Hur lyckas man vinna, om man inte kan förlora?

En Boxningsmatch. Ett slag och man faller. Man ställer sig upp igen med ben som skakar. Rädd för att få ett slag till, men förhoppningar om att själv få in ett. Men nej. Men faller igen. Man förlorar. Näsan är bruten och självförtroendet krossat. Man vill ge upp. Man gör en dålig match. Tränaren säger "Du måste träna hårdare. Bli starkare. Bättre". Vilket man även bestämmer sig för att bli, nästa gång blir inte fallet lika djupt. Näsan är bruten för sista gången liksom.

En månad senare står man där igen. Nervös. Taggad. Sugen på revanch. Man får ett slag. Skakar. Bestämmer sig för att inte ge upp. Slår till motståndaren en gång. Två gånger. Tre. Sedan ligger han där på marken. Då hade man vunnit. Självförtroendet stärkt och peppen till nästa match finns redan där. Man känner sig oslagbar. 

Varje gång man står där i ringen och väntar på startsignalen är man medveten om att man kan vinna, men även förlora. Så är det innan varje startsignal. För hur ska man någonsin lyckas vinna om man inte kan förlora? Det handlar om att aldrig ge upp. Att alltid träna och bli starkare. Att inte låta en förlust förstöra en. Omvandla istället förlusterna till motivation. På så vis blir man starkare. Då krävs mer slag för att man ska falla. För har man erfarenheter, styrka och vilja kan man nå hur långt man vill.


Det som inte dödar, det härdar - är ord man hör med jämna mellanrum. Det är även ord med sanning. För vet ni? Efter varje slag och förlust tvingas man kämpa hårdare. Ställa sig upp, borsta av knäna och fortsätta kämpa. Därför krävs det ännu mer för ett fall nästa match. Ge aldrig upp. Sluta aldrig kämpa. Hur tungt livet än känns just nu, så blir det bättre. För varje dag som går blir du starkare, varje dag är en dag närmare lycka - även fast du själv inte är medveten om det nu. Håll huvudet högt. Le. Skratta. Umgås med dina närmsta. Glöm aldrig bort vem du är och vad du faktiskt vill. Vem du var innan världen sa åt dig hur du skulle vara. Puss och kram!




Kommentarer

Kom ihåg






Trackback