KALORISNÅL DRICKA

Har bytt ut min dagliga Coca cola Zero mot Fun Light saft - tusan så gott det är och innehåller bara 2kcal/glas (inte för att man ska tänka på kalorier, men personligen tycker jag det är jätte viktigt att dricka mycket varje dag- och då är det samtidigt dumt att hälla i sig överflödigt med kcal, typ vanlig cola, saft, mjölk och juice?).

Nu taggar jag om inför jobbnatt 3 av 3. 
 



Kommentarer
» Mikis

Överflödigt med kcal...? Jag trodde att du ville framföra friska budskap. Förlåt, jag tycker att din blogg är bra i övrigt, men... Tror att det är 100 gånger bättre att dricka mjölk än läsk och saft oavsett om läsken är kalorifri. Mjölk innehåller massor med livsnäringsämnen som vi behöver medan läsk/saft inte innehåller någon näring alls. Juice innehåller viktiga vitaminer. Trodde att detta var en fristad från kaloriräknande/äs, men jag kanske trodde fel. Förlåt om jag låter hård, förstår att du inte menar någonting illa.

Svar: Du har absolut rätt i det du säger Mikis:) Mjölk är toppen bra att dricka eftersom det är berikat med A och D vitaminer. Två glas om dagen är suveränt eftersom man får i sig mängder av vitaminer kroppen behöver på en dag. (Men det vet alla redan, så orkar inte ens skriva det;)!)

Jag förstår att du är drabbad av en ätstörning eftersom du tar detta inlägg så hårt. Och jag kan LOVA att du inte behöver "ta åt dig" av mitt inlägg. Det finns faktiskt människor där ute som missbrukar mat och dricka. Folk som kan dricka LITER med läsk varje dag och HÄLLA i sig juice (många juicer innehåller bara socker - tro mig - har spenderat mycket tid med näsan i innehållsförteckningar!)

Och... folk som missbrukar mat och dricka glömmer nog bort att bara ETT glas MELLANMJÖLK innehåller cirka 140 kalorier. Så personligen tycker jag det är dumt att dricka 7 glas mjölk på en dag och samtidigt trycka i sig massa onyttig föda + chips + godis osv! :)

Jag är helt enkelt en light tjej och det måste jag tyvärr få vara. Men tack för din kommentar - jag tar den inte hårt på något vis - bara bra att jag får utveckla mitt svar !

Och folk känner nog själva om de behöver ta åt sig av detta inlägg.Ha det bra Mikis. kram <3
Julia Jonsson

» Oscar

Tror du inte människor med ätstörningar/matproblematik tar åt sig ändå? Det spelar ingen roll om man inte "bör" ta åt sig, det fastnar bara, blir ännu ett tips för hur man ska hålla sig smal och minska kaloriintaget. Och bara det här "tusan så gott det är och innehåller bara 2kcal/glas (inte för att man ska tänka på kalorier" visar ju att du faktiskt tänker på kalorier, hade det verkligen inte varit viktigt hade man inte ens behövt ta upp det?

Svar: Hej Oscar!
Jag har själv varit drabbad av ätstörning och kraftig ångest - så kcal tänket kommer alltid att finnas kvar. Men nu ser jag det bara som någonting positivt:) Jag vet hur mycket man ska äta på en dag (ca 2000 kcal) och då äter jag väl hellre 2000 kcal mat istället för att dricka TOK MÅNGA glas mjölk och nå upp till antalet på det viset ...?:)

Detta är min blogg och jag skriver om det jag känner . Det som kommer från mitt hjärta. Jag tvingar ingen att läsa :) - Och det är inte bara ätstörda människor som läser min blogg? Även friska människor läser den. Så, varför får jag inte ge dem tips tycker du ;)?

Ha en fin fredagsnatt. Kram
Julia Jonsson


Kom ihåg






Trackback