och jag kan känna kärlek och fjärilar i magen första gången jag hör en bra låt. 

Festivaler har jag också alltid älskat. Verkligen ÄLSKAAaaAT. Artister, stämning, sommar, nytt folk, dans, så mycket glädje och lycka samlat på ett och samma ställe... Jaja, nu ska jag sluta skriva massa skit. Det jag egentligen vill säga är att jag sitter här med fjärilar i magen just nu. Ska strax iväg med min kära familj till Melodifestivalens genrep. MUSIK I HÖGSTA GRAD :'). Dessutom ska jag dit i morgon. Hur bra kan det bli?! hehe.

Jaaaaaamen, nu måste jag göra någonting åt håret. Seyaaah! Ler just nu. Typ såhär

Länge sedan mina axlar var så lätta. Känner fan lycka ända in i själen. t a c k
Festen är igång

Hahaha vi börjar med att stå på händer??