Sverige VS Afrika.

 


Jag funderar ofta på varför Afrikanska människor är klassade som Glada, medan varannan person i Sverige är deprimerade. Varför tror du att det är så? Själv funderar jag lite såhär:

  • Möte klockan 10.00. Gymmet klockan 12.00. Jobba 14-21. Vi i Sveige lever ständigt efter fullspäckade scheman och oerhört många tider att passa. Vi stressar och har alltid massor att göra. Vi stannar sällan upp och känner efter. I Ghana finns ingenting som kallas "tid och klocka". Där lever man i nuet. När jag och Jessika skulle få skjuts till flygplatsen, så sa Seth att han skulle hämta oss 11.00, men klockan 15.00 dök han upp... De bryr sig inte om tiden och stressar nog aldrig. Jag skulle vilja beskriva dem som livsnjutare! :) 

  • Vi ser döden som någonting fruktansvärt. Det värsta någonsin. Begravning är likamed svarta kläder, gråta floder och gräva ner folk i jorden. I Ghana sörjer man aldrig någons död, utan glädjs åt livet det haft i stället. Deras begravningar är likamed några dagars "firande". 

  • I Ghana har man inte råd med godis, chips och läsk. Man sitter inte heller inne vid datorn (Facebook, bloggar, instagram och andra sidor där vi jämför oss med andra) halva dygnet. I Ghana umgås de flesta man med familj/vänner dygnet runt. Leker, skrattar, spelar fotboll, dansar och njuter. 

  • Vi i Sverige lever jäntelagen. (Stela och Tråkiga). De flesta Ghana vågar höras och synas mer. Dansa, sjunga och bjuda på sig själv. 
 
Så.. Om vi slänger bort alla klockor och blir mer mindfullness. Firar begravningar. Slutar äta skitmat och dumpar datorn. Börjar umgås mer med folk. Får sommar året om. Slutar vara så fruktansvärt stela och tråkiga. Skaffar oss mer takt i kroppen och bli mer spontana.. Vad tror ni, blir vi lite mer awesome då?



Kommentarer

Det är verkligen så rätt som du skriver!! När du åkte som volontär, åkte du själv eller med en kompis?

Jag har veckans blogg tävling på mig blogg, vill du vara med är det bara att gå in och skriva en kommentar
Kram


Kom ihåg






Trackback